![]() |
Yaşamak Göz Kırpımı Bir Zaman Sessiz bir öfkeyle kararan akşam Gölge gölge gezer içinde odamın Gizem sularında kulaç atan yaşam Saçlarını örer kara sevdamın Oysa ne kara sevdam var Ne beni bir anlayan Nerdeyse şakağıma düşecek ilk kar Yaşamak göz kırpımı bir zaman Ufukları tararken günün yirmidört gözü Akrebi altmış atlı kovalayıp durur Ömrümde vakitlerin toprağa giren yüzü Ve kulağımda İsrafil in üflediği Sûr Hep öncesi var hayatın sonrası umut Yaşanan anlar kayıp giden yıldızdır Zaman sonsuza ezgiler çalan ud Hüzün gözlerimde masum bir kızdır Günler hep aynıdır yirmidört saat Güneş doğar ve batar Üşüyen bakışlarımda donuk bir feryat Geceleri kalbim iki misli atar Kirpiklerimde yalnızlığın hasretin nemi Saçlarımı ay ışığı hüzünle taramakta Bu yürek yangın yeri bu yürek cehennemi Aşk ateşiyle adres adres aramakta. |
Hüzün Gecesi Yine bugün hüzünlüyüm Bana üzülme diyorsun Üzülmemek elim demi sanıyorsun Üzülmemek elimde olsa Seni sevmezdim. Her gün olduğu gibi Bu gün yine bir günah işledim Biliyor musun Yine seni sevdim Yine seni düşündüm Yine senin oldum Bu akşam. Bugün bir günah da işledim gülüm bugün bir günah daha Ama her gün den daha beter bir günah Sana yeniden aşık oldum bitanem Şimdi sen yoksun yanımda Kim bilir ne yapıyorsun şimdi Belki mutfakta ne yemek yapacağını düşünüyorsun Belki Televizyonun karşısına geçmiş etrafına gülücükler saçıyorsun Sen üzülme bitanem ben senin yerinede üzülürüm. Seni hep sevdim her zamanda seveceğim. |
Gittin... Gidişini önlemek için tutmak vardı ellerinden Ellerim değil miydi her dokunuşumda seni ürperten? Ürperdin yine biliyorum. Bir kez dokunsam, bir kez tutsam ellerini Gitmek için biriktirdiğin bütün cesaretin kaybolurdu. Tutamadım Gittin... Bir yıkım gibiydi gidişin Sen adım adım uzaklaşırken benden Çöküp kaldı bedenim olduğu yere Nice terk edişlere dayanan yürek bu kez yenilmişti Bu kadar zayıf değildim ben kalkmalıydım. Kalkamadım... Gittin... Oysa geldiğin gün gideceğini biliyordum Hazırdım gidişine, Kaçak zamanları yaşıyorduk Zaman bitecek ve sen gidecektin Bense, gidişinin ertesi günü Hayatıma kaldığım yerden yeniden başlayacaktım. Başlayamadım... Gittin... Bir şey söyledin mi giderken? "Kal" dememi istedin mi? Son bir kez "seni seviyorum" dedin mi? "Bekle beni döneceğim" diye umut verdin mi? Beynim öylesine uğulduyorduki. Duyamadım... Gittin... Nereye gittiğin önemli değildi Binlerce kilometre uzakta da olsan, iki metre ötemde de farketmiyordu. Artık yoktun ve asıl bu düşünce beni felç ediyordu. Kurtulmalıydım senden, bu yokluk duygusundan kurtulmalıydım. Kurtulamadım... Gittin... Unutulanların arasına katılmalıydım Anıları bir sandığa koyup hayatı bir yerinden yakalamalıydım. Bu aşk noktalanmalıydı, bu sevdadan vazgeçmeliydim. Yapamadım... Gittin... Bir okyanusun ortasında tek küreği kaybolmuş sandalda Dev dalgalarla boğuşan bir denizciyim şimdi. Bil ki; sevmekten vazgeçmedim seni, Bil ki; seninle birlikte sevdanı da taşıyacağım yüreğimde, Bil ki; seni Unutamadım... ...BİTANEM... |
Hüzzam Yüklüdür Gemilerim Sustuğuma bakma, İçimde ne fırtınalar kopuyor Gözlerim ağlamıyor sanma, Yüreğim içte içe sana ağlıyor Aynalara bakıyorum Sanki omuzlarımda yalnızlığın yükü duruyor Yüzüme yıkamak istesem Avuçlarıma ibrikten hüzünler boşalıyor Kaçıyorum artık tüm limanlardan Çünkü hüzzam yüklüdür gemilerim Gözyaşlarımı boşaltacağım bir bulut arıyorum Çünkü gam yüklüdür tüm düşüncelerim. |
Giderayak Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak. Ceylanı kurtardım avcının elinden ama daha baygın yatar ayılamadı. Kopardım portakalı dalından ama kabuğu soyulamadı. Oldum yıldızlarla haşır neşir ama sayısı bir tamam sayılamadı. Kuyudan çektim suyu ama bardaklara konulamadı. Güller dizildi tepsiye ama taştan fincan oyulamadı. Sevdalara doyulamadı. Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak |
Vefâsıza sen sevgiydin içimde, ve sazımdaki en anlamlı türkü, hayatın bana sunduğu en güzel, en anlamlı ve en eşsiz hediyeydin, bir bahar günü… seninleyken tattım , ben baharın tadını, çile koydum sensizken , yalnızlığın adını. yeniden doğmuştum hayata, tekrar filizlenmiştim bahara, hayat vermiştin yapraklarıma, hayatımın kadını. gözlerine baktığımda, kaybolurdum içinde, belki de sen bir melektin, göster sevgini bana , hadi aç kanadını. çile koymuştum sensizken yalnızlığın adını … |
SANA NE SÖYLESEM ÖMRÜM http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Güz geldi ah, güle ne söylesem Sana ne söylesem ömrüm Sen ki şiirler düşürürdün Uzun uğultularla akan sulara Toprağın tuzu, taşın izi olurdum Ayışığı toplardın güllerden Gecenin ürpertisinden çocukluğumuza Kırgın kadınlarımıza yazılarda Oradan oraya savurduğumuz Sarılan sarılan yalnızlığa Şimdi nasıl koysam yerine Kırılan dalı, örselenen çiçeği Okşasam usulca, öpsem öpsem Bulutlarla düşlesem, kuşlarla düşünsem, Şiirle sağaltsam sayrı yüreğimi Sana ne söylesem ömrüm sana Sen ki gümüş pullar düşürürdün Bulanık karanlığına hüznümüzün Yeniden yeniden kazanırdık umudu Unutulurdu yenilgi, susardı ölüm Güz geldi ah, güle ne söylesem Sana ne söylesem ömrüm Toparlan, kanınla katıl haydi Kalan ömrünle, kanayan yanınla Bir yoğunluğa koy günlerini |
Yokluğunu Öptüm ismail sarıgene http://www.izedebiyat.com/ikon/167.gif Kelimelerim kan revan içinde. Yüreğim yorgun, gözlerim solgun. Notaları öksüz bir şarkı gibi Ağlıyorum bulutların koynunda.. Ve kimseler görmesin diye, Gözyaşlarımı kaldırımlara siliyorum.. Mürekkebimle yıkamıyorum Hasretinin karanlık duvarlarını... Gözlerimi kapattım geceye. Şiirlerimi hecelerinden vurup Toprağın beyaz sayfalarına uzanıyorum. Bulanık sularda yıkıyorum Kan çanağı olmuş gözlerimi. Hasretin düşerken avuçlarıma, Mor tonları giydiriyorum Acıyı emen dudaklarıma. Sessizliğe bürünmüşken sevda, Baharlarda filizlenen taze dallardan Darağaçları sunuyorum yüreğime. Yokluğunu öperken dudaklarından Pusular kuruyorum aldığım her nefese.. Oysa umuda gülümseyen bu adam Boyun eğer miydi kanlı pusulara ? Diz çöker miydim karakışlara ? Ama yokluğunda Vuslatları öper gibi, Karanlıkları öpüyorum Adını ezberlettiğim dudaklarımla |
Uykusuz Geceler Mehmet Nacar http://www.izedebiyat.com/ikon/167.gif Her gece yarısında uykularım delinir, Kör karanlık açılır, dev bir hayal belirir. Yüreğim hızla çarpar, seven gönlüm delirir, Kan ter içinde kalır, koşarım ona doğru. Hıçkırıklı gönlümü geceler avutamaz, Kapıldığı büyüyü gözlerim unutamaz. Uzar yorgun kollarım, deler geçer tutamaz, Kahırlanıp yüz dönsem, eğilir bana doğru. Yanardağlar misali kor saçar bacalarım. Bu hayalle tükenir, uykusuz gecelerim. Gitmesin kalsın diye, çırpınır bocalarım, İsteksizce ayrılır, ışıyan güne doğru |
Bir Damla Gözyaşına Ölürüm Sen ağlarsan, Gök, kubbe ağlıyor. İnci gibi gözyaşlarınla, Yüreğime kan damlıyor. Bülbül feryat edip, Hüzün şakıyor. Güller sana üzülüp, Boynunu büküyor.. Sen ağlama canım, Ben senin yerine ağlarım. Kederinle yüreğimi dağlarım. Varsın kararmış ruhum, Biraz daha kararsın. Yeter ki, o güzel yüzünde Gonca güller açsın.. Sen sevda perimsin. Gülüşünle güzelsin. Hassas ruhunla, Bende özelsin. Semadan yere inen, Tanrının lûtfu, İyilik meleğimsin.. Sen ağlama, Hüzün gözlüm. Hep gül şiir sözlüm. Yüreğim dayanmaz, Bir damla gözyaşına, Ölürüm! |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık