![]() |
''seni ben ellerin olasın diyemi sevdim'' tufanlar koparır bu ayrılık içerimde, birden bine dumansız yangınlar sarmış etrafımı, eridim günden güne tatsız tuzsuz hayat, her anım sensiz, her anım çile bir ben kaldım aşık, aşksa bende oldu tahliye tan yeri yıkılır her akşam, ağarırken üzerime kararınca hava, ayrılık kokan bulutlar iner ellerime tüter dumanı aşkımın, her dumanla elem dolar ciğerime bir ben kaldım aşık, aşksa bende oldu tahliye acımasız yalanlarının vurgunuymuş buselerin meğer kuytusundaymışım yüreğinin, sevgilim bilemedim bağlanırmıydım sürgüncesine sana, ağlarmıydım ayrı kalmışcasına vatanımdan, ayrılınca meftun edermiydim yüreğimi, senin şevkat bildiğim gözlerine tutmazdım o zaman ellerini, yüreğim bilip şimdi yanmazdı yüreğim, ismini dudaklarımdan dinleyip ne yapsın şair yürek hayat yolunda gitmezse ne yapsın asi beden ihanetlerle sevişirse bir umut taşımak ister niyet ne sevda kalmış ne de sevdaya ehemmiyet umutsuz akşamların yalnız savaşçısıyım ben her şafak güneşe kurşun sıkanlardanım ben bir ayrılık kükreyişiyle sarsıldı umutlar canhıraş haykırdı uykusuz anlarım aşk sanmıştım tutarken ellerimi güneşi kucaklar sanırdım seni sardığında bedenim şimdi tane tane damlarsın gözlerimden hep bir tutam gül yaprağında ararım kokunu yanyana yazardık isimlerimizi ağaçlara şimdi ise adımın yanına koskoca bir elveda yazıldı hani unutulmaz anlar yaşatacaktınya bana evet yaşattın ömrümü yollara seren ve ben yıkılmışım yollarına ''ayrılık namına'' İsmail AKTAŞ |
YANLIZLIK Yalnız kaldınız sanırsınız, Biliyorum. Yalnız bırakılmışsınız, Biliyorum. Ötesi yok. II Ötesi var: Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir. Yalnızlık İnsanin kendine mektup yazması Ve donup-donup onu okuması Yalnızlığın da ötesidir. ÖZDEMİR ASAF --- YANLIZIN DURUMLARI Yanar Sobasında Yalnız'ın Üşüyen Bakışları. Lambasında Karanlığa dönük Bir ışık Titrer Sönük-sönük. Penceresi Dışına kapanmıştır, Kapısı İçine örtük. ÖZDEMİR ASAF |
Mavi Sevda Bir mavi denizdeyiz şimdi seninle ak bir martı gibi umut ve sevinç yüklü gemimiz mutluluk rüzgarları vuruyor yelkenlerimize pupa yelken yol alıyoruz sabaha güneşli günlere çıkıyoruz mavi gecelere seninle güzelliklerin el değmemiş ormanlarındayız düşlenmemiş renklerin çılgınlığı var bakışlarımızda kulaklarımıza binlerce kuş sesi dökülüyor şiir cıvıltıları üşüşüyor saçlarımıza sevgi çelenkleri örüyor zaman içimizdeki ışıltılardan şiirlerle beslenerek, bir çiçek büyüyor tüm zamanların özlem bahçelerinden bütün küskün çocuklardan bir çocuk gülümsüyor geleceğe sevinçler bizim artık mutluluklar bizim aşkı içiyoruz su gibi yudum yudum hava gibi nefes nefes sevdamızı tüm sevgilerin üstüne koyup yelin suyla öpüştüğü kıyılara mavi gözyaşları bırakıyoruz kaldırıp duvağını gökyüzünün öpüyoruz tüm beyaz bulutları alnından dudakların dolunay oluyor, gözlerin yıldız uçuk bir mavide dansediyoruz sevgiyle sırılsıklam seninle sokaklar dolusu mutluluk çiçekler dolusu sevgi ekiyoruz güzelliğin doruklarına kanatlanmış atlar geçiyor rüyalarımızdan kardan çiçekler maviler boyu martılar uçuruyoruz gökyüzüne bir adem hava faslındayız şimdi seninle yeni bir rüya görüyoruz yeni bir bahar yeşeriyor tenlerimizde Yaşanmamış bir masalı yaşıyoruz şarkıların tılsımında bir yanı Mecnun masalımızın bir yanı Leyla bir yanı Yusuf bir yanı Züleyha güneşi, mehtabı, yıldızları içiyoruz tüm pınarlardan dudakların kalplere sığındığı bir adada binbir arzuyla köpürüp kabarıyor sular şiir’in yedirenk kumları vuruyor kıyılarımıza rüyada olsa güzeldir bir şiiri yaşamak kelebek kanatlarında bütün ihanetlerden arı, bütün çirkinliklerden uzak mavilere tırmanmak ince alımlı ayaklarıyla aşkın Nuri Can |
çağlayandır duygularım akar gözlerimden kaç mevsimle boğuştumda hep seninle buluştum hasret yağmurları yağıyor bak saçlarıma kar değildir bu yağan hicranla kavrulan ak düştü bakışlarıma ayrılık nağmeleriyle raks eder yüreğim hüzün bağlarında toplarım çile meyvesi yağmur yağmaz ovalarıma ben ovalarımı gözyaşlarımla sularım isyanlar koruyamadı beni sevda mevsiminden koruyacaktır beni efsunum, abamdır hicran yokluğun aşikardır yüreğimin dehlizlerinde yokluğuna da vurgunum sitem etmem bu aşkın derinliklerinde bırakıyorum, al senin olsun yıldızlı gecelerim ve sen özgürsün artık mavi gökyüzü kadar ese dursun bakışların ılgıt ılgıt gözlerime senden gelen asi bir meltem kopartacaktır tufanlar yüreğimde ayrılık senfonisi çalsın yine yüreğim fırtınalar kopartsin zihnimde benliğim tarumar olsun yaşanan bütün sevgiler hüzünlere boğulsun kahırla dolsun bütün latifeler daha kaç aşka ev sahipliği yapar yüreğim bilinmez, kim bilebilir daha kaç kere gülmeyeceğim hiç üzülmem seven çıkar elbet beni de bir gün bir gül çağında benim ömrümün İsmail Aktaş |
ASLINDA BU DENLİ GÜZEL KOKMAZ Aslında bu denli güzel kokmaz hiç bir karanfil, Onda seni kokladığımdan bunca güzel. Aslında bu denli güzel olmaz hiç bir Sarıyer, Orda seni öptüğümden bunca güzel. Aslında bunca güzel olmaz hiç bir dünya, Seni sevdiğim için dünya da böyle güzel. Aslında bu denli deli değildim sor kime istersen, Sevince seni delilik bile bak ne güzel. Aslında sen dünya güzeli değilsin, Sevdiğim için dünyada tek güzelsin... AZİZ NESİN ************************* ARKADAŞIM BADEM AĞACI Sen ağaçların aptalı Ben insanların Seni kandırır havalar Beni sevdalar Bir ılıman hava esmeye görsün Düşünmeden gelecek karakış.. Acarsın çiçeklerini .. Bense hayra yorarım gördüğüm düşü... Bir güler yüz bir tatlı söz.. Açarım yüreğimi hemen Yemişe durmadan çarpar seni karayel Beni karasevda Hem de bilerek kandırıldığımızı Kaçıncı kez bağlanmışız bir olmaza Koş desinler bize şaşkın Sonu gelmese de hiç bir aşkın Açalım yine de çiçeklerimizi Senden yanayım arkadaşım Havanı bulunca aç çiçeklerini Nasıl açıyorsam yüreğimi Belki bu kez kış olmaz Bakarsın sevdan düş olmaz Nasıl vermişsem kendimi son sevdama Vur kendini sen de bu güzel havaya AZİZ NESİN |
Ellerimde güller, Solmuşlar, Yeniden dirilmemecesine, Bahçemde gül ağaçları dökmüşler yapraklarını Bir daha ki bahara açmamacasına, Solan güller ismini heceler bana Bu aşka da yeni baharlar olmayacak bilirim. Ama yıldızların parlamasına engel olamadım Adını yazdım bir daha yazmamacasına Bir ağladım, bir güldüm, Bir yandım, bir söndüm, Bir irkildim, bir durdum, Ellerimi uzatıyorum bak kan revan içinde, Yüreğimi yolluyorum suskun, yalnız ve gözü yaşlı Suskunluğumu gölgelerimde bozuyorum Kah yumruklarım konuşur duvarlarla Kah gözlerim konuşur gözyaşlarıyla, Her defasında yumruklarım sen Duvarlar yüreğim oldu Gözlerim ben Yaşları sen oldun. Titremesin artık sesin, yokum işte yanında Özlemesin artık tenin, ben değilim artık koynunda Sitemlerine adres olmayacak bir daha yüreğim Titrek dudaklarına sarılmayacak artık sözcüklerim Öpmeyecek bilirim, ellerim tenini bir daha Ve diz çökmeyecek dizlerinin önüne bu adam Ellerini uzatmayacak ellerine bir daha Keşkelerle birde rüyalarda buluşacağız istemesek de her defasında Her gece tekrar-tekrar ayrılacağız. Ayrılıklara inat şafaklara nispet yeniden-yeniden her gece. Rüyalarımızda buluşacağız. Şair yalnızlığını bilir misin? Hani hep gelmesini istersin Hani hep istersinde yine de, gelmesini istemezsin. Hep aşkı hasretlerle yaşatmak istersin. Ağlamayı istersin ama onunla gülmeyi istemezsin Korkarsın çünkü gelirse gider Ağlarsında güler diye. Ve gidişlerle gidiyorum Ve de geri gelmeyişlerle Seni sana Seni yüreğimdeki yanardağa bırakıyorum Ben şair yalnızlığını sırtlanıp sensizliğe uçuyorum. Al elvedaları sana bırakıyorum. İsmail AKTAŞ |
Aldırma Reis Sen içerdeyken ben Sinemalara gittim Bütün filmlerini seyrettim O sevdiğimiz artistin Sen içerdeyken ben Vita kutularında çiçek yetiştirdim Sokakta top oynadım çocuklarla Ayakkabılarımı eskittim Güneşe karşı durdum sabahları Geceleri bir başıma yıldızları bekledim Annenin gönlüne su serptim Aldırma dedim aldırma Bir şarkı söyle, bir dilek tut herkes için Bir ada rüzgarı gibi Sürtünerek geç hayata Bir sarmaşık gibi tutun Ve değer ver hatıralara Aldırma dedim Sen annesin, aldırma Sen içerdeyken ben Kiramı ödedim, pijamalarımı giydim Haber bültenlerini izledim Gazetelerden kupon kestim Sen içerdeyken ben Sigara içtim, öksürdüm Otobüse bindim Fotoğraflarımıza baktım Acıyan yanlarımı körelttim Deniz kıyısında yürüdüm Manavdan soğan aldım Yeni çıkan şarkıları dinledim Kafeste beslediğimiz kuşu saldım Islık çaldım Sen içerdeyken ben Hep uyandım, sayıkladım Kanadım boyuna Takvimler aldım Her gün bir yaprağını kopardım Deli ayrılığın Sen içerdeyken ben Gömleğimi ütüledim Sobada elimi yaktım Bir şiir yazdım Bir hercai menekşe aldım çiçekçiden Hani o alnına kader değmiş Hani o dudaklarına deniz tuzu dokunmuş Hani o erken vurulmuş Gençliğimiz gibi dağıldım Sen içerdeyken ben Bir adını söyleyemedim Şöyle bağıra bağıra Bir yüzünü göremedim Görüş günlerinde Bir de eline değemedim Bir de yüreğine Şöyle kucaklayamadım bir de Ölümüne Sen içerdeyken ben Kapı kapattım, pencere açtım Mutfakta oyalandım Kanepede yattım Hatta bir yolluk aldım odaya Çok da kulak asmadım Çok da koymadı bu bana Alt tarafı içerdeydin Alt tarafı bir yanımı alıp götürmüştün Bir yanımı Yani adamlığımı Yani gözlerimin ferini Yani canımı Alt tarafı şarkılar ölecekti Alt tarafı kanayacaktı kalbim İşte sensiz İşte nefessiz İşte kimsesiz bir sesti alt tarafı Her tarafım Yıldızlar yine oradaydı oysa Yazdıklarım Gözden kaçan o defter yapraklarında Boşver 128 Hayat bir gemi Yürüt onu göreyim seni Boşver 128 Boşveriyor ya Aldırma reis Reis aldırmıyor ya Bir adını söyleyemedim Şöyle bağıra bağıra Bir yüzünü göremedim Görüş günlerinde Bir de eline değemedim Bir de yüreğine Şöyle kucaklayamadım bir de Ölümüne Sen içerdeyken ben Vitrinlerin önünden geçtim Minibüs duraklarında bekledim Simitçilerle yarenlik ettim Üstüme bir ceket aldım El tezgahlarında kitaplara baktım Sen içerdeyken ben Hiç oturup ağlamadım Hiç karartmadım umudu Hiç bulandırmadım onuru Öyle dimdik durdum ortada İşte burada ulan işte burada Böyle burada Hiç yıkılmadan Hiç utanmadan Ve hiç unutmadan Sen içerdeyken ben Gülen resmimi yaptırdım Sokaktaki ressama Her zaman yaptığım gibi Buzdolabını ayağımla kapadım Parkların banklarına adını kazıdım Adını kazıdım duvarlara Adını, adımın yanına yazdım Hiç unutmadım, utanmadım Korkmadım Parmaklarımı şıklattım Fidayda'da Hani vardı ya Fidayda'da hanım kızım Fidayda Gelip geçen her tren bağırtısında Kalkıp aynaya baktım sonra Sen içerdeyken ben Perdeleri hiç kapatmadım Hiç bakmadım arkama Başını ellerinin arasına alan Üç-beşinin arasında olmadım Öyle bıraktığın gibi Öyle yaşadığımız gibi yaşadım Sen içerdeyken ben Bir adını söyleyemedim Şöyle bağıra bağıra Bir yüzünü göremedim Görüş günlerinde Bir de eline değemedim Bir de yüreğine Şöyle kucaklayamadım bir de Ölümüne Sen içerdeyken ben... |
Aşkın hakimi olsaydım İğdam veremezdim aşk sarhoşuna Leylaya mecnuna çöle kıyamam Bırak dil dökmeyi boşu boşuna Aslıya kereme küle kıyamam Hüküm verip kıyamazdım bir cana Kendi nefsim gönderirdim iğdama Birtek balta vurdurmazdım fidana Bülbüle sümbüle güle kıyamam Bir çiçek kokusu bedeldir ömre Isıtır toprağı havayı cemre Bırak anlamasın o cahil zümre Ben bana kıyarım ele kıyamam Sen gelip öfkeyle saldırsan bile Vucudum ortadan kaldırsan bile Sen benim ruhumu öldürsen bile Ben senin saçında tele kıyamam Aşık Boraniyem sözümden düşmem Sevgi varken nefret ile döğüşmem Sevgi aşkı dünyalara değişmem Hiçbir mahlukata kula kıyamam Halil Çimen |
Hiç benim olmadın, olacağın da yok sanırım. Bir iki söz, bir yanaşma Dün bardaki gibi - o kadar. evet, acı bir şey bu. Ama biz sanata hizmet edenler kimi zaman beyindeki gerilimle Neredeyse tensel bir haz dulabiliriz Kuşkusuz kısa bir süre. İşte dün barda böylece- Güzel yardımıyla alklün- Cinsellikle dopdolu bir yarım saat geçirdim. Sanırım anladın halimi Ve biraz daha kaldın yanımda bilerek. Gerekliydi bu. Çünkü bütün düşgücüne, alkolün büyüsüne rağmen Senin dudaklarını da göreliydim Yanımda olsun istiyordum gövden. (Türkçesi: Barış Pirbasan) Konstantinos Kavafis |
Alıcı Kuş Vurur düşlerine ozanın Güneş kızgınlığından birkaç ağustos Birkaç ağaç Yüksek ormanlar kuytusundan Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Köylü Biçer ayrık otlarını ayırır başaklardan Kalkar konar Kardeşliğin alıcı kuşu İşçi Tutar ucundan en acar biçimlerin Sürer Bin başıboş atı bin cehennemi birden Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Duran el Gitmeyen ayak Bir göz ki Arkasında bir ölü gözü Bir ses ki Arkasında bir ölü sesi Döner durur Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Bir açık yürekten bir ötekine Bir bugüne bir yarına Alıcı kuşu kardeşliğin |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık