![]() |
Başım Gözüm Üstüne Senden başka yar bilmem ömür boyu gözüme Bak de yeter bakarım başım gözüm üstüne İster aşk denizine ister hicran gölüne Ak de yeter akarım başım gözüm üstüne Yılda bir olsa bile seviyorum de hele Senden gelmişse eğer sefadır bana çile Yalnız kalbimi değil koca dünyayı bile Yak de yeter yakarım başım gözüm üstüne Yeter ki sen bekle de hiç kalır sabır taşı Küçük bir umut bile olur gönül yoldaşı Razıyım ömür boyu gece gündüz gözyaşı Dök de yeter dökerim başım gözüm üstüne Biliyorum bu aşkın yalnız sensin galibi Her derdine razıyım çıkmasın tek talibi Varsın yağmur yağmasın sen iste şimşek gibi Çak de yeter çakarım başım gözüm üstüne Tek söz etmem bu sevda vursa beni her yandan Tanrım beni korusun benden bıktığın andan Ne kadar sevsem bile bir gün olur dünyandan Çık de yeter çıkarım başım gözüm üstüne Biliyorum sevgili gönlünde yerim gurbet İster sılaya çağır ister hergün sürgün et Sen mutlu ol bir tanem ben ömür boyu hasret Çek de yeter çekerim başım gözüm üstüne Seni bu kadar sevmek yalnız benim günahım Hiç şikayet ettim mi bir gün çıktı mı ahım Bir elimde yüreğim bir elimde silahım Sık de yeter sıkarım başım gözüm üstüne |
neva YAŞADIKLARIMDAN Yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var Yaşadın mı yoğunluğa yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelesin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa bir çocuğa Yaşamak gökyüzünde onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladınmı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir baş gibi dinleyeceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kavgadan zümrüt bir kavgaya dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün insanları tanımak arzusuyla yapmalısın Değişmemelisin hiçbir şeyle, bir bardak su içmenin mutluluğunu Ve kederi de yaşamalısın namusluca bütün benliğinle Çünkü acılar da sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara göğe bütün evrene karaşırcasına... Çünkü ömür dediğimiz şey hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat sunulmuş bir armağandır insana... (L) (F) (L) |
YAŞAMA SEVİNCİ !! Hayatta bu kadar mutlu olmayı gerektiren şeyler varken Üzülmek niye, kendimize eziyet çektirmek niye Bir düşünün sizi mutlu edebilecek ne kadar çok şey var Bir bebeğin gülüşü, sevdiğiniz insanın sizi sımsıkı sarması Annenizin şefkatli kucağı Daha yüzlerce küçük olay sizi mutlu edebiliyor Hayatı sevin, her dakikanızı, her saniyenizi doya Doya yaşayın Çünkü hayat ulaşılmak istenen bir yoldur ve Bu yolun uzunluğu hiç bilinmez , siz bu yolda ilerlersiniz Karşınıza bir engel çıkar , siz bu engeli aşıp Yolkunuza devam edersiniz, Yada, bu engeli aşamazsınız Ve bu sizin yolunuzun sonu olur yani ÖLÜM Hayatınızın anlamını, ölümden dönen bir insana sorun Yada ölmeyi bekleyen Yaşamdan hiçbir umudu olmayan bir insana sorun O zaman düşünün !! ,Değer mi üzülmeye Bu güzelim hayatı doya doya yaşamak varken Artık üzülmeyi bırakın ve GÜLÜN !!!! |
SEN SOYLEMEDENDE BİLİYORUM Seziyorum ki kaçacaksın.. Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Cok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama ısını bırak bende Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya Ama kendini bırak bende SaNmAkİAşKıNdAnDıR!!! Tasiyorsakaranligiislatandamlalargözlerimden, Içimdekipinarinçoskunlugundandir, Titretiyorsaarziküçükyüregim, Kisayillarinveuzungecelerinyorgunlugundandir. Tasiyorsakarincaagzindaçinari, Çinaringömüldügütohumdandir, Çirpiniyorsadörtmevsimyanardagi, Içinegömdügüsevdasindandir. Günbegünaydinlayorsasaçlari, Artiksevmiyorsabuküçükadam, Sanmakihalaaskindandir, Aklivegönlüsuskunadaminunutkanligindandir. GiTmE GiTmE!Figan düser denizlere sular çekilir yagmur yagmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hiçkirir tenhada, bir dal kirilir boynunu büker sabah kervanlari, kelebekler ölür. GiTmE! Bir yildiz küser gögüne, içini çeker bir çocuk sasirir yönünü rüzgarlar bütün pinarlarin suyu çekilir solar nazli çiçekleri kalbimin, üzülürüm. GiTmE!Öksüz kalir içimdeki imge daglari saçlarini öpen seher yeli, çoban yildizi bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah, gülüm! GiTmE! Acilara mahkum olur yüregim ardinda firtinalar kalir, ayriliklar, anilar, yanlizliklar boynu bükük asklar, gözü yasli sarkilar alisamam yokluguna, yoklugun ölüm. GiTmE! Içimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yagar istasyonlara, üsürüm. GiTmE! Kal, menevseler açsin daglarda sevince dönüssün gökyüzü iki çiglik arasinda birakma beni ah gülüm yokluguna alisamam, yoklugun ölüm. GiTmE! Bütün ormanlar atese verilir kuslar da gider bu kent de, ölürüm!!! |
bu BENİM İLK ALDANIŞIM DEĞİL BU BENİM SON YIKILIŞIM DEĞİL BIRAK BU SAHTE GÖZYAŞLARINI BIRAK BU MASUM BAKIŞLARINI ÜZÜLME BENİM İÇİN ÜZÜLME ÜZÜLME BU SON İÇİN ÜZÜLME BEN , BEN, BEN YETERİM KENDİME.... |
HER ŞARKI BİR SEVDADAN DÖKÜLÜR MISRA MISRA HER ŞARKI YAŞANMIŞ BİR MASALI RESMEDER, DÜŞÜN ÇAMLAR ARASINI, MEHTAPLI GECELERİ, MASMAVİ DENİZLERİ DÜŞÜN ŞİMDİ YOLLARA SERPİLEN ÜMİTLERİ HADİ BİR ŞARKI DA SEN SÖYLESENE!.... |
(L) KAÇ DEFA(L) Kaç defa; Umutlara açtım ,kızarmış gözlerimi Seninle paylaştım ,ateşten sözlerimi Her zaman haykırdım, bitmeyen özlemimi Güzel,sevdim seni, inanmadığın kadar Kaç gece; Sırılsıklam oldum ,sağanak yağmurlarda Canım öleyazdı, senin sevgin uğrunda Belki olmasamda, senin bile umrunda Fakat sevdim seni, inanmadığın kadar Kaç saat; Direndi yaşama ,kan çanağı gözlerim El açıp Allah'a ,her gün seni dilerim Anlamsız olsada, sana karşı hislerim İstiyorum seni, inanmadığın kadar Kaç sene; Beklerim bir ömür ,olsa yüreğin taştan Beklerim gözlerim görmese bile yaştan Beklerim baharı ,kurtulabilsem kıştan Bekliyorum seni, inanmadığın kadar |
BİR GÜN ANLARSIN... Uykuların kaçar geceleri, Bir türlü sabah olmayı bilmez, Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden uğultudur başlar kulaklarında, Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık, Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın, Onun unutamadığın hayali, Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine, Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu, Şerefin, faziletin, iyiliğin güzelliğin. Gün gelir de, sesini bir kerecik duymak için, Vurursun başını soğuk, taş duvarlara, Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın. Ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını. Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin aynalarda güzelliğini Boşuna geçip, giden yıllarına yanarsın. Dolar gözlerin, için burkulur Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın tadını sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz Ama yorgun Ama bitkin Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın O zaman bir çiçek büyür kabrimde kendiliğinden Seni NE KADAR sevdiğimi işte o gün anlarsın. |
BİLİR MİSİN? SEN HAYAL KURMAYI BİLİRMİSİN? YA GECELER BOYU UYKUSUZ KALMAYI? OTURUP PENCERE KENARINDA, NİÇ BEKLEDİĞİN OLDUMU SEVDİĞİNİ? BELKİ GELİR DİYE.... BİR YILDIZ KAYARKEN GÖKYÜZÜNDEN, ELİNİ UZATTINMI HİÇ? FARKINDA OLMADAN, BELKİ TUTARIM DİYE... SONRA BOŞ KALINCA AVUÇLARIN, ELLERİNİN ARASINA ALIP BAŞINI, AĞLADIĞIN OLDUMU HİÇ?........... BELKİ SEN AĞLAMASINIDA BİLMEZSİN, İKİ DAMLA GÖZ YAŞI DEĞİLDİR AĞLAMAK, ÖNCE DÜŞÜNMEK, SONRA DÜŞLEMEK, HAYAL KURMAK, ANILARI YAŞAMAK, BÜYÜK BİR ÖZLEMLE HATIRALARA SARILMAK, YALNIZLIĞINI YENİDEN TEK BAŞINA YAŞAMAK, VE HIÇKIRMAK, İŞTE BUDUR AĞLAMAK........... BİLİRMİSİN? |
ON VE SON Bu sana onuncu mektubum Ve de sonuncu Artık fark etmiyor benim için Ne olursa olsun sonucu Nasılsa göründü artık İkimize ayrılığın ucu Derler ki; Her aşkın gökyüzünde bir meleği varmış Bir aşk bitince o melek ağlarmış Ve bir yıldız kendini vurup Sonsuzluğa kayarmış Kaldır başını Bak gökyüzüne Şimdi bütün melekler yasta Ve bütün yıldızlar sana "Gitme" diye yalvarmakta Sense Hala içi boş kupkuru bir inatta Bense Hala resmini çiziyorum bu son mektupta Oysa Aylar var umutlarım komada Hayallerim bitkisel hayatta Ve bu zavallı yüreğim Acele Rh pozitif bir aşk aramakta Anlayacağın Seninle tarihi geçmiş bir aşkı yaşadık ikimiz Eskimiş düşlerim bir eskiciye yakışır artık İple çektiğim temmuzları da sana bıraktım İstersen Göz yaşlarımı bir madalya gibi diz göğsüne giderken Çünkü Kapattım aşkın bütün sayfalarını artık... Son postayı koydu sabrım yalnızlığıma Ve son resti çekti gözlerim Dönüşü olmayan yollarına... Ama yine de sen üzülme Sözüm var kendime Bu aşkı sensiz de yaşatacağım Olurda bir gün Zamansız kapanırsa gözlerim Sakın şaşırma Sana anlatamadığım bu aşkı Orada meleklere anlatacağım Ve işte o gün İki damla yaş düşecek gözlerinden biliyorum İşte o gün Seni de sana ağlatacağım. Dedim ya Bu sana onuncu mektubum Ve de sonuncu Artık fark etmiyor benim için Ne olursa olsun sonucu Sen yepyeni aşklara yolcusun artık Ben en eski yalnızlığıma yolcu... |
| Saat: 20:43 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık