![]() |
Her gece yarısında uykularım delinir, Kör karanlık açılır, dev bir hayal belirir. Yüreğim hızla çarpar, seven gönlüm delirir, Kan ter içinde kalır, koşarım ona doğru. Hıçkırıklı gönlümü geceler avutamaz, Kapıldığı büyüyü gözlerim unutamaz. Uzar yorgun kollarım, deler geçer tutamaz, Kahırlanıp yüz dönsem, eğilir bana doğru. Yanardağlar misali kor saçar bacalarım. Bu hayalle tükenir, uykusuz gecelerim. Gitmesin kalsın diye, çırpınır bocalarım, İsteksizce ayrılır, ışıyan güne doğru. Mehmet Nacar |
Gözlerin, zifte bulanmış kanatlarımı aşka geçit vermez barikatlarımı yıkıyorken renkli çiçeklere inanmış bir bahar güneşi arayan bir güne bakan doğrulup ağır ağır sana bakıyorken sen ne yöne ben oraya bir rüzgar gül yüzüne adanmış umutlar doğuyorken şimdi bırakıp gittiğin bu taze kavrulmuş yazın içinde yalnızlık filizleniyor gönül kabullenmiyor bir mısra aşk, bir mısra ayrılık anlatıyor şiirler gönlüme gün doğmaz oldu, gittiğin günden beri aşkın boş beşiğinde yalnızlık büyüyor ayrılık sevda sokaklarında geziniyor bu özlem kendini ihbar ediyor şarkılarla, şiirlerle isyan değil, sitem sevgilim sensizliği kabullenmiş bir ben bulamazsın seviyorum inadına. ELCİN ORHAN |
Benden Götürdükleri Tüm alınanlar benimdi İstanbul Koynumdan, elimden avcumdan Kimi zaman zehir yaşamımdan Kimi zaman dilimden kopardıkları Beynimden söktükleri Öldürdükleri kimi zaman, Hepsi... Yırtık bir paltonun sol cebine düşen Sıkı sıkı avuçta tutulan,yarım kalan Kanla, canla başla Savaşlarla, direnişlerle çığlıklarla ve Yalancı gülüşlerin ardında saklanan acılarla Çalınan umutlar, benimdi İstanbul Sonra büyütülen, Damarlara kadar gömülü yaşam, Alınan, çalınan, bildiğin ne varsa işte, Hepsi... Benimdi... Ve sen bunlara dur diyemedin koca şehir, İncittin beni Oysa giden umutlarımı sen vermiştin bana Umutlarım... Hediyendi... Cüneyt Erdoğan |
Biliyorum yapmamalıydım Kapatmalıydım kalbimi herkese ve herşeye Yaşamalıydım hayatı en monoton haliyle Kendime bir bitki almalıydım Ve geçip karşına onu taklit etmeliydim Biliyorum yapmamalıydım Kapatmalıydım gözlerimi tüm güzelliklere Yaşamalıydım hayatı en ışıksız haliyle Kendime bir oda almalıydım penceresiz Ve çıkmamalıydım ordan Biliyorum yapmamalıydım Kapatmalıydım kalp odacıklarımı Yaşamalıydım bir başıma Kendime bir ben almalıydım Ve bir benle yaşamalıydım Biliyorum yapmamalıydım Sevmek senin neyine Biliyorum yapmamalıydım Aşık olmak senin neyine Biliyorum yapmamalıydım Umut etmek senin neyine Daha ne yapmalı bu hayat Daha ne kadar geri çevrilmen lazım Daha ne kadar reddedilmen lazım Daha ne kadar yanlızlık tokat gibi vurmalı yüzüne Neyin uğraşındasın Neyin çabasındasın Neyin hayalindesin Artık farkına varmalısın mehmet Sen yanlızsın Yalnız öleceksin Aldığın o karanlık oda mezarın ve aldığın o bitki süsün olacak ... huzeyfe 10/11/2006 |
Zamansız gidiverdin gözlerimden Hayalinle yaşıyor artık kalbim Damarlarımda dolaşan senin sevginmiş Şimdi anladım Hasret vurdukça yüreğime Seni arıyorum içimde Bir ses duysam derinden Hemen kulak veriyor, sonra ürperiyorum Penceremdeki fesleğen kokusuymuşsun Çayımdaki şeker İçimdeki ben Herşeyin tadı senmişsin Sensizlikte anladım Koşuyorum telefona, her çalışında Belki eskilerden bir ses duyarım diye Şöminenin başında uyukladığım gecelerde Odunların alevinde aradım gözlerini Şimdi bir ses gelse eskilerden Neler vermezdim ki Oturup yanıbaşına sessizce Ağlardım, başım göğsünde Ahh, şimdi bir ses gelse eskilerden... Hasan Hüsnü Güner |
Uluorta -seyrek gülüş sen ne güzel bir şeysin- -nazlanırsın ama bir gün gelirsin- düşen bir yaprağa bağladım hayatımı olsun artık diyorum ne olacaksa paralı asker miyim neyim ben ekleyip duruyorum sabahları akşama ve kendimi arıyorum meşgul çalıyor gerçi söylenmez böyle şeyler uluorta aşk diyor başka bir şey demiyor kalbim nasıl bir dostluk ki bu, hem kadim hem de mayhoş elma tadında. kendimi de koysam ayağımın altına yine de yetişemiyorum ey aşk, omzunun hizasına. çünkü bende birikiyor her şeyin tortusu ve ayağını kaldırıyor dünya, konuşurken benimle. budanan oğullar gibiyim sessiz ve narin nereye konsam geri sayım başlıyor kurcalıyor beni bir çırağın elleri ah, unufak olsam ve desem ki ağzın tat görmesin hayat kandırdın beni. sorma, elim kırılsın bir daha dokunursam güneşe. kılpayı kaçırılmış bir şeyin bıraktığı ardında neyse oyum ben. yaralı serçe, benim için dua et: gök bir kayalık gibi şimdi üstümde dr. şükrü öncüoğlu'ndan üç ayda bir reçete. acıyan bir şeyim ben burdan çok uzaklarda ve koskocaman bir hansın sen uğraşma bu çocukla çünkü nasıl bir şey biliyorum itin taştan korkması bir yastık arıyorum kuş seslerinden mühim değil sonrası. sorma, yangın sönseydi suyla denizler her akşam böyle yanmazdı. yakartop oynayan melekler gördüm güneşle ve büyük çiftçiler gördüm dağları biçen yolundaydı herşey, ben bile yolundaydım ama kıyıya vardığımda kendimi unuttuğumu anladım karşı kıyıda. şiirler söyledim belki duyarsın diye çığlığıydım içinde dilsiz bir şehzadenin sana seslendim durdum bu küçücük odadan acımı duy, sensin pusulam benim ki dünya silinmiş bir harita gibi yabancı bana. sorma, usulca uzandığında bir ceset oluyorsun öpüldükçe şımaran. İbrahim Tenekeci |
Hangi gözlere düşer serabın Muradına tutsak iken ben Vuslat hayali yüreğimdeyken Bir yanım tipi , boran , kar düşer Bir yanım alev alev kor düşer Dağ susar bugün Düşler mahkum çirkiniklere Cellatlar basar bugün Zehir de olsan kal bende Say ki sabahına küsmüş bir ayazdım Ne olur gel Sana şiir yazdım Kimin yollarına tebessüm eder dudağın Yollarına turab iken ben Öyle deli dolu Öyle apansız Çık gel Sana söylerim tüm türküleri Sanadır çığlıklanan her dize Fermanım gözlerinde Dermanım gözlerinde Yorgun savaş mirasıyken sokaklar Say ki senliğimde bükülmez bir bilektim Ne olursun gel Yokluğunda boyun büktüm , eyvallah çektim Kimin ufkuna takılır adın İstanbul ' un tüm duvarlarına yazmışken ben Banklara , ağaçlara kazımışken Namlu öyle soğuk ki Horoz titrek Ellerim kadar Bir yanım lime lime kan düşer Bir yanıma umut düşer , tan düşer Gel gayrı takatim ol , gücüm ol Geçmiş hesaplar sorulsun zalimden İnancım ol , öcüm ol Hasretin dert , hasretin işkence yüreğimde Gel dermanım ol , ilacım ol Esse savursa seni bir deli rüzgar İlk defa ağladım gel gör yar Say ki bir deli hançerdim belde Kanım aksın , canım çıksın gel de... İmdat Özcan |
Ne Kaybederdin Bir günah işledim bin af diledim Üstünde durmasan ne kaybederdin? Hemen her fırsatta bir tokat gibi Yüzüme vurmasan ne kaybederdin? Neyin eksilirdi beni affetsen ? Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen ! Ne olur birazda bizden bahsetsen Hep onu sormasan ne kaybederdin? Evli olmasakta keyfe kederdi Gönül nikahımız bize yeterdi Şeytana uyupta bu kadar derdi Başına sarmasan ne kaybederdin? Yakamı tutmasan yargılar gibi Ahiret gününde sorgular gibi Her yerde hatamı sergiler gibi Önüme sermesen ne kaybederdin? Üstüme gelmesen sıkana kadar Üzmesen canımdan bıkana kadar Dağ gibi sabrımı yıkana kadar Dilini yormasan ne kaybederdin? Kanattın yaramı günbegün deşip Paramparça oldun gözümden düşüp Çılgın seller gibi haddini aşıp Üstüme varmasan ne kaybederdin? Hiç şansın kalmadı dönsende geri Yitirdin verdiğim bütün değeri Aşkına emanet ettiğim yeri Bu kadar kırmasan ne kaybederdin? Cemal Safi |
BEN KİMİM? Ben kimim? Yaramaz bir çocuk Sessizliğiyle kendine gizlenen Bugün bile simyacılar, iyi-kötü Bir şeyler bulup çıkarmak isterken Ben kimim, zamanın kıyısında direnen? Uçaklar uzaklara kanat vururken Ben kimim, kırılıp kalmış Eski bir tekne gibi? Ben kimim, çocuk düşlerinden Anlaşılmaz ülkülere uzanmış? Ben kimim bilemiyorum Açlığıyla olmadık sevgilerin Bir küçücük bakışta oyalanan Ben kimim olur olmaz zamanlarda Kendine ve herşeye ağlayan?... AFŞAR TİMUÇİN |
Seni öyle sevdim ben, Öyle gözyaşı kurutan mevsimlerde, Dağbaşı dumanlı türkülerle sevdim ben seni, Ben seni sılada aşk bilip, Yaşadığın acılara acı tüketerek sevdim, Seni her yalnızlık ortası, Yalnızlığımla sevdim, Seni öyle sevdim ben sevdiğim, Her mevsimde sonbahardı yüreğim, Gözlerin vardı bende,bir ismin,bir sözlerin, Ben seni yağmurlar kadar sevdim ey sevdiğim, Anlamı bize kalsın sonu gelmeyen şiirlerin, Ben seni böyle sevdim.... Birkan ASKAN |
| Saat: 22:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık