![]() |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Her Anımda Gömülen*** Seni görürüm her vaktin tırnağında Seni gözlerim her akıntının girdabında Sen rüyalarımın aynasında görülen Her yanımın sislerinde buluşan Her anımın izlerinde gömülen. Seni bulurum Marmara'nın gözlere çarpan dalgasında Seni düşlerim Kız kulesinin aynasında Seni süslerim beyaz bulutların oyunlarında. Sen sokakların alnında bedenimi sürükleyen Senin cismin kaldırımların dizinde yansıyan Dişlerle parçalanan satırlarla yüreğime kan akıtan Dilim ismini anar. |
**Deniz Yolu** Rüyamda görsem uyanmak istemem, yanımda olsan bırakmak istemem, dudağımda olsan konuşmak istemem, kalbimdesin,gitmek istesen sevmekten vazgeçmem. Açtım sana aşk dolu kucağımı, verdim sana tüm duygularımı, uunutma canım şu canımı, hazırdır vermeye hayatımı! Seni sevmenin ucunda ölüm olsada, hayatımın her anı deniz olsada canım seni istediğinde yanımda olamasanda, hiçbir şey beni döndüremez deniz yolundan. Bu yol sevgi dolu,bu yol aşk dolu bu yol hasret dolu,bu yol özlem dolu her yolun sonu olduğuna gibi bu yolunda sonu mutluluk dolu! |
BAHAR GÖZLÜM Ben bunu bilirim Ağlamak istiyorum Hayır diyor yüreğim Ayrılmamamız dileğim Rüyalarda hep görüyorum Gökteki yıldızlar şahidim Özlüyorum seni sevdiğim Zoruma gidiyor bu aşkım Lakin söyleyemiyor dilim Üzülmeni hiç istemiyorum Mazi olacağımı biliyorum SENSİN BENİM BAHAR GÖZLÜM |
AŞK İKİ KİŞİLİKTİR Değişir yönü rüzgârın Solar ansızın yapraklar. Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar. Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini, İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten. Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar. Boşanır keder zincirlerinden Sular, tersin tersin akar. Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar. Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken. Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını. Severken hiçbir böcek, Hiç bir kuş yalnız değildir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Ataol Behramoğlu |
Bir Damla Gözyaşına Ölürüm Sen ağlarsan, Gök, kubbe ağlıyor. İnci gibi gözyaşlarınla, Yüreğime kan damlıyor. Bülbül feryat edip, Hüzün şakıyor. Güller sana üzülüp, Boynunu büküyor.. Sen ağlama canım, Ben senin yerine ağlarım. Kederinle yüreğimi dağlarım. Varsın kararmış ruhum, Biraz daha kararsın. Yeter ki, o güzel yüzünde Gonca güller açsın.. Sen sevda perimsin. Gülüşünle güzelsin. Hassas ruhunla, Bende özelsin. Semadan yere inen, Tanrının lûtfu, İyilik meleğimsin.. Sen ağlama, Hüzün gözlüm. Hep gül şiir sözlüm. Yüreğim dayanmaz, Bir damla gözyaşına, Ölürüm! |
Geceleri düşünme, kabusların olurum uyanmak istediğinde çırpınıp bırakamadığın.... çağırdığında yanında olan ama asla ulaşamadığın..... Gözlerime bakma, affetmem, unutulmazın olurum aklından çıkartamadığın, eğer baktıysan sakın kaçırma gözlerini, çaresizlikle suçlarım..... Öncelerimi sorma asla, cevapları ağır gelir kaldıramazsın sonun olurum... Sonralarıma karışma, bu benim hayatım, ben yolumu her şekilde bulurum Dokunma bana, kapanmamış yaralarla doluyum, canımı acıtma, bir yarada sen açma.... Sevme beni, yoğun duygularımda kaybolursun, tutuştururum.... İsteme beni, yasaklarla boğuşursun engellerle doluyum... Çözmeye çalışma sakın, seninle karışır iyice kördüğüm olurum.... Anlama beni, ben kendimi anlarım.. Ben böyle mutluyum... |
Gözlerin ve Gece Bir gözlerin, Bir de gece... İkisiydi beni karanlığa iten Gece soğuktu, gözlerin nemli Gözlerin buğulu, Gözlerin uzak Bu, bir bedene hükmedişti. Bazen gözlerinde olmak, Bazen gecede kaybolmak Ya da bazen Gözlerinde solmak, Gecede hayat bulmak. Şimdi karanlığa gidiyorum Yani geceye, gözlerine, sessizliğe... Çıkış yolu yok biliyorum Çıkmak istemiyorum da zaten Hep orada kalmak, O ruhta hayat bulmak... Artık çekiliyorum gecenden Gece sana yıldızları bağışlayacak Kabut et. Ben yine aynı karanlıktayım Gözlerin yine uzak Ve hala nemli Ağlamak istiyorsun Ya da... |
Ansızın Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yaşadıkça Sen evreninde sana seni aratacağım. |
Mavi Eylül Koklamalısın Eylül'ü Bir mevsimi sonbahar Sevda ile Kalamazsın tek başına Ey ürkek! Sevda geçerken yanı başından Kop Kendi'nden kop Kendi'ni yiyip bitirirken Düş sevdanın peşine Ellerine salınıversin hüzün Bakarsın düşler gerçek Gerçekler birer düş olmuş Sevda geçerken yollardan Her şey mavi olmuş Mavi kedi, mavi ağaç, mavi kaldırım, mavi toprak Mavi masal, mavi deniz, mavi el Mavi ses, mavi kasap, mavi mavi Bir şarkı mırıldan mavi olanından Eylül dokunsun maviye Mavi Eylül çalsın diğer renkleri Mavi Eylül, maviye çalsın dünyayı Diğer renkleri maviye kaynatmak için Atsın hepsini denize Mavi buharlaşsın denizden Mavi bulut üzerine bıraksın mavi yağmuru Mavi sevda içine doluşsun Ve bir mavi Eylül kokusu Bir mavi sonbahar Bir mavi sevda Bir mavi düş |
Ankara'ya Öyle Yakışırdı ki Kar... Kendim ve Hepimiz Hakkında Bir gün herşeyinle dimdik Her türlü kavgaya hazır Çıplak gergin Her sözü verecek kadar aceleci Tutamayacak kadar unutkan Sade çaresizken kadın Genelde erkek.. Kendi sözlerinin gölgesine hayran Hiçbir şey gerçek değil alkışlar yalan Hala bir çift çarpık bacak Kendi resmi resmiyle barışık Küs eskisiyle ve eski sevgililerin hepsiyle Ama hala çok güzel Hakkında konuşmak senin Ben senden bahsediyorum yine Kime darlansa kalbim kimin kılığında. Ne zaman aklım çıksa yerinden Tuzu ayarında gözyaşlarıyla Dönmeyeceğime inandığım günlerde Bu seyrüseferden (bu seyrüsefer sözünün burada geçme sebebi Tamamen kelimeyi sevdiğimden) Diyorum işte bu sefer oğlum İşte bu sefer Olacak olmakta olan Yanacak yanmakta olan Yok çare akacak akmakta olan düşecek... Ama hala çok güzel Hakkında konuşmak senin Düşünmek seni en ayıp kılıklarda En düşmüş saatlerde Hala güzel Hakkında konuşmak senin... Otuzu geçmişiz hiç haketmeyecek kağıtlarla Oysa boş kağıt vermişiz geçmeyelim Kalalım diye o sınıflarda Yalnız çirkince geçmiş bir gençliğin ağıtı Bu kadar acıksız olurdu zaten Çocuktum kürtlerin kuyruğundan bahsedilirdi Nicedir uyruğundan bahsediliyor Ve kim ne söylese bu mühim mesele hakkında Mühim kanamalar tespit ediliyor hastanın dosyasında Ve diyorum ki ben bazen Bu iki sevgilinin arasında Ve ikisinin eşit derecede akrabası İlk kez bir düğünde adam hem erkek hem kız tarafı Bağırıyorum şaka yollu Olacak olmakta olan Yanacak yanmakta olan Akacak akmakta olan.. Düşecek.. Ama hala çok güzel Hakkında konuşmak senin. Bir beyhude çabasına daha girişmek Seni methetmenin. . Sana küfretmenin. Hala güzel Hakkında konuşmak senin Kökünü kendi sökmüş bir inatçı adamdır yurdum Hangi toprağa denk gelmişse Oraya salmış kılcallarını Ve hepsinden başka çiçek türemiş, Seçebildiğince yaban otlarının arasında.. Çok şahane insanlardır Kendini soyacak kadar ahmak hırsızları ayırırsan Çok iyi şiirler yazdım Kötülerinin tamamını çıkarırsan..... Ama hala güzel Hakkında konuşmak senin Hatta aleyhinde! Bağır çağır hatta Yeri gelirse çok sağlam bir kaç gözyaşı eşliğinde Güzel... Hala güzel Hakkında konuşmak senin Dinimin dolanması her görüşmede Her karşılaşmada Yani her eski sevgililer bayramında hayatın, Güzel. Rakının ikinci dublesinde ilk karşımıza çıkanı Öptüren şey ne ise Bir şölenlik hatıra mı yoksa çift dingilli bir acı mı Yanısıra neyse artık o şey, Hanı bir bıçak saplaması kadar hasmane Ve bildiğin cennet davetiyesi kılığında bir şey İşte ne ise o şey ....o güzel ... Hala güzel hakkında konuşmak senin...... Yılmaz Erdoğan http://img228.imageshack.us/img228/8156/cans5zi.gif |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık