![]() |
Ben senin yüreğini gördüm Sen istediğin kadar sus şimdi… Yüreğini gördüm diyorum sana.. Yürek ki ; Uğruna savaş verdiğim her şeyi bir gecede ateşe vermeme sebep olan bir yürek sahip olduğum her şeyi yıkıp geçmeme bir gülüşün için herkesi ağlatmama sebep olan bir yürek…. alevlerin arasında gözyaşlarımın beni bu denli üşütebileceğini ise kestiremedim hayatımın hatasıydı belki biliyorum dokunmaya kalkmamalıydım ve sen bu denli susup kaçmamalıydın … Gülüşünü özledim… Üşüyorum…. Gözlerine buğu, diline sitem, yüreğine burukluk, çöreklenir kalır mı asırlarca? ... yüreğinin ağladığını hissedersin, ... Gönül kanatlarını açtın, varlık ovasına uçtun, gittin. Senin gönlünün o geniş alanında, sonsuzluğunda ova küçüldü, küçüldü kayboldu, yok oldu. Senin gönlün yanında ova nedir ki? yedi gök bile, senin gönül denizine açılmış bir avuç gibidir. Ey seher rüzgarı! Bize haber ver; sen geçtiğin yolda, o alev alev yanan, o ateş dolu, o sevda dolu gönlü gördün mü? 0 gönül, yüzlerce yalçın kayaları, mermeri, graniti, ateşiyle yaktı, eritti. İstediğin kadar sus şimdi… İstemiyorsan gelme, hiç bilme… Ne fark ederki Ben senin yüreğini görmüşüm bir kere… Öyle bir yürek ki… Bazen bülbül olmuş güle… bazen gül olmuş sevgi bahçesinde.. Fırtına olmuş gecenin kör karanlığında…Sonra… Güneş olmuş fırtınanın sabahında Ateş olmuş benim yüreğimde o ateşe su olmuş… Dert olmuş yüreğime…. Derde derman ilaç olmuş Öyle bir yürekki… Bazen senin gözlerine buğu olmuş, hüznü yerleştirmiş gözbebeklerine Öyle bir yürekki Dünyadaki cenneti gördüğüm yer olmuş İstediğin kadar sus şimdi… İstemiyorsan gelme, hiç bilme Kapat gözlerini görme…. Ne fark eder ki. Ben senin yüreğini görmüşüm bir kere İstediğin kadar sus şimdi Mehmet Akif! |
Sevda Şarkımız Süreçle her şey biter bu aşk bitmez diyordum Dünyayı tozpembeye ellerimle boyuyordum Gönlümde yasemenler çiçek çiçek açıyor Sevgi yağmurlarıyla bıkmadan suluyordum Sen anlamdın bunu bitirdin aşkımızı Yarısında bıraktın aşk sevda şarkımızı Şimdi sevdiklerinle isterimki mutlu ol Gönüllere su gibi akıp akıp birden dol Unut istersen beni,sevdiğimi düşünme Anladım geç te olsa benim yolum çıkmaz yol Sen anlamadın bunu bitirdin aşkımızı Yarısında bıraktın aşk sevda şarkımızı Doğan Ümit Aksel |
Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev. Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve. Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanımeli açan ev.. Nazım Hikmet |
O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev. Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve. Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanımeli açan ev.. Nazım Hikmet |
Ayrılık treni kalkıyor demek Hangi olmazlarla binip gidersin Boşa mı bu kadar harcanan emek Hangi bahaneye sinip gidersin. Bu kadar vefasız olamaz seven Âşıkta aşkına kalır mı güven? Demek aşkın adı sence serüven Ardına bakmadan dönüp gidersin. Ümit ışığıyken içimi saran Şavkıyla beni tam kalbimden vuran Gönül mehtâbımda parlayıp duran En güzel yıldızken sönüp gidersin. Kalbimi biliyor gökte Allah var Deliler gibi çok seni sevdim yar Gözümde yücelttim tâ arşa kadar Ne diye aşağı inip gidersin Mutlaka bir yerde kesilir hızın Ölene dek sürmez içimde sızın Lebi çare olur güzel bir kızın Sarıp sarmalarım dinip gidersin Hasan Hüseyin Yılmaz |
kilitlendim Hüzün yağıyor yüreğime Düğümlendim on yerimden Kilitlendim içimden Açılmıyor içeriden Bir yağmur yağsa da Kurtulsam şu kilitten ümit fatma uçar |
AŞK DOKUNDU YÜREĞİME Yine yanıyor bedenim özleminle Aşkın yüreğime dokunup gitti Ellerin nerede şimdi Hangi bedende geziniyor şu an Kimi yakıyor nefesin kimbilir Kiminle soluksuz sabahlıyorsun yine Özlüyorum senli geceleri Deli sevdalarda eriyip Yok oluşumuzu düşünüyorum Silinip yeniden Yeni baştan yazılırdı sanki kaderimiz Şimdi yokluğun aklıma zarar Gidişin idam kararı gibi Sevgisizliğe hüküm giymişim Sensizliğe mahkum bir ömür Tüm sevdaları da götürdün gidişinle Şimdi aşk sonsuzlukta sanki Bilinmeyen bir noktada kimbilir Aşkı sen üretirdin Banada bulaşırdı yakınındayken Artık tükendi hayat iksirim Ölmeye yüz tuttu duygularım Bir sevgi düşlerim ara sıra Çeliğe su verir gibi damar damar Yayılsa benliğime Yeniden can bulsa duygularım Dünyaya küsmüş Tüm güzelliklere kör bakıyorum Aşk dokundu yüreğime Vurgun yedi ruhum Durmadan kanıyor düşüncelerim Özlemlere doyamıyorum Artık hüzünleri istemiyorum O eski günlerimize dönmek istiyorum Böylesi bir aşk yalnız seninle yaşanır Yalnız senden solunur böylesi sevda Biliyorum anlıyorum çaresizliğimi. SERAP YEŞİL |
Boğaziçinin ufak bir iskelesinde Dolaştığım geceler oldu Yorgun, uykulu bir kızdı bu Son vapur yolcuları içinde. Araya başka denizler girdi Başka denizler attı beni başka uzaklara O tarihten tam beş sene sonra Gene oradayım şimdi. Söylesem inanmazlar, söylemiyorum Her gece gene o kız çıkmakta son vapurdan Tıpkı eskisi gibi karanlıklarda kaybolan Bu gölgeye hayaldeyim siz olun da Gözümle görüyorum, hayal diyemiyorum. Sular bir şıpırdadı kıyı boyunda İşte gene son vapur, çekti gitti önümden Arkamdan bir kız geçti Adımlarının sesinden tanıdım: Uykulu, Yorgun da. Geçen bu genç kıza desem ki: Bir haber ver hayatından, verir mi? Behçet Necatigil |
SEVDA BIR ATES BULDU SENDE Sevda bir ates buldu sende, egilip optu seni Artik kimse denizi bilmiyor. Dirseklerini masaya koyusundan belli Gelip gecen bir gunu bitirmek istemedigin, Sevda bir umut buldu sende. Ey bir yolcu listesinde bir oluyu arayan, Artik kimse gozlerini bilmiyor Sunu imzala, Bir mektup, bir telgraf alindisi degil Unutulmus bir sevdadir kapini calan Ve sevimsiz bir terlik gibi duran odan, Kimse artik bir sey giymek istemiyor. Sonra bir pencereden kendine Ayisigi gibi vuran sen, Ne sana, ne baskasina benziyor. Ve iste bir dip baligi su boslugunda, Cirparaktan yuzgeclerini, Hic kimseye uymayan bir mevsim oneriyor.. Edip Cansever |
Bana yirmi yaşımda ateş saçan bir sevda, İlk şi'rime altundan kanad veren o hulya Ak şaçlarım altında yine alev saçacak. Milletinin ruhuyle feryad eden bir dudak O şeyleri söyler ki çağlattığı gümüş ses Asırların önünde nağmesini dindirmez. Hiddet, tahkir hepsi boş!... Her cefaya katlanan Yine şair kalbinden başka bir kalb değildir; Bu zayıf kalb en mağrur alınları eğiltir. Şu dünyada bir büyük rüya gören kahraman O kartala benzer ki en yangınlı şimşekler Onun sisli ve korkunç yollarına nur serper. Mehmet Emin Yurdakul |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık