MsXLabs
Sayfa 4 / 38

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Genel Mesajlar (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/)
-   -   Medya Haber (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/2640-medya-haber.html)

GusinapsE 11 Temmuz 2006 02:40

OKS sonuçları açıklanıyor

OKS sonuçları açıklanıyor

11 Haziran Pazar günü yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) sonuçları açıklanıyor. Öğrenciler sonuçları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden öğrenebilecekler. Öğrencilerin tercih yapabilmeleri için Türkçe- Matematik (OKS-TM) veya Fen-Matematik (OKS-MF) puan türlerinin birinden 160 puan barajını aşmaları gerekiyor

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/10/guncel/resim/gun01.jpg
Lise eğitimi öğrenci için yeni bir başlangıçtır. Öğrenci genellikle yeni bir okul, yeni öğretmenler ve yeni arkadaşlarla karşı karşıya kalır. Bu geçiş aşamasından öğrencinin en az şekilde etkilenmesi için öğrencinin tercih edebileceği lise türleri ve liseler çok iyi şekilde araştırılmalıdır. Öğrencinin beklentilerine ve kişilik özelliklerine uygun bir lise türü seçilmelidir.
Resmi ve Özel Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine, Anadolu Teknik Liselerine, Anadolu Meslek Liselerine, Anadolu Öğretmen Liselerine, Anadolu İmam-Hatip Liselerine, İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, Sağlık Meslek Liselerine, Adalet Meslek Liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi, Anadolu Tarım Meslek Liseleri ve Tarım Meslek Liselerine Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav sonucuna göre öğrenci yerleştirilecektir.

Tercihlerde nelere dikkat etmek gerekir?
I. Tercih başvurusu sınav sonuçlarının açıklanması ile 11-21 Temmuz tarihleri içerisinde, öğrencilerin mezun oldukları okul müdürlüklerince elektronik ortamda Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Sorgulama Bölümü internet adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, sınav sonuç belgelerini mezun / nakil oldukları okul müdürlüğünden alacaktır. Öğrencilerin adreslerine ayrıca "sınav sonuç belgesi" gönderilmeyecektir.
Yerleştirme sonuçları ise 28 Temmuzda açıklanacak. I. ve II. yerleştirmeye başvuracak öğrenciler her başvuru dönemi için okul aile birliğine 2 YTL (iki YTL) ödeyecektir.
I. Yerleştirme sonucu ortaöğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan ve kayıt-kabul şartlarını taşıyan öğrencilerin kayıtları; 29 Temmuz - 04 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır. Barajı geçen öğrenciler okulların özel başvuru ve tercih şartlarını göz önünde bulundurarak en fazla 12 (on iki) okulu tercih edebileceklerdir. Öğrenciler OKS-MF puanıyla Fen Liselerini, OKS-TM puanıyla diğer okullar tercih edilebilecektir.
Öğrencilerin tercihlerini yaparken puan türlerine dikkat etmeleri ve ilgili puan türünden barajı geçip geçmediklerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler tercih yaparken öncelikle isteklerini göz önünde bulundurmalılar. Okul türü ne olursa olsun, öğrenci tercihlerini, en çok istediği okuldan başlayarak sıralamalıdır.
Öğrenciler genellikle sadece puanlarını dikkate alırlar. Ancak öğrencinin üniversitede nasıl bir eğitim ve nasıl bir meslek yaşamı istediği tercih yaparken daha önemli olmalıdır. Fen liselerine ve İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Liselerine OKS-MF puanla, diğer okullara ise OKS-TM puanla yerleştirme yapılacaktır.

Yeni bir yaşama ilk adım
OKS tercihleri en az üniversite tercihleri kadar önem kazandı. Lise eğitimi öğrenciler için pek çok konuda ilk başlangıç olacaktır: Yeni bir çevre, yeni bir eğitim yaşamı ve yeni bir gelecek. Bu yüzden öğrenciler tercih yaparken dikkatli olmalı ve geleceklerini şekillendirecek en önemli kararlardan birini verdiklerini unutmamalıdırlar.

Tercihlerde öğrencinin isteği önemli

Tercihleri yaparken öğrencilerin istekleri en önemli kriterdir. Ancak tercihlerde teknik olarak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Yüzdelik dilim ve başarı sıralamalarında değişikler yaşanabilir. Bu yüzden okulların önceki yılda aldıkları son öğrencinin puanı, yüzdelik dilimi ve başarı sırasından fikir alınmalıdır.
Kılavuzdaki okulların özel koşulları mutlaka kontrol edilmelidir. Öğrenci okulların giriş için aradıkları özel koşulların taşınıp taşınmadığına dikkat etmelidir.
Okullar sıralanırken istek sırası gözetileceğinden, taban puanı küçük olan bir okul, taban puanı büyük olan bir okulun üzerinde yer alabilir (Geçersiz tercih olmamasına dikkat edilmelidir).
Öğrencinin velisi tercih talep formunu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecektir. Okul müdürlüğü bu formu veliden imza karşılığı alarak, öğrencinin tercih bilgilerini elektronik ortamda giriş yapacaktır.
Onaylama işleminden önce bir örneği veliye verilerek kontrol edilmesi sağlanacaktır. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra elektronik ortamda onaylama işlemi yapılacaktır.
Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Elektronik ortamda onaylanan bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ve veli tarafından imzalanacaktır. Aslı okulda saklanarak bir örneği imza karşılığı veliye verilecektir.

İkinci yerleştirmeler ağustosta

İlk yerleştirme işlemleri sonucunda açık kalan kontenjanların listesi geçen yıl olduğu gibi yine T.C. Milli Eğitim Bakanlığı adresinde yer alacak ve ikinci yerleştirme işlemleri bu listeler ışığında yapılacaktır.
İkinci yerleştirme için öğrenciler 7-13 Ağustos günleri arasında başvurabilecekler. İkinci yerleştirme sonuçları ise 20 Ağustos tarihinde açıklanacak.
İkinci yerleştirmeye, OKS-MF ya da OKS-TM puan türlerinin en az birinden 160 ve üzeri puan almış, fakat birinci yerleştirmede herhangi bir okula yerleşememiş olan adaylar veya kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olan adaylar başvurabileceklerdir.
Birinci yerleştirme işlemleri sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumunu kazanıp kayıt yaptıran ve sonrasında kaydını sildiren öğrenciler, ikinci yerleştirmeye başvuramayacaklardır.
İkinci yerleştirmelerde adaylar, birinci yerleştirmedeki tercihlerine bağlı kalmaksızın en fazla 8 (sekiz) tercih yapabileceklerdir.
Ancak Özel Fen Liseleri, Özel Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi Programı Uygulayan ve sınavla öğrenci alan Özel Öğretim Kurumları, Anadolu Meslek Liselerinin Denizcilik Alanı II. yerleştirme sistemine dâhil edilmeyecektir. II. yerleştirme sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen adayların kayıtları 21–24 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hangi liseyi seçmeliyim?

Lise seçimi günümüzde en az üniversite tercihleri kadar önem kazandı. Öğrencinin tercih edeceği lisenin eğitimi, fiziksel koşulları, sosyal etkinlikleri; kişisel özelliklerinin ve becerilerinin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Öğrencilerin seçebilecekleri pek çok lise türü bulunuyor. Bunlar arasından hangisinin kendisine uygun olduğunu gerçekçi kriterler doğrultusunda belirlemesi gerekiyor.
Genel liseler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri, öğretmen liseleri, meslek liseleri, yabancı dille eğitim yapan özel okullar öğrencilerin tercih edebilecekleri belli başlı lise türlerini oluşturuyor. Bu lise türlerinden herhangi birini seçmek isteyen öğrenci, ilgili okuldaki eğitim müfredatını, ÖSS sonrası hangi yükseköğretim programlarına yönlendirdiği araştırmalıdır.

Lise tercihinin üniversite tercihlerine etkisi nedir?
Günümüzde var olan sistemde, lise seçimi üniversite tercihlerini de direkt olarak etkiliyor. Lisede öğrencinin mezun olduğu alana bağlı yaptığı tercihler, ortaöğretim başarı puanının ağırlığını belirliyor. Alan dışı tercih yaptığı durumda ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) düşük katsayı ile çarpılıyor, bu da ciddi bir puan kaybına neden oluyor. Örneğin bir öğrenci OKS sonrasında Fen Lisesini tercih ettiği takdirde üniversitede hukuk bölümünde eğitim görmek istediğinde ciddi bir puan kaybına uğruyor; bu da ilgili bölüme yerleştirilmesini neredeyse imkânsız hale getiriyor. Bu yüzden lise tercihlerini öğrencinin dört yıllık eğitim hayatını belirleyen bir karar olarak nitelendirmek yerine aslında onun tüm yaşamını şekillendirecek bir karar olarak değerlendirmek gerekir.

Okul seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Fiziki yapı: Fiziki yapı eğitim kalitesini ve öğrencinin sosyal gelişimini birebir etkiler. Dersliklerin büyüklüğünün öğrenci sayısı ile orantılı olması eğitimin kaliteli olabilmesi için en önemli etkendir. Çok kalabalık, öğrencinin kendi görüşlerini iletmek ve öğretmenle birebir iletişim kurmasını engelleyecek sınıflar öğrencinin akademik gelişimini olumsuz yönde etkiler.
Ayrıca öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebileceği ve bağımsız bir birey olmasını sağlayacak etkinliklere katılabileceği spor alanlarının olması, öğrendiklerini kullanmasını ve pekiştirmesini sağlayacak laboratuvarların okulda yer alması önemlidir. Bir okulun fiziksel yapısı her zaman eğitimi güçlendirici ve destekleyici olmalıdır.

Eğitim – öğretim özellikleri
Öğretmen kadrosunun niteliği, okulun ÖSS ve diğer akademik alanlardaki başarısı okulun eğitim-öğretim düzeyi hakkında fikir verir. Yabancı dil eğitimi gençlerin çağı yakalaması için önemlidir. Bu yüzden özellikle yabancı dilde eğitim veren lise türlerinden herhangi birini seçecek olan öğrencilerin ilgili okuldaki yabancı dil öğretmen kadrosunun niteliği, yabancı dilde yapılan etkinliklere dikkat etmeleri gerekir.

Destek hizmetler
Okulun rehberlik servisinin çalışmaları öğrencinin sosyal ve zihinsel gelişimi için önemlidir. Özellikle mesleki rehberlik çalışmalarının yapılması öğrencinin bundan sonraki eğitim yaşamını sağlıklı bir şekilde yönlendirebilmesi için önemlidir. Ayrıca okul idarecilerinin ve rehber öğretmenlerin velilerle iletişimi eğitimin desteklenmesi için önemli olan kriterlerden biridir. Öğrencinin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak olan kulüp çalışmalarının ve eğitsel kol faaliyetlerinin aktif olarak sürdürülmesi önemlidir. Genellikle dersleri engelleyici olarak düşünülen bu tür faaliyetler kişinin sorumluluk alma, takım çalışmasına uyum sağlama, kendi güçlü ve zayıf yanlarını tanımasına fırsat verir. Eğitim programının içinde sistemli bir şekilde yer verilen bu tür faaliyetler eğitimi destekler.

Mesleğe ilk adım: Lise tercihi
İyi bir lise eğitimi öğrencilerin iyi bir üniversite eğitimine ve iyi bir meslek yaşamına sahip olabilmeleri için ilk basamaktır. Bu yüzden lise tercihini yaparken öğrencinin ve velinin iyi bir araştırma yapması; öğrencinin gelecekten beklentilerine ve kişilik yapısına uygun bir seçim yapmak gerekmektedir.

Mystic@L 11 Temmuz 2006 02:48

24 Bin Geçici İşçiye Kadro Umudu 29.06.2006
http://www.memurlar.net/images/library/gazeteler.jpgBakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti...Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.
Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi. Bakan Başesgioğlu ise, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine başlattıkları girişimlerle çalışma hayatına ilişkin yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Türk-İş ile birlikte yapacakları görüşmede özellikle kamuda çalışan 24 bin geçici işçinin durumunun ele alınacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, bununla birlikte 4C'ye göre çalışan işçilerin de değerlendirileceğini vurguladı. 2821 ve 2822 sayılı sendikalar yasasına ilişkin yasal düzenlemelerin son aşamaya geldiğini anlatan Başesgioğlu, görüşmede gelinen noktayı tartışacaklarını bildirdi. Başesgioğlu, ayrıca işgücü maliyetlerinin düşürülmesi ve istihdamın artırılması yönünde de bazı düzenlemelere gidileceğini kaydetti.
Başesgioğlu, ekonomideki dalgalanmaların işgücü piyasası ve istihdamı olumsuz etkileyeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Türkiye ekonomisi son yıldır hepimizin iftihar ettiği bir büyüme performansı elde etti.
Hükümet olarak amacımız bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak. Dalgalanmaların geçici olduğu kanaatindeyim. Bu dalgalanmalara da yurtdışı yansımalarının da etkisi olduğunu biliyoruz. Ekonomiyi dayanıklı kılmak zorundayız" diye konuştu.
Çalışma hayatına ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler ilgili bir soruya ise Başesgioğlu, "Biz istihdamı artırmak ve işgücü piyasasının katılığını gidermek istiyoruz. Bu bir paket. Yasal değişiklikler ve maliyetlere ilişkin değişiklikleri içeren bir paket. Yani çalışma hayatımızın gözden geçirilmesi gereken konularını ele alıyoruz" yanıtını verdi.

Misafir 11 Temmuz 2006 13:52

‘Teröristlere çok yalvardım; ama acımadan üstümüze ateş ettiler’

http://www.zaman.com.tr/2006/07/11/teror.jpg

Sündüs Yaylası’ndaki PKK katliamı-nın üstünden 13 yıl geçti. 24 şehit için ilk kez anma töreni düzenlene-cek. Olaydan yaralı kurtulan Ahmet Sevgili yaşadıklarını Zaman'a anlattı.

Sündüs, Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı geniş ve engebeli bir yaylanın ismi. 13 yıl önce büyük bir katliama sahne oldu. Hayvanlarını otlatmak için bölgeye gelen 6 çadırlık bir oba, terör örgütü PKK’nın saldırısına uğradı. Teröristler, tamamı kadın ve çocuk 24 kişiyi şehit etti. 18 Temmuz 1993’te gerçekleşen bu katliamdan sadece Ahmet Sevgili (68) sağ kurtuldu. 13 yıl sonra ilk kez Zaman muhabiri ile birlikte bölgeye giden Sevgili, acı olayı adeta yeniden yaşadı. Yalvarmalarına rağmen teröristlerin kendilerine kurşun yağdırdığını söyleyen Sevgili, gözyaşlarına hakim olamadı. Sündüs Yaylası’nda şehit olanlar için yıllar sonra bölgeye bir anıt yapıldı. Bu sene de ilk kez resmî tören düzenlenecek. İlçe halkının hiçbir zaman terör örgütüne prim vermediğini belirten Bahçesaray Kaymakamı Bünyamin Yıldız, en zor zamanda dahi vatandaşların canı pahasına devletinin yanında durduğunu vurguluyor.
Bahçesaray’da hayvancılık yapan aileler yaz aylarında yüksek yerlerdeki yaylalara çıkıyor. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Sündüs Yaylası’nda konaklayan 6 aile, 13 yıl önce terör örgütünün katliamına maruz kaldı. Olaydan yaralı kurtulan Ahmet Sevgili’nin ifadelerine göre, baskının yapıldığı akşam herkes hayvanlarının sütünü sağmış, yemeğini yemiş ve çaylarını yudumlamış, çadırlarının önünde sohbet ediyordu. Saat 22.00 sularında uyumak için çadırlarına çekilmeye hazırlanırken sağ taraftan 7 silahlı erkek belirdi. Obadaki tüm kadın ve çocukları bir çadırın içine topladılar. Gelenler, terör örgütünün militanlarıydı. Dışarıda kimsenin kalıp kalmadığını soran grup liderine, kundakta bir çocuğun kaldığı söylenir.
Militanların elebaşısı kendisi çadıra giderek bebeği alır ve poşet sallar gibi çadırın içinde bir araya gelmiş kalabalığın üzerine fırlatır. Çocuklar ağlamaya başlar, anneleri ise onları teselli etmeye çalışır. Yayla sakinlerinin en yaşlısı olan Huriye teyzenin ağzından kendisinin bile inanmadığı “Korkmayın konuşup gidecekler.” cümlesi dökülür. Ancak bu, temenniden ibaret kalır.
Çadırın önünde bekleyen 3 terörist, telsiz ile yaptıkları görüşmeden sonra ilk olarak kendisini kadın ve çocuklara siper eden çadırın tek yetişkin erkeği Ahmet Sevgili’ye ateş eder. Mermi omzundan sekerek arkada bulunan eşine isabet eder. Yere düşen Ahmet Sevgili, kapının yanındaki taşların önüne yığılır. Çadırdaki kadın ve çocuklar birbirleri ile göz göze gelerek ‘hakkınızı helal edin’ der gibi bakışırlar. Teröristlerin şarjörlerini boşaltmaya başlamasıyla birlikte çığlıklarla silah sesleri birbirine karışır. Birkaç saniye sonra bir çocuk inlemesi duyulunca kapı önünde bekleyen teröristler 2 şarjörü daha cesetlerin üzerine boşaltır. Herkesin öldüğüne hükmeden teröristler daha sonra bölgeden uzaklaşır. Sabahın ilk saatleri ile birlikte kendine gelen Ahmet Sevgili, eşi ve çocuğunu da ölülerin arasında bulur. Olayın tek görgü tanığı kendisidir. Biraz ileride bir taş duvarın arkasına gizlenen bir kadın ve kucağındaki çocuk da teröristler görmediği için sağ kurtulmuştur. Sevgili, atıyla Bahçesaray’a giderek durumu yetkililere haber verir. Jandarma ve halk yaylaya akın eder.
Teröre lanet yağdıran Bahçesaraylılar şehitlerini toprağa verir. Anneler ve küçük çocukları aynı kabre defnedilir. Yaşanan katliam, aradan geçen 13 yıla rağmen Bahçesaraylıların hafızalarındaki tazeliğini hâlâ koruyor. Daha önce her yıl yaz aylarında hayvanların otladığı yaylada şimdi ısırgan otları boy atmış. Olayın meydana geldiği bölgede katliama kurban gidenlerin hâlâ elbise parçaları duruyor. 6 yaşındaki bir kızın hırkası üzerindeki mermi izleriyle adeta o güne tanıklık ediyor.
Anne karnındaki bebeğe kurşun 18 Temmuz 1993’te Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Sündüs Yaylası’nda çobanlık yapan köylüleri kuşatan terör örgütü PKK militanları insanın kanını durduracak bir katliam yaptı. Başlarında yalnızca bir erkeğin bulunduğu çobanları bir araya toplayan teröristler yağmur gibi mermi yağdırdı. 13 çocuk, 11’i kadın 24 kişi öldü. 6 aylık hamile bir kadının karnına isabet eden mermi sonucu bebek dışarı çıkarken, kafasına da 2 mermi isabet ettiği anlaşıldı.

Mystic@L 11 Temmuz 2006 23:23

TATİLDE HANGİ ÜLKEYE GİDİLMEZ?
http://www.habernet.net/fotobank2/turist.jpgİngiliz uzmanlara göre zehirlenme, soyulma ve trafik kazası geçirme riskinin çok yüksek olduğu Tayland, tatil için hiç de cazip olmamalı! Tatilini İngiltere dışında geçiren İngilizlerin seyahat sigortası kayıtlarının incelenmesiyle yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre en tehlikeli tatil mekânının Asya ülkelerinden Tayland olduğu saptandı. Tatil yerlerinin çeşitli açılardan oluşturduğu riskler göz önüne alınarak yapılan değerlendirme şu tabloyu ortaya çıkardı:

En riskli ülkeler
Tayland: En tehlikeli ülke. Tatil burnunuzdan gelebilir. Yediklerinizden zehirlenme, para ve eşyanızı çaldırma, trafik kazası geçirme riski çok yüksek. Eşyalarınız da kolayca kaybolabilir.

Güney Afrika: Kanlı soygunlara maruz kalabilirsiniz. Transit geçişlerde eşyalarınız kaybolabilir.

Avusturya: Kızakla kayarken ya da kayak yaparken kazaya kurban gitme ihtimali çok yüksek.

Çek Cumhuriyeti: Yankesiciler tarafından çarpılabilirsiniz.

Karayibler: Böcek ısırmalarına dikkat.

En güvenli yerler
İrlanda, Belçika, Hollanda, Almanya ve Fransa.

melish 13 Temmuz 2006 22:12

Brezilya’da 4 metre uzunluğundaki dev anakonda, 150 kiloluk bir danayı mideye indirdikten sonra yakalandı.
- Yetkilileri alarma geçiren koca yılan, yerleşim birimlerinden uzak bir noktaya *****ürülüp doğal ortamına bırakıldı.

Brezilya’da 4 metrelik dev bir anakonda 150 kiloluk bir danayı yedi. Polis ve bölge halkının işbirliğiyle yakalanan dev yılanın görüntüsü danayı yedikten sonra değişti. Anakonda danayı kustuktan sonra yetkililerce yakalandığı yerden 50 kilometre uzaklıktaki bir nehirde serbest bırakıldı. Anakondalar genellikle nehirler ve bataklıklarda yaşıyor. Ancak son yıllarda bölgedeki ormanların hızla yokolması yüzünen bu yılanlara şehir merkezleri yakınlarında da rastlanıyor.
Haberle ilgili detay ve resim...

Mystic@L 13 Temmuz 2006 22:24

Ekonomi http://www.habervitrini.com/haber_resim/bushg%C3%B6z.jpg

BUSH: 'BTC HATTI, ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE'

ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
13 Temmuz 2006 Perşembe 15:38
CEYHAN - ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
BTC Ham Petrol Boru Hattının tamamlanıp Ceyhan'a petrolün ulaşması nedeniyle BTC terminalinde düzenlenen törene katılan Bush'un Enerji Danışmanı Clay Sell, Bush'un açılış nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği kutlama mesajını okudu.
Mesajında 'Sizi bu en büyük strateji fırsatının gerçekleşmesini sağladığınız için kutluyorum' diyen Bush, proje sayesinde Hazar petrolünün güvenli, çevresel anlamda hiç bir tehlike taşımadan taşınacağını ve Türkiye'nin de global öneminin artacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Sezer'in daha önce söylediği 'Bu proje yeni bir İpekyolu olarak da ifade edilebilir' sözlerine tamamen katıldığını bildiren ABD Başkanı, BTC'nin yeni projeleri teşvik edeceğini ve kolaylaştıracağını kaydetti.
Bush mesajında, 'BTC'nin başarısı, tüm dünya için de çok önemli. ABD gelecekte de bu tür projelere tam destek vecektir'dedi.

GusinapsE 14 Temmuz 2006 20:58

Ortadoğu'da yangın büyüyor

http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/dunyadan/1152858651873.jpgİsrail jetleri bu sabahın erken saatlerinde Lübnan'ın Bekaa vadisinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne ait üssü vurdu.
Lübnan polisi, Ahmet Cibril'e bağlı Suriye yanlısı FHKC-Genel Komutanlık örgütüne ait üssün bombalandığını bildirdi.
FHKC-Genel Komutanlığının Lübnan'daki diğer üssü, Beyrut'un 15 kilometre güneyinde bulunuyor.
Suriye yanlısı Filistinlilerin mevzileri, İsrail tarafından ilk kez hedef alınmış oldu.
İsrail jetleri, yine bu sabah Lübnan-İsrail sınırı yakınlarındaki Nakura bölgesini de bombaladı. Jetler, bölgeye 4 füze saldırısı düzenledi.
Saldırılarda can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.
Bu arada, İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'ı ortadan kaldırma tehdidini yineledi.
İsrail İçişleri Bakanı Ron Bar On, "Hizbullah lideri kendi kaderini kendi çizdi. Vakti geldiğinde kendisiyle hesaplaşacağız" dedi.
İsrail, iki askerinin Hizbullah militanlarınca kaçırılması üzerine çarşamba günü Lübnan'a taarruza geçmişti.
İsrail saldırılarına Türkiye'den protesto yağdı

Yurdun çeşitli yerlerinde Çeçen lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılınırken, İsrail de protesto edildi.
ERZURUM
Erzurum Lala Paşa Camii'nde cuma namazı sonrası toplanan grup, öldürülen Çeçen lider Basayev için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Alperen Ocağı adına yapılan basın açıklamasında, Basayev'in Çeçen direnişinin önemli bir ismi olduğu belirtilerek, Rusya'nın Çeçenistan'daki direnişi kıramayacağı öne sürüldü. Gıyabi cenaze namazına, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemal Almaz da katıldı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
YOZGAT
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde Basayev için gıyabi cenaze namazını, emekli öğretmen Ahmet Yazıcı kıldırdı. Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Türkmen, burada yaptığı açıklamada, Basayev için organize ettikleri gıyabi cenaze namazına diğer sivil toplum örgütleri ve halkın da destek verdiğini belirtti.
VAN
Van'da Hazreti Ömer Camii'ne gelen grup, cuma namazını kıldıktan sonra Çeçenistan ve Filistin'de yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren grup, daha sonra dağıldı.
ELAZIĞ
Elazığ İzzetpaşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Anadolu Gençlik Dergisi Elazığ Şubesi Başkanı Mesut Turan, Türk milletinin en önemli özelliğinin bin yılı aşkın süredir Allah'ın ismini en yükseğe taşıması, millet, vatan ve bayrağına hizmet için tüm varlığını feda etmesi olduğunu söyledi. Turan, Çeçenler'in Türk milletiyle İslam'ın hizmetini sürdürmüş bir millet olduğunu belirtti. Cenaze namazına, AK Parti Elazığ milletvekili Şemsettin Murat da katıldı.
SİVAS
Alperen Ocakları Sivas Şubesince Merkez Ulu Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına katılanlar, Çeçen liderin öldürülmesini protesto etti. Gaziantep'te Nuri Mehmet Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra tekbir getirerek sloganlar attı. Ellerinde pankart ve dövizlerle cami çıkışında da slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
KONYA
Konya Şerafettin Camii'nde, Basayev ile İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabında cenaze namazı kılan grup, daha sonra cami önünde eylem yaptı. Ellerinde dövizler taşıyan gruptakiler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attılar. Bir grup kadının da destek verdiği eylem, polisin uyarıları sonucu sona erdi.
KAYSERİ
Kayseri Hunat Camii'nde, emekli merkez vaizi Mehmet Göktaş tarafından Basayev ve Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. Diyarbakır'da Ulucami'deki cuma namazının ardından toplanan küçük bir grup, İsrail'i protesto etti. Hamas lehine sloganlar atan grup, daha sonra yürümek istedi. Grubu durduran polis ile gruptakiler arasında küçük çapta arbede yaşanırken, polis grubun yürümesine izin vermedi.
İSTANBUL:
BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE PROTESTO

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi bir grup, İsrail'i protesto amacıyla eylem yaptı. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğunun bulunduğu bina önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ''Filistin, Lübnan halkı yalnız değildir. Siyonist İsrail halklara hesap verecek'' yazılı, Ezilenlerin Sosyalist Platformu imzalı bir pankart açtı. Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Ersin Sedefoğlu, ''İsrail uçaklarının Lübnan'a bomba yağdırmasına ve 50'yi aşkın sivili katletmesine açıktan göz yumulmaktadır. Bugün yüreklerimiz Filistin'de, Lübnan'dadır'' dedi. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır da Filistin'de halkın çektiği zorlukları anlattı. Bandır, ''Filistin'de Bir Kardeşim Var'' kampanyası çerçevesinde Filistin'e yardım ulaştırmaya çalışacaklarını söyleyerek, ''Gün Filistinlilerle dayanışma günüdür'' diye konuştu. Daha sonra grup oturma eylemi yaparken, Vardiya Müzik Grubu da Arapça olarak bir ninni ile şarkı seslendirdi. Başkonsolosluğun bulunduğu bina ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, eylem olaysız sona erdi.

George Bush liderlerle görüştü

http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/dunyadan/1145514431638.jpgABD Başkanı George Bush'un; Lübnan, Mısır ve Ürdünlü liderlerle Ortadoğu'daki krizle ilgili telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.
Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Frederic Jones, Bush'un G-8 zirvesine evsahipliği yapacak Rusya'nın St.Petersburg kentine gidişi sırasında Air Force One uçağından Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Ürdün Kralı Abdullah ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'yı aradığını açıkladı.
Sözcü, Bush'un görüşmelerinin içeriği hakkında bilgi vermedi.

Mystic@L 14 Temmuz 2006 21:07

ANAVATAN'DAN UNAKITAN'A SUÇ DUYURUSU

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, partisinin 2006 yılı Hazine yardımının mahkeme kararlarına rağmen ödenmediği iddiasıyla Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bakanlık Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve bazı bakanlık bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.
14 Temmuz 2006 Cuma 17:40
Sarıbaş, öğleden sonra Ankara Adalet Sarayına gelerek, 3 ayrı suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına sundu.
Maliye Bakanı Unakıtan hakkındaki suç duyurusu dilekçesinde, bakanlığın ANAVATAN'ın 2006 yılı Hazine yardımının ödenmesine ilişkin 7 Mart tarihli başvurusunun bakanlıkça reddedilmesi ve Ankara 1 No'lu İdare Mahkemesinin yürütmenin durdurulmasına ilişkin hukuki süreç anlatıldı.

Unakıtan'ın, idare mahkemesi kararını yerine getirmediği savunulan dilekçede, parti tarafından çekilen ihtarnamelere de uyulmadığı ifade edildi. İdare Mahkemesinin kararında idarenin işleminin hukuka aykırı olduğunun belirtildiği anlatılan dilekçede, şöyle denildi:

“Mahkeme kararının uygulanmamasıyla tarafımızın maddi ve manevi zararları artmaktadır. Tarafımız, Anayasanın ve Siyasi Partiler Kanununun kendisine yüklediği görevleri yerine getirmekte büyük zorlukla karşılaşmaktadır. İdare, bu tutumuyla iktidar partisi karşısında muhalefet görevini yerine getiren partimizi zaafa uğratmaya çalışmaktadır. Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce verilen kararlar, siyasi amaçlarla ve keyfi surette yerine getirilmek istenmemektedir.”

Hukuk devletinde idareyi yönetenlerin mahkeme kararlarını tartışma hak ve yetkilerinin bulunmadığı ifade edilen dilekçede, Unakıtan'ın bakanlığın en yüksek düzeydeki yöneticisi olarak “görevini kötüye kullandığı” ileri sürüldü.
Sarıbaş, aynı iddialarla Bakanlık Müsteşarı Hasan Basri Aktan hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, müsteşar Yardımcısı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü, Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve ilgili diğer bürokratlar hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçelerini verdi.

evo 15 Temmuz 2006 11:15

...gündem...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de bazı açılışlar nedeniyle düzenlenen törene ve partisinin il kongresine katılacak.

2- İsrail'in, Gazze Şeridi'nden sonra Lübnan'a da saldırılar başlatmasıyla Ortadoğu'da tırmanan gerginlik izleniyor.
- Arap Birliği dışişleri bakanları, konuyu görüşmek üzere Kahire'de toplanıyor.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yunanistan'ın Sisam Adası'nda yapılacak Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ta.
- Şener, Şarkışla'nın Sivrialan köyünde düzenlenen ''Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı''nın açılış programında bulunacak.
- Şener, ilçede çeşitli açılış programlarını gerçekleştirecek ve Sivas AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılacak.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Almanya'da.
- Frankfurt İslam-Arap Bilimleri Enstitüsü'nü ziyaret ederek enstitü başkanı Fuat Sezgin ile görüşecek olan Aydın, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Güngören Belediyesi'nin Mimar Yahya Baş Stadı'nda düzenlediği toplu nikah törenine katılacak.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Kızılay Kan Merkezi'nin açılışını yapacak.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıya katılacak.
- Unakıtan, esnaf ve Belediye ziyaretlerinin ardından akşam da Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile baş başa görüşecek.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karabük'ün Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Silivri'de işadamlarıyla bir araya gelecek ve ilçede esnaf ziyaretleri yapacak.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun feribotunun İstanbul'dan İzmir'e gelişi nedeniyle düzenlenecek törende bulunacak.
- Daha sonra Giresun'a geçecek olan Yıldırım, Görele ilçesindeki 3. Kemençe ve Horon Günleri Şenliği'ne katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kars'ta Ani Ören Yeri'nde incelemelerde bulunacak.

13- G-8 üyesi ülkelerin 3 gün sürecek zirvesi, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde başlıyor.
- Zirveye katılan liderler, onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacaklar.

14- Bitlis'te şehit olan askerlerin cenazeleri toprağa veriliyor.
- Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir'in cenazesi Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Jandarma Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık'ın cenazesi Balıkesir'de, er Nurdoğan Zorgün'ün cenazesi Kahramanmaraş'ta, er Erdal Kavallı'nın cenazesi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, er Ramazan Okur'un cenazesi ise Bursa'da düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

15- Siyasi partilerden...
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İstanbul il başkanlığında basın toplantısı düzenliyor.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- MHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şandır ve beraberindeki heyet, Giresun'da Fiskobirlik'i ziyaret edecek.
- CHP'li 9 milletvekilinden oluşan ve Karadeniz'de fındıkla ilgili incelemelerde bulunan heyet, Trabzon İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

16- ''Küresel Politikalar ve Ortadoğu'nun Geleceği'' konulu 11. Abant Platformu Toplantısı, Abant'ta sona eriyor.

17- İngiliz Kraliyet Balesi, 13. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali çerçevesinde, ''Manon'' adlı baleyi sahneliyor.

18- Türkiye Genç İşadamları Derneği, İstanbul'da, ''Turkey: Beyond Expectations/Beklentilerin Ötesindeki Türkiye'' konulu toplantı düzenleyecek.

19- Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, bazı şirketlerin doğal gaz fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek elektrik üretimini durdurma kararı almaları konusunun değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor.

20- Yatırımcı rehberi...
- İMKB'de işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 6,55 oranında değer yitirdi.
- ABD Doları'nın Türk Lirası satış fiyatı yüzde 0,44 artarken, Avro'nunki yüzde 0,60 düştü.
- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,18 oldu.

21- Dünyanın milyon yıllık sahiplerine özel koruma.
- Deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından Türkiye'deki kumsallarda koruma çalışmaları, Özel Çevre Koruma Kurumu, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde sürüyor.
- Deniz kaplumbağalarının üreme sezonunda Dalyan, Fethiye, Belek, Göksu ve Patara özel çevre koruma bölgelerindeki 8 kumsalda bugüne dek 817 yuva, WWF Türkiye tarafından bu yıl ilk kez izlenen Akyatan'da da 400 yuva belirlenerek korumaya alındı.

22- Sazlık kurudu, ekolojik denge bozuldu.
- Ereğli'de bulunan Akgöl Sazlıkları'nın kuruması nedeniyle ekolojik dengenin bozulduğu ilçede, son yıllarda görülmeye başlanan don olayları, meyve ve sebzeye zarar veriyor.
- Tarımsal sulama ve kaynakları üzerine kurulan barajlar nedeniyle giderek küçülen ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan sazlıklar, yalnızca Ereğli kanalizasyon sularıyla besleniyor.

23- Özerkliğine kavuşan Judo ve Kuraş ile Halter Federasyonlarında seçim heyecanı.
- Halter Federasyonu Olağan Genel Kurulu Dedeman Otel, Judo ve Kuraş Federasyonu Olağan Genel Kurulu da Büyük Anadolu Otel'de yapılacak.

24- Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası finalleri, erkeklerde İzmir, bayanlarda da Macaristan'ın Sopron kentinde sürüyor.
- Türkiye, erkeklerde grubundaki 2. maçında Fransa ile karşılaşırken, bayanlarda ise klasman maçını Çek Cumhuriyeti ile yapacak.

25- Futbolda UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında Kayserispor, deplasmanda Yunanistan'ın FC Larissa takımıyla karşılaşıyor.

26- 36. Avrupa Büyükler ***s Şampiyonası, Bulgaristan'ın Filibe kentinde elemelerle sürüyor.
- Türk Milli Takımı'ndan bugün 3 ***sör ringe çıkacak.

27- Speedo Türkiye Bireysel Açık Yaş Yüzme Birinciliği müsabakaları, İzmir'de sürüyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.
- Fenerbahçe, Hollanda kampında 2. hazırlık maçını, Kleve kasabasında Ukrayna'nın Metallurg Donetsk takımıyla yapacak.
- Hollanda'daki hazırlıklarını tamamlayan Galatasaray, İstanbul'a dönüyor.

http://www.aa.com.tr/templates/ajansmavi/images/scrolldots.gif

*** Başbakan Erdoğan, ''İsrail bana göre dünyada kendini yalnızlığa doğru taşıyor'' dedi.

*** Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e, ''askeri harekatını bir an önce durdurması,'' karşı tarafa da, ''kaçırılan İsrail askerlerinin derhal serbest bırakılması'' çağrısı yaptı.

*** İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bugün 3. kez akın düzenledi ve kentin güneyindeki Haret Hreik semtindeki Hizbullah mevzilerini vurdu.

*** ABD Başkanı Bush'un, İsrail'in Lübnan'a saldırısında kayıpları en aza indirmesini istediği ancak askeri operasyonu durdurması için baskı yapmayacağı belirtildi.

*** BM Güvenlik Konseyi'nin, Lübnan'ın çağrısıyla yaptığı olağanüstü toplantı, Lübnan'ın isteğinin tersine, bu ülkede ateşkes çağrısı yapılmaksızın sona erdi.

*** Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, hükümet ve IMF'ye, enflasyon hedefindeki sapma nedenlerini anlatan mektubu gönderdi.

*** G-8 üyesi ülkelerin 3 gün sürecek zirvesi, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde başlıyor.

*** Nevşehir'de devrilen otomobildeki aynı aileden 2'si çocuk 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Mystic@L 15 Temmuz 2006 12:02

Lübnan, Washington büyükelçisini geri çağırdı

Lübnan hükümeti, ''Beyrut yönetiminin, Hizbullah'ın İsrail askerlerini kaçırmasıyla bağlantısı olduğunu'' ima eden Washington büyükelçisini geri çağırdı.

The Washington Post gazetesinde yayınlanan habere göre, Büyükelçi Ferid Abud, iki İsrail askerinin kaçırılmasına ilişkin olarak çarşamba
günü CNN televizyonunda yaptığı açıklamayla Beyrut yönetimini kızdırdı.

CNN televizyonunda Michael Holmes'un, ''İsrail'in müdahalesini durdurmak için Lübnan'ın neden İsrail askerlerini teslim etmediği'' sorusunu yanıtlayan Lübnan'ın Washington Büyükelçi Abud, ''Çünkü bizim de İsrail hapishanelerinde, İsrail tarafından tutuklanmış adamlarımız var'' dedi.

Abud, ''Bizim elimizde onların adamları var, onlar da bizim adamlarımızı tutuyor. Bir değişim söz konusu olabilir ve bana göre esirlerin değişimi bu meseleye çözüm olacaktır'' diye konuştu.

Gazetenin haberine göre, Lübnan İletişim Bakanı Gazi El-Aridi bir açıklama yayınlayarak, Lübnan bakanlar kurulunun, Dışişleri Bakanlığından, Abud'un hemen geri çağrılmasını talep ettiğini, Abud'un sözlerinin, Lübnan hükümet politikasıyla çeliştiğini kaydetti.

Lübnan'ın bakanlar kurulu, Hizbullah'ın operasyonlarıyla hiçbir bağlantısı olmadığını, bu olaylarla ilgili sorumluluk üstlenmediğini de duyurdu.

Abud ise henüz kendisine görevden ayrılması yönünde talebin resmen iletilmediğini ancak iletilirse hemen Lübnan'a geri döneceğini bildirdi.
-

Hi-LaL 15 Temmuz 2006 12:48

Bir doktorun feryadı... 15.07.2006
Bir emekli diş hekimi okurumun anlattıkları Türkiye'deki çarpıklıkları ortaya koyuyor...

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde TBMM Sağlık Yönetmeliği değiştirildi. Gazetemizde de haber olan bu değişiklikle; milletvekillerine, yakınlarına, eski milletvekillerine büyük ayrıcalıklar getirildi. Milletvekilleri ve yakınları en iyi hastanelerde, en iyi doktorlarda bedava tedavi olacaklar; halk 7 günlük ilaç kullanırken onlar 3 aylık reçete alabilecekler. Ve daha neler...

Rastlantının böylesi!

Bu değişiklik tam da halkın özel hastanelere gitmesinin engellenmesi, ilaçların parasının ödenmemesi gibi konularla aynı zamana rastladı. Sağlıkta tasarruf yapmak için vatandaşın ilacını kesen devlet, milletvekiline ve yakınlarına inanılmaz imkanlar sundu. Emekli diş hekimi Kamil Uysal buna isyan ediyor. İşte Kamil Bey'in mektubu. Yorumsuz olarak sunuyorum: "Anayasamız'ın 10. maddesi 'Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptirler' diyor. Ancak; sosyal güvenlik açısından kız çocukları evlenene kadar anne ya da babanın sağlık karnesinden yararlanabiliyor. Erkek çocuklar ise 18 yaşından sonra okumuyorsa yararlanamıyor.
Benim oğlum üniversiteyi kazanamadı ve 18 yaşını bitirdiği için sağlık karnesi iptal edildi.

Anayasa'ya göre bütün vatandaşlar devlet nezdinde eşittir. Ancak, milletvekilinin okumayan oğlu yurt içi ve yurt dışında birinci dereceden sağlık hizmeti alacak (Hem de 25 yaşına kadar).
Asil olan, milletvekillerini seçen bizim gibi vatandaşların çocuklarının 18 yaşını bitirdiği için ve okumadığı için karnesi iptal edilecek. Bu nasıl eşitlik? Bu milletvekili kıyağından Cumhuriyet düşmanı eski vekiller ve çocukları da yaralanacak. Ben bu ülkeye 26 yıl hizmet ettim. Ama benim oğlum yararlanamıyor."

faruk erdem/takvim

Hi-LaL 16 Temmuz 2006 07:55

Kan grubundan kişilik testi...

Japon bilimadamları, kan grupları üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı.Japonya İnsan Bilimi Araştırma Merkezi'nce yapılan araştırmaya göre insan kişiliğini kan grupları ele veriyor. Japon bilimadamı Masahiko Nomi'nin başlattığı, daha sonra da diğer bilimadamları tarafından geliştirilen araştırmada insanlar kan gruplarına göre 4'e ayrılıyor.

Buna göre Türkiye'de yoğun olarak bulunan A grubundaki insanlar düzenli ve mükemmelliyetçi iken, B kan grubuna sahip olan insanlar, özgür düşünceli ve bireyci.

AB kan grubuna sahip insanlar akılcı ve realist, 0 grubu insanları ise güçlü ve lider özelliklere sahip oluyorlar.

Araştırma dünyada bölgesel olarak kan grubu oranlarını da ortaya koydu. Örneğin Avrupa ve Amerika'da çoğunlukla düşük B grubu, yüksek 0 grubu tespit edilirken, Asya ülkeleri arasında ise A ve B kan gruplarının daha fazla olduğu açıklandı.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 11:14

PKK’YI CILDIRTACAK SORULAR

PKK’nin siddet eylemlerine her kesimden tepkiler yogun bir sekilde
surerken, internet sitelerinde yayinlanan yazilarda orgut cinayetlerine
iliskin yeni aciklamalar yer aliyor.

Nasname adli sitede Nakahsi Yamata imzasiyla yayinlanan basin
aciklamasinda, teror orgutu PKK’nin kendi icerisinde tam bir kiyim harekâti
yasadigina deginilerek, infaz listesinden ornekler veriliyor.

Nakahsi Yamata sozlerini soyle surduruyor: “Teror orgutu icinde
onemli vurusmalar yasaniyor. Orgutun ust duzey yonetimi kendilerine karsi
cikanlara ve silahsiz mucadele yontemini benimseyenlere asla taviz
vermiyor. Kimini asiyor, sallandiriyor, kimini ise ucurumdan yuvarliyor. Isin
komik yani ise bu eylemlere orgut tabanindan gelecek tepkileri
puskurtmek icin cesitli kiliflar uyduruyor.

Iste tum bunlarla ilgili bazi sorularim olacak. Bu sorularin PKK teror
orgutunu cildirtacagini biliyorum. Bakalim sorulara ses veren cikacak
mi?
Hikmet Fidan. Mardinli. Apo yakalandiktan sonra Apo’ya ve PKK’ya
cephe almis Kani Yilmaz ile birlikte hareket etmeye baslamistir. Silahli
terorizmi reddettigi icin Diyarbakir’da oldurulmustur.

Cinayeti, Fidan’in olum emrini bizzat Murat Karayilan’dan alan
Firat Karahan mi islemistir?

Murat Karayilan ayni zamanda Kani Yilmaz’in olum emrini veren kisi
midir?

PKK ve Apo’nun silahli mucadelesine karsi cikan muhalifler bizzat
telefondan aranarak tehdit edilmekte midir?

Tehdit edilenlerden biri de Eyup Karagecili midir? (Karagecili eski
HADEP Genel Baskan Yardimcisi ve DEHAP Adana il baskaniydi ancak PKK’nin
politikalarini kabul etmeyerek Hikmet Fidan ile birlikte ayrildi ve
Apo’ya karsi bayrak acti)

Su anda Apo’nun avukatligini yapanlardan birinin kardesi PKK teror
orgutu tarafindan ic infaz ile olduruldu mu?

Apo’nun avukatligini yapan kisi, kardesinin orgut ici infazdan dolayi
olduruldugunu bilmiyor mu?

Eski Konkurd Baskani Nuray Sen’in oglu PKK’dayken ic infaz ile
ucurumdan mi atildi? Annesine de kopekten korkup ayagi kayarak
kayaliklardan dustu mu denildi?

PKK’nin etkin isimlerinden Engin Sincer, Kobanili Sahin diye bilinen
kisi tarafindan tatbikatta mi vuruldu? Ve PKK sehidi diye mi lanse
edildi?
Kurt halkina ozgurluk palavralariyla birilerini uyuttuklarini
zannedenler bakalim bu sorulara ne diyecekler? Merakla bekliyoruz…â€

PKK’da yasanan antidemokratik uygulamalar ve kaos ortami devam ettigi
surece Nakahsi Yamata gibi aciklamalarda bulunanlarin sayisinda artis
yasanacagi goruluyor.

Bu tur tutumlarla ilgili endiselere yol acan gelismeler devam ederken,
orgutun siddet politikasina karsi cikmak, demokrasiden yana tavir
sergilemek, her orgut mensubunun, Kurt aydininin ve siyasetcisinin en dogal
hakkidir. Bu nedenle, baris ve huzur dolu gunlere bir an once
kavusabilmek icin, her turden siddeti hep birlikte mahkum edelim ve
goruslerimizi demokrasinin ozune uygun yontemlerle dile getirelim.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 11:18

KAHVE MOLASI
SELAHATTIN DUMAN'LA MIZAH YAZILARI

Beyaz ayakkabı giymek delikanlıyı bozar mı?

Bu kulağı küpeli, çiçek desenli pantolon giyenleri bilmem AMA beni bozar.. Nitekim hediye edilen beyaza yakın renkli, üzeri su akıtma süslerle dolu ayakkabıyı geri çevirdim.. "Ayağıma nal çaktırırım, yine bunu giymem" dedim..

Yazının ilerleyen satırlarında hanım okurlar "Eyvah! Futbol yazısı.." diye düşünecekler AMA korkacak bir şey yok..

Çünkü içimizin dışımızın futbol olduğu şu günlerde oturup "ayak topu" yazacak değilim..

Benim kağıda döktüreceğim "yüksek fikirler" futbolun modayla olan ilişkisi üzerinedir ve pembe nüfus kâğıdına sahip herkesi doğal olarak ilgilendirir..

Şöyle ki..

Bu kadın milletine rahat huzur vermeyen, erkek kısmını yıkıma sürükleyen modacılar futbola DA el attı..

He! Modacı deyince aklı başında yiğit kişileri bellemeyin.. "İçime kadın kaçmış.." diyen NE kadar erkek varsa bu sektörde.. Aralarında birkaç DA kadın var AMA çoğunluk bu tarafta..

Bunların birinci zevki kadınları salak gibi gösterecek şeyler tasarlamak, moda budur deyip hayatlarına sokmak..

Komplo teorisi
Önce mankenlere el attılar.. Ne kadar "ikinci dereceden tüberküloz geçirmiş gibi Duran" tip varsa manken yaptılar..

Mesajları belli.. Kemik torbalarını podyuma çıkarıp diğer kadınlara "asıl güzellik budur" diyorlar..

Etinde budunda yarım kilo fazlalığı olan her kadını bunalıma sokuyorlar..

Son olarak kadın ayakkabılarına el attılar..

O güne kadar kadınlar NE kadar sivri burunlu ayakkabı modeli varsa alıp alıp dolabına doldurmuş.. Herkesin ayağında bir tane..

En pahalıları DA burnu en sivri olanlar..

Hani hediyelik eşya dükkânlarında satılan antika taklidi hançerler vardır.. İşte onların kılıfı gibi duranı alıp ayağına geçiriyorsun..

Moda budur, deyip kırıta kırıta geziniyorsun..

Moda dünyasının aykırı guruları ani bir kararla bu hançer kını gibi ayakkabıları tedavülden kaldırdı.. Onların yerine burunları yuvarlak modeller koydu..

Şimdi kadın milleti "karikatürlerde" gördüğümüz o toparlak burunlu ayakkabılardan biriktirme derdinde..

Derdim bunların kadınlara verdiği hasarı tespit değil.. Erkek dünyasına el atmalarından müştekiyim..

Evet.. Erkeklerle dolaylı olarak uğraşmaktansa doğrudan doğruya onları kalplerinden vurmayı deniyorlar.. O yüzden futbol kıyafetlerine el attılar..

İlk deneme futbol ayakkabısı üzerine yapıldı..

O güne kadar siyah renkli ayakkabılar giyen futbolcuların ayağında birden beyaz renkli kramponlar görülmeye başladı..

Kararım karar
Bu işlerin de en meraklıları "alt kültür" dediğimiz sosyal kategoriye girenler..

Afrika'nın fukara siyahileri sarısından beyazına, nar çiçeği renginden moruna, NE kadar model varsa hepsini ayağında denedi..

Avrupa'nın görgülü futbolcusu giymiyor mu bunları? Onlar DA giyiyor AMA dünya para alarak.. Fukara milletlerin çocukları ise "moda budur" diyerek gidiyor peşlerinden..

Şahsen futbol hayatını hâlâ sürdüren biri olarak bu modaya şiddetle karşı çıktım.. Hâlâ DA çıkmaktayım.. Nitekim son katıldığımız gazeteler arası futbol turnuvasında çelik gibi tavır gösterdim..

Sportif giyim kuşam malzemesi üreten Lotto firması gazeteler arası bir futbol turnuvası düzenlemiş..

Halı sahada filan değil.. Zeytinburnu'ndaki büyük futbol sahasında.. Yeri gelmişken söyleyeyim.. Zeytinburnu Belediyesi müthiş bir sosyal tesis yapmış..

Merkezefendi'de.. Ortada iki büyük futbol sahası ki suni çim.. Etrafında tartan kaplı yürüyüş parkuru var.. Gerisi uçsuz bucaksız yeşil Alan..

Bu yeşil alanın bir köşesini orman masaları ile donatıp piknik alanına çevirmiş.. Ortada bir sosyal tesis var.. Düğün derneğe, toplu ziyafetlere kiralanıyor..

Maç için gittiğimde orada insanların doğayla iç içe hallerini gördüm.. Çok hoşuma gitti.. Aferin belediyeye..

Maç başlıyor..
Bizim takım DA zehir gibi.. Spor servisinde yazar olarak kullandığımız NE kadar eski futbolcu varsa bir araya toplamışlar..

Fenerli Saffet Aktaş ile Mirkoviç'ten başlayın.. Okan Buruk'un abisi İstanbulsporlu Fuat ile Beşiktaşlı Tevfik'ten çıkın..

Nejat, Hakan, Gökhan, Şahin, Akif, İsmet, Gürsel.. Hepsi profesyonel lig görmüş eski topçu.. Aralarında bedava oynayan bir ben varım..

Bizim takım çeyrek finale kadar kimle oynadıysa hepsini devirmiş.. Çeyrek finalde de karşımıza Türkiye Gazetesi çıkmış..

Şahin "Kaptan gel artık maçlara.. Şampiyonluğa gidiyoruz.." deyince Bodrum'dan döndüm..

Bu arada beni niye kaptan yapmışlar onu DA bilmiyorum.. Takım sahada mücadele ediyor, kaptan Bodrum'da kafa çekiyor..

Çiçeği eksik..
Mecburen geldik.. Merkezefendi'ye gittik.. Formalarımızı giydik.. Benim forma tayt gibi yapıştı üzerime.. (Demek bir on kilo daha vermem lazım.)

Zaten zor olan giymek değil çıkarmaktı.. Maçtan sonra üç arkadaş formayı üzerimden zor söktü..

Maçtan önce Lotto'nun görevlileri "size bir hediye vermek istiyoruz" deyip bir çift futbol ayakkabısı uzattı..

Sevincim paketi açmamla sönüp gitti.. Ayakkabı krem renginde.. Üzerinde açık mavi veya pembemsi ince bantlar var..

Bir çiçek deseni eksik..

Bu ayakkabıyı giy, maça çık.. Orta hakem maçı bırakır senin peşinde dolaşır..

İlk tepkim "Bunun pazar çantası DA vardır.. O nerede?" oldu.. Lottocular anlamadı.. Açıkladım..

"Kardeşim ben böyle cinsiyeti belirsiz ayakkabıyı giyemem.. Tokyo ile çıkar oynarım yine giymem.." dedim..

Aslında Lotto'nun malzemeleri kaliteli.. Lakin kendilerini moda rüzgârına kaptırmışlar işte..

"Değiştiririz" dediler..

Modelimi tarif ettim.. "Siyah olacak.. Üzerinde delikanlıyı bozacak hiçbir süs taşımayacak.. Ayağıma giydiğimde Pitbull kafası gibi durmalı.."

Anlaştık..

Modacılarla mücadelem gördüğünüz gibi futbol sahalarında da sürüyor.. Kârımız ne bilmiyorum..

taşkalpli 16 Temmuz 2006 11:33

THE MASK FİLMİNİN JENERİK MÜZİĞİ

http://rapidshare.de/files/25376431/maske.mp3

evo 16 Temmuz 2006 19:33

ERUH'TA ÇATIŞMA: 7 ER, 1 KORUCU ŞEHİT

http://www.aa.com.tr/images/stories/ANASAYFA/2007/sehit_toreni.jpg

SİİRT - Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 7 er ve 1 geçici köy korucusu şehit oldu.
Şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucu için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.
3. Tugay Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2006 günü Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü Yassıdağ bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada 7 er ve erbaş ile 1 korucunun şehit olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
''Çatışmada, Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş, Ankara-Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça ve Siirt doğumlu geçici köy korucusu Osman Sarın şehit olmuştur.''
Törenin ardından şehit olan 7 er ve erbaşın cenazelerinin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

BİNGÖL'DE 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl'de, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 1 terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü ele geçirildi.
Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkeze bağlı Üçyaka köyü kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.
Güvenlik güçlerinin dur ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Hi-LaL 16 Temmuz 2006 20:05

OSYM den Duyuru!

"İnternetteki kılavuza 7-10 Temmuz arasında erişenler kontrol etsin"
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversite adaylarına uyarıda bulundu.

Yüzdelik dilimlerde hata tespit edilen "2006 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" düzeltmeler yapıldıktan sonra yeniden internet ortamına aktarıldı.

Kurumun internet sayfasına 7 ila 10 Temmuz 2006 tarihleri arasında erişen adayların, hatalı işlem yapmamaları için bu durumu göz önüne almaları gerekiyor.

İnternet adresindeki "Kontenjanlar Kılavuzu"nda tablo-4'te yer alan yüzdelik dilimlerde yanlışlık olduğunu farkeden ÖSYM, 10 Temmuz'da internetten çektiği kılavuzu 11 Temmuz'da yeniden yayımlamaya başladı.

Ancak, 7-10 Temmuz 2006 tarihleri arasında kılavuza erişen adayların hata yapmamaları için bu durumu gözden kaçırmamaları gerekiyor.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 20:53

GAMBARİ! GAMBARİ! DEDİLER... SARPERİ UNUTTULAR! DEVLETİ HİÇE SAYDILAR!

Ayşe KOCATÜRK

Tarih 8 Temmuz 2006. kıbrıs’ta siyasi hareketlenmenin yoğun yaşandığı bir gün. BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetimi Lideri Tassos Papadopulos ile biraraya geldi. Hedef belli. Adanın birleştirilmesi için yeni bir süreç başlatmak...anılan görüşme sonunda 5 maddelik bir açıklamada bulunan Gambari, tarafların iki kesimli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyonla Kıbrıs'ın birleştirilmesi ve bunun Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda olması taahhüdünde bulunduğunu söyledi. Ayni zamanda İki liderin Temmuz sonuna kadar çalışamalara başlayacak olan Teknik Komitelerin çalışmalarını gözden geçirmek ve iki toplulu çalışma gruplarına gerekli talimatları vermek üzere zaman zaman bir araya gelme kararı aldığını açıklayan Gambari, liderlerin kapsamlı bir çözümün hem gerekli hem de mümkün olduğu ve daha fazla ertelenmemesi gerektiği yönünde mutabakata vardığını da söyledi.

Gambari iki lider de mutabakata vararak adada çözüm bulunması için çalışacakları mesajını verirken bu bir “tarihi olaydır” diyor. Prensipler Dizisi olarak 5 maddelik listede neler yok neler...

Şimidi geliniz sözkonusu mutabakat maddelerini inceleyelim;

."-Temmuz ayı sonuna kadar insanların günlük hayatını etkileyen konularda, Teknik Komiteler başlayacak ve aynı zamanda iki lider arasında özlü konular ile ilgili listeler karşılıklı olarak değiştirilecek ve bunların içerikleri iki toplumlu uzman çalışma grupları tarafından incelenecek ve liderler tarafından sonuçlandırılacak.
-Her iki lider, iki toplumlu uzman çalışma gruplarına yön vermek ve Teknik Komitelerin çalışmalarını gözden geçirmek için uygun görüldüğü zamanlarda yeniden görüşecek."
İlkeler Dizisi'nin tam metni de şöyle:
1.İlgili Güvenlik Konseyi kararlarında belirtilmiş olduğu üzere, Kıbrıs'ta iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyona ve siyasi eşitliğe dayalı bir çözüme bağlılık.
2.Statükonun kabul edilemez olduğunun ve devamının, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar için olumsuz sonuçlar doğuracağının kabulü.
3.Kapsamlı bir çözümün hem arzu edilir hem de mümkün olduğu ve daha fazla gecikmemesi gerektiği önerilerine bağlılık.
4.İnsanların günlük yaşamlarını etkileyen olaylar hakkında iki toplumlu görüşmelerin hemen başlatılması, aynı anda özlü konuların da görüşülmesi. Bunlar, kapsamlı çözüme katkıda bulunacaktır.
5.Bu sürecin başarılı olması için "doğru ortamın" devam etmesini sağlamaya bağlılık. Bu bağlamda, hem ortamın iyileştirilmesi, hem de tüm Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar'ın hayatlarının daha iyi olması için güven artırıcı önlemler elzemdir. Yine bu bağlamda, taraflar birbirini suçlamaya son vermelidir.

Şöyle bir düşünelim, Gambari-Talat-Papadopulos görüşmesinde sorunun BM çerçevesinde çözümlenmesi kararı üzerinde mutabakata varan taralar bu mesajı verirlerken, diğer taraftan, Kırbıs meselesinin AB içerisine çekildiği, Rumlar ve AB’nin Türkiye’ye baskı uyguladığı dikkate alındığında ortada bir tezatlık olduğunu görüyoruz. Bakınız taraflar iki kesimli iki bölgeli federal çözüm diyorlar. Buna işaret ediyorlar etmesine de şu iki kesimli iki bölgeli çözüm hikayesi artık çok zor.çünkü Türk hükümeti, KKTC hükümeti ve AB talepleri doğrulusunda KKTC’de kurulan Tazmin Komisyonu iki bölgeliliği ortadan kaldıracak kararlar alıyorlar. Diyelimki Gambarı Talat-Papadopulos arasında yapılacak görüşmeler sonunda bir yeni plan taraflara sunacak. Adı belki annan planı değil de annan planı içeriğinde farklı bir isimde yeni bir plan. Daha önce basına yansıyan “Cyprus plan” da olabilir. Bu planda Kıbrıs Türklerine verilecek hakların Annan planından da geri olacağı aşikardır.

Annan planı sonrasında BM ve AB Ne demişlerdi? Kıbrıs Türklerini kutluyoruz. Tecrit kaldırılmalı. Peki ne oldu? Sadece laf! Lafla peynir gemisi yürümez! Peki ne oldu? Annan planı sürecinde Denktaş elendi. Seçimlerde Talat desteklendi. Anavatan, BM, ABD, AB bunu istedi. Olan oldu. Talat geldi. Şimdi böyle bir süreçte Talat’la başlayacak bir görüşmeler süreci başlıyacak. Sonuçta birileri ile getirilen kişiler o yerlerin görüşleri ile hareket etme mecburiyetinde olurlar. Bu nedenle Talat “ne olursa olsun çözüme ulaşma pahasına” adada yeni bir anlaşmaya gidileceği ortada. Olacak bu. Yeni bir birleşik kıbrıs yaratacaklar. Bu Rumların isteği gibi olacak...işte o zaman adadan çekilmesi istenecek Türk askeri yavaş yavaş çekilme başladığı an...gökyüzü kararacak...ağlayacak...çünkü kıbrıs elimizden kayıp gidecek...

Şimdi Gambarinin gerçekleştirdiği görüşme öncesinde güneyde neler oluyor bir bakalım.

Geçtiğimiz haftalarda "Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamaya hazırız" propagandasını sürdüren DİSİ Partisinin gençlik örgütü NEDİSİ'ye mensup Rum gençleri, Kiracıköy (Athienu) duvarlarını Türk düşmanlığı içeren sloganlarla doldurdular. NEDİSİ'ye mensup Rum gençleri gece vakti Kiracıköy'e giderek, köydeki evlerin duvarlarına "En İyi Türk Ölü Türk'tür", "Yaşasın Ulusumuz" ve "Yunan Doğdum Yunan Öleceğim" sloganlarını yazarak gerçek niyetlerini ortaya koydular.

Bu olayıngerçekleşmesinden birkaç gün sonra Rum Savunma Bakanı Fivos Klokkaris, "Öğrenciliğin askerlikle hiçbir alakası yok ama öğrencilerimizi birer savaşçı haline getireceğiz. Askeri eğitimin ana konusu budur" diyerek ne hedefinde olduklarını yüreklice ortaya koyuyorlar!

Kısa bir süre önce ise 27 Haziran tarihinde Güney Kıbrıs'a geçerken arabasında yapılan aramada Karşıyaka'da mimarlığını yaptığı inşaatların proje dosyası bulunduğu gerekçesiyle Rum polisi tarafından tutuklanan mimar Osman Sarper bugün oldu halen Güney’de Rum hapishanesinde kötü koşullarda hayat mücadelesi veriyor. Sarper tansiyon hastalığı da var ve acı içinde...

Sarper tutuklanıyor, çünkü arabasında bulunan planlarda kuzeyde eski Rum malları üzerine inşaat yaptığı için Rumlar kendisini tutukluyorlar. Sarper gibi bugün eski Rum arazileri üzerine yapan her Türk Rumlar tarafından kara listeye alındı ve yargılanması istenecek. Peki bizim hükümet ne yaptı? Sadece olayı kınamakla yetindi. Bir israil bile sırf bir askeri Filistinlilerce kaçırıldı diye Gazzeyi yerle bir etti. Biz haklı olduğumuz durumda yaptığımız hiçbirşey yok. Rumlara kendi toprağımızı veriyoruz. Vermek için çırpınıyoruz. İnsan hayatımı yoksa Toprakmı önde gelir dersek tabiki Toprak ama bu hükümet kendi toprağını kendi eliyle gavura veriyorsa tabiki Saper olayında birşey başaramayacaklar...Ne de olsa onlar da bu düzenin adamı...

Rumların kucağına bizi itenler, sanıyorlarki ilelebet yüksekte kalacaklar...Bunu hep birlikte göreceğiz. Güney’de kötü koşullarda suçsuz olduğu halde tutuklu olan Osman Sarper için gerekli çalışma yapılmalıdır. Sarper bir Kıbrıs Türküdür. O da bir vatan evladıdır. Hedef açıkca Gambari-Papadopulos-Talat görüşmesinde ortaya konmuştur. KKTC Devleti yok edilecektir. Bunun gerçekleşmesi yıl sonuna kadar hedeftir. Hedef Rum tezi yani Birleşik Kıbrıs’tır! Hedef Rum göçmenlerin geri dönmesidir! Hedef Rum hükümranlığının kuzey’de hakim olmasıdır. Abraporlarında da “Kıbrıs Cumhuriyeti” yani Rum hükümranlığı kuzeyde uygulanmadığı ama kuzeyin de Rumlara ait olduğu vurgulanılırken bizim taraftakiler nerden bahsdiyorlar???

Saygı ve Sevgilerimle,

KafKasKarTaLi 16 Temmuz 2006 21:02

HADİS TEMİZLİĞİ WASHİNGTON POST'TA
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın güvenilir kaynağı olmayan hadisleri temizleme girişimi Washington Post gazetesinde yankı buldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadisleri gözden geçirme kararı, ABD’de yankı buldu. Washington Post gazetesinde yer alan bir makalede, hadislerin gözden geçirilmesinin “devrimci” bir hamle olabileceğini belirtilirken “Geleneksel şeriatın gözden geçirildiği yerin Türkiye olması tesadüf değil” yorumu yapıldı.
Washington Post gazetesinde yer alan gazeteci Mustafa Akyol imzalı makalede, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hazreti Muhammed’e atfedilmesine karşın doğruluğu olmayan ve kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadisleri gözden geçirme kararı değerlendirildi.
“Türkiye’de seksizm silindi” başlıklı, “Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın” gibi çeşitli hadislerden örnek verilen makalede, Türkiye’de bu tür hadislerin gözden geçirileceği açıklamalarına dikkat çekildi.
KARARI TÜRK HÜKÜMETİ DESTEKLEDİ
Modern Müslüman aydınlarının uzun bir süreden beri hadislerin gözden geçirilmesi gerektiğini savunduklarına işaret edilen makalede, “Ancak yakın tarihte ilk kez merkezi bir İslam otoritesi, onları ayıklanma kararı vererek böylece dramatik bir adım attı. Ankara’daki medya ve aydınlar, Türk hükümetinin desteklediği bu kararı büyük ölçüde olumlu karşıladı” diye yazıldı.
Hz. Muhammed’in eşlerine olan büyük saygı ve kadın haklarına vurgu yapan birçok hadisin de bulunduğu belirtildiği makalede, böylece Türkiye’deki hadis taraftarları ile akıl yanlıları arasındaki eski tartışmaların yeniden canlanmasının söz konusu olduğu kaydedildi. Orta Çağ’da yaşanan bu tartışmaların canlanması ve bunun sonucunda hadislerin gözden geçirilmesinin “devrimci” bir hamle oluşturabileceği savunulan makalede şöyle denildi:
“Geleneksel şeriatın yeniden gözden geçirildiği yerin Türkiye olması tesadüf değil. Türkiye’de Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde başlayan İslam’ı modernize süreci, Türk toplumunun açılmaya başladığı 1980 yıllarından beri hızlandırıldı. O zamandan beri gelişen bir Müslüman burjuvası ortaya çıktı.”
Müslüman burjuvası için yapılan “İslami kalvinistler” yakıştırmalarına dikkat çekilen makalede, Türkiye’de yeni bir “sosyal atmosfer”in doğduğu belirtildikten sonra “reform”dan yana Müslümanların, “dini ortadan kaldırmak isteyen laikler olmadığı için daha geleneksel çevreleri etkileme şanslarının bulunduğu” savunuldu.
İslam dünyasının bir alternatife ihtiyacı olduğu öne sürülen makalede, demokrasi ve açık toplumu kucaklayan Türkiye’nin bu konuda öncü olabileceği vurgulandı ve “Batı, bundan not almalı ve diğer Müslüman ülkeleri Türkiye’nin izlediği ılımlı yoldan ilham almaya cesaretlendirmeli” çağrısına yer verildi.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 21:09

Karikatur Krizinin Mimari Yanarak Oldu

04 Temmuz 2006 Sali 16:04

Danimarka'da Peygamber Efendimizin karikaturlerini cizerek Islam
aleminin tepkisini ceken karikaturist Kurt Westergaard cikan bir yanginda
diri diri yanak can verdi.

Konuyla ilgili gorustugumuz Jyllands Posten Gazetesi yetkilileri,
olayla ilgili aciklama yapmaktan kacindi.

Danimarka'da yasayan gurbetcilerimiz sir gibi saklanan boyle bir
soylentinin oldugunu dogruladilar.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 21:33

OZEL HABER – II

Amerikada Turkiye’nin Din Ve Dusunce Ozgurlugune Gereken Onemi
Vermedigini One Suren Bir Kanun Tasarisi Kabul Edildi

Gectigimiz hafta basinda Yunan Anayasasinca Yunanistanin bir orgutu
olan Fener Rum Patrikhanesi’nin sozleri uzerine ve Yunan-Amerikan ve
Ermeni-Amerikan lobilerinin baskisi ile Turkiye Cumhuriyeti devletince
kisitlanarak ozgur bir bicimde faaliyetlerine yerine getiremedigini ve bu
suretle Avrupa Birligi yolunda ilerleyen Turkiye’nin din ve dusunce
ozgurlugune gereken onemi vermedigini one suren yasa tasarisi New Jersey
eyaleti senatosununda ittifakla onaylandi.

Turkiyemize karsi girisilen bu ayrimciligi eshefle kiniyor ve Turkish
Forum Ailesi uyelerini ve Tum Turk Toplumunu New Jersey Valisi Jon
Corzine’e +1 609 292 34 54 numaralari faks ve +1 609 292 60 00 numarali
ofis telefonu araciligiyla veya
http://www.state.nj.us/governor/govmail.html linki uzerinden email
yoluyla derhal protestolarini rica ediyoruz.

Bu onemli konu hakkinda New Jersey Valisi Jon Corzine ile gorusmek icin
NewYork/NewJersey (merkezli kardes kurulusumuz olan)Turk Amerikan
Dernekleri Federasyonu Baskani ve Ayni Zamanda Turkish Forum Yonetim Kurulu
Uyesi Sayin Atilla Pak gerekli temaslari kurdu ve Valilik binasi onunde
gerekli goruldugu takdirde yapilacak olasi bir protesto gosterisinin
izinlerini de New Jersey Eyaleti resmi kanallarindan giderek aldi.

Atilla Bey Turk toplumu adina : Bu durumun ardindan New Jersey Valisi
tarafindan imza bekleyen bu tasarinin yasallasmasini durdurmak icin New
Jersey Valiligi ile temasa gecdi ve Turkish Forum ve Turk Amerikan
Dernekleri Federasyonu tarafindan desteklenen “The Voice of Turkish
Americans†“Turk Amerikalilari’nin Sesi†adli dev bir imza
kampanyasini baslatmak uzere gerekli olan calismalari tamamlamaktadir.

Onumuzdeki gunlerde New Jersey eyaletinde onde gelen toplum uyeleri
ile bizzat bir araya gelerek baslatilacak olan bu imza kampanyasinda New
Jersey’de yasayip calisarak bu eyaletin insanlarina hizmet eden
yuzbinlerce Turk’un ve dunya capinda Turk toplumunun ve Turkiyemizin New
Jersey eyalet yonetimince ugradiklari haksizliga karsi tepkileri dile
getirecegiz.

Toplumumuzu bu hassas konu hakkindaki gelismelerden haberdar ederek bu
onemli husus hakkindaki calismalarimiza araliksiz olarak devam
edecegiz.

Uyelerimize saygiyla duyurulur.

Saygı ve esenlik dileklerimizle,

Atilla Pak
TADF BAÅKANI

Dr. Kayaalp Buyukataman

TF Genel BASKANI

melish 16 Temmuz 2006 21:46

http://www.myehost.de/resim/images/tn_Ncw73279.jpg
Türkiye'nin nefes nefese izlediği şampiyonluk yarışından sonra sevinç ve şiddet içiçe yaşandı. Şiddet gösterilerinden en çarpıcı fotoğraf ise Konya'da çekildi. Büfeci bir kadın, Galatasaraylı genci linç etmeye kalkışan fanatikleri soygunculara karşı bulundurduğu tabanca ile püskürterek hayatını kurtardı.
Futbol dışı görüntülerin en uç noktası ve bir kadının cesareti aynı karede yeraldı. Büfesine sığınan sarı kırmızılı formalı gencin hayatını kurtarmak için silahını hiç düşünmeden çeken kadın, kararlı bir şekilde namluyu doğrulttu ve saldırganları şaşırttı. Gazetecilerin objektiflerinin önünde gerçekleşen olay sırasında kısa bir sürede gelen polisler, Galatasaraylı genci kurtardı.
Üniversiteli genci sığındığı büfede tabanca çekip linçten kurtaran 2 çocuk annesi Havva Özel kentte kahraman ilan edildi. Büfeyi eşiyle birlikte işleten Havva Özel, “Dükkanımıza sığınan genci ilk kez görüyordum. Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.

Havva Özel: Korumasaydım belki de onu öldüreceklerdi

Büfeyi eşiyle birlikte işleten Havva Özel, “Dükkanımıza sığınan genci ilk kez görüyordum. Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.
Kent merkezinde 13 yıldır eşi İhsan Özel ile birlikte büfe işletmeciliği yapan 39 yaşındaki Havva Özel, dün gece yaşanan olayı DHA muhabirine anlattı. Özel, dışarıda kendilerini ‘Nalçacılılar’ olarak adlandıran 200 kişilik Konyasporlu taraftar grubunun, üzerinde Galatasaray forması bulunan bir genci dövmeye başladığını gördüklerini söyledi. Gencin güçlükle kurtulup kaçarak büfelerine doğru geldiğini söyleyen Havva Özel, “Önce hemen onu içeri aldım. Ardından da eşim İhsan'a ait kasada duran bulundurma ruhsatlı tabancaya davrandım. Silahı daha sonra büfenin kapısına dayanan öfkeli taraftar grubuna yönelttim'' dedi. Havva Özel, büfelerine sığınan genci ilk kez gördüğünü belirterek, “Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.
Dışarıdaki öfkeli taraftar topluluğunun silahı görünce dağıldığını anlatan Havva Özel, “Genç o kadar korkmuştu ki o anda bizden başka sığınacak hiç bir yeri yoktu. Kalabalığı dağıttıktan sonra çok korktuğunu görüp yarım saat süreyle dışarı çıkarmadık. Daha sonra gelen polislerle birlikte dışarı çıkıp gitti'' dedi.
Bu arada 200 kişilik taraftar grubunu püskürtmeyi başaran büfeci Havva Özel'in elindeki 7.65 milimetre çapındaki silahın da boş olduğu ögrenildi. Özel, daha önce büfelerinin 3 kez soyulduğunu bu nedenle kasada silah bulundurduklarını söyledi.

taşkalpli 16 Temmuz 2006 22:04

Turkiye Disisleri Bakani Abdullah Gul ve ABD Disisleri Bakani
Condoleezza Rice'in Amerika'da açikladigi Stratejik Ortaklik belgesi

- Belge iki sayfadan olusuyor*

Tam ismi "Turk-Amerikan Stratejik Ortakligini Ileri Goturmek Için
Ortak Vizyon ve Yapilandirilmis Diyalog" olan belge iki sayfadan olusuyor.
'Ortak Vizyon' ve 'Yapilandirilmis Diyalog' olarak iki kisimdan olusan
belgenin birinci kisminda Turkiye'nin hangi taahhutleri kabul ettigi
siralanirken, ikinci kisminda hangi yontemler araciligi ile taahhut
edilenlerin yerine getirilmesi anlatiliyor. Bunun için olusturulan
araçlar, iki ulke politikacilarindan, diplomatlarina hatta iki ulke
ogrencileri arasindaki iliskiye kadar iniyor. Ev odevi niteligindeki belgenin her
bir kelimesinin uygulanmasi için Turkiye'nin iç politikasi bile
abluka altina aliniyor.

*

- Guçlu dostluk baglari*

Belgenin girisinde, Turkiye ile ABD arasindaki iliskilerin belirleyici

unsurlari; "guçlu dostluk baglari, ittifak, karsilikli guven ve vizyon

birligi" olarak tanimlandi. Bolgesel ve kuresel hedefleri baglaminda
ayni degerler ve ideallerin paylasildigini vurgulanan belgede, bunlar
baris, demokrasi, ozgurluk ve refahin gelistirilmesi olarak
nitelendirilerek, "Bu nedenle, Turkiye ve ABD, birlikte çaba harcamalarini gerekli
kilan ortak sinamalar ve firsatlarla karsi karsiyadir. Istisare ve
isbirligine donuk ortak gundemimizin unsurlarini bu sinama ve firsatlar
sekillendirmektedir" denildi.

*

- Etkin isbirligi gerekiyor*

Ortak vizyonun etkin bir isbirligi ve yapilandirilmis diyalog yoluyla

musterek çabalara donusturulmesi hususunda anlasildigi belirtilen
metinde, "Turkiye ve ABD asagida sunulanlar dahil olmak uzere, butun ortak
ilgi alanlarinda birlikte çalismayi taahhut eder" denildi.

*- Ev odevini kontrol kismi*

Metnin ikinci kismi Yapilandirilmis Diyalog basligi ile tanimlaniyor.
Bu bolumde olusturulan danisma kanallari ile Turkiye'nin iç
politikasindan medyaya, egitimden, sivil toplum kuruluslarinin çalisma
yontemlerine kadar pek çok konuda ABD'nin talepleri yerine getirilecek.
Belgede, tesis edilen Yuksek Duzeyli Savunma Grubu, Ekonomik Ortaklik Konseyi
ile Ticaret ve Yatirim Çerçeve anlasmasi danisma mekanizmalarina ek
olarak, birbirini destekleyici nitelikte dort kulvar ongoruldu.

* Uzman duzeyinde danismalar: Ortak ilgi alanlarina iliskin olarak
uygun gorulecek siklikta duzenlenecek * Siyaset Planlama Danismalari:
Siyaset planlama birimleri arasinda duzenli toplantilar yapilacak,
gelismeler irdelenecek, izlenecek politikalar ile kullanilacak imkanlar zimninda
uygun onerilerde bulunulacak

* Genis tabali diyalog: Iliskilerin kapsamini genisletmek amaciyla is
gruplari, medya, sivil toplum, bilim adamlari ve muhendisler,
akademisyenler, dusunce kuruluslari, egitmenler ve ogrenciler

arasinda ikili duzeyde degisimler yapilacak. TBMM ile ABD kongresi
arasinda diyalog firsatlari ozendirilecek

* Yuksek duzeyli gozden geçirme: Kapsamli ve zamanli degerlendirmeler
için yilda en az bir kere mustesar duzeyinde gozden geçirme
çalismalari yapilacak.

Turk Amerikan Stratejik ortak vizyon belgesi ile madde madde taahhut
altina girdigimiz konular

* Genis Ortadogu'da baris ve istikrarin demokrasi yoluyla

yayginlastirilmasi

* Israil-Filistin ihtilafinin iki devletli çozum temelinde halli
dahil, Arap Israil ihtilafinin kalici çozumune yonelik uluslararasi
çabalarin

desteklenmesi

* Birlesik bir Irak'ta istikrarin, demokrasinin ve refahin tesvik
edilmesi

* Iran'in nukleer programina iliskin son P5+1 girisimi dahil diplomatik

çabalarin desteklenmesi

* Karadeniz Bolgesi, Kafkaslar, Orta Asya ve Afganistan'da istikrar,

demokrasi ve refaha katkida bulunulmasi

* Kibris sorununa Birlesmis Milletler gozetimi altinda adil ve kalici,

kapsamli ve karsilikli olarak kabul edilebilecek bir çozum
saglanmasinin desteklenmesi ve bu baglamda Kibris Turkleri'nin uzerindeki
izolasyonun kaldirilmasi

* Enerji guvenliginin, kaynak ve guzergahlarin Hazar havzasindan
olanlari da dahil olmak uzere çesitlendirilmesi suretiyle gelistirilmesi

* Transatlantik iliskilerin guçlendirilmesi ve NATO'nun donusumu

* PKK ve buna bagli orgutlerle mucadele dahil olmak uzere terorizme
karsi konulmasi

* Kitle Imha Silahlari'nin yayilmasinin onlenmesi

* Insan ticareti, uyusturucu ve silah kaçakçiligi ile mucadele
edilmesi

* Dinler ve kulturler içinde ve arasinda anlayis, saygi ve hosgorunun

arttirilmasi

* Uluslararasi sinamalara ve ortak endise kaynagi olan krizlere çozum

bulunmasinda etkin çok tarafli çabalarin birlikte tesvik edilmesi

* ABD, Turkiye'nin Avrupa Birligi'ne uyeligini ve surmekte olan uyelik

surecini kuvvetle destekler

* Danisma ve isbirligimiz, ekonomik ve ticari iliskiler ve yatirimlar,

savunma/askeri isbirligi, bilim ve teknoloji ile kamu diplomasisi
çabalari ve degisimleri basta olmak uzere guçlendirilmis ikili iliskileri
de

kapsayacaktir.

(Milli Gazete)

taşkalpli 16 Temmuz 2006 22:24

BUYUK ORTADOGU'NUN

PARCALANAN TURKIYE'SI

07 Temmuz 2006, Kaynak : Ortadogu

4 Temmuz'da ABD'de yayinlanan bir harita Turkiye icin tasarlanan son
sekli ortaya seriyor. Turkiye'nin Guneydogusu "Kurdistan ve Ermenistan
topragi gosteriliyor ve cesitli eyaletlere bolunuyor.

"NEWER Quit the Fight " isimli kitapta bir harita yayinlandi. Buyuk
Ortadogu Projesi'nde Ortadogu'nun tasarlanan son seklini gosteren bu
haritada Bati'nin hayalindeki manzara cikiyor karsimiza. Haritada Kurdistan
ve Erministan devletlerinin yanisira bolunen eyaletlerde Diyarbakir one
cikiyor. Stratejistler " Diyarbakir'in adinin gecmesi tamamen
Amerika'nin Ortadogu'ya iliskin siyasi hedefleri dolaysiyladir. Amerika'nin
bugun Irak'in kuzeyinde olusturmaya calistigi kukla devletin baskentini,
ileride Diyarbakir'a tasimayi hedefliyor " diye ozetliyor.

ABD'nin cok buyuk bir sahayi kapsayan Buyuk Ortadogu Projesi " Bol ve
yonet " fikrinden hareketle Cezayir ve Fastan Endonezya'ya kadar
uzaniyor.Projenin Turkiye ayaginda ABD'nin hedefi, gelecegin en buyuk
stratejik maddesi olan suyun basina oturmak ve zengin Mezopotamya topraklari
ile GAP'i da ele gecirmek oldugu biliniyor. " Buyuk Ortadogu " projesi
sadece Ortadogu, Kafkaslar/Orta Asya, Guney Asya'dan sonra Kuzey
Afrika'yi etki alanina alan bir proje degil. Bu proje, Turkiye'ye kurulan bir
tuzak.

Turkiye'ye kurulan tuzak

1990'larda Israil'in yonlendirmesiyle baslayan

"Buyuk Ortadogu" tartismasi, simdilerde ABD'nin yipranan yuzunu kamufle
etmek icin kullaniliyor. Yahudi koalisyonu dunyayi Islam'a karsi genel
seferberlige cagirirkeni, simdi "Buyuk Ortadogu Projesi" ile Turkiye'ye
yeni bir gelecek tayin ediyorlar. Ortadogu'yu Amerika ile Avrupa
arasindaki paylasimda yeni stratejik merkez olarak goren, butun yollarin
Kudus'e ciktigi ABD-Israil onceliklerine gore bir Ortadogu kurgulayan
cevreler, Turkiye'yi bir catisma alani olarak sahneye surmeye hazirlaniyor.
Buyuk Ortadogu Projesi ayni zamanda ABD'nin kendi enerji guvenligi icin
de onem tasimaktadir.

Turkiye'yi coktan bolmusler!

4 Temmuz'da ABD'de yayinlanan bir harita Turkiye icin tasarlanan son
sekli ortaya seriyor.Harita'da Turkiyenin Guneydogusu'nda ermenistan ve
Kurdistan devletlerinin yaninda eyaletlere bolunuyor. ABD, Buyuk
Ortadogu Projesi kapsaminda Diyarbakir'i one cikariyor. ABD'nin hedefi,
gelecegin en buyuk stratejik maddesi olan suyun basina oturmak ve zengin
Mezopotamya topraklari ile GAP'i da ele gecirmek

Ortadogu'nun tasarlanan son seklini gosteren haritada, Turkiye'nin
Guneydogusu bolunmus. Ralph Peters'in 4 Temmuzda Amerika'da yayinlanan
"Newer Quit the Fight" isimli kitabinda bir harita yayinlandi. Buyuk
Ortadogu Projesi'nde Ortadogu'nun tasarlanan son seklini gosteren bir
haritada Turkiye'nin Guney'i ve Dogusu "Kurdistan ve Ermenistan topragi
gosteriliyor ve cesitli eyaletlere bolunuyor.

''http://www.armedforcesjournal.com" adresini tiklayip next tusuna
dokundugumuzda, kakarsimiza Bati'nin hayalindeki bu manzara cikiyor ABD'nin
cok buyuk bir sahayi kapsayan Buyuk Ortadogu Projesi "Bol ve yonet"
fikrinden hareketle Cezayir ve Fastan Endonezya'ya kadar uzaniyor.

Turkiye'ye kurulan tuzak: Buyuk Ortadogu Projesi

ABD'nin devreye soktugu "Buyuk Ortadogu Projesi" Turkiye'nin gelecegini
etkileyecek bir plan. Bu proje oncelikle Turkiye, Iran, Suriye gibi
ulus devletlerin yikilmasini ongormektedir. Irak'taki kukla devletin,
Turkiye'nin Guneydogu'sunu da kapsayacak sekilde genisletilmesi bu projenin
ikinci buyuk hedefidir. Amerika'nin "Buyuk Ortadogu" projesi; Irak'in
isgali ve Kuzey Irak'ta kukla bir devlet kurulmasi ile hayata
gecirilmeye calisilmaktadir. Bu proje oncelikle Turkiye, Iran, Suriye gibi ulus
devletlerin yikilmasini ongormektedir. Irak'taki kukla devletin,
Turkiye'nin Guneydogu'sunu da kapsayacak sekilde genisletilmesi bu projenin
ikinci buyuk hedefidir.

Neden Diyarbakir

ABD yeni projese kapsaminda Diyarbakir'i one cikariyor. ABD'nin hedefi,
gelecegin en buyuk stratejik maddesi olan suyun basina oturmak ve
zengin Mezopotamya topraklari ile GAP'i da ele gecirmek. Stratejistler
"Neden Diyarbakir'in secildigini de soyle anlatiyor: Bu proje kapsaminda
Diyarbakir'in adinin dillendirilmesi anlamlidir. Diyarbakir ekonomik
gerekcelerle degil, siyasi gerekcelerle soz konusu edilmektedir. Ortadogu
ulkeleri arasinda, basta ekonomi olmak uzere cesitli alanlarda gelisecek
iliskilerde, hic suphe yok ki Adana, Mersin, Gaziantep ve hatta S.
Urfa; Diyarbakir'dan cok daha onemli bir konuma sahip olacaklardir.

Turkiye'ye kurulan tuzak

Bu acik gercege ragmen soz konusu illerin degil de Diyarbakir'in adinin
gecmesi tamamen Amerika'nin Ortadogu'ya iliskin siyasi hedefleri
dolaysiyladir. Amerika'nin bugun Irak'in kuzeyinde olusturmaya calistigi
kukla devletin Baskentini, ileride Diyarbakir'a tasinmAYI hedeflendigi
biliniyor. "Buyuk Ortadogu " projesiyle ifade edilen, Turkiye Cumhuriyeti
devletinin varligidir ve toprak butunlugudur."Buyuk Ortadogu " projesi
sadece Ortadogu, Kafkaslar/Orta Asya, Guney Asya'dan sonra Kuzey
Afrika'yi da AB'nin etki alanindan cikarmaya calisan Washington bir plan
degil. Bu proje, Turkiye'ye kurulan bir tuzak.

Mystic@L 16 Temmuz 2006 22:52

Beyaz'ın yavruları öksüz kaldı
16/07/2006 (145 kişi okudu)
DHA - İZMİR - Emekli öğretim görevlisi Yücel Atamer'in İzmir Narlıdere'deki eski sürücü imtihan pistinde dört yıldır baktığı 'Beyaz' adlı köpek ve bir yavrusu kimliği belirsiz kişilerce zehirli tavuk eti yedirilerek öldürüldü.
Daha iki haftalık olan sekiz yavru annesiz kaldı. Atamer, son olarak önceki akşam saat 23.30 sıralarında evinin hemen karsısındaki alana giderek Beyaz ve dokuz yavrusuna yemek verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Sabah anne ve bir yavrusunu ölü bulunca şok oldum. Diğer yavrular atılan zehirli tavuk etinden yememişler. Olayı polise bildirdim. Otopsi için de İl Tarım Müdürlüğü'ne götürüceğim. Suçluların bulunmasını istiyorum. Bu canlıların hiç yaşamaya hakkı yok mu? Hiç kimse çıkarılan Hayvanları Koruma Yasası'na uymuyor. Bu yasayı uygulayacak kurumlar yaşananlara seyirci kalmamalı."

taşkalpli 17 Temmuz 2006 00:04

“Turkiye’de Yunan Vahseti†Tum Kitabevlerinde

Yeniden Anadolu Ve Rumeli Mudafaa-i Hukuk yayinlari, Yunanistan’in
sozde “Pontus Sorkirimini†yalanlayan belgesel kitabi piyasaya sundu.
Kitabin en buyuk ozelligi, 1921 yilinda Istanbul’da Isgal Gucleri
sansurunden gecerek yayinlanan, Yunan Vahseti’ni belgeleyen ve Itilaf
Devletleri’nce cekilen muttefikleri Yunanlilar’in yaptiklari
soykirim, irza gecme, cinayet, kundaklama ve benzeri barbarlik olaylarini
belgeleyen fotograflarla gozler onune seren sorusturma ve sonunda duzenlenen
komisyon raporlarini icermesi.

Animsanacagi uzere, Yunan parlamentosu, 1994 yilinda 19 Mayis’i
"Pontus Rum soykirimini anma gunu" ilan etmis, iki hafta arayla, 8 Mayis
2006’da Selanik'te Ermu Caddesi uzerindeki Ayasofya meydaninda bulunan
ve bronzdan yapilmis aglayan bir kadin heykelinden olusan ikinci sozde
"soykirim aniti" acilmis ancak Turk Disislerinden herhangi bir tepki
gosterilmemisti.

Oysa, Yrd.DocDr. Necdet Ekinci’nin Fransizca’dan cevirdigi
“Atrocités Grecques en Turquie†adli kitap devlet arsivlerinin tozlu
raflarinda bulunuyor. Yeniden Anadolu Ve Rumeli Mudafaa-i Hukuk Genel Yayin
Yonetmeni Prof.Dr. Cetin Yetkin ise, Turkiye’nin bu konu ile ilgili
hemen harekete gecmesi gerektigini belirterek devlet kurumlarina adresi
belirtiyor: “Su nokta onemle belirtilmelidir ki, kitap, Icisleri
Bakanligi (Dahiliye Nezareti) Gocmenler Genel Mudurlugu’nun 5 no.lu
yayini olarak Istanbul’da Ahmed Ihsan Ve Ortaklari (Surekasi) Kitabevi
tarafindan 1921 yilinda “Atrocités Grecques en Turquie†adi altinda
yayinlanmistir. Bu tarihte Istanbul isgal altindadir ve tum Osmanli
devlet daireleri Itilaf Devletleri’nin denetimindedir. Bunun yani sira,
sansur uygulanmaktadir. Kitabin bu kosullar altinda, Yunan isgal
makamlarina ragmen yayinlanmis olmasi muttefiklerinin Yunanlilar icin ne
dusunduklerine ayrica isIk tutmaktadir. Ayrica vurgulamak gerekir ki, her
iki komisyonun uyeleri cektikleri fotograflari, duzenledikleri belgeleri
Osmanli makamlarina vermisler ve tanik olduklari vahset ile ilgili
olarak gerekli aciklamalarda bulun¬muslardir.â€

Iste kitaptan gercekleri gozler onune seren alintilar:

Kizilhac Uluslararasi Komite Delegesi Maurice Gehri:

“Yunan isgal gucleri iki aydan beri yarimadadaki Musluman halki
butunuyle yok etme cabasina girismisti…. Kendi gozlerimizle gordugumuz ya
da izlerine rastladi¬gimiz vahsilikler silahli sivillerden olusan
cetelerin ve duzenli ordu birliklerinin isiydi…. Kapakli’da her sey,
hepsinin de olduklari yerlerde, evlerinde oldurulduklerini
gosteriyordu. Kimilerinin kollari bacaklari kopmustu….. Yukari ve Asagi Kocadere
koylerine gittik. O koyler butunuyle yakilmis, tek bir canli kalmamisti
….. Akkoy’de o gun oldurulmus 60 insan ….â€

ABD’den Amiral Bristol, Fransa’dan General Bonoust, Ingiltere’den
General Hare ve Italya’dan General Dall’Orio’nun raporundan:

“Yunanlilar’in uyguladiklari isgal eylemi, hacli seferi gorunumunu
almistir … Ortada hicbir kiskirtici neden yokken, savunmasiz
durumdaki sivil Turkler’e tam bir katliam uyguladilar….â€

Iznik Rum Baspiskoposu Visilios:

“Ben ki bir asker degil, din gorevlisiyim. Bana gore, bir teki bile
birakilmadan, butun Turkler yok edilmelidir.†(14 Mayis 1921)

“Simdilerde Yunanlilar da, Ermeniler’in uyduruk soykirim savlari
gibi ayni alcakligin kapisini acmis bulunuyorlar. Neymis, biz Turkler,
Pontus Rumlari’na soykirim uygulamismisiz. Dahasi, vatanini, ulusal
onurunu, karisinin kizinin namusunu saldirgan ve isgalci Yunan ordularina
karsi savunan bizler, bu ordunun askerlerini yurdumuzdan kovarken
onlara ve yerli Rumlar’a soykirim yapmismisiz. Kimin kime ne yaptigini
elinizdeki kitap belgeleriyle ve tum ciplakligiyla ortaya koymaktadir.
Yunan isgali altindaki yerlerden Turkler’in yukselen cigliklari
Istanbul’dan duyulmaya baslayinca Ingiliz, Fransiz ve Italyan isgal gucleri,
Kizilhac’la birlikte, muttefikleri Yunanlilar’in bu insanlik
suclarini yerinde incelemek uzere iki ortak (karma) komisyon kurmuslardir.
Kitap, bu komisyonlarin incelemeleri sirasinda saptanan insanlik disi
olaylari gozler onune sermekte, onlara sunulan belgeleri ve sonunda da bu
konudaki bu iki Komisyon’un ve Bab-Ali’nin sorusturma konusu bu
olaylara iliskin raporlarini icermektedir.†diyen Cetin Yetkin
sozlerine, “Biliyoruz, elinizdeki kitabin sayfalarini cevirdikce tum
benliginizi bir baskaldiri duygusu saracak, yureginiz sizlayacak, yanacak.
Keske, bu olaylar hic yasanmasaydi da biz de bu kitabi yayinlamamis
olsaydik.†diye devam ediyor.

Yunanistan tarafindan AB’ne gundemine tasinacagi ongorulen, 1916 -
1923 yillari arasinda Karadeniz'de yasayan toplam 750 bin Pontuslu
Rum'dan 350 bininin katledildigi iddia ediliyor. Ataturk'un 19 Mayis 1919'da
Samsun’a gitmesi ise "Pontuslu Rumlara yapildigi one surulen
soykirimin ikinci asamasinin baslangic tarihi" sayilmasi, birbiri ardina
soykirim aniti dikilmesi ve bu uyduruk iddialarina karsilik Turkiye’nin
simdi ne yapacagi merak ediliyor.

Mystic@L 17 Temmuz 2006 00:07

Dostum Erdoğan bu hafta gelsin

İsrail'in hedefindeki Filistin Başbakanı İsmail Haniye, bombalar altında konuştu: İnsanlık bu zulme neden suskun? Kadim dostum Erdoğan gelip bize moral versin.

Filistin'de yaşananlar bir insanlık dramı. Ambargo kurbanıyız. Adı konmamış çocuklar ilaç ve gıdasızlıktan ölüyor. Ama dünya tuhaf bir suskunluk içinde. Gazeteniz aracılığıyla dünyaya sesleniyorum. Filistin halkının hür iradesine saygı gösterin. Bu halk demokrasiyi seçmiştir."

MİLİSLER İÇİN ZAMAN LAZIM
"Siz gazeteci olarak buradasınız, eminim yakınınıza mutlaka bir İsrail füzesi ya da top mermisi düşmüştür. Böyle bir ortamda Hamas mücahitlerini düzenli ordu emrine vermek çok güçtür. Yine de milis güçlerimizden 3 bin 400'ünü düzenli ordunun emrine verdik. Biz Hamas olarak parlamenter demokrasiyi tercih ettik"

PROGRAMI MÜSAİTSE...
"Çok sevdiğim, büyük saygı gösterdiğim kadim dostum sayın Başbakan Erdoğan'ı, sizin aracılığınızla ülkemize davet ediyorum. Filistin'e gelmesi, halkıma inanılmaz bir moral gücü verecektir. Kendisini bir an önce, hatta programı müsaitse önümüzdeki hafta ülkemizde görmek isterdim."

ER İÇİN ARACI OLMAK İSTEDİ
Filistin Başbakanı Haniye, Başbakan Erdoğan'ın, rehin tutulan İsrailli eri kurtarmak için kendisini aradığını da anlatıp şöyle dedi: "Arayıp aracı olmak istediğini söyledi. Kabul ettim. Olmert'i aradıktan sonra konuşamadık."

'Dünya, bu vahşete nasıl sessiz kalıyor?'

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, dünya basınında ilk kez SABAH'a konuştu. Haniye dünyanın Filistin'deki zulüm karşısında ses çıkarmadığını söyledi ve ekledi: İsrail işgali sürdükçe, milislerimiz silah bırakmayacak.

Ortadoğu'daki sıcak saatler olanca hızıyla devam ediyor. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kanlı çatışmaların odağındaki Filistin'in Başbakanı İsmail Haniye, dünyaya mesajlarını SABAH aracılığıyla iletti. 13 çocuk babası Başbakan Haniye ile evinde çok sıcak bir ortamda röportaj yaptık. Normalde, her an İsrail uçakları tarafından vurulma endişesiyle Başbakan'ın kendi evinde yaşamasına izin verilmiyor. Evi şu anda boş. Başbakan'la, röportajımıza büyük oğlu Hammam da katıldı.

taşkalpli 17 Temmuz 2006 01:50

Ne Sagciyim Ne Solcuyum Allahina Kadar Apocuyum

Diyarbakir Buyuksehir Belediye Baskani Osman Baydemir

BELEDIYE PIKNIGINDE PKK PROPAGANDASI

Diyarbakir’da piknige goturulen 100 kucuk cocuga PKK propagandasi
yapildi. Belediye Baskani Osman Baydemir de alkislarla destek verdi.

Diyarbakir Buyuksehir Belediyesi'nin cocuklar icin duzenledigi piknik
teror orgutunun egitim kampina dondu. Kirsal alana goturulen cocuklara
yonelik piknik ve eglence adi altindaki konusmalarda PKK propagandasi
yapildi. Askere ve polise kursun sikan teroristlere ovguler duzuldu.
Baskan Osman Baydemir de bu konusma ve sloganlari alkislayarak izledi.

BASKANLAR DA KATILDI

Belediyenin Cocuk Koordinatorlugu tarafindan organizasyonu yapilan "Bin
200 cocuk piknige" baslikli calisma kapsaminda piknige goturulen 100
kisilik cocuk grubu, teror orgutu PKK'nin propagandasina maruz kaldi.
Programin son gunu olan dun ogleden 100 kisilik cocuk grubu "Deve Gecidi
Piknik Alani"na goturuldu. Piknige Diyarbakir Buyuksehir Belediye
Baskani Osman Baydemir, Yenisehir Belediye Baskani Firat Anli, Baglar
Belediye Baskani Yurdusev Ozsokmenler ve kapatilan DEP eski Milletvekili Selim
Sadak da katildi.

TERORISTBASINA OVGU

Piknik alaninda Kurtce sarkilar soyleyip eglenen cocuklara, teror
orgutu PKK'nin elebasisi Abdullah Ocalan lehinde sloganlar attirildi.
Piknige katilanlar hepbir agizdan Kurt sarkici Dino'nun "Icimdeki gulu
erittiler" anlamina gelen "Guladilemin helandin" adli parcasini soyledi.
Cocuklar bu sirada "Ne sagciyim ne solcuyum Allahina kadar Apocuyum" diye
bagirtildi.

BAYDEMIR ALKISLADI

Baskan Osman Baydemir ve diger belediye baskanlari, cocuklara
soyletilen sarkilar ve PKK lehine sloganlara alkis tuttu. Bir cocugun okudugu
siir soyle:

"Henuz basmisim 17 yasina, bana demisler gelmissin askerlik cagina.
Dediler yatacaksin 18 yildizli bayragin altina. Dedim, olurum yatmam 18
yildizli bayragin altina. Takarim Kelesi koluma, cikarim dagdaki Musluman
arkadaslarimin yanina. 18 yil degil omur boyu yatarim yesil -kirmizi
-sari bayragin altina."

Hepiniz doktor, avukat, hakim olacaksiniz

Cocuklarla sohbet ederken tavsiyelerde de bulunan Diyarbakir Buyuksehir
Belediye Baskani Osman Baydemir, "Hepiniz doktor, avukat olacaksiniz,
hakim olacaksiniz. Okumaya devam edin" dedikten sonra piknikten ayrildi.

(CIHAN)

ChinaDoll 17 Temmuz 2006 02:04

Bir gecede 3 SALDIRI

Son aylarda eylemlerini artıran bölücü terör örgütü PKK, dün gece üç ayrı ilde üç ayrı saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda bir polis memuru yaşamını yitirdi..

VAN

Van'da polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda, bir polis memuru şehit oldu.
Özalp ilçesinin girişindeki polis kontrol noktasına saat 22.00 sıralarında bir grup terör örgütü PKK üyesi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ateş sırasında ilk belirlemelere göre, kontrol noktasında görev yapan polislerden Serdar Özkılınç olay yerinde şehit oldu. Karanlıktan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Genç ilçesinde, teröristler tarafından bir karakola düzenlenen silahlı saldırıda 1 uzman çavuş ağır yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Genç ilçesi Yazkonağı Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından saat 20.00 sıralarında taciz ateşi açıldı. Açılan ateş sonucunda bir uzman çavuş yaralandı.

Yaralı uzman çavuşun helikopterle Diyarbakır'da askeri hastaneye kaldırıldığı, durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olaydan sonra çevrede geniş çapta güvenlik önlemi alınırken, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

BATMAN

Batman'ın Gerçüş İlçesi'nde devriye gezen polis panzerine, 2 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Edinilen bilgilere göre olay, Gergüç İlçesi Onevler Mahallesi'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İlçede devriye görevi yapan polis panzeri, sonradan biri bayan diğeri erkek olduğu tespit edilen 2 teröristin uzun namlulu silahları ile taciz ateşine maruz kaldı. Yaklaşık 2 dakika süren çatışmada teröristler olay yerinden kaçmayı başarırken, çıkan çatışmada ölen yada yaralanan olmadığı bildirildi.

Polis, olayla ilgili ilçede giriş-çıkışları kontrol altına alırken, teröristlerin kaçtığı yöne doğru aydınlatmalı havai fişek atılarak yer tespit çalışması yapılıyor.

evo 17 Temmuz 2006 11:00

''TÜRKİYE, NÜKLEER ENERJİYE GEÇMELİ''

ANKARA - Hülya Atakul Gündüzalp- Hüseyin Tunçay - DPT uzmanlarınca hazırlanan bir çalışmada, Türkiye'nin bir an önce nükleer enerjiye geçmesi ve tüm sanayinin ana girdisi olan elektriği hem güvenli hem de ucuz üretmesi gerektiği savunuldu.
Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü uzmanlarının hazırladığı, ''Türkiye'de Bilim Teknoloji Politikaları ve İktisadi Gelişmenin Yönü'' adlı çalışmada,
Türkiye'nin, uluslararası rekabette yer alabilmek için bilim ve teknolojiye ilişkin her türlü fedakarlığa razı olarak teknoloji üretme kararlılığını göstermesi gerektiği belirtildi.
Çalışmada, bor ve toryum madenlerinin sanayide kullanımı için güdümlü araştırma ve geliştirme projeleriyle yeni ürünler geliştirilmesi ve bunların ülkenin refahını artırıcı yüksek katma değerli ürünler üretme yönünde kullanılması gerektiği de ifade edildi.
Uzay teknolojilerine 10 yıl içinde sahip olma kararlılığının gösterilmesi gerektiğine de işaret edilen çalışmada, uzayda yer alma hedefine ulaşılmasının önemi vurgulandı.

eros_sonya 17 Temmuz 2006 11:14

terör

Arazi taraması yapan güvenlik güçleri ile PKK arasında Siirt’in Eruh ilçesinde çıkan çatışmada 7 er ve 1 korucu şehit oldu. Acı haberle 8 aile yıkıldı. Mersinli şehit er Yalçın Duman’ın annesi Gülsüm Duman ve babası Şahin Duman "Ciğerimiz yandı, tek oğlumuzdu" diye feryat etti.

SİİRT’in Eruh ilçesi’ne bağlı Dağdöşü Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, önceki gece 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle karşılaştı. Burada çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlerin isimleri şunlar: Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman (Mersin), Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan (İzmir-Ödemiş), Jandarma Komando Er Orçun Yaldır (Konya), Jandarma Komando Er Emrah Öztürk (Tekirdağ-Şarköy), Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy (İzmir-Kemalpaşa), Jandarma Komando Er Erdal Güneş (Tunceli), Piyade Komando Er Sedat Akca (Ankara-Polatlı) ve köy korucusu Osman Sarın (Siirt).

OPERASYON SÜRÜYOR
Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1874136.jpgkaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla çatışma bölgesine Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt’ten de takviye askeri timler sevkedildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçtıkları yöne doğru olan alanı yoğun biçimde bombaladı. Sikorsky helikopterleri de, teröristlerin kaçış güzergahlarını kesmek amacıyla bazı noktalara özel eğitimli komando timleri indirdi. Çok sayıda korucunun da katıldığı operasyon aralıksız sürüyor.

OCAKLARI SÖNSÜN

Şehit Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman’ın Mersin Hal Mahallesi’nde Türk Bayrağı asılı evde yaşayan annesi http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1874139.jpgGülsüm Duman, oğlunun şehit olduğu haberini eve gelen askerlerden aldı. Duman, "Bizim ciğerimiz yandı. Allah’ta onlarınkini yaksın. Allah’ta onların ocağını söndürsün, onların da ciğerleri sızlasın. Tek oğlum vardı. Onu da kaybettim" dedi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE
Jandarma komando er Mustafa Akmansoy’un İzmir’deki evine ateş düştü. Henüz altı aylık asker olan Akmansoy’un acı haberini evlilik yıldönümlerinde alan eşi Zeliha Akmansoy, son telefon konuşmasını anlatarak, "Operasyona çıktıklarını söyledi. Bana evlilik yıldönümümüzü hatırlatarak ’önümüzdeki yıllarda çocuklarımızla birlikte daha mutlu kutlarız. Şimdi vatanıma hizmet ediyorum’ dedi" diyerek ağladı.
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1874140.jpg
AMCASI KIBRIS ŞEHİDİ
Ödemişli şehit Onbaşı Kamil Alkan’ın aynı ismi taşıyan amcasının da 1974 yılında Kıbrıs’ta şehit düştüğa öğrenildi.

GURURLUYUM
20 yaşındaki Piyade Komando er Sedat Akca’ın Polatlı’nın Karaahmet Köyü’nde oturan ailesi yasa boğuldu. Baba Salih Akcan oğlunu vatan için şehit verdiğini belirtirken, "Evlat acısı yüreğimi parçalıyor. Ancak ben de vatan için evladımı şehit vermenin gururunu yaşıyorum" dedi.http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1874141.jpg

İZNİ ERTELEDİ ŞEHİT OLDU
Şehit jandarma komanda er Orçun Yaldır’ın aynı gün izne çıkacağı ancak operasyon nedeniyle iznini 10 gün ertelendiği öğrenildi. Acılı ağabey Sefa Sualp "Kardeşim, karıncayı bile incitmezdi. Vatan uğruna canını verdi. Vatan sağolsun" dedi. Konyalı şehit Orçun Yaldır’ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak’ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin’de şehit olduğu öğrenildi.

ÇAPAYLA BÜYÜTTÜM
Şarköylü Jandarma Komando Er Emrah Öztürk’ün babası İsmet Öztürk oğlunu tarlalarda çapa yaparak büyüttüğünü http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1874143.jpgsöyleyerek, "Son telefon konuşmamızda yeni asker olduğu için operasyonlara götürülmediğini söylemişti. Duyunca ciğerim yerinden koptu. Hep bizim gibi yoksul insanların çocukları ölüyor. Ülkeyi yönetenlerin çocukları neden buralara gitmiyor. Çocuğumu vicdansızlar öldürsün diye mi büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü. Anne Nursel Öztürk ise, acı haberi alınca baygınlık geçirdi.

Yalçın Duman’ın 45 gün kadar önce izne geldiğini söyleyen baba Şahin Duman, "Askerliği 24 Kasım’da bitecekti. Şimdi ne desek boş" diye konuştu. Şehit erin kız kardeşi Elçin ise, bir odaya kapanarak abisinin fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

KafKasKarTaLi 18 Temmuz 2006 00:52

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ DUALARIYLA UĞURLUYOR

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber_resimleri/2006/07/17/2458.jpgSiirt’te PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen 7`si asker 8 şehitten 3`ü toprağa verilirken Van`da şehit düşen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

Siirt`in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, şehit olan 7 er ve erbaş ile bir köy korucusundan oluşan 8 şehitten 3`ünün cenazesi bugün dualarla toprağa verildi.

Çatışmada şehit düşen Komanda Çavuş Yalçın Duman’ın cenazesi Mersin`de düzenlenen törenle toprağa verildi.Muğdat Camiinde düzenlenen törene, şehit Yalçın Duman`ın babası Şahin Duman, annesi Gülsüm Duman, kız kardeşi Elçin Duman ile yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları, Cumhuriyet
Başsavcısı Cemil Kuyu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur
Oral, İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Akınsel, Büyükşehir Belediye BaşkanVekili Erol Ertan, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ile çok sayıdaaskeri personel ve vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından, şehit Jandarma Komando Çavuş Duman`ın cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra cenaze aracına konulan Duman`ın cenazesi, Mersin Büyükşehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenazede dev Türk bayrağı

Bu arada, cenaze törenine katılan vatandaşlar dev Türk bayrağı açarak tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan, geçen nisan ayında, Şırnak`ta terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal`ın annesi Halime Tutal`ın, Duman`ın tabutuna sarılarak ``Oğluma selam söyle`` diye seslenmesi çevredekileri duygulandırdı. Yine nisan ayında Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er İbrahim Halil Akçakoca`nın annesi Leman Akçakoca da ``Oğlum yanına bir arkadaş geliyor`` diye ağıt yaktı.

Şehit Jandarma Komando Er Orçun Yaldır’ın cenazesi
Aynı çatışmada şehit düşen Konyalı Jandarma Komando Er Orçun Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda düzenlenen törenle Konya Şehitliği`nde toprağa verildi. Şehit Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda bulunan Musalla Camisi önünde kılınan cenaze namazı ve düzenlenen askeri törenin ardından askeri araçla Konya Şehitliği`ne götürüldü. Yaklaşık 2 yıl önce Bingöl`de şehit olan Caner Çelik`in annesi Ayşe Çelik de törende, terör örgütü PKK`ya tepki gösterdi

Törene katılan çok sayıda vatandaş, şehitliğe kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Yaldır`ın koğuş arkadaşı Nurullah Aydın, acemi birliğinden bu yana birlikte olduklarını belirterek, ``Ben izne geldim, onlar operasyona gitti. O da bugün izine gelecekti. 11 aydır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Aynı ranzada altlı üstlü yatıyorduk.Benim nikah şahidim olacaktı. Ama ben onun cenaze törenine geldim`` dedi.

Diğer şehit Jandarma Komanda Onbaşı Kamil Aklan ise İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi.
Kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi sloganlar eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta şehit onbaşının cenazesi, annesi, babası ve 15 yaşındaki kardeşi İbrahim`e son kez gösterildikten sonra dualarla
toprağa verildi.Törende belde gençleri terörü lanetleyen dövizler ve Türk bayrakları taşıdı.

Şehit polis memurunun cenazesi memleketine gönderildi.
Van Özalp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından haince açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Serkan Özkılınç için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Kırıkkale’ye gönderildi.

Cenaze töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ``Dün polis merkezine düzenlenen saldırıda bir polis kardeşimizi şehit verdik. Bizim
verdiğimiz şehitler, Serdar kardeşimizle sınırlı değildir`` dedi Bütün dünya milletlerini tehdit eden teröre karşı tüm dünya ülkelerinin birleşmesi gerektiğini belirten Van Valisi Mehmet Niyazi Uluslararası işbirliği yapılırsa terörün uluslararası finans kaynakları kesilirse inanıyorum terör hiçbir ülkede başarıya kavuşamayacaktır.`` dedi. Bundan sonra hiçbir terörist kuvvetin Türkiye Cumhuriyeti karşısında başarı elde edemeyeceğini ifade eden Tanılır, . İnanıyorum ki milletçe birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin üstesinden
geleceğiz. Memleketin başına bela olan bu terörist lanetini de bir an
önce ortadan kaldıracağız.``dedi. Saldırıda şehit edilen ve bekar olan polis memurunun cenazesi, okunan duaların ardından tekbir sesleriyle cenaze aracına bindirilerek Kırıkkale`ye gönderildi.

Mystic@L 18 Temmuz 2006 00:58

'Ankara çok şeye gebe'

Teröre tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar çekilir şeyler değil. Yarın yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir, onu söyleyeyim" dedi

AĞRI DHA

Bitlis'te perşembe günü 5, Siirt'te de dün 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın (bugün) sabah yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeye gebedir" dedi.
AKP Ağrı İl Kongresi'ne katılan Erdoğan, çok duygulu olduğunu belirterek, "Temenni ediyorum ki duygularım aklıma, bilgime, tecrübeme egemen olmasın" diye konuştu.

"Hep sabırlı olduk, ancak..."
Terör konusunda hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini, bölücü terör örgütünün Türkiye'nin evlatlarını acımasızca şehit ettiğini, PKK'nın bu süreci acımasızca sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik. Bunun arzusu içinde olduk. Ancak bu gece 8 yavrumuz şehit oldu. Bitlis'te de 5 yavrumuzu şehit etmişlerdi. Bunlar artık çekilir şeyler değil. Yarın sabah yapacağımız toplantı ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir. Onu da söyleyeyim."

"30'u aşkın etnik unsur var"
Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını, 780 bin kilometrekaresiyle Türkiye'nin her yerinin kendileri için eşit olduğunu kaydetti. Devletin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 7,5 milyon YTL yatırım yaptığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğu ve Güneydoğu, Türkiye'nin her yeriyle aynı modern yapıya kavuştuğu gün, kendimizi mutlu hissedeceğiz. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye'de 30'u aşkın etnik unsur var. T.C. üst kimliğiyle el eleyiz. Omuz omuzayız. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kastedenlere gerekli cevabın milletçe verilmesi gerekir. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, zafiyet bulursa ülke tamamen zafiyet bulur."

Kürt vatandaşlarına çağrı
Başbakan Erdoğan, AKP Iğdır İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada da, "Acımız büyük. Bugün milletimize, vatanımıza, bayrağımıza bir kez daha sadakatimizi gösterme günüdür. Özellikle ayrımcılığın gayreti içinde olanlar var" dedi.
Erdoğan şöyle devam etti: "Bakın sürekli Kürt kökenli olan vatandaşlarımız da tahrik ediliyor. Türk, Laz, Çerkez, Abaza, aklınıza ne gelirse 30'un üzerinde etnik unsurlar kadar onlar da bu ülkeye, bu devlete, bu bayrağa, vatana sadık olduklarını her zaman göstermektedirler. Bugün bu sadakati en üst seviyede göstermelerini özellikle istiyorum. Bir Başbakanları olarak bekliyorum. Bir hizmetkârları olarak bekliyorum. Ben, kardeş kanı döken bu teröristlere en anlamlı cevabı Kürt kökenli vatandaşlarımızın vereceğine inanıyorum."

Başbakanlık'ta acil toplantı

Başbakan Erdoğan dün Ağrı'da bölücü teröre karşı sert önlemler alınacağının sinyalini verirken, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başkanlığında olağanüstü toplandı. Başbakanlık merkez binasındaki toplantıda, perşembe günü ve dün 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırılar görüşüldü. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Hi-LaL 18 Temmuz 2006 08:43

ÖSS Sonuçları bugün açıklanıyor...

ÖSS sonucu açıklanıyor http://img82.imageshack.us/img82/5106/ossxt4.gif Adaylar sonucu bugün cep telefonu ya da internetten öğrenebilecek.
20/07/2005

AA - ANKARA - Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) sonuçları, bugün açıklanıyor. Sonuçlar internet sitesinden ya da cep telefonları aracılığıyla duyurulacak. Adaylar sonuçları saat 11.00'den itibaren öğrenebilecek.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan, saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında ÖSS ve Yabancı Dil Sınav (YDS) sonuçlarına ilişkin bilgi verecek. Sonuçlar aynı saatten itibaren 'http://oss.osym.gov. tr' ve 'http://oss2005.osym.gov.tr' ad- reslerinden, WAP uyumlu cep telefonlarından (ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) ve kısa mesajla (Avea 6777, Telsim 3366, Turkcell 3366) öğrenebilecek.
Açıklamada, adayların internet ve WAP uyumlu cep telefonu adreslerine ilk birkaç saat içinde, yoğun talep nedeniyle ulaşmakta zorluk çekebilecekleri, ancak daha sonra kolaylıkla ulaşabilecekleri belirtildi.
Sonuçlar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Sınav Sonuç Gazetesi'yle de duyurulacak. Gazetede 160 ve üstünde puan alanların T.C. kimlik numaraları yer alacak. Adaylar puanlarından en az birinin 185 ve üstünde olup olmadığını da öğrenecek. Gazete 21 Temmuz'da tüm Türkiye'de gazete bayilerinde bulunacak. Sınav sonuçları adaylara 22 Temmuz'dan itibaren postayla gönderilecek.

evo 18 Temmuz 2006 10:36

... gündem...

1- ÖSS ve YDS sonuçları açıklanıyor.

- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, düzenleyeceği basın toplantısıyla, Öğrenci Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı sonuçlarına ilişkin bilgi verecek.

- Adaylar, sonuçları saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecekler.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da...

- Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

- Erdoğan, öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu milletvekili Saad Hariri'yi, İstanbul'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, daha sonra İstanbul'dan Ankara'ya dönerek, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı Kuruluş Yıldönümü ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde bulunacak.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunacak.

- Gül, öğle saatlerinde İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile görüşecek.

- Gül'ün, öğle yemeğinde Avam Kamarası Türk ve KKTC dostluk gruplarının mensubu milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

5- İsrail'in, Lübnan topraklarındaki saldırıları ve bölgedeki diplomatik çabalar izleniyor.

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, bölgede temaslarda bulunan BM heyeti ile Kudüs'te görüşecek.

6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Siirt ve Bitlis'te incelemelerde bulunacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un, İtalya'nın Milano kentinde katıldığı ''4. Avrupa-Akdeniz Yıllık Konferansı'' sona eriyor.

- Coşkun'un, akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, DHMİ Genel Müdürlüğü ve diğer kuruluşlar tarafından işletilen havaalanları sertifika törenine katılacak.

- Yıldırım, deniz seyrüsefer cihazı olan ve seyir güvenliği açısından büyük önem taşıyan ''Yerli Üretim Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS)
Transponder''in İstanbul'daki testinde bulunacak.

9- ''Halk kütüphanelerinden eve teslim kitap projesi''...

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeye ilişkin protokolü, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda düzenlenen törenle imzalayacaklar.

10- Kıbrıs'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Matthew Bryza, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile görüşecek.

11- Siyasi partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parlamentoda basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'yu, ayrı ayrı ziyaret edecek.

- CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

12- Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

13- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, gazetecilerle biraraya geleceği toplantıda, güncel ekonomik gelişmeler ve İTO'nun faaliyetleriyle ilgili açıklamalar yapacak.

14- Hazineden çifte ihale...
- Hazine bugün, biri 182 gün vadeli referans bono, diğeri de 728 gün vadeli tahvil olmak üzere 2 ihale düzenliyor.

15- Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin sağlık durumuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

16- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

17- Türk Kızılayı'ndan Filistin'e gönderilecek un yardımının ilk bölümünü taşıyacak TIR'lar, Etimesgut tesislerinde düzenlenecek törenle yola çıkıyor.

18- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kıdemli üyelerinden sürekli basın kartı sahibi olan ve ''Güzin Abla'' olarak tanınan Güzin Sayar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa veriliyor.

19- Bölgesel uçuşlar için uçak projesi...

- Türkiye, TAI aracılığıyla orta menzilli yerel sivil uçak geliştirecek.
- Yerel uçak modelleri arasında en uygun projenin, Rusya ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu Sukhoi'nin RRJ tipi uçağı olarak belirtiliyor.
- Türkiye, RRJ'nin model geliştirme ve ortak üretim evrelerine katılabilecek.

20- İstihdamda kadının ''adı'' yok.
- Türkiye, çalışabilir yaştaki her 4 kadından ancak 1'ini istihdam edebilirken, AB ülkeleri içinde kadın istihdam oranının en düşük olduğu ülke durumunda bulunuyor.

- AB hedeflerine ulaşılabilmesi için kadın istihdamının 4,5 yıl içinde 2,5 kat artırılması gerekiyor.

- Türkiye'nin, AB'nin toplam ortalama istihdam hedeflerine ulaşabilmesi için ise mevcut istihdam oranını 1,5 kattan fazla artırması gerekecek.

21- İznik çinisi dünya binalarını süslüyor.
- Yüzlerce yıl öncesine ait bir kültürel değer olan, gerek fiziksel özellikleri gerekse desen ve renk uygulamasındaki çeşitliliğiyle dekoratif amaçlı olarak modern mimarideki yerini alan İznik çinileri, dünyanın dört bir köşesinde sergilenmeye devam ediyor.

- İznik Çinicilik Eğitim ve Öğretim Vakfı Müdürü Atıl Ersan:

- ''Vakfımız durmaksızın çini üretiyor ve dünyanın dört bir yanını ülkemizin bu prestijli sanatıyla donatıyor.''

22- ''Kum Kenti''ne büyük ilgi...
- ''Anadolu Efsaneleri''nin konu edildiği ve 100'den fazla eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk kum kentini 1 ayda yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

- Dünyaca ünlü yabancı heykeltraşlar tarafından Antalya Lara Plajı'ndaki 8 bin metrekare alanda yapılan kumdan efsanelere, Türk heykeltraşlar ve öğrenciler de ilgi gösteriyor.

- Kimi üniversitelerin öğretim üyesi ve öğrecilerinin, gelecek yıl yapılacak organizasyonda yer almak istedikleri bildirildi.

23- Kaçak kuyular sulak alanları kurutuyor.
- Bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklık nedeniyle bazı sulak alanları kuruyan Konya Kapalı Havzası'nda, binlerce kaçak kuyunun kapatılması öneriliyor.

- Kuş Araştırmaları Derneği Genel Koordinatörü Osman Erdem:

- ''Konya'yı büyük bir tehlike bekliyor. O da susuzluk. Ciddi tedbirler alınmadığı taktirde 10-15 yıl içinde Konya'da içme suyu sıkıntısı başlayacak.''

24- 28. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Gençler Futbol Şampiyonası finalleri, Polonya'da başlıyor.
- Türkiye, (B) Grubu'ndaki ilk maçında İspanya ile karşılaşacak.

25- Basketbol erkeklerde Avrupa Şampiyonaları...
- 23. Avrupa Gençler Şampiyonası finalleri, Yunanistan'da başlıyor. Türkiye, (A) Grubu'nda ilk maçını Argostoli kentinde Ukrayna ile yapacak.

- İzmir'deki 9. Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda ise milli takım, final grubundaki ilk maçında İtalya ile karşılaşacak.

26- Beşiktaş Kaptanı Tayfur Havutçu, BJK İnönü Stadı'nda yapacağı jübileyle aktif futbol yaşamına veda edecek.
- Jübile maçında Beşiktaş ile Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımları karşı karşıya geliyor.

27- Akbank Private Banking TED Open 58. Uluslararası Tenis Turnuvası, İstanbul TED Kulübü Kortları'nda sürüyor.

28- 36. Avrupa Büyükler ***s Şampiyonası, Bulgaristan'ın Filibe kentinde 2. tur maçlarıyla sürüyor.
- Türkiye'den bugün de ringe 2 ***sör çıkacak.

29- Yüzme ve Atlama Federasyonu da OKS'den yakınıyor.
- Federasyon Başkanı Sema Küçüksöz: ''Çocuklar (eğitim mi, spor mu) ikileminde kalıyor. OKS, daha çok yüzücünün yetişmesine engel.''
- ''Vakıf üniversiteleri gibi devlet üniversiteleri de başarılı sporculara burs kontenjanı sağlamalı.''

30- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıkları sürüyor

a.a

Hi-LaL 20 Temmuz 2006 08:34

Tsunami bu kez Cava adasını vurdu: 104 ölü

Endonezya'yı yine deprem vurdu. Endonezya'nın Cava adasında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana ...
https://www.msxlabs.org/forum/images/ayirac.gif
Endonezya'yı yine deprem vurdu. Endonezya'nın Cava adasında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve adayı iki metrelik tsunami vurdu. İlk belirlemelere göre 86 kişi hayatını kaybetti. Cava adasında meydana gelen ve başkent Cakarta'da da hissedilen depremin büyüklüğü, Richter ölçeğine göre 7.2 olarak açıklandı.
Görgü tanıkları, Kıbrıs saatiyle 11.24'te olan ve iki dakikadan fazla süren depremin Cakarta'da büyük binaları sallandığını söylüyor.

2 dakika süren depremin ardından 2 metre büyüklüğündeki tsunami, Cava Adası'nın güney kıyılarını vurdu. Pangandaran kıyısında oteller ve evler hasar gördü. Dalgalar gemileri kıyıya fırlattı. Bir görgü tanığı, kıyıdaki bütün evlerin yıkıldığını bildirdi.

Halk kıyıdan kaçarak yüksek kesimlere sığındı. İlk belirlemelere göre tsunamide en az 86 kişi öldü. Depremden yaklaşık iki saat sonra, 6,1 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin Endonezya'nın Sumatra kıyıları, Cava Adası ve Avustralya'nın Kokoz ve Christmas adalarında tsunamiye yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.
2004 yılı aralık ayında Güney Asya'da meydana gelen tsunami felaketinde yaklaşık 300 bin kişi hayatını kaybetmişti.

( NOT: ALıntıdır.)

evo 20 Temmuz 2006 09:40

''KKTC'YE AZINLIK GÖMLEĞİ GİYDİRİLEMEZ''

http://www.aa.com.tr/images/stories/ANASAYFA/2008/erdogan_talat_2.jpg
LEFKOŞA -Mustafa Sağıroğlu- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer kim ki KKTC'ye bir azınlık gömleği giydirmek istiyorsa boşuna hevesleniyor. Böyle birşeyi kimse aklının ucundan geçirmesin, böyle birşey söz konusu olamaz, bu mümkün değil'' dedi. KKTC'de bulunan Erdoğan, KKTC'nin resmi yayın organı Bayrak Televizyonu'nda (BRT) verdiği demeçte, ''KKTC'nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım. Burada artık bir devlet oluşmuştur. Bu vardır. Artık herşeyiyle vardır. Onu tanıyan da bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bunu bir defa herkesin bilmesi gerekiyor'' diye konuştu. Erdoğan, ziyaretiyle dünyaya vermek istediği özel bir mesaj olup olmadığı sorusuna karşılık, sorumluluk dönemi içinde KKTC'ye 2. kez geldiğini hatırlatarak, 6 bakan ve 20'ye yakın milletvekiliyle KKTC halkının heyacanını birlikte paylaşmak ve Kıbrıs Türkleri'nin yalnız olmadığını göstermek için KKTC'ye geldiklerini kaydetti. Kıbrıs sorununun BM zemininde halledilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması konusundaki tavrında en küçük bir değişiklik bulunmadığına işaret etti. Türkiye'nin, KKTC'ye uygulanan izolasyonlar kalkmadığı sürece kesinlikle liman ve havaalanlarını Rumlar'a açmayacağını vurgulayan Erdoğan, ''Eğer kim ki KKTC'ye bir azınlık gömleği giydirmek istiyorsa boşuna hevesleniyor. Böyle birşeyi kimse aklının ucundan geçirmesin, böyle birşey söz konusu olamaz, bu mümkün değil. KKTC'nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım''dedi. Kıbrıs Türk halkının sosyo-ekonomik standartlarının yükseltilmesinde kararlı olduklarını belirten Erdoğan, hedefin, 5 bin dolardan 10 bin dolara çıkan kişi başına düşen milli gelirin 15 bin dolara çıkarılması olduğunu kaydetti.

a.a.

ramsstein 21 Temmuz 2006 10:57

TÜRKİYE'NİN HAZIRLIĞI IRAK'TA ALARM YARATTI
http://www.habernet.net/fotobank2/uc_unlem.jpg Türkiye'nin K.Irak'a gireceği sinyalleri Irak'taki ABD'lileri hareketlendirdi.Türkiye'nin Irak'taki PKK'lı terörist gruplara karşı olası sınır ötesi operasyonu tartışılırken, bu ülkedeki ABD'li Çokuluslu Güçler Komutanı General George Casey, Kuzey Irak'a geçti.General Casey, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve 'Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani ile görüştü. Görüşme Süleymaniye kenti yakınlarındaki Kaleçoban kasabasında gerçekleşti.

Bölgedeki Kürt kaynaklar, görüşmede Irak-Türkiye ve Irak-İran sınırında PKK'ya karşı alınacak önlemlerin gündeme geldiğini belirtiyor. Ayrıca bölgedeki diğer terör gruplarının durumunun da ele alındığı öne sürüldü.

Görüşme, Türkiye'de artan PKK terörü üzerine sınır ötesi harekat tartışmalarının yaşandığı bir döneme rastladı. Görüşmeye Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin Genel Sekreter Yardımcısı Noşirvan Mustafa, 'Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı' Kosret Resut Ali, Kürt bölgesinin Peşmerge Bakanı Zaim Ali ile, iki Kürt partisinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Hi-LaL 21 Temmuz 2006 12:14

Başkent, son yıllarda ÖSS'de sayısal alandaki başarısı ile dikkat çekiyor 21.07.2006

2006-Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 2 birinci çıkaran Ankara, son yıllarda ÖSS sayısal alandaki başarısıyla öne çıkıyor.
Ankara, 2002, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında ÖSS'de sayısal puan ortalamalarına göre en başarılı iller arasında ilk sırada yer aldı. Bu yıl aynı puan türünde ikinci olan Ankara'da, Anadolu liseleri başarılarıyla dikkati çekiyor.
Ankara'daki özellikle merkez ilçelerdeki Anadolu liselerinin üniversitelerin lisans programlarına öğrenci göndermedeki başarı oranları yüzde 70-90 arasında değişiyor.
Bu yıl Türkiye birincisi çıkaran Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, geçen yıl ÖSS'ye giren 269 öğrencisinden 239'unu üniversitelerin lisans programlarına gönderdi. Yine bu yıl birinci çıkaran Ankara Yıldırım Beyazıt Anadolu lisesinin de geçen yıl ÖSS'ye giren 58 öğrencisinden 43'ü üniversitelerin lisans programlarında okumaya hak kazandı.
ÖSYM'nin 2005 verilerine göre Çankaya Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesinin ÖSS'ye giren 95 öğrencisinin 87'si, Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesinin 135 öğrencisinden 116'sı, Ankara Gazi Anadolu Lisesinin 158 öğrencisinden 135'i, Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesinin 84 öğrencisinden 71'i, Keçiören F. Kemal Mumcu Anadolu Lisesinin 95 öğrencisinden 79'u, Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinin 109 öğrencisinden 89'u, Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesinin 89 öğrencisinden 72'si üniversitelerin lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı.
Türkiye'deki en başarılı fen liseleri arasında yer alan Ankara Fen Lisesinin geçen yıl ÖSS'ye katılan 91 öğrencisinden 82'si lisans programlarına yerleşti.
ÖZEL OKULLAR
2005 yılı verilerine göre, Ankara'daki en başarılı özel okulların ortalaması yüzde 70-80 civarında oldu.
Özel Çağrı Fen Lisesi'nin 2005-ÖSS'ye giren 24 öğrencisinden 20'si, Özel Samanyolu Fen Lisesinin öğrencisinden 44'ü, Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Fen Lisesinin 29 öğrencisinden 23'ü, Özel Evrensel Fen Lisesi'nin 18 öğrencisinden 13'ü, Özel Yüce Fen Lisesi'nin 73 öğrencisinden 52'si lisans programlarını kazandı.
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesinin 2005-ÖSS'ye giren 113 öğrencisinden 93'ü, Ankara TED Vakfı Özel Lisesinin 309 öğrencisinden 246'sı, Özel Bilkent Lisesinin 48 öğrencisinden 38'i, Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinin 101 öğrencisinden 78'i, Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Lisesi'nin 42 öğrencisinden 32'si, Özel Ankara Geliştirme Vakfı Özel Lisesinin 42 öğrencisinden 30'u lisans programlarına yerleşti.
Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin deneyiminin ve öğrencilerin bilgi kaynaklarına kolay ulaşmalarının başarıyı artırmada önemli etken olduğunu söyledi. Ankara'da görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'inin hizmetiçi eğitimden geçtiğini, hepsinin bilgisayar kullanmayı bildiklerini kaydeden Balta, fiziki altyapı sorunlarının büyük ölçüde giderilmiş olmasının da öğrencilere olumlu yansıdığını vurguladı.

Kaynak: AA

evo 21 Temmuz 2006 12:17

...gündem...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de...
- Bazı açılışlara katılacak olan Erdoğan'a, Doğu Akdeniz Üniversitesince, ''Uluslararası İlişkiler'' alanında fahri doktora unvanı verilecek.
- Erdoğan, Karpaz'ı ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Fatih'te esnafı ziyaret edecek, Yedikule sosyal tesislerindeki toplantıya katılacak.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yurtdışına gönderilecek yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ilgili olarak Van'da basın toplantısı yapacak.
4- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aksaray'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, 24. Ihlara Kültür ve Turizm Festivaline katılacak.

5- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında genel merkezde toplanacak.

6- Siyasi Partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Trabzon'da basın toplantısı düzenleyecek, Akçaabat Belediyesince düzenlenen 16. Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin açılış törenine katılacak.
- SHP MYK toplantısı parti genel merkezinde yapılacak.

7- Elektrik sorununda çözüme doğru...
- Bakanlar Kuruluna sunulacak ''öneri paketine'' göre, öncelikle elektrik üretim ve tüketim fiyatlarını yükselten ek maliyet kalemlerinde indirim ve kolaylık sağlanması söz konusu.
- Ancak Hazineye getireceği yük nedeniyle bu yola gidilmezse elektrik fiyatlarına yüzde 5-15 arasında değişen oranlarda zam yapılması gündeme gelebilecek.
- Elektrik üretiminde ÖTV'nin sıfırlanması da öneriler arasında.

8- Şehit polisler toprağa verilecek.
- Antalya'daki helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Kudret Çalık Denizli'nin Çivril ilçesinde, Komiser Adem Vurucu ise Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verilecek.

9- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

10- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

11- Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne getirilen Ömer Balıbey, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Ata Özer'e devredecek.

12- İsrail'in, Lübnan topraklarındaki saldırıları 10. gününe girdi.
- Bölgedeki şiddet, tahliye çalışmaları ve sorunun çözümüne ilişin diplomatik çabalar izleniyor.

13- Elazığ Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda yapılacak.

14- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da, TİKA ve TOBB ETÜ ortaklığında düzenlenen 2006 Türkoloji Yaz Staj Programı stajyerlerini kabul edecek.

15- Miting... Toplantı...Tören...Ziyaret...
- Bitlis'in İçgeçit köyünde şehit olan 5 asker için, Bitlis Atatürk Anıtı önünde ''Terörü telin mitingi'' düzenlenecek.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Kalkınma Ajansları toplantısına katılacak. - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadın astronot Shanon Lucid'i makamında kabul edecek.
- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan başkanlığında ASO'da düzenlenecek sektör değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarının ilkinde ''Ağaç İşleri Meslek Grubu''nun sorunları ele alınacak.
- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlknur Denizli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın'ı ziyaret edecek.

16- Dünya borsalarında şirketler...
- Dünyadaki 45 borsada toplam 32 bin 315 şirketin hissesi işlem görüyor.
- En fazla şirketin yer aldığı TSX group (Toronto) borsasında, 3 bin 796 şirketin hisseleri işlem görürken, Malta borsasına sadece 13 şirket kote bulunuyor.
- Dünya borsaları arasında bu yıl en çok şirket kaybeden borsa Çin Shenzhen oldu.
- En çok yabancı şirket hissesi New York borsasında işlem görürken, Lüksemburg borsasında yabancı şirketlerin sayısı yerlilerin üzerinde bulunuyor.

17- Hurda yolcu uçaklarına büyük talep...
- İstanbul'da bir şirketin internet üzerinden tanıtımını yaparak satışa çıkardığı 16 hurda uçağı almak için 21 şirket birbiriyle yarışıyor.
- Şirketler, satın alacağı uçağı restoran, kafe, disko ve mağaza gibi çeşitli amaçlar için kullanmak istiyor.
- Jet Analiz Havacılık Şirketi Genel Müdürü Celal Uzar:
- ''325 bin YTL'ye satışa çıkardığımız Airbus A300 B4 tipi yolcu uçağını almak için çok sayıda kişi sıraya girdi.''

18- Kornişon, ''ihracatta stratejik ürün'' haline geldi.
- Turşu ihracatçılarının kornişon bulmakta zorlanması üzerine, DTM, taze kornişon ihracatını izlemeye aldı.
- Taze kornişon ihracatında kiloda 60-70 cent-avro olan döviz geliri, turşu ihracatında 1,5-2 avroya çıkıyor.
- Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu:
- ''3-5 fırsatçı firmanın taze kornişon ihracatı yüzünden Avrupa'daki pazarımızı kaybedersek, binlerce çiftçi zarar görür.''

19- Uşak halısı, evinde yaşam mücadelesi veriyor...
- 100 yıllık aranın ardından yeniden üretimine başlanan dünyaca üne sahip Uşak halısı için dokuyucu bulamama sorunu yaşanıyor.
- 1996 yılında kurduğu atölyeyle Uşak halısını yeniden canlandıran Palmet Halı firmasının sahibi Sema Kıvrak:
- ''2003 yılına kadar 100 kişiyle devam ettik. Ama şu an bunları kaybettik.''

20- Kültür ve doğa turizmine hazırlanan ilçe...
- Ankara'nın Güdül ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri turizme kazandırılıyor.
- Yıkılmaya yüz tutan tarihi Güdül evlerinin restore edilmesiyle yeni bir çehreye bürünen ilçede, cadde ve sokaklar da tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlendi.

21- Kumar yasaklandı, yeni oyun ''satranç''
- Bahçesaray Kaymakamı Bünyamin Yıldız:
- ''Bazılarına göre uzun geçen kış mevsiminde yolların kar nedeniyle kapalı olması veya geçmişte ilçedeki ileri gelenlerin kumarı yasaklamasıyla satranç yaygın hale geldi.''
- ''Gençler arasında satrancın yaygınlaşması amacıyla satranç merkezi kurduk.''

22- Üniversite öğrencileri için 'uydu öğrenci kentleri' önerisi...
- SÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ:
- ''Taşradan gelen, kalacak elverişli yer bulamayan, büyük kentlerin acımasızlığını bilmeyen öğrencilerin olumsuz ortamlara itilmesi, uydu kentlerle önlenebilir.''

23- Voleybolda 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde mücadele başlıyor.
- Ankara'da 2 maçla başlayacak ligin 1. turnuvasındaki ilk maçında Türkiye, Hollanda ile karşılaşacak.

24- (A) Milli Basketbol Takımı, 15. Dünya Erkekler Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sürdürüyor.

25- 23. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Tenerife kentinde başlıyor.
- 10 gün sürecek şampiyonada (D) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını ev sahibi İspanya ile yapacak.

26- Binicilikte Türkiye Engel Atlama Birinciliği mücadelesi, Ankara'da 3 yarışmayla sürüyor.
- Binicilik Federasyonu'nun ilk olağan genel kurulu da bugün Ankara'da toplanacak.

27- Akbank Private Banking TED Open 58. İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası'na, TED Kulübü Kortları'nda devam ediliyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.
- Beşiktaş, 2. etap kamp için Almanya'ya gidiyor.

*** Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının da gündeme geldiğini belirterek, ''tahammül sınırlarının da artık ciddi manada aşıldığını, üç gün içerisinde bizim 15 şehidimizin olmasının kenara konacak bir olay olmadığını ifade ettik'' dedi.

*** Bush'un, Erdoğan ile görüşmesinde, İran ve Suriye'nin Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi ifade ettiği ve Hizbullah'ın, Lübnan'ı da bölgede çatışma içine çekmeye çalışarak kriz yaratmasını kınadığı bildirildi.

*** BM Genel Sekreteri Annan, Lübnan topraklarına sınır tanımadan saldırı düzenleyen İsrail ile olayların başlamasına neden olan Hizbullah örgütünü kınadı.

*** Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25 puan artırdı. Buna göre gecelik faiz oranı yüzde 17,50'ye çıktı.

*** Van'ın Gürpınar İlçesi'nde devam eden operasyonda, ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü ele geçirildi; 2'si ağır 4 asker yaralandı.

*** Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na katılan öğrencilerin 11 Temmuzda başlayan tercih işlemleri süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

*** Borsa, 1. seansta, dünkü 2. seans kapanışına göre 312,40 puan düşerek 34.998,64 puandan kapandı.

a.a
http://www.aa.com.tr/templates/ajansmavi/images/gwimages/shim.gif

Hi-LaL 21 Temmuz 2006 12:39

PKK’yı durdurmazlarsa biz vururuz
https://www.msxlabs.org/forum/foto/2006/07/21/p10.jpg Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, PKK’nın, Irak ordusu dahil, Irakítan sağladıkları uzak kumandalı patlayıcılar ve silahlarla donatıldığına dikkat çekerek, “Bu çok tehlikeli. Buna göz yumamayız. Kesin olarak uluslararası yasalara bize verdiği tüm hakları kullanacağız. Eğer bunu (PKK’yı) durduramazlarsa, harekete geçmek zorunda kalırız. Bu açıktır” dedi. Abdullah Gül, Financial Times gazetesi ile yaptığı uzun söyleşide şu mesajları verdi:

IRAK İŞBİRLİĞİ İÇİN TEREDDÜT ETMEMELİ

Türkiye, Irak Hükümeti’nin pozisyonunu anlıyor. Buna karşın eğer, kendi topraklarını kontrol etme durumunda değilse, bizimle işbirliğini yapmak konusunda tereddüt etmemeli. Eğer bunu durduramazlarsa, o zaman biz harekete geçeriz. Bu açıktır.

ABD, BATI KARŞITLIĞINI KÖRÜKLÜYOR

AB’nin Türkiye üyeliğine ilişkin tutumu ve ABD’nin Ortadoğu politikası Türkiye’deki Batı karşıtlığını körüklüyor. Ilımlı liberal insanlar, Amerika ve AB karşıtı haline geldi. Eğer, genç, dinamik, eğitimli ve ekonomik açıdan aktif olan insanlar küskün haline gelirse, eğer tutumları ve duyguları değişirse, bu tehlikelidir.

KIBRIS SORUNU, AB SÜRECİNİ ZEHİRLİYOR

Türkiye, KKTC ile doğrudan ticarete uygulanan ambargo kaldırılmadığı sürece, limanlarının Rumlara açılmasına onay vermez. Bizden koyduğumuz kısıtlamaları kaldırmamız istendi ancak Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon sürecekti. Bu imkansız. Türkiye’de seçilmiş hiçbir hükümet bunu yapamaz. Kıbrıs sorunu, AB sürecini zehirliyor.

Irak’a Öcalan notası

TÜRKİYE Bağdat’ta açılan, Abdullah Öcalan’ın isminin de anıldığı bir araştırma merkezinin kapatılması için Irak’a nota verdi.

Nota, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği aracılığıyla Irak Hükümeti’ne iletildi. Ankara, Irak makamlarından Öcalan adının geçtiği merkezinin bir an önce kapatılmasını istedi.

evo 24 Temmuz 2006 10:10

...gündem...

1- Basında sansürün kaldırılışının 98. yıldönümü...
- Türkiye Gazeteciler Cemiyetince, sansürün kaldırılışının yıldönümü ve Geleneksel Gazeteciler Günü nedeniyle İstanbul'da tören düzenlenecek.
- Gecede, 2006 Basın Özgürlüğü Ödülleri de sahiplerini bulacak.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nun açılışını yapacak.

3- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmit, Derince ve Körfez ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

4- Siyasi Partilerden...
-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesini ziyaret edecek, Divriği ilçesinde vatandaşlara hitap edecek.
- Baykal, partisinin Gümüşhane'deki il binasının açılış törenine de katılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Yunanistan'da temaslarda bulunacak.
- Ağar, Selanik'te Atatürk Evini, Gümülcine'de Dostluk Eşitlik Barış Partisi genel merkezini ziyaret edecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ordu ve Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

5- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Ankara'da gerçekleştirilecek.

6- İsrail'in Lübnan topraklarındaki saldırıları ve sınır çatışmaları devam ediyor.
- Soruna diplomatik çözüm bulma girişimleri çerçevesinde bölgeye hareket eden ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile diğer yetkililerin temasları izleniyor.

7- Kosova'nın statüsünü belirlemeye yönelik ilk üst düzey görüşme, Viyana'da yapılacak.
- BM temsilcisi Martti Ahtisaari başkanlığında yapılacak görüşmeye, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç'in de katılması bekleniyor.

8- Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ABD ziyareti öncesinde Londra'da İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşecek.

9- Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in duruşmalarına devam edilecek.

10- Toplantı...Tören...
- ABD Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde düzenlenen Türkiye-ABD İş Ortaklığı Programı toplantısı Ankara'da yapılacak.
- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İstanbul'da, Koçtaş Yenibosna mağazasının açılış törenine katılacak.

11- Elektrik fiyatları...
- IEA verilerine göre, OECD içinde İtalya ve Japonya'dan sonra en pahalı sanayi elektriğini Türkiye kullanıyor.
- Türkiye sanayi elektriğinin kilovatsaatine 10,50 sent ödüyor.
- Konut elektriğinde ise Türkiye, OECD ülkeleri arasında en ucuz 10. ülke konumunda.

12- ''Yiyecek ve alışveriş iyi, temizlik kötü''...
- İzmir ve Kuşadası'na gemilerle gelen turistlerle yapılan anket çalışmasında, kara ulaştırması, rehberlik hizmetleri, tanıtım, yiyecek ve alışveriş konularını 5 üzerinden değerlendirmeleri istendi.
- Ankete katılan turistler, tanıtım, yiyecek ve alışveriş gibi konulara iyi, temizliğe ise düşük not verdiler.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güldem Cerit:
-''Denizcilikte müşteri yönlü hizmet üretmek zorundayız.''

13- Mutluluğun resmini ayaklarıyla yapıyor
-Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki spastik engelli Serhat Demir, vücudunda tek kontrol edebildiği yer olan ayaklarıyla resim yapıp, şiirler yazıyor.
-''Ay Işığı'' adlı bir de şiir kitabı bulunan ve azmiyle örnek olan Demir'in hayattaki en önemli amacı ise yazdığı 200'ün üzerindeki şarkı sözlerini ünlü şarkıcılara ulaştırabilmek.

14- Tarihi binalar hayat buluyor
- Tire Belediyesi ile Devlet Demiryolları arasında yapılan protokol gereğince ''buharlı depo'' olarak bilinen 125 yıllık lokomotif depoları restore edilerek, çeşitli amaçlar için kullanılmaya başladı
- Depolardan biri sanat galerisine dönüştürülürken biri düğün salonu, bir diğeriyse ilçenin 2. ligde mücadele eden basketbol takımı için pansiyon haline getirildi.

15- Körtiktepe tarihe ışık tutuyor
-Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde süren Körtiktepe kazısında şimdiye kadar yüzlerce envanterlik eser ortaya çıktı.
-Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vecihi Özkaya: ''Şimdiye kadar Çayönü ile bilinen bölgenin tarihi Karkamış, Batman ve Ilısu kurtarma kazılarında çıkan sonuçlarla değişmeye başladı''

16- Fenerbahçe Kulübü ile Ülker A.Ş. arasında Faruk Ilgaz Tesisleri'nde sponsorluk anlaşması imzalanacak.

17- Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, İstanbul Akgün Oteli'nde düzenleyeceği basın toplantısında 25-30 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Yıldızlar Serbest ve Grekoromen ile Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası hakkında bilgi verecek.

18- 23. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, Yunanistan'da sürüyor.
- Türkiye, final grubunda 3. ve son maçını Sırbistan ile yapacak.

19- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Japonya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürecek.

20- Fenerbahçe, Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn takımı ile yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçının hazırlıklarını sürdürecek

evo 25 Temmuz 2006 09:29

...gündem...

25 temmuz.

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Macaristan Cumhurbaşkanı Laszlo Solyom'un resmi davetlisi olarak başkent Budapeşte'ye gidiyor.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret edecek.
- Bakan Şahin, Avcılar'da esnafla görüşecek, amatör spor kulüblerinin başkanlarıyla toplantı yapacak ve partisinin ilçe başkanlığındaki toplantıya katılacak.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Gümrük Müsteşarlığı ile Ulaştırma akanlığı arasında ''Kara sınır kapılarında, Ulaştırma Bakanlığı görevlilerinin yaptığı işlemlerin Gümrük Müsteşarlığı görevlileri tarafından yapılmasına'' ilişkin protokol, Ankara'da imzalanıyor.
- Tüzmen, Etiyopya Bayındırlık ve İskan Bakanı Kassu Illala ile Gümrük Müsteşarlığındaki makamında görüşecek.

4- Sudan Savunma Bakanı Korgeneral A. Muhammed Hüseyin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret edecek.

5- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Siirt'te temas ve incelemelerde bulunacak.

6- Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Bursa'nın Karacabey ilçesinde, ''Türkiye'nin Endüstriyel Orman Plantasyonlarının Tesisi, Geliştirilmesi ve Kıranlar Ağaçlandırma Çalışmaları Tanıtım Toplantısı''na katılacak, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

7- ABD Başkanı George W. Bush, ABD'ye giden Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi, Beyaz Saray'da kabul edecek.

8- İsrail'in Lübnan topraklarındaki saldırıları, sınır çatışmaları ve Lübnan'daki yabancıların tahliyesi devam ediyor.
- ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşecek.

9- Siyasal partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisince Sinop'ta düzenlenen mitingte konuşacak.
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ile bazı İzmir milletvekilleri, Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde, sanayicilerle toplantı yapacak.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal'ı, parti genel merkezinde kabul edecek.

10- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Filistin ve Lübnan'a saldırıları protesto amacıyla İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak.

11- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, basın toplantısı düzenliyor.

12- İsviçre Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Okan Balcı, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında şirketin performansı ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat: 10.00)

13- İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneğinin (İSMEYDER) İstanbul'da gerçekleştireceği toplantıda, sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durulacak.

14- İstanbul, kan bağışında rekortmen.
- Kızılay'a, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 252 bin 168 kişinin kan bağışında bulunduğu bildirildi.
- En fazla bağış, 47 bin 874 kişiyle İstanbul'daki Çapa ve Zeynep Kamil kan merkezlerinde yapılırken, bu kenti İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya izledi.

15- Domates fiyatları düşmüyor.
- Geçen yıl ihracatta yaşanan sorunlar nedeniyle ürünü elinde kalan üreticinin bu yıl fazla ekim yapmaması, domates fiyatının ucuzlamasını engelliyor.
- Domatesin fiyatı artarken, biber fiyatları düşüyor.
16- 9. Avrupa Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonası, İstanbul'da başlıyor.

17- İspanya'nın Tenerife kentinde süren 23. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonasında Türkiye, klasman grubundaki ilk maçını Belçika ile yapacak.

GusinapsE 26 Temmuz 2006 03:59

Neo Naziler bir Türk'ü komaya soktular

http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/dunyadan/1153834231307.jpgİspanya’nın tatil cenneti Ibıza Adası’nda aşırı ırkçı neo naziler bir Türk gencini komalık etti. Adı açıklanmayan Türk gencinin durumunun ağır olduğu belirtildi. İspanyol polisinden edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti:
Aşırı alkollü Neo Nazi grup akşam vakti sokak ortasında cadde ortasına idrar yaparken Türk genci tarafından uyarıldı. Bu uyarıya kızan ve iki kişi olduğu belirlenen dazlaklar, Türk gencine saldırdı. Ardından diğer dazlaklarda gelerek Türk gencini öldürüsüye dövmeye başladılar. Polisin olay yerine geç gelmesinden yararlanan neo naziler kaçmayı başardı. Ibıza’nın Şant Antoni caddesinde meydana gelen olayda kanlar içinde baygın şekilde yatan Türk acilen hastaneye kaldırıldı. Türk gencinin halen komada olduğu belirtilirken polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.
:@ :@ :@
İsrail'den, Türk feribotuna taciz ateşi

http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/1153826638268.jpgUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Lübnan'da bulunan Avusturyalı vatandaşları tahliye için Beyrut Limanı'na giden İzmit Belediyesi'ne ait Akçakoca Feribotu'nun İsrail askerleri tarafından taciz ateşine tutulduğunu söyledi.
Taciz ateşi sırasında feribot ve personelin herhangi bir isabet almadığını söyledi.

Bakan Yıldırım ayrıca, savaş çıktığından beri bin 200'ü Türk olmak üzere 7 bin 194 kişinin Mersin Limanına getirildiğini söyledi.

*-) *-)

Kızılay'dan Lübnan ve Filistin'e yardım

http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/ekonomi/1153824306349.jpgTürk Kızılayı'nın Lübnan ve Filistin'e yardım malzemesi ile un götüren tırları yola çıktı.
Türkiye Kızılay Derneği'nin karayoluyla Filistin'e göndereceği toplam 1500 ton unun ikinci partisini taşıyan 49 tırdan oluşan konvoy, Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nden uğurlandı.
Hükümetin sağladığı kaynakla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından temin edilen 10 bin ton unun 8 bin 500 tonluk kısmının da gemilerle taşınacağı belirtildi.
Kızılay'ın Lübnan'a yardım amacıyla hazırladığı çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, sağlık malzemesi ve mutfak setinin yer aldığı yardım da bu sabah 2 tırla yola çıkarıldı.
Türk Kızılayı'nın Lübnan Kızılhaçı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile yaptığı görüşmelerde, Lübnan halkının acil olarak, gıda, ilaç, çocuk maması ve çocuk bezine ihtiyaç duyduğunun belirlendiği ve buna yönelik olarak yardım paketinin hazırlandığı kaydedildi.
Türk Kızılayı'nın her iki ülkeye yardımlarının bundan sonra da devam edeceği ifade edildi.

:smiley32: :smiley32:

Mystic@L 27 Temmuz 2006 00:17

Roma'dan ateşkes kararı çıkmadı
İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen ve Lübnan'daki krizin tartışıldığı uluslararası konferans sona erdi.
http://www.bbc.co.uk/f/t.gifhttp://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2006/07/20060726094352lebanon22-ap.jpg
Roma'daki konferansta bir an önce ateşkes sağlanması istendi
Konferansın tamamlanmasından sonra İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema tarafından okunan sonuç bildirisinde acilen ateşkes sağlanması için kararlılıkla çaba harcanması gerektiği vurgulandı.
D'Alema, Lübnan Ordusu'nun desteklenmesi için uluslararası bir gücün gerekliliğine de değindi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ise, Lübnan konusunda varılacak nihai bir anlaşmaya İran ve Suriye'nin de dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bir kez daha, Lübnan'da krizden önceki koşullara dönülmesine izin verilemeyeceğini savundu.
Rice, "barışı sağlayabilmek için Birleşmiş Milletler himayesinde görev yapacak bir uluslararası gücün oluşturulması konusunda anlaştık" dedi.
Lübnan Başbakanı Fuad Siniora ise ateşkes ne kadar gecikirse o kadar fazla insanın yaşamını yitireceğini söyledi.
Annan'dan taraflara uyarı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, konferansta yaptığı konuşmada Lübnan'daki krizin durdurulabilmesi için tarafları harekete geçmeye çağırdı.
Annan, İsrail'in devam eden bombardımanının durması gerektiğini, Hizbullah'ın da İsrail hedeflerine saldırılarının sona ermesi gerektiğini söyledi.
Lübnan Başbakanı Fuad Siniora, ülkesinin, meydana gelen hasarla ilgili olarak İsrail'i dava edeceğini söyledi.
Lübnanlı yetkililer, şimdiye kadar meydana gelen hasarın yaklaşık iki milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyorlar.
Konferansa katılan Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk, İsrail'in Birleşmiş Milletler çalışanlarını hedef alan operasyonunu barbarca ve planlanmış bir saldırı olarak niteledi.
İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, Lübnan'ın yeniden inşa edilmesi için uluslararası bir bağış konferansı düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ise çatışmaların temelindeki sorunlar çözülmeden ateşkesin mümkün olmadığını savunuyor.
Konferansın gündemindeki önerilerden biri Lübnan'ın güneyini denetleyecek bir uluslararası güç oluşturulmasıydı.
Böylesi bir güce katkı sağlayabilecek ülkelerin yetkilileri de Roma'daki konferansa katıldı.
Bazı Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin yanı sıra Türkiye de söz konusu güce katkı sağlayabileceği belirtilen ülkeler arasında.
İran ve Suriye ise Roma'daki konferansa davet edilmedi.
Türkiye'yi konferansta Dışişleri Bakanı Abdullah Gül temsil etti.
BBC Orta Doğu uzmanı Magi Abdelhadi, Roma'daki toplantının daha baştan bir takım sorunlarla başladığını ve çatışmalara hızla son verilmesi konusunda aşılması güç engelleri temsil ettiğini söylüyor.
İsrail ile Arap komşuları arasında elli yıldır süregiden tuhaf anlaşmazlı karşısında uluslararası arabuluculuk çabaları genellikle arabulucu ve savaşan iki taraf arasında şekillenirdi. Bu kez öyle olmadı.
Görüşmelere ne İsrail ne de Hizbullah davet edildi ki bunun bir kaç sebebi var.
Öncelikle Hizbullah bir gerilla hareketi ama aynı zamanda Lübnan'da siyasi bir parti olsa da uluslararası çevrelerde tanınmıyor.
ABD Hizbullah'ı terör örgütü olarak kabul ediyor.
İsrail de Roma'ya davet edilmedi çünkü Lübnan hükümeti İsraille görüşmeyi reddediyor.
Zaten Lübnan'ın da, devletin parçalı yapısından dolayı, Hizbullah'ın mücadelesine dur deme güç yok.
Konferansa katılanlar arasında bir tek ABD'nin İsrail üzerinde güçlü etkisi var.
Hizbullah'ı bastırabilecek gücü olan Suriye ve İran'ın ise konferansa katılmamaları dikkat çekici.
Washington teröre destek verdikleri iddiasıyla bu iki ülkeyle görüşmeyecek.
Mümkün görünmese de İsrail Hizbullah'ı ortadan kaldırmaya yönelik saldırılarında başarıya ulaşırsa, uluslararası oyuncular da er ya da geç Hizbullah ile doğrudan ya da bölgesel destekçileri Suriye ve İran üzerinden temas etmek durumunda olacaklar.
Tüm bu zorlukların bir anlamı var - o da İsrail ile Lübnan arasındaki silah seslerinin kesilmesine daha epey vakit olduğu.

KafKasKarTaLi 28 Temmuz 2006 00:10

BARZANİ'NİN OĞLU REHİN ALINDI

Türkiye'de Sınırötesi operasyon tartışılırken Kuzey Irak'tan bomba gibi bir iddia geldi: "Mesut Barzani'ye çok yakın bir isim Türk Özel Kuvvetleri tarafından rehin alındı"

İşte Bugün gazetesinin internet sitesinde yer alan haberdeki çarpıcı iddialar...
Son günlerde yoğunlaşan PKK saldırılarıyla birlikte tartışılmaya başlanan "Sınırötesi operasyon" seçenekleri, elimize geçen bir haberle bambaşka bir boyut kazandı. Buna göre, Türk Özel Kuvvetleri Kuzey Irak'ta Barzani'ye karşı geçtiğimiz hafta bir operasyon yapmıştı bile!

Elimize bugün ulaşan ve bu sabah erken saatlerden bu yana araştırdığımız yeni bilgi ise daha çarpıcıydı. Kuzey Irak'ta aktif görev yapmış askeri kaynaklardan gelen bilgiye göre, söz konusu operasyonda Mesut Barzani'ye çok yakın, aynı zamanda da üst düzey görev yapan bir Kürt yetkili rehin alınmıştı. Barzani'ye akrabalık bağı olduğu, ilk gelen bilgilere göre yeğeni olduğu bildirilen yetkilinin adı verilmekten kaçınılıyor. Rehin alınan kişi bir iddiaya göre bölgesel kabine üyesi, bir diğerine göre ise kabine üyesi olmamakla birlikte çok üst düzey bir yetkili.

Kaynaklar, söz konusu kişinin ele geçirildiği konum, zaman ve "misafir" tutulduğu yer hakkında net bilgi vermekten, güvenlik gerekçeleriyle kaçındı.

Kaynaklar, "misafir"in Barzani'nin vazgeçemeyeceği bir isim olduğunun altını ısrarla çiziyorlar.

BARZANİ'NİN OĞLU MU?

Barzani'ye karşı koz olarak elde tutulduğu öne sürülen yetkilinin kimliğiyle ilgili tarif birkaç ihtimali akla getirdi. Yakınlık derecesi ve görev önemi dikkate alındığında, rehinenin Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani olması ihtimallerden birisi olarak ortaya çıktı. Mesrur Barzani, Kuzey ırak'taki Kürt Bölgesel Yönetiminin istihabarak başkanlığı görevini yürütüyor.

Diğer bir ihtimal, rehinenin, bölgesel yönetimin bakanlar kurulunda içişleri bakanlığı yapan Kerin Şengali olmasıydı. Ancak Şengali'nin Barzani'yle bir akrabalık bağı yok.

Barzani'nin en üst düzey görevdeki yeğeni ise bölgesel hükümetin başbakanı Neçrivan Barzani.

KDP: "DOĞRU DEĞİL"

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz KDP Ankara Temsilcisi Ömer Merani, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Her üç isminde Kuzey Irak'ta ve görevlerinin başında olduğunu açıkladı.

"KUZEY IRAK ÇOK KARIŞIK"

Görüşlerine müracaat ettiğimiz üst düzey bir Türk askeri kaynak ise, olayı doğrulayamayacağını ancak Kuzey Irak'ın bugünlerde "herşeyin olabileceği" kadar karmaşık bir durumda olduğunu söyledi.

Uzun süredir, Kuzey Irak'taki Türk birliklerine yönelik saldırlarda artış olduğu bildiriiliyor. Peşmerge güçleri ile türk birlikleri arasındaki gerilimin had safhada olduğu yönünde taze bilgiler akıyor.

evo 28 Temmuz 2006 10:21

28 Temmuz..

1- Türkiye-IMF...
- IMF İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'yi ele alacak
- Washington'daki toplantıda, Türkiye'nin yürüttüğü stand by düzenlemesinin 3. ve 4. gözden geçirmesinin sonuçlandırılması ve 1,9 milyar dolarlık kredinin serbest bırakılması bekleniyor.

2- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ''Enflasyon Raporu''nun üçüncü sayısını basın toplantısıyla açıklayacak.

3- Bingöl'ün Genç ilçesinde, teröristlerce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan İl Jandarma Komutanlığı Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz için Bingöl Jandarma İl Komutanlığında tören düzenlenecek.
- Karagöz'ün cenazesi Osmaniye'de toprağa verilecek.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da oluşturulan Akhisar Kent Ormanı'nın açılışına katılacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun'da düzenlenecek fındık mitinginde konuşacak.
- Baykal, daha sonra Giresun'un Tirebolu ilçesinde bazı açılışlara katılacak.

6- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Etiyopya Bayındırlık ve İskan Bakanı Kessu Elale ile makamında bir araya gelecek.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da gerçekleştirdiği incelemeler ve sağlık değerlendirme toplantılarının sonuçlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kütahya'da bazı ziyaretlerde bulunacak, ilçelerde düzenlenen buğday alım kampanyası açılış törenlerinde bulunacak.

9- İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve krizin çözümüne yönelik diplomatik girişimler izleniyor.
- Ortadoğu'da temaslarda bulunan Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın Beyrut'a gitmesi bekleniyor.

10- Siyasi partilerden...
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile partisinin genel merkezinde görüşecek.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Sağlık İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu ziyaret edecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun, Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ'deki 74 milyon dolar muhammen bedelli hissesini satışa çıkardığı ihaleye, Fon Kurulunun onayıyla pazarlıkla devam edilecek.

12- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Samsun'da, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Samsun İli Oda-Borsa Müşterek Toplantısı''na katılacak ve basın toplantısı yapacak.

13- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını düzenleyecek.

14- Ankara Valisi Kemal Önal'ın eşi Emel Önal'ın cenazesi, Kocatepe Camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

15- Tören...Açılış...Festival...
- İzmir NATO Hava Unsur Komutanlığında komuta teslim alma töreni yapılacak.
- Uluslararası Doğaltaş Teknolojileri Fuarı Danışma Kurulu toplantısı İzmir'de gerçekleştirilecek.
- Almanya'nın büyük tur operatörlerinden TUI'nın kış sezonu programı Antalya'da tanıtılacak.
- Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ''7. Uluslararası Alaplı Kültür ve Sanat Festivali'' başlayacak.
- Bayburt'ta düzenlenen ''Bayburt Dede Korkut 12. Uluslararası Kültür-Sanat Şöleni'' kapsamında cirit müsabakası yapılacak.

16- Havadan zirai ilaçlamanın yasaklanması...
- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı: ''Uçak ile ilaç atımı, uçak şirketleri dışında kimsenin yararına değil.''
- Uçaktan atılan kimyasal ilaçların yüzde 1'i hedefe ulaşıyor, yüzde 30'u sürükleniyor, yüzde 10'u buharlaşıyor, yüzde 41'i bitki üzerinde kalıntı oluşturuyor.
- Türkiye'de yerden ilaçlama konusunda makine-alet sıkıntısı olmadığını belirten yetkililer, uçak ile ilaçlama devam ederse organik üretimin, tarım ürünlerinde bitkisel kalıntının önlenmesinin mümkün olmadığını bildirdiler.

17- Otomotivde satış daralması...
- OYDER Başkanı Tarık Taşar:
- ''Temmuz ayında pazarda yüzde 50 civarında daralma var.''
- ''Geleceğimiz açıkçası çok parlak görünmüyor. Bir dönem daha, yeni dengeler oluşana kadar sıkıntı yaşayacağız.''
- ''En ufak bir çalkantıda ilk vazgeçilen şey otomobil. Son 3 yıla bakıldığında pazar indirimlerle ve kampanyalarla büyüdü, gerçek anlamda altyapısıyla büyümedi.''

18- TÜSEMKOM Başkanı Yüksel Tavşan:
- ''Marketçilik sisteminin meyve sebzedeki pazarlama kanalına hakim olmasını tehlikeli buluyoruz.''
- ''Haller iyi desteklenirse büyük marketçilik hallerde bu hakimiyeti kuramaz, dolayısıyla fiyatı istediği gibi yönlendiremez.''

19- Töre cinayetlerinin kurbanı daha çok erkekler...
- Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Töre ve Namus Cinayetleri Raporu''na göre son 6 yılda polis sorumluluk bölgelerinde töre kavramı içerisinde değerlendirilen 1091 cinayet olayı meydana geldi.
- Araştırmaya göre bu olaylarda daha çok erkekler öldürüldü.
- Namus, aile içi uyuşmazlık ve yasak ilişki nedenlerinin başı çektiği olaylarda 710'u erkek, 480'i kadın bin 190 kişi öldürüldü.

20- Hemşireler sağlıklarını hiçe sayıyor
- Yapılan araştırmada, hemşirelerin yüzde 49,9'nun serolojik testi olan hasta atıklarının nasıl imha edildiğini bilmediği belirlendi.
- Hemşirelerin sadece yüzde 50,3'ü kesici ve delici aletlerin imhasında özel kutuları kullanıyor.
- Hastadan hastaya geçişte el yıkayan hemşirelerin oranı yüzde 47,9.
- Özel hastanede çalışanlar hemşireler devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan hemşirelere göre daha dikkatli.

21- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ve UEFA Kupası 2. ön eleme turu maçlarının kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekiliyor.
- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile tur atlaması durumunda Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda da Trabzonspor ve Kayserispor'un rakipleri belli olacak.

22- Efes Pilsen World Cup 5 organizasyonu, Ankara'da 2 maçla başlıyor.
- Organizasyonun ilk gününde (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Lübnan, Slovenya da Katar ile mücadele edecek.

23- Voleybolda 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde 3. turnuva mücadelesi, İspanya'nın Valladolid kentinde başlayacak.
- İlk günde (A) Milli Takım'ın rakibi Hırvatistan.

24- 40. TSYD Ankara Şubesi Dörtlü Futbol Turnuvası başlıyor.
- 19 Mayıs Stadı'ndaki turnuvanın ilk gününde, Gençlerbirliği-Etimesgut Şekerspor ve Ankaragücü-Ankaraspor maçları yapılacak.

25- 7. Avrupa Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası, İstanbul Bağcılar Spor Kompleksinde sona eriyor.
- Şampiyonanın 2. ve son gününde 40, 46, 52, 60 ve 70 kilolarda madalyalar sahiplerini bulacak.

26- Balkan Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası, İzmit'te sürüyor.
- Türkiye, 3. maçını Romanya ile yapacak.

27- Balkan Büyükler Badminton Şampiyonası, İzmit'te yapılacak müsabakalarla başlayacak.

28- ''Red Bull Air Race World Series''in İstanbul ayağı yarışları öncesinde Haliç'te sıralama turları yapılacak.

a.a.

Hi-LaL 28 Temmuz 2006 10:32

OKS'de 1'inci yerleştirme sonuçları, MEB'in sitesinde açıklandı...

OKS'de 1'inci yerleştirme sonuçları, MEB'in sitesinde açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) 1. Yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştirildiklerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) M.E.B. internet adresinden öğrenebilecekler.

Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 29 Temmuz-4 Ağustos 2006 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 29-31 Temmuz 2006 tarihleri arasında yapılacak.
Kesin kayıtların tamamlanmasından sonra kayıt yaptıran öğrenci sayısı ile varsa açık kalan kontenjan sayısını gösteren belgeler 6 Ağustosta Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Sorgulama Bölümü internet adresinden yayınlanacak. Bu belgeler ayrıca okullarda herkes tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde ilan edilecek. Bu ilanda, açık kontenjanlara internet ortamında merkezi sistemle 2. Yerleştirme yoluyla öğrenci alınacağı da duyurulacak.
Açıkta kalanlara 2'nci şans
1. Yerleştirme sonucunda açık kalan kontenjanlara, sınavda OKS-TM veya OKS-MF puan türlerinden 160 ve üstü puan almasına rağmen tercih ettiği okullardan herhangi birini kazanamayanlar, kesin kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olanlar ve kesin kayıt yaptırdığı halde 29 Temmuz-4 Ağustos 2006 tarihleri arasında kaydını sildirerek sisteme işletenler başvuruda bulunabilecek.
Bu amaçla yapılacak 2. Yerleştirme için 7-13 Ağustos 2006 tarihleri arasında başvuru alınacak. Adaylar, 2. Yerleştirme için, daha önce başvurdukları okullardan başvuru yapabilecekler.
Adaylar, 2. Yerleştirmede önceki tercihlerine bağlı kalmaksızın en fazla 8 yeni tercih yapabilecek.
2. Yerleştirmeye özel fen liseleri, özel meslek lisesi, Anadolu lisesi programı uygulayan ve sınavla öğrenci alan özel öğretim kurumları ve Anadolu meslek liselerinin Denizcilik Alanı dahil olmayacak.
MEB, 2. Yerleştirme sonuçlarını 20 Ağustos 2006 tarihinde meb.gov.tr internet adresinden açıklayacak. 2. Yerleştirme sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 21-24 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak.
Resmi fen liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve sosyal bilimler liselerine 2. Yerleştirmeden başka herhangi bir yerleştirme yapılmayacak ve başka bir şekilde öğrenci alınmayacak.
Açık kontenjanlar için ön kayıt
Yerleştirme sonucunda Anadolu mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kontenjan kalması durumunda, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 49. maddesine göre ilköğretim okulu diploma notu esas alınarak ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilebilecek.
2. Yerleştirmeden sonra Anadolu imam hatip liselerinin açık kalacak kontenjanlarına OKS-TM'de 160 ve üstü puan alan öğrenciler arasından puan üstünlüğü esasına göre ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilecek. Adaylar, ön kayıt için Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunun 12. maddesindeki esaslara göre başvuruda bulunabilecekler. Anadolu imam hatip liselerine ön kayıt müracaatları 31 Ağustos-6 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak. Ön kayıt sonucu kesin kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin kesin kayıtları 7-8 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak.
İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve sağlık meslek liselerinin 2. yerleştirme sonunda açık kalan kontenjanlarına, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunun 3. maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara göre OKS-MF'den 160 ve üzeri puana sahip adaylar arasından puan üstünlüğü esas alınarak ön kayıt yolu ile öğrenci kabul edilecek.
Sağlık meslek liselerine ön kayıt müracaatları 31 Ağustos-6 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak. Ön kayıt sonucu kesin kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin kayıtları 7-8 Eylül 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hi-LaL 28 Temmuz 2006 10:41

Erdoğan CNN'e konuştu: Ateşkesten sonra Lübnan'a asker gönderebiliriz/ "PKK'yı terörist ilan etmek problemi çözmüyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'a konuşlandırılması üzerinde tartışılan istikrar gücüne, ateşkesin sağlanması durumunda Türkiye'nin de katkıda bulunabileceğini söyledi. Terör konusuna da değinen Erdoğan, PKK'yı terörist ilan etmenin sorunu çözmeye yetmediğini, bununla her coğrafyada savaşılması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, Amerikan CNN televizyonunda Larry King'in sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bu güce katkısı konusundaki bir soru üzerine, "ABD, Türkiye'yi bu yönde sorumluluk almaya davet etti. Mevcut duruma bakarsak elbette bu görevi yerine getirmemiz gerektiğini hissediyoruz. Mevcut şartlarda orantısız bir güç kullanımına tanık oluyoruz. İnanıyoruz ki, bir istikrar gücünün varlığı çok önemli olacak" dedi.

Erdoğan, böyle bir gücün görevini yerine getirmesi durumunda ateşkesin sağlanabileceğini kaydetti ve "bir kez ateşkes sağlandıktan sonra Türkiye bu güce katılabilir. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Roma'daki toplantıda, Türkiye'nin bu konumunu ifade etti" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ilgili ülkelerin, ateşkesi sağlama yönünde gerekli adımları atacaklarını umduğunu ve bir kez ateşkes elde edildikten sonra barış sürecinin başlatılabileceğini ve bu çerçevede savaş esirlerinin değişimi gibi adımların atılabileceğini, bunun sonucunda da bölgede barışa gidilebileceğini kaydetti.
'Suçlu aramak' yerine 'barışa yoğunlaşmak'
Larry King'in, son Ortadoğu krizinde kimin suçlanması gerektiği yönündeki sorusu üzerine Erdoğan, bugün suçlu aramak yerine barışa yoğunlaşmak gerektiğini söyledi.
Erdoğan, şöyle dedi:
"Şunu çok açık, net ifade etmeliyim ki, şu anda suçlu arama durumunda değiliz. Çünkü suçlayacak birisini ararsak bu süreci daha da tehlikeye sokarız ve daha duygusallaşırız. Şimdi yapmamız gereken ateşkesi sağlamaktır ve barış sürecini nasıl başlatacağımıza bakmaktır. Bardağın dolu tarafını görmeliyiz. Suçlu ararsak çözümsüzlüğe doğru ilerleriz. Kimin haklı kimin yanlış olduğu, kimin suçlanması gerektiğine tarih karar verecektir. Bunu tarihe bırakmalıyız" dedi.
Terörist ilan etmek sorunu çözmüyor
Türkiye'de kısa süre önce 15 güvenlik görevlisinin PKK terörüne kurban gitmesinin ardından Türkiye'nin, İsrail'i örnek olarak kuzey Irak'a girebileceği ve bu durumun bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı yönünde ABD'nin endişelerine işaret eden Larry King'e karşılık Başbakan Erdoğan, terörizmin uluslararası bir bela olduğunu ve her yerde savaşılması gerektiğini söyledi.
Erdoğan, terörün dini, dili, ulusu, coğrafyası olmadığını, her yerde ortaya çıkabildiğini ve Türkiye'nin, uluslararası terörizmle mücadelede bütün platformlarda yer aldığını anlattı.
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin teröre 30 binden fazla kayıp vermesine karşılık, uluslararası toplumun PKK'yı bir terörist örgüt olarak nitelemekle yetindiğini, başka bir şey yapmadığını kaydetti. Erdoğan, "PKK'yı terörist ilan etmek problemi çözmüyor. Terörizmle, Afganistan'da ve başka her yerde savaştığımız gibi savaşmalıyız" dedi.
PKK'nın terör eylemlerinin devam ettiğine işaret eden Erdoğan, bu terör örgütünün kuzey Irak'ta kampları bulunduğunu ve bu konuyla ilgili hem ABD hem de Irak'taki hükümetle temasta olduklarını anlattı.

Başbakan olarak görevinin, halkın güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Erdoğan, ABD ve Irak'taki mevcut hükümete işaret ederek, "bu meseleyi birlikte çözmeliyiz" dedi.

28.07.2006 10:11:18

Mystic@L 28 Temmuz 2006 10:58

http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif

http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif Bodrum'a kargoyla uyuşturucu madde ve sahte kredi kartı getirileceği bilgisini alan polis, istihbari çalışma yaptı. Kargonun, İzmir'den özel bir firma tarafından Bodrum Şubesi'ne gönderildiğini tespit eden polis, Ş.B. adlı kişiyi, koliyi almaya gittiği sırada yakaladı. Koliyi açan ekipler, yap-boz oyunu altına gizlenmiş 49 adet sahte kredi kartı ele geçirdi. Kartların, dünyanın değişik ülkelerindeki bankalara ait olduğu belirlendi. Ş.B.'nin kaldığı otel odasında yapılan arama sonucu ise 1 adet tabanca, 3 gram kokain, 58 gram esrar, 7 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet sahte sürücü belgesi, 5 adet sürücü belgesi fotokopisi, çok miktarda fotoğraf ile1 adet fotoğraf makinesi bulundu. Gözaltına alınan zanlı, savcılığa sevk edildi.
http://www.tgrthaber.com/images/spacer.gif

Saat: 00:36
Sayfa 4 / 38

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık