![]() |
Çiğ Tanem nasıl düştüm bilmiyorum bu bilmecenin tuzağına, öylesine genç bir yürekle aşıktım sana, seni kaybedilmiş zamanlar içinde bulmuştum sanki, ama kaybetmekten korkuyordum belli ki, yangını oldugum yıllar geri gelmişti sanki, seninle daha rahat, daha mükemmeldi her şey, sevgi zinciri sarmalamıştı bizi, vazgeçilmez olmuştuk ikimizde, bu kadar çok seveceğim hiç aklıma gelmemişti, her anı bile apayrı bir heyecan, tıpkı ilk tanıştığımız o anki gibi, seni seviyorum Çig Tanem, yokluğuna düştügüm her saniye, sesini duymadığım her an kabusum oluyor, kendimi tanımaz oluyorum, önce kendime sonra da, seni bıraktığım o güne lanet ediyorum, işte o gün geliyor aklıma, öylesine içten, öylesine masum bir sarılışın vardı ki sanki son veda busesiydi dudağıma kondurduğun öpücük, seni özlüyorum Çig Tanem, her gece başka bir uyanışla irkiliyorum, boşalıyor bütün iliklerim, sarhoşluğunu atamıyorum üzerimden, ağlıyorum beni terkettiğin yalnızlığa, haykırışım oluyor kaderime,ama isyan etmiyorum, hayatın bu kadar acımasız, bu kadar anlamsız olacaği gelmemişti aklıma, seni şiirlerde, seni resimlerde bile hatırlamak güzel, hatıran kaldı bana "Gölcük" sokakları her kaldırım taşında adın yazılıydı sanki, seni bekledim Barbaros Lisesi'nin kapısında, her hafta sonuydu dolaştığımız Kavaklı Sahili, umudun bulustugu her yandı Iskele, el ele gezindiğimiz Değirmen dere, Izmit Fethiye, bir yenileşme içinde her kare, ama sen gelmiyordun bana, unuttuğunu sanmıstım aslında, ölmüş olduğun gelmiyordu aklıma, gözlerim sığınaklarında sırılsıklam, bir umuttu bir demet gül koymak mezarına, dokunabilmekti toprağina avuç avuç, o da yok olmuş enkazlarda, adın dilimde sevdan yüreğimde, hep sen olacaksın gülüşlerimde, unutulmayacaksın mısralarımda bir tanem en güzel cennetinde, sen rahat uyu "Çig Tanem", |
Sonbahar Fani ömür biter,Bir uzun sonbahar olur. Yaprak, çiçek ve kuş dağılır, tarümar olur. Mevsim boyunca kendini hissettirir veda; Artık bu dağdağayla uğuldar deniz ve dağ. Yazdan kalan ne varsa olurken haşır neşir. Günler hazinleşir, geceler uhrevileşir; Teşrinlerin bu hüznü geçer ta iliklere. Anlar ki yolcu yol görünür selviliklere. Dünyanın ufku gözlere gittikçe tar olur. Her gün sürüklenip yaşamak ruha bar olur. İnsan duyar yerin dile gelmiş sükutunu; Bir başka musikiiye geçiş farz eder bunu. Teslim olunca vadesi gelmiş zevaline, Benzer cihana gelmeden evvelki haline. Yaprak nasıl düşerse akıp kaybolan suya Ruh öyle yollanır uyanılmaz bir uykuya: Duymaz bu anda taş gibi kalbinde bir sızı; Fark etmez anne - toprak ölüm maceramızı. Yahya Kemal Beyatlı |
Sen benim hiçbir şeyimsin Sen benim hicbir seyimsin Yazdiklarimdan cok daha az Hic kimse misin bilmem ki nesin Luzumundan fazla beyaz Sen benim hicbir seyimsin Varligin yoklugun anlasilmaz Galiba eski liman uzerindesin Nasil karanligima bir yildiz olmak Dudaklarinla cama cizdigin En fazla sonbahar otellerinde Universiteli bir kiz uykusu bulmak Yalnizligi olduresiye cirkin Sabaha karsi olduresiye korkak Kulagi cabucak telefon zillerinde Sen benim hicbir seyimsin Hicbir sevismek yasamisligim Henuz bos bir roman sahifesinde Hic kimse misin bilmem ki nesin Ne cok cigliklarin silemedigi Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hicbir seyimsin Yabanci bir sarki gibi yarim Yagmurlu bir agac gibi islak Hic kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasinda cagirdigim Cocukluk sesinle aglayarak Sen benim hicbir seyimsin |
Kollarında Öleyim Gece yıldızımdır güzel ellerin, Gündüz güneşimdir badem gözlerin, Ateşinle yaksan bütün bedenim, An be an yak beni, yak; kavrulayım... Boyuna bakarım yürüyüp gitsen, Boynumu bükerim işkence etsen, Ah kollarını açıp "hadi gel" desen, Sarar sarmaz kollarında öleyim... Kader yüzün asmış bana bir kere, Diz çöksem ayağın bastığı yere, Değişmem o yeri tüm dünyalara, O bastğın yerde mezar olayım... Bayram Tunca |
Gözlerim Gözlerinde Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde uzak bir işik mi yanar? Bakişlarinda beni dinlendiren bir şey var; Kiyisindaymiş gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limaninda Firtinalardan geldim sende dinleniyorum. Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum; En eşsiz dakikalar sürsün senin yaninda... Hiç yumma gözlerini, işigin eksilmesin, Gündüzüm aydinligim, ipek böcegim benim! Güz bahçemde açilmiş o son çiçegim benim! Yorgun kalbim seninle elem nedir bilmesin; Ayirma gözlerimden çocuksu gözlerini, O sakin o yalansiz, o kuytu gözlerini. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Çırpınışımız Kaderimiz ortak seninle Hep ayrılıklar özlemler Hep arayışlar, bekleyişler Yanlızlıklar, yalnızlıklar… Biliyorum isyan değil çıplıklarımız Biliyorum haykırış değil Boşa değil umutlarımız. Boşa değil bu çırpınışlarımız. Sende biliyorsun bitecek bir gün; Sende biliyorsun son bulacak, Sevgimizle işte o gün Yarınlara yolculuğumuz başlıyacak….. |
http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10127-birgun.jpg Bir gün seni anlatacağım. Gidişi gelişinden çabuk oldu, Bitişi, başlamasından kolaydı “Bir sevda rüzgârıydı Esti, geçti.” diyeceğim. Bir gün seni unutacağım. Ellerini, gözlerini, Dokunuşunu, öpüşünü Ve sana ait herşeyi... “Biri vardı bir zamanlar Yıktı, geçti.” diyeceğim. Bir gün seni tekrar yaşayacağım. Gözlerim kapanırken Son kez hatırlayacağım... “Birini sevmiştim bir zamanlar Hâlâ seviyorum.” diyeceğim... |
Çocukça Aşk Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden... |
Deniz Sensiz Nasıl Dalga dalga saçlarını almış. Efendiliğinden eser yok; çıldırmış. Nerede sendeki o ince nakış İmreniyormuş belli ki sensiz kalmış Zikredemedi ama her şeyini kaybetmiş Sordum söylemedi ama maviliğini gözlerinden almış Eminim seni daha fazla tanısaydı kabuğuna çekilir ağlardı Nehirlerden duydum galiba ağlıyormuş onları taşırmış Sen de mi dedi beni görünce sonunda konuştu anlatamamış İlk önce hafiften aldı içi dolmuş benimle boşaldı Zamanını sordu seni en son görüşümün sarardı Nasıl; saçların aklına gelmiş Alıştın mı dedi; dedim ki söylenişi Sormamalıydım dedi ve gelişini Issız dedi görsen iç çekişini Lakin gülüm ona yoktu görmek gülüşünü. |
Seni Ben Unuttum Bir akşamüstü bir rüzgâr yapıştı belime, içtik beraber. Sarhoşluk daha çok acıtır dedi, gözleri yaşararak. Önce inanmadım. Sonra kudurdu, kudurdu. Başım döndü, bağırdım... "Sen, giderken gülüm izlerini silmeyi unuttun. Sen, giderken bitanem, bende bıraktıklarını almayı unuttun. Sen, giderken aşkım, sen hâlâ bendeydin. Çalan bir müzik parçasının sözlerinde unuttun kendini. Bir ağustos akşamında unuttun beni ve seni. Süzülen damlaların sıcaklığında, Sensiz bir gecenin sabahındaki hıçkırıklarda unuttun seni. Terasda içilen bir bardak çayda ya da bir bardak birada unuttun. Bir mangal ateşinin sonrasında, yanmış közlerde unuttun. Beyoğlu'nun o güzel sokaklarında, O ıssız kalabalıkda unuttun kendini. Söylenen yalanlarda, 'iyi ki varsın'larda unuttun seni ve beni. Geceleri baktığımız o yıldızlarda unuttun bizi. Bir daha birlikde çıkamayacağımız Yeniköydeki çay bahcesinde, Papatya'da unuttun bizi. Adını bir türlü koyamadığın gelecekdeki güzel günlerimizde unuttun. Beraber yakılan sigaralarda unuttun bizi. Sen giderken bitanem, SENİ BENDE UNUTTUN !!!. |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık