![]() |
ölümsüz gülüm Zaman bin kanatlı kuş gibi Göz açıp kapamadan gelip geçiyor Bu aramızdaki sayısız çiçek gibi Anılarımızın aynasında birer birer açıyor Bakışların canıma can katıyor her çiçekte Seni kokladıkça yüceliyorum Gökyüzündeki telli turnalarla birlikte Adını heceliyorum Zaman takılıp donacak yakamızda inanıyorum Aynı resimdeymiş gibi yan yana kalacağız Mevsimler dönüp gitse de bir tanem Göz göze, el ele olacağız Sevdalı gönlüm seninle dolu Yok musun ölüyorum Ütülenmiş elbisemde, yıkanmış gömleğimde Varsan gülüyorum Es deli rüzgâr es, zamanı katıp önüne Hangi yöne götürürsen götür Bahçemdeki biricik çiçeğim, sevdiğim Ölümsüz gülümdür! oyhan hasan bıldırki |
UNUTMAK KOLAYMI Bir an düşünmeden durabilsem seni Unutabilsem o gülen gözlerini Avucumda izi kalan ellerini Unutmak kolaymı tatlı anılar Sesini duyunca göklere uçarım Gölgen hep yanımda gözüne bakarım Hayalinle yaşar hep seni anarım Unutmak kolaymı tatlı anıları Başım omuzunda koklasam tenini Tutunup sarsam o titreyen elini Unutsam herşeyi öpsem gözlerini Unutmak kolaymı tatlı anıları Heder oldu ömrüm senden uzaklarda Aşkımızın izi her an ruhumuzda Sevgiyi tanıdım tek senin yanında Unutmak kolaymı tatlı anıları Şimdi turnalara tutunup gelemem Dikenli yollardan gülleri veremem Özlemin bitmiyor sevgini silemem Unutmak kolaymı tatlı anıları Maziyi anarda,yürekten coşarım Sen geldin diyerek,durmadan koşarım Senin için karlı dağları aşarım Unutmak kolaymı tatlı anıları SABİHA SERİN |
http://www.balcanet.net/resima/jpg/dagarcik10101.jpg http://www.balcanet.net/resima/jpg/dagarcik10101-isim.jpg Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı: Ona işaret parmağımı kaldırıp yasaklar koymak yerine, parmaklarıyla resim yapmayı öğretirdim. Hatalarını daha az düzeltir, onunla daha cok yakınlık kurmaya çalışırdım. Onu sadece gözlerimle izler, saat kısıtlamaları koymazdım. Daha bilgili olmaya çalışır, daha cok şefkat gösterirdim. Onunla daha çok yürüyüşlere çıkar, uçurtmalar uçururdum. Ona karşı ciddi bir tavır içinde olmak yerine, onunla oyun oynardım. Onunla kırlarda koşar, yıldızları seyrederdim. Onunla daha az çekişir, ona daha çok sarılırdım. Önce benlik saygısı kazanmasını sağlar, sonra bir ev almaya çalışırdım. Ona her zaman katı davranmaz, onu daha çok onaylar ve yüreklendirirdim. Güç konusunda daha az ders verir, sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim. Diane Loomans |
İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Onu didik didik didiklediler, saçlarından tutup sürüklediler. götürüp kâfire : «Buyur...» dediler. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Günü gelir çarh düzüne çevrilir, günü gelir hesabınız görülür. Günü gelir sualiniz sorulur : Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Nazım Hikmet |
Seni aradım bu şehirde yıllarca Yana yakıla seni.. Sen kimdin, sen neredeydin kimbilir. Hep böyle sensizmiydi bu şehir. Bu şehir İstanbul’muydu ? Öyleyse sensiz yaşanmazdı bu şehirde Gemiler demir almazdı Trenler işlemezdi Sen olmasaydın Bir ömür bitip Yepyeni bir ömür başlamazdı içimde Bahar gelmezdi Ağaçlar çiçek açmazdı Seni bulmasaydım Ve ben yoktum İstanbul yoktu Sen olmasaydın. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Aşk Kitabı Ne olur söyleyin sevenler bana Ayrılmak kanun mu aşk kitabında Elele tutuşup gülmeden daha Terketmek kanun mu aşk kitabında Ümitlerim kırıldı bitti Hayallerim yıkıldı gitti Bu dert beni benden etti Sevdim sevdim bak ne hale geldim Her seven sonunda düşüyor derde Bu aşk kitabının yazanı nerde Bir aşık inandı çok sevdi diye Terketmek kanun mu aşk kitabında Ahmet Selçuk ilkan |
Devreden zaman içinde, Ağıtlar yakan bir türkü gibi, Dudaklardan uzak, Unutuldum.... Hoyrat bir rüzgar önünde, Kırılan bir dal gibi, Korumasız,kıskıvrak Unutuldum.... Hayalin yürürken önümde, Tozlu bir kitap gibi, Suskun,tutsak Unutuldum.... Sindiremesemde içime, Çökmüş bir mezar gibi Yalın, çıplak, Unutuldum.... seda ahmet |
Farkındamısın farkındamısın bir sami burda yanan aylardan sonra zalim seni anan bıkmadan usanmadan olmayan aşkını arayan farkındamısın kopr içimden unutulur bu mısralarda farkındamısın uyurken yatağında belki başkasının koynunda bilinmeyen memlekette sınırsız uzakta farkındamısın aşk yakın bana bir nefes kadar ondanda öte karışamıyor havaya Serhat Demircan |
BENİ SUÇLAMA Karanlıktan ürperiyorum, Soğuk değil biliyorum, Geceler uzun ve kahır dolu, Yıldızlar soruyor bana onu. Sen varsın şuan yanımda, Birde yıldızlar semada, Hafif bir rüzgar, Saçlarımı uçurmakta. Gine vurdun aklıma, Bu defa özlemle değil, Nefretle andım seni, Düşündüm son yaptığın pisliği. Birkez daha lanet okudum kadere, Birkez daha kızdım kendime, Niye tanıyamadım seni diye, Niye Allahım niye? Sen bendeki beni öldürdün, Artık bıraktığın ben değilim, Herkeze,herşeye tedbirliyim, Ve yalan aşka tepkiliyim. Biri var hayatıma girmek isteyen, Beni olduğum gibi kabul eden, Belkide olur,neden olmasın, Nasılsa sen gittin,hayatımda yoksun. Severse beni yürekten, Haberi varsa sadakatten, Açacağım gönül kapımı ona, Sakın bundan dolayı,beni suçlama. Sonunda banada ihanetti öğrettin, Bak sende eştiğin kuyuya düştün, Bundan sonra bende ne varsa senin eserin, Övün emi eserinle sen sevin. NİHAL ÇİĞDEM NALÇACI |
Bir çift söz oldun dilimde Duruyorsun icimde Dualarimda dilegimde Hep sen varsin unutmadim Bir çift goz oldun bende Seviyorum seni sevmesende Ruyamda hayalimde Hep sen varsin unutmadim Bir can oldun bedenimde Yasiyorsun icimde Baktigim her yerde Hep sen varsin unutmadim yüksel akkaş |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık