![]() |
Canda Can Ol! Yüreğim hüzün yüklü, bulut olup, dolmuşum Umut çiçeklerini birer birer yolmuşum Issız zamanlardayım aynalarda solmuşum Geceler buz bakışlı şafaklarım hardadır Baharı görmeyince çiçek dalda açar mı Yari görmeyen gözler ışığını saçar mı Gülü terk eden bülbül! Bu kadar da naçar mı Gül solmuş, boyun bükmüş, gönül ahu zardadır Bu bir yürek sesidir seni sevdiğimi bil Sevmiyorum desemde yalan söylüyor bu dil Bende bir tek sen varsın geride ne varsa sil Görmez senden başka yar, göz hayâda ardadır Dilsiz çığlıklarımı rüzgarlara salsam da Ayaz sensizliklerde ölümlere dalsam da Korkma! Çalmam kapını, eşiğinde kalsam da Seni sensiz yaşayan, can boranda kardadır Bu gönül iflah olmaz ses vermezsen çağrıma Eller çare bulamaz sinemdeki ağrıma Yaban elde ölürüm basmaz isem bağrıma Gönül düşmüş maraza, çare yalnız yardadır Bir yanım yalnızlıktır bir yanım hepten kayıp Coğrafyam kabul etmez! Senli düşlerim ayıp Bu soluksuz yüreği bir garip hasta sayıp Soluk ol! Canda can ol! Canan cansız dardadır... Saadet Ün |
Şimdi git! Say ki Seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik Say ki Gece mektuplarının en güzel aşk şiirlerini beraber ezberlemedik Say ki Sevda trenini kaçırdığım durakta bir süre beraber bekledik Sen git! Ben gelemem bu yürekle! Ya da kal! Eylül yağmurlarını bekle! Seni yağmurdan sonra seveceğim Saçlarima ak düşmemiş halimle Sen yaşlardayken 18inde-20inde Seni yağmurdan sonra seveceğim Kaldırımların ıslak ve temiz haliyle Yaşlı yüzüm delikanlı yüreğimle, Seni yağmurdan sonra seveceğim Aşksız geçen onca yılı yakacağım Sevda aleminde kendi ellerimle Şimdi git! Say ki Seninle sahilde ki çardakta hiç dondurma yemedik Say ki oturup konuştuğun yaşlı ve yabancı bir adamdı Ve sevdadan hiç söz etmedik Say ki Hiç gülmedik Aynı şeyleri sevmedik Ve yağmurdan sonra beraber yürümedik Seni yağmurdan sonra seveceğim Kimse bilmeyecek, herkesden gizleyeceğim Yağmurdan sonra ki toprak kokusu olacak havada Seninle gök kuşağının altından gececeğim Seni yağmurdan sonra seveceğim Ve seni sevdiğimi kimseye söylemeyeceğim Belki bu dünya gözüyle gördüğüm son yağmur olacak Islak kaldırımlarda sırılsıklam yürüyeceğim Ben seni yağmurdan sonra seveceğim Ve bir gün ölürsem Yeşil gözlerinde öleceğim Uğur ARSLAN |
Mecnunum Leylamı gördüm Bir kerece baktı geçti Ne sordum ne de söyledi Kaşlarını yıktı geçti Soramadım bir çift sözü Ay mıydı gün müydü yüzü Sandım ki zöhre yıldızı Şavkı beni yaktı geçti Ateşinden duramadım Ben bu sırra eremedim Seher vakti göremedim Yıldız gibi aktı geçti Bilmem hangi burç yıldızı Bu dertler yareler bizi Gamzen okun bazı bazı Yar sineme çaktı geçti İzzeti der ne hikmet iş Uyur iken gördüm bir düş Zülüflerin kement etmiş Yar boynuma taktı geçti Aşık Veysel |
Kanatsız bir kuşum, artık uçamıyorum, Kaçmak istesem de, senden kaçamıyorum, Yüreğim seninle, öyle dolu ki, Sensiz nefes bile, alamıyorum. Her sabah çiçekler, sevgiler açsın, Hiç solmasın yüzün, hüzünler kaçsın, Gözlerin hep gülsün, neşeler saçsın, Sen ömrüm boyunca, başımda taçsın. İstemem olmasın, sensiz akşamlar, Artık hiç akmasın, gözümden yaşlar, Sen benim aşkımsın, alın yazımsın, Solmasın gönlümde, yeşeren bahar... İLKNUR BOZKAYA |
İşte böyle gideceksin salına salına ardına baka baka Kimi bekliyorsun da bakarsın ardina Demezler mi adama? Sen bir gurursuzu sevmedin ki güzelim Ki gelsin ardından O asilce sevdi ve asilce gitti Yaptığını çekeceğinden kuşkun mu vardı da Şimdi elem içinde ağlarsın Görünen köy misali var mıydı gerek klavuza Şimdi yerli yersiz ağlama vaktidir Çevrene ne yapacağım diye sorma vaktidir Alacağın cevabı ben söyleyeyim güzelim Bilmiyorum diyecekler Kimin gücü yeter ki zamanı geri çevirmeye Öyleyse sen sadece susmayı dene İlk gittiğin gibi güçlü sansınlar seni Bu beni daha mutlu eder Bir çaresizi mi sevmişim dememem için Sen öyle olmasan da ve ben bilsem de Sen güçlüymüs gibi yap Şimdi hoşçakal deme zamani Amma sen hoşça kalmayi haketmiyorsun ki Sevmenin ve sevilmenin hakkini verebilenendir o Sana söylenecek tek sözüm var Bu ömrü sevgiye hasret Mecnun misali yaşaman dileğiyle... Tel tel olsa yüreğim her tel sen olsan Koparırım yüreğimi yine aramam seni.. Varsa söylenecek bir söz sevgi adına Bırak ben söylerim gülüm sen sadece sus... Fatih YEŞİLGÜL |
Zaman seni bana unuttururmus. Hep oyle dediler. Zamana birak muhakkak unutursun dediler. O kadar uzun zaman gecti ki,gidisinden bu yana... Eger zaman gercekten unutturuyorsa gideni, bu kadar uzun zaman gecmesine ragman, neden hala aklımdasın..? Neden seninle ilgili her seyi hatirliyorum..? Her ayritisina kadar... Zaman zaman kendimi inandirmaya calisiyorum, seni unuttuguma... Soruyorlar, yakinlarim... Arkadaslarim... Dostlarim... "Unutabildin mi" diye. "Evet unuttum"diyorum. "onun hakkinda en ufak bir seyi bile,artik hatirlamiyorum"diyorum. "Biz sana soylemistik"diyorlar. "Zaman herseyin ilacidir,unutturuyor"diyorlar. Icten ice guluyorum onlara. Ve merak ediyorum, onlar unuttuklarini iddia ettikleri asklarini,gercekten unutabildiler mi..? Yoksa acilarini azda olsa hafifletebilmek icin "unuttum" numarasi mi yapiyorlar..? Benim gibi... Sen gittikten sonra, cektigim acilarimi, uykusuz gecelerimi kimseyle paylasmadim. Belkide paylasamadim... Kimsenin bilmesini istemedim. En yakinimdakilerin bile... Cunku ne kadar cok kisi bilirse, acim o kadar buyuyecekmis gibi hissediyorum. Hep mutlu gorunmeye calistim. Hic etkilenmemis gibi davrandim. Hatirliyormusun bitanem..? Sen bana her zaman,cok guclu bir yapiya sahip oldugumu soylerdin. Kendimi her gucsuz hişssedisimde, senin bu sozlerini aklima getiriyorum. Ve kendimi daha iyi hissediyorum. Ama sen gittikte sonra anladim ki, ben senin sandigin kadar guclu bir yapiya sahip degilmisim. Aslinda ben gucsuzmus,sadece guclu gorunuyormusum. Halada oyleyim... Gucsuzum ama guclu gorunuyorum. Gorenler cok sasiriyorlar. Bu olaydan nasil hic etkilenmemis oldugumu merak edip,soruyorlar. Onlara"demek ki sandigim kadar cok sevmemisim.Gidisi beni etkilemedi"diyorum. Ama bunlarin sadece buyuk bir yalan oldugunu, sende,benim kadar iyi biliyorsun. Gidisini beni inanilmaz sekilde etkiledigini, acilarimin inanilamayacak kadar derin oldugunu sende biliyorsun. Zaten su koca dunyada bunlari bir sen,birde ben biliyorum. Beni terkettigin,birakip gittigin icin sana kizabilmeyi isterdim. Ama bunu bile basaramiyorum. Her ne kadar bana yapmamis olsanda, gecerli bir aciklaman vardir diyorum. Zaten ben seni hala sevmeye devam ederken,sana nasıl kizabilirim ki..? Eger bir gun,gittigine pisman olup, geri donmeyi dusunur de,reddedilme korkusu duyarsan, sakin korkma hayatım..! Cunku ben; seni hala bekliyor olacagim. Ne kadar zaman gecmis olursa olsun. Cunku ben; Senin geri donecegin gunun umudu ile yasiyorum. BERNA ÖZGİLGİL |
Nostalji Şimdi nisan ayında olmak vardı… Yağmurlu ikindi… köy yollarında bastığım çamurlar iz iz dolardı, Kök kök sarı çiğdem avuçlarımda… Evde soba hafif hafif yanıyor, Kalaylı tencerede yine bir şey kaynıyor, Ebem, seccadesinde dua mırıldanıyor Dün kuzlayan koyunun kuzusu kucağımda Önce ekmekle gelir günün çorba kokusu, Bir de kavrulmuş belli şifalı dut kurusu Ne kadar aç olsam da, sarar akşam Uykusu… Öylesine yorgunum çardağın Kenarında. Derken… misafir gelir teebessümler… hoş-sefa, Emmiler hemen de dalar askerliğinden Lafa, Demlikte çay tükenir… gönül ister ki daha... O, gün görmüş sohbetler hala kulaklarımda… Ordan burdan… Yine gelir sonunda sıra bana Her gün de nazlanırım… Ama hiç kıramam da Halam yine duygulu; illa “Yemen” der bana “Giden Gelmiyor…” diyemem, kitlenir boğazımda Anam Hacı’yı hatırlar yiğit, uzun boyuyla Halam da Hüsnü’sünü… Kalan dört çocuğuyla Ben hava değişsin Diye… Bir de… Yar arzusuyla “Suna Boylumu” söylerim… Yürekten, duya duya Sıradan bir gecedir, döşeğime uzanıp Uykumu ürkütürüm hayalimle anlaşıp Aklım şiir kesilir…. Sonra biraz uslanıp Pınarda buluşuruz rüya rüya Suna'mla Sabah ne eken gelir, horoz ne aceleci Kuşların toy düğünü, koyun-kuzu sesleri Akşam hüznünü çoktan atmış kır çiçekleri Dalga dalga son bulur tan yeli yanağımda Serinliğinde seni, canlılığında Toprak kokularında… Kuş seslerinde Günün mor ufuklardan yükselişinde Seni… Mendil sallayışını, göz göze bakışını… Kahvaltıda düşünmek, hep mi hep hayalimde… Erdal Gişi |
Gitmemeliydin Yüzüm dayalı kalmamalıydı pencerede Yokluğun bir başka yağmur yağdırmamalıydı yanaklarıma Kırık bir cam parçasıyken bedenim Bırakıp gitmemeliydin yabancı ummanlara Direnirken gözlerim gözlerinde Yanmamalıydı sol yanımda duran deniz Ayrılık dememeliydim adına Senden baskaşı yokken gözlerimin aynasında Bükülürken gövdem sevdana üşümemeliydim bir türkünün yakarışlarında Gitmemeliydin hüküm giydirip suskunluklara... FUAT EDİP |
Kirlibeyaz haylaz bir adamdan da başlanabilir sevmeye Tertemiz kağıtlara mürekkep dağıtır da sonra gelip yıkanır teninle kara bir adamdan da başlanabilir sevmeye upuzun yola düşse gece korkar da sonra gelip sığınır gölgene ucuz bir adamdan da başlanabilir sevmeye tepeden tırnağa yağma durur da hep ‘bi dostluk’ kalır geriye Enver Ercan |
Mutlu musun? Şimdi mutlu musun.? Aylardır yolunu beklerken, Gözlerimden düşmeyesin diye Gözyaşlarımı içime atarken, Sensiz geçip giden ömrüme sitemler yağdırırken, Meğer sen çoktan gitmişsin benden. Söyle şimdi mutlu musun.? Sana istediğini veriyorum, alsana, Yıkılmış bir duvarım şimdi, ağlasana. Yarım kalmış bir masalım, Gücün yeterse tamamlasana, Gözlerime bakıp, yalanlar uydursana. Söyle mutlu musun şimdi.? Gelmen için açarken ellerimi göğe, Gitmeni diliyorum içimden iç çeke çeke, Gözlerimden düşmeyesin diye ağlamazken, Haykırarak ağlıyorum, içimden çık git diye, Yaralı yüreğime tuz bastın, merhem niyetine. Söyle mutlu musun şimdi.? Ben seni gerçekten sevdim, Küçük bir çocuğun, tertemiz duygularını besledim. Katran karası gecelere yandım, kan ağladım, Ben sevdiğimi sahte gülüşlere satmadım sevgili, Sana yar dedim. anlamadın... Ayşe Manav |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık