![]() |
Bul Yine Beni Acılar içinde yaşatmak beni. Sen acılarımla, hayat bulurken; Bense hala, arıyorum hep seni!... Şimdi mutlu musun? Kara sevgili... Acı vermek istersen, bul yine beni!... Nasıl olsa alıştırdın sen beni, Acılarınla yaşamaya, kara sevgili!... Kalbime akıttın önce sevgini, Yetmedi, peşinden bütün zehrini!... Seni sevmemin tüm bedelini, Acılar vererek, aldın hep geri!... Şimdi mutlu musun? Kara sevgili... Acı vermek istersen, bul yine beni!... Nasıl olsa alıştırdın sen beni, Acılarınla yaşamaya, kara sevgili!... |
Işıl Annesinin bronz bacakları arasına düşer beyaz çarşaflar üzerinde. Krem kokuları duyar ilk gözleri parlak sağlıklı, güzel nur topu denilen cinsten ve odası oyuncakçı dükkanı yatağı kuş tüyünden. Doğumunun şerefine zengin masalar kurulur tebrikler arasında adı ışıl konulur. -II- Geceleri senfonilerle uyur annesinin elleri kirlenmesin diye bakıcılar tutulur. Göğüsleri yıpranmasın diye annesinin biberonlara yumulur. Villaların bahçesinde arabasına kurulur. - III – Anaokuluna gider dördünde özel hocalar tutulur piyano dersleri alır evinde onunda hanımefendi olur özel odasında yapar kahvaltısını uşakları bulunur. - IV - Başları döndürür on yedisinde kolej mezunudur pırlantalarla tanışır âşıkları yarışır. Yirmi beşinde evlenir lüks bir düğün salonunda kaybolur havada uçuşan dolarların arasında. - V – Ve Işıl bir kız bir erkek doğurur onları da biberonla doyurur, göğüsleri bozulmasın diye. Çocukları ağladığında gülsünler diye onlara hep ‘Yeter’lerin yaşam öykülerini okur |
Islanmış Semtin Delikanlısı Rumeysa'ya Suskunsam, Ve ağlamıklysam, Gidişime ver birazda. Hiç ağlamadım karşında, Hiç incinmedim. hiç bir zaman dilenmedim kapında. Ve gözlerim ayarlı kaldı, Kaybettiklerimin kanamalı dudaklarında. Yüreğim dün gece yine sıcaktı. Üstelik İstanbul deli gibi ıslaktı... Suskunsam, Ve yaralıysam, Çaresizliğime ver birazda. Hiç rastlamamıştım gözlerine, Şehrimin ışıklı tabelasında. Kalbimi bul diye sabahlıyorum artık Soğuk bir tren garında. Elvedaların çınlıyor güzel, Kulaklarımın zarında. Dün gece beni saran ıssız bir kucaktı. Üstelik İstanbul deli gibi ıslaktı... Suskunsam, Ve kararlıysam Çocukluğuma ver birazda. Çünkü hiç bir çocuk Oyununun bozulmasını sevmez. Hiçbir ölüm Almak için bir canı vakti beklemez. Dün gece bütün dileğim Hayalinin ellerini tutmaktı. Çünkü İstanbul deli gibi Islaktı... |
Adını Koyamadığımsın Ne zaman tanıdım seni diye düşündüm Dün gece Bulamadım Sanki hep vardın bir yerlerde Saklanmış Ve bir anda Ortaya çıkmıştın Sen Zamanda bulamadığımsın Ne kadar sevdim seni Sevgi... aşk Tutku... hayal Sanki hepsinden de öte Kalbimde En derinde Bir Duygusun Sen Adını koyamadığımsın Bitecek ve gideceksin bir gün Biliyorum Sen bende kalacaksın Ama Ben sende olacak mıyım Bir soruyum Sen de Cevabını bulamadığım... |
Issızlığa Sığınırken Gecenin ağırlığında uyumaz yüreğim Sevdaya doğru açılır yelkenler Kıpırdar benliğim arar kendini Bordrosunda çığlık çığlığa sular... Bir bahara kaçar gönlüm Issızlığına sığınırken gurbetin Düşerken yaralı bedenime sevdası Yanar dalgası çığlık çığlığa... |
Bulamayacaksın Bir sabah uyandığında Yağmalanmış bir şehrin Sessizliğine bürünecek anıların.... Karakışın koynunda kuruyacak taze baharın Sana yazılmış şiirlerim Gözyaşında birer birer alevsiz yanacak Gözlerin karanlığa perde perde düşerken Üşüyen yüreğin Sana tavan deliğinden gülümseyen yıldızları Anlatan bu garip adamı arayacak... Bir sabah perdeleri güneşe araladığında Kanatları parçalanmış Bir serçe yavrusu düsecek avuçlarına Tarifsiz bir korku eklenecek gözyaşına Soğuk ellerin alevde ısınmazken Islak gözlerin hep Üşüyen yüreğini gülüşleriyle ısıtan Bu garip adamın sıcak ellerini arayacak... Bir sabah pencereni rüzgarlar açtığında Taze hazanlar düşecek ellerine Dalgalar yalnızlığını bırakacak sahillerine Gözlerin güneşte ısınır zannederken Sen yalnızlığın gölgesinde üşüyeceksin Ağustos sıcağının ateşle dansında Yıldızların soluklandığı dağınık saçların Çiçek kokulu nefesimi arayacak... Bir sabah uyandığında Tenini soğuk terler içinde Sol yanını tarifsiz acı içinde bulursan Korkudan irkilip gözlerinde varlığımı ararsan Senin bir damla gözyaşına gözünü kırpmadan Canını verecek kadar seven bu adamı Yüreğinde bir daha bulamayacaksın. |
Sessiz Fasıl varsın dönsün, büyük malûm semazen elbet vardır bir gayesi karanlığa dönse de yüzü bazen mutludur ihtiyar hikayesi sessizce şarkını kulağıma fısılda sesin hiç dinmesin bu güzel fasılda yaşlı kollarınla küreklere asıl da yetiş! dolmadan kısa vadesi.. |
Islak gül... Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın gecelerden sonra. Alır, götürür beni kokun uzaklara, en uzaklara Ağzın; dudaklarımda ıslak bir güldür sabahları Tenin çekiyor beni, tenin tutmuş saçlarımdan Afrikalı kölenim senin, esirinim, mecburunum Gözlerin değmese gözlerime kahrolurum Ölürüm, çekersen ellerini avuçlarımdan Dönsün başım, tutuşsun damarlarımda kanım Gel, otur yanı başıma, erişilmez kadınım Yum iri gözlerini, devir kirpiklerini Ser önüme, bir hazine gibi güzelliklerini Sana en muhtaç olduğum şu anda gel. Yaşamak olsan da gel, ölüm olsan da gel... |
AnLayacaksın ! Şunu unutma sen de seveceksin Sevdiğin uğruna ölümü göze alacaksın Uğruna her şeyini feda edeceksin İşte o zaman seni ne çok sevdiğimi Anlayacaksın Dalacaksın bir köşede eski anılara Her şeye feda ettiğimi hatırlayacaksın Gözlerimden akan yaşları düşünecek İşte o zaman seni ne çok sevdiğimi Anlayacaksın Sevdiğinden ayrılıp o başkasının olduğunda Elini tutacak kimse bulunmayacak Kalbinin sevmeye ihtiyacı olacak İşte o zaman seni ne çok sevdiğimi Anlayacaksın |
Işığımsın Masmavi göklerde bir yıldız mısın.? Yağmurlu havada gök kuşağımısın.? Doğaya renk veren çiçekler gibi, karanlık gece de ay ışığı mısın.? Dağlardan çağlayan şelalem misin.? Yosun yeşiline benzer gözlerin. Görmediğim zaman geçmez günlerim. Gündüzü aydınlatan gün ışığı mısın.? Bahar suyu gibi coşup çağlayan. Dolunay gibisin,yeni parlayan. Her gece rüyam da sana ağlayan... Doğum günümde ki mum ışığı mısın.? Albümde sakladım küçük resmini. Kâlbimin içine yazdım ismini. Haberin gelmiyor niçin,küstün mü.? Ruhumu aydınlatan ilk ışığımsın |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık