![]() |
Ağzında Girit Yasemini senin ülkende cüceler vardı boyları hüzünden kısalan donmuş gözyaşları kurumuş otlar ve adını anımsamadığım bir sürü hüzünlü şey vardı bilgisayarlara bile hüzün programlanmıştı be babanın bir beyin cerrahının tamir çantası olduğu söylentisine gelince bence kuru iftira ama yukarılık kompleksini kimden kaptığı bilinmiyor annense bir şişenin içinde batık gemileri bekleyip durmuş yıllarca kiralık kardanadamlarla çıkmış küf rengi yolculuklara ve kadınlar hamamında ayyaş bir ayı gibi bayıldığı gün seni doğurmuş hiç yokken sen hesapta a benim caretta carettam * a benim yürek vuruğum buna da şükür çünkü bir yılkı atı gibi bırakmışlar seni çocuk çocuk suluboya çıkmaz sokakta keyiflerine bakmışlar gelsin eğlence gitsin ça ça ça sen küçücükmüşsün insanlara bakmışsın bakmışsın her yan sönük yıldızlar ormanı bir şeyleri sevmek istemişsin alışırken dünyaya dişlerini göstermişler kırmışlar termometreni insan insanın kurduymuş bre kesekağıdına sarmışlar seni narbülbülün kafese ayçiçeğin çöplüğe bir duvarın sıvası gibi dökülürken bana rastlamışsın dur demişsin dur hadi dur yaşamım sil baştan ben demişim " severim severim sevmesine de seni eski bir hüzünle durmadan büyür içinde bir Girit yasemini " yaklaşmışım ve deniz atmışım dudaklarımla dudaklarına * Caretta Caretta : Bir tür deniz kaplumbağası. Sürekli sessiz ve hüzünlü. Ben düzerken bu şiiri kadınım için, o, var olma savaşında, Dalyan'da. Vinçler büyük, yumurtaları küçük. Yasa bu, yutar küçük balığı büyük olan. Ve hüzünle seyreder caretta carettalar kıyıdaki inşaatları, sonra yavaşça yitip Akdeniz mavisinde, girerler ansiklopedilere. Akdeniz, onlarsız hüzündeniz. |
SENSİN Herşey yalan,herşey rüya, Bir sen gerçeksin, Bir tek sen... Aldırmamana rağmen teksin, İçimdesin. Anlatamadığımsın. Yaşayamadığım ve dokunamadığım Tek kadınsın... Yüreğimdeki en kötü cadısın, Aklımı kemiren yaratık sensin, Şimdi bomboş odamda, Hayalinle avunduğum tek resimsin. Aşkımsın,canımsın... Herşeyim sensin, Bunu bilmek istemesen bile, Bilemediğim sensin... |
Bahane Arama hayatın cilvesinde bahane. Benim gönlüm serseri ise sana ne. Ben gezerim meyhane birane, Sen bilmezsin serserilik ne şahane. Aldanırlar bize o gözle bakanlar, Bizlerizdir bu alemde en mutlu olanlar. Belki bir gün karşılaşırız? Sen efendi kocanın kollarında, Bense sersefilim hala. |
Canım Yandı Şimdi Ağlamak için Sabahı bekle derdi annem. Ama Hiç bir acı Ağlatmak için Sabahı beklemedi canım annem. |
Bakışların Kuytularda saklarsın bakışlarını Ve gözlerinde toplarsın bütün yıldızları Bazen bir yıldız kayar gözlerinden yüreğime Bazen karanlığa konan kus Bazen karanlıkta saklambaç oynayan çocuk olur bakışların. Tutunsam gözlerindeki yıldızlarına ve yüreğine dokunsam yanar mı ellerim. Dur kaçırma gözlerini gözlerine hasretim Bırak kâinattaki geceyi gözlerinde seyredeyim Bakışların karanlığa yuva yapan kus Bakışların karanlıkta saklambaç oynayan çocuk Bakışların sonsuzluğa açılan feza Bakışların bazen bir umut bazen bir ceza Tutunsam gözlerindeki yıldızlarına ve yüreğine dokunsam yanar mı ellerim. Dur kaçırma gözlerini gözlerine hasretim Bırak kâinattaki geceyi gözlerinde seyredeyim. |
Canımın İçi Ne zamanı bir dakika önce geriye alabirim Ne de geleceğimi bir dakika sonra yasayabilirim En bildiğim şeyi yapmalıyım; Seni sende bir ömür boyu sevmeliyim.. Ve seni bir ömür boyu yüreğimde nefesim gibi bilmeliyim.. İnce bir çizgi kalbimde sana olan Duygularım; Ne adını koyabiliyorum bu sevdanın Ne de kendime uykusuz gecelerimi sorguluyorum Sadece tek bildiğim şeyi seni canımdan öte seviyorum... Karanlığa inat gözlerindeki ışıklarla bakıyorum geceye.. Aldığım her nefesi senin kalbine adayıp her atışım senin güzel yüreğine.. Rahat uyuyamıyorum senden sonra..uyku tutmuyor umut dolu gözlerimi Alacakaranlıklardan sabah ezanına uzanıyor tüm bedenimin hücreleri Karsımda senin baharımsı düşlerin ve kalbimde büyüttüğüm hasretim.. Artık zamanı durdurmak istiyorum seni avuçlarımdan kaybetmemek için.. Yokluğunda bile senin için bu beden nefes almaya devam edecek Ben seni senin beni sevdiğinden daha çok seviyorum Canımın İçi. |
Hasret Yağmurları İsyan ediyor deli gönlüm, Yağan hasret yağmurlarıyla. Artık ümitlerim de ölmekte, Yağan hasret yağmurlarıyla. Sanma ki biter bu acılar, Mutluluk sonu ayrılıklar, Her sene aynıdırlar, Yağan hasret yağmurlarıyla. Allah'ım sabır ver bana, Gücüm kalmadı yaşamaya, Ağlıyorum belli olmuyor, Yağan hasret yağmurlarıyla. Kadere isyan ettim olmadı, Bağrıma vura vura can kalmadı, Gözümde yaş mı? O hiç eksik olmadı, Yağan hasret yağmurlarıyla. Gençliğim geçiyor çaresizce, Çilelerim bağlanmış kördüğümle, Unutamam onu ölsem de, Yağan hasret yağmurlarıyla. Ömrümde ilk kez severken, Aşkıma hasret çekerken, Artık her şey bitmiş, erken Yağan hasret yağmurlarıyla. Onu unut diyorlar bana, Unutmak zor bilinmez neden, Bir gün daha geçti Simav'da, Yağan hasret yağmurlarıyla. |
Cesaretin Var mı Ben gönlüme aldım seni, Hiç tereddüt etmeden bir dakika bile 'gider mi' diye düşünmeden Canımı, ömrümü kaybetmeyi göze alıyorum, 'acaba değer mi ? ' diye düşünmeden. Her günümü, her anımı seninle geçiriyorum Sessizce, delice Herkesten habersiz, Kimi zaman senden bile... Gecelerim de senin, rüyalarımda, Hayallerim, ümitlerim de. Kalp atışlarım sevginle her dakika her saniye Bekliyor gelir mi, ararmı diye. Ben gönlüme aldım seni, Hiç tereddüt etmeden bir dakika bile 'gider mi' diye düşünmeden Canımı, ömrümü kaybetmeyi göze alıyorum, 'acaba değer mi ? ' diye düşünmeden. Meydan okuyorum şimdi sana, Cesaretin var mı? Yaşadığın bu aşkı haykırmaya, Yada en azından Seni Seviyorum diye bağırmaya... Cesaretin var mı unutmaya. Son noktayı koymaya. Bu kadar yalandan sonra Cesaretin varmı aynaya bakmaya... |
Haykırış Senden uzak bir kentin Issız, soğuk bir köşesindeyim. Güneşini hiç tanımıyorum, Isıtmıyor beni. Senden uzakta nefes bile alamıyorum. Sokak aralarında şimdi Çocuklar koşturuyor. Görmeye alıştığım izlerin yok. İnan, Bağırışlarını özlüyorum. Arkamda bıraktığım bir şehir var Ve içinde sen. Şimdi elimde olsa, yani yapabilsem Kalkar gelirdim de Yapamıyorum. Biliyorum, Haykırsam duymazsın. Sesim kulaklarına gelir de Anlamazsın. Ama bak ne diyorum: Seni çok seviyorum. |
Sevda Çiçeği Bir damla gözyaşı bir lahza sükût Ardında yağmurun gülen gözleri Rengârenk tüllere bürünmüş bulut Üstünde tomurcuk sevda çiçeği. Her iklimden bir renk taşır yaprağı Donmuş benizlerin hayat pınarı Gülmeyen gözlere ümit kaynağı Gamzede yeşeren sevda çiçeği. Güzellerin özündedir tohumu Aramakla bulamazsın yurdunu Apansızın attı mıydı okunu Mecnun'a çevirir sevda çiçeği. Yanarsın yanarsın dönersin küle Var mı ki değerin O'nun gözünde Kaçamak gözlerle gülen yüzüne Bakarsan kör eder sevda çiçeği Bir anlık zamanı geçersin aya Burak binek olsa da gidersin yaya Sevilen Kaf dağının ardında olsa Ferhat eyler seni sevda çiçeği. Hedefler kaybolur kalır hayaller Baharı tanımaz olur gönüller Son anda beklerken müjdeli haber "Azrail burda" der sevda çiçeği. |
| Saat: 13:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık