![]() |
İki elinde su dolu iki kova Bahçe dibi serviye doğru Fadime kız geliyordu Anası çamaşırları yumuş Çitin üstüne seriyordu Ağası çömelmiş duvar dibine Çenesi dizlerine dayalı Tütün içiyor. Oktay Rıfat |
Gözbebeğim Sen hiç aşık oldun mu gözbebeğim? Geceler boyu düşündün mü her gün? Ben hep seni sevdim, hep seveceğim O benim işte, karşında gördüğün. Bir çift ela göz taktı mı peşine? Gece gündüz yer etti mi aklında? Tutuldun mu hiç sevda ateşine? Eridin mi için için sonunda? Sen aşk nedir, bilir misin güzel kız? Aşk ateşi yaktı mı yüreğini? Bendeki acılar şimdi sayısız, Aşkın, acıya bıraktı yerini. Sevenler için ızdırap derlermiş, Doğru söze ne demeli, bilmem ki! Izdırap da, acılar da bendeymiş, Aşk, böyle de yaşanırmış, değil mi? Aşk, sevilenler için gurur demektir, Acılar benim oldu, gurur senin. Mutluluğu bulur muyum? Kimbilir? Son sevdiğim sensin, bir de gözlerin! .. Mehmet Ali Çıbıklı |
Bıraktım artık Yağmurda serçeleri beslemeyi Şehrin yakamozlarını seyretmeyi Bıraktım anne Güzellikten yana nevarsa Yaşamaya değer hayata dair nevarsa Bıraktım artık Bıraktım artık Anılarımdaki sokakları çağırmayı Terk edilmeden ayrılamamayı Ölesiye sevip tutuk kalmayı Yüreğimi ısıtmak için sözlerini beklemeyi Hergün bu aşk sofrasında dil kurşunu yemeyi Bıraktım artık Bıraktım artık Gündüzleri martılara ekmek atıp ıslık çalmayı Akşamları mehtaba karşı türküler yakmayı Geceleri o vefasıza o değmeze şiirler yazmayı Uyumadan önce resmine sarılmayı Uyanınca aynadaki resmi öpmeyi Bıraktım artık Bıraktım anne yemin olsun Ona dair hayatımda ne varsa Zerresini bile sildim gömdüm asra. MEHMET ARSLAN |
SEVGİ Nasıl söylesem bilmem, Ve anlatsam ne ile? Bu öyle bir duygu ki Gelmez kaleme, dile... Sen varsın bakışımda, Her nefes alışımda, İçimde ve dışımda, Günahlarımda bile! Gözümde, hayalimde Hiç sorma ki neler var... Sendedir ufukları Ve ancak sana kadar... Dünyayı iki şeyden İbaret bilirim ben; Biri, herşey olan sen! Biri, sen olmayanlar! Enis Behiç KORYÜREK |
Olmaz mı Zaman taş Başı boş / Bırakıp gitsen Tutsan / Taş olur da sapan olur / Çocuklara eğlence... Zaman taş Başı boş / Baş yarıp / Bir yere varır / Gider Ev olur Duvar / Eşik Babil'e kule Değirmene dibek... Madem ki ışınan atom Düşünen taş parçası Cana can Her şeyle her şey Olmaz mı / Sevişmek... Fikret Kızılok |
Arkadaş Olmasın o ta içten Gülen gözlerde yaş Bir gün gelip ayrılsak da Seninle arkadaş Bir kıvılcım düşer önce Büyür yavaş yavaş Bir bakarsın volkan olmuş Yanmışsın arkadaş Dolduramaz boşluğunu Ne ana ne kardaş Bu en güzel bu en sıcak Duygudur arkadaş Ortak olmak her sevince Her derde kedere Ve yürümek ömür boyu Beraberce el ele Olmayacak o ta içten Gülen gözlerde yaş Bir gün gelir ayrılsak da Seninle arkadaş |
Bir Yudum Aşktım! ... Uykusuz gecelere başın koymadığın Hasrete kucak açmadığın Yüreğinle sarmadığın Öpmediğin dudaklarım susayan sana Uzanıp mavinin gizine Avuçlarına alamadığın ellerim Sıcaklığına hasret olan Hiç bir şey değil Bir yudum aşktım Yağmur sonrası toprağın kokusu Rüzgar esmesiyle ruhuna dolan Gözyaşlarım senin için akan Gözlerim sana nurunu sunan Sebebim, yalnızlığım Sol yanım da sızım Yüreğim aşkınla yanan Hasretim, sözlerine serçe misali konan Umudum, yokluğunla beni saran Rüyalarım, seni bana her gece Yeniden yaşatan! ... Hiç bir şey değil Bir yudum aşktım! ... Nisan Serap Muratoğlu |
Acı Ayrılık Çalıyor zilim, alacaklım kapıda, Açmıyorum, çünkü alacak seni benden. Sende biliyorsun, kapımı çalan delicesine, Adını duydukça delirdiğim, acı ayrılık... Ben gitsin diye beklerken, O daha da yaklaşıyor bana. Ve hazırlanıyor tüm engelleri yıkmaya, Adını duydukça delirdiğim, acı ayrılık... Ayrılacağımı düşündükçe senden, Kaynar sular boşalıyor bedenime. Ağlıyorum gözlerimden kan gelene dek, Ve gitmesi için yalvarıyorum ayrılığa, Ama anlayışlı değil ayrılık, senin gibi... |
Ben deniz kızı. Sen! Aşkın efendisi.... ......... Zaptiyeli şehirlerin mülteci hayallerinde titreyen heyecanlarla.... firar gecelerin sabahına gün gibi.... martı çığlıklarına takalım sevinçlerimizi. Deniz altı dalışlar götürür ikimizi mercan kayalıklarına midyenin incisini saklaması gibi gizle gizemli kuytularına düşelim dokunuşlara süngerimsi süngerimsi içelim birbirimizi. İkimizden sızan ışık kırılmalarında içimizdeki güneşe doyuralım yedi renginden öte çoğalıp karıştığımızda ısınır yürekleri yakan ateş ateşlere çizelim resimlerimizi Paydos vakitlerinde zamanın üçüncü vardiyasına koşmalarda bulalım kendimizi akrep yelkovan kovalaşmalarında selamlaşan dokunuşlara salalım tebessümlerimizi Ardından İnsanca ağlamalar dolsun pınarlara deniz kızı okyanuslara uğurlanırken aşkın efendisinden yansırken hareler yanaklarda tutulan nefes duyulan ses lâl ile lâ kalsın sana, bana. Aşka Aşkım! Bu günkü şarkım… Nevin Kurular |
şimdi hayalimde boş bir yolda yürürdüm sağından deniz sokuldu kenarına, ben onu düşündüm rüzgar çıktı karşıma sardı beni üşüdüm ay ışığı vuruyor tepeye, ve orada duran yanlız bir adam, ben onu düşündüm yakamoz yolum oldu sana dön bi bak bana hayallerimle suya düştüm çok üsüldümm şimdi gözlerimi yaşa bürüdüm yoksun ya kendimi çöle sürüdüm hacer sarıibrahim |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık