![]() |
Ne Görüyorsun Gözlerimin içine bak Ne görüyorsun? Göz yaşımı , mutluluk mu? Yüzüme bak ne görüyorsun? Acımı , gülücük mü ? Kalbime bak ne görüyorsun? ! Hasret mi ,paramparça bir kalp mi ? Yoksa içi senle dolu bir yürek mi ? En iyisi ben söyleyeyim; Gözlerimde gözyaşı yüzümde acı, Kalbimde biraz hasret ve sen varsın . Aynur Çiçek |
Açmamış goncada cananım güllerde sende Gül mü var bülbül mü var bilemem sende Bozulmuş bütün bağların virandır da bende Açmamış goncada cananım güllerde sende Bitmeyen aşkla sevdiğim muhabbet bende Akmayan kurumuş su gelmez dereler sende Çağlayarak akan sevgi ırmakları gülümde bende Ne kadar sevdimse de kıymet bilmedin sende Aşkın kalbim de kor gibi hala yanıyor bende Yunus gibi aşık olup hiç yanmadın mı sende Kerem gibi de yanıp tutuşanda gönülde bende Mecnun aşkı olan Aslı gibi olmadın da sende Yandım aşkından aşkım kül oldum da bende Gecenin karanlığını aydınlatan yıldızlar sende Karanlığı aydınlatanda o sıcak güneşse bende Zemheriye benzeyen buz gibi o gönül sende Acı ve üzüntüye rağmen sevgi ile aşk ise bende Halil Çolak |
Çile dolu hatiralar, senden kalan enkaz. Solugumda hararet, yüregimde yangina mecaz. Ismini her anisim çöllerin sicakliginda... Gözlerimden akan yaslar kutuplarin soguklugunda! Bekleyisindeyim bir umudun, ümidime can katan olgunun. Sabahinda yarinin, tesellisinde yangindan kurtulusun. Dünüm dünde kalsin, olmasin bugünüm. Feryadim içimde saklansin, duyulmasin hüznüm. Elbet bir bitisi vardir her sancinin. Dumanindan kaçmali sönüsünde yanginin. O'dur beni alevlere atan, sen vesilesin, olsan da beni yakan. Bu esrarli yangini söndüren O, ister agla ister sizlan. Simdi ates benim elimde... yaktim senden kalan vecizeleri. Hayatimda bir O kaldi, hem geceleri, hemde gündüzleri... Ahmet Arslan |
Ne Çıkar Arılar çiçekten çiçeğe uçuşuyorken Bende bir çiçeğe konsam ne çıkar Kerem Aslı için tutuşuyorken Bende senin için yansam ne çıkar. Bırak gönül çiçek açsın dallarında Yürürken kaybolayım yollarında Bir gece uyuyup ta kollarında Ben de yanın da uyansam ne çıkar. Dudaklarım susuzluktan çatlarsa Acılarım da üst üste katlarsa Yüreğim bir volkan gibi patlarsa İçip susuzluğa kansam ne çıkar. Beraber oturup beraber kalksak Aşkın ateşini beraber yaksak El ele tutuşup göz göze baksak Her şeyi öyle, bıraksam ne çıkar. Ömer Arslan |
Akıl ermedi neden bu gidişin, Aşık ecelle yoldaş,kaçmaz sevdiğim. Hata beni sebepsiz terk edişin, Öfke ile kalkan ziyanla oturur sevdiğim. Bahane oldu küsmelere her konu, Suçlu malumdu her kavganın sonu, Her kavgada bu suçluluğu, Çekemez oldum artık sevdiğim. Sitemlerin bende sabır denedi, Seven gönül buna sabır eyledi, Bin parça olsa da tamam eyledi, Birleştiremez oldum artık sevgilim. Anılardan eser kalmamış sende, Hata hep bende, suç hep bende, Mahkum oldum yalnızlığa sayende, Dayanamaz oldum artık sevdiğim. Düşmanımın farkı yok dostumdan, Bir nebze de sen al hakkından, İşlediğin bu günahın payından, Bir parçada sen al sevdiğim. Şimdi mutlusun çok uzaklarda, Aşka dair bir iz var mı bensiz doruklarda, Beni benle bıraktığın bu karanlıkta, Işıktan bir eser artık yok sevdiğim. Kal sağlıcakla bende kalayım, Sen umuda yolcu,ben durak olayım Son durağında bir tek ben kalayım Seni ecelimle beklerim sevdiğim burhan şenkalaycı |
Sensiz bir dünya düşledim Aklımın durduğu bir zamanda bin bir sorular var cevapsız Bin bir cevaplar var sorusuz Yaşam nedenim oldun sen benim Nefes almam sana bağlı Nedenini sorma bilemem Neden yarınlarım için senli sabahlara ihtiyacım var Her akşam neden saçların gelir aklıma Neden dolunaylarda hayalin gözlerime oturur Neden, bu sorular kafalarda üşüşür Bu kadar senli olmak Bu kadar senle yaşamak Ve bu kadar senin olmak Sebebini sorma bilemem Ve bir gün çıkarmak istedim aklımdan Aklımın durduğu bir zamanda Kızıl saçlarını sildim gözlerimden Bulutlarla kapattım ayı Yıldızlarla muhabbetine aldırmadım bir ara Umutlarımı bağlamadım senli sabahlara Ve de senli yarınları özlemedim Seni unuttum saydım kendimce Ve bir sürü nedenleri attım kafamdan Yüreğimdeki yangın nerden çıktı Nerden çıktı sol yanımdaki kasılmalar Neden susuzluktan dudaklarım çatladı Neden nefes alamıyorum Neden aklım durmakta Yok, be güzelim yok Sen yoksan hayat yok Sen yoksan yarınlarda umut yok Gece yok, gündüz yok, Yok, yok, anladım Sensiz yaşanan bir dünyanın Anlamı yok ibrahim çoşar |
Bir Tatli Hayat bir nazli bebe hayat dokunsan kirilir dagilir ele dökülür yere bir nazli bebe hayat dile deger incinir bir nazli bebe bir tatli hayat gülüm düste yasamak mutluluklari güne dogarsin emegim olur asim olursun nefesim olur umut olursun bir tatli hayat bir tatli hayat gülüm seninle olmak bir barisik bir küs aninda kirilip aninda gülmek oyuncagim gözyasi çocuk yüregimde bir tatli hayat bir tatli hayal canim senle yasamak beklemek özlemek hasretlik çekmek umuda gülmek bir tatli hayal canim seni yasamak bir tatli hayat Cemal Karsavran |
Birisi her gün bes sigara içerim baski atölyesinin disinda parmakliklara sirtimi verip bir kolumla sarilarak demirlere kotunun paçalarini kivir kivir uzun gözüken hayalleri yasaminin üstüne kivir ki düsürmesin yürürken seni kaloriferler isitmiyor kimseyi tüm kis, soguk suyla yikadik üzerine çizdigim taslarin izini ben, o ve digerleri her gün bes sigara içerim dedi her biri bir yolculuk uzunlugunda bir tren yolculugu raylar, ben ve trenin sesi dumani dagiliyor sonra geride kalan tarlalara trenin sesine yetisemeyen bulutlarda dagiliyor her iç çekisin ve sonra bir gün birisi besinci sigarayi senin için içerim dedi Ilgım Veryeri |
Gidersen Yıkılır Bu Kent Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürpeririken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde birşeyler kırılıyor Ahmet TELLİ |
Yoksun Ya Gençliğimin Deli Rüzgarlarıda Yok Ve Yoksul Düş Baharlarım Neler Kalmadı Ki Sende Çaresizlik Karabasanlarının Çıkmazları Avuntusuz Saplantıların Açmazları Deli Düşler Yoksun Ya Kim Anlar Şimdi Bu Yüreği Sensizlikte Ne Yapılır Bilmem Ki Aşkın Tepelerinden Böyle Apansız Düşmedim Ilık Tebessümler Vaktine Beş Kala Solan Kahkahalar Gibiyim Yarısında Unutulmuş Sevinç Çığlıklarıyladolu Boğazım Seni Özlemeyi Bile Yakıştıramıyorum Kendime Yoksun Ya Buruşturulup Atılmış Mektuplar Gibiyim İçimdeki Yürek Boşluğuna Yoldaş Gülüşüm Bükülü Kaldı Dudağımda Sana Sargın Kalmak Vardı Gül Yüzlü Bu Aşkın Üstü Böyle Örtülür Müydü.... Kahraman TAZEOĞLU |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık