![]() |
Çürüt Zamanı Çürüt zamanı, Kaybolalım yelkovanla akrebin arasında Çığlık çığlığa dans ederken yağmurlar Biz sabahlara kadar öpüşelim Bırak varsın geçsin incecik kıpırtılar Yitik hüzünlerde kaybolmayalım Kollarını kollarıma bırak Zamansızca zamanlarda dans edelim Yüzyıllar sürsün bitmeyen şarkımız Zamanı eritip şişesini yakalım Ölümsüz aşk adına mumlar dikip Gelecek her anı aydınlatalım Pembe bulutumuzla geçerken Dünyanın üzerinden Mavi bulutlara selam verelim Sıcacık nefesini dudaklarımda hissedeyim Kalksın bütün karanlıklar Zamansız zamanlarda sevişelim Tam vaktine denk düşsün diye her şey Sonra biz saatleri çekelim. |
Sen misin? Sen misin? Hayalperest düşlerimde Olağan üstülüğünü koruyan ahu, Yıldızlarla resmini çizdiğim gecelerde, Yanımda olsaydın, sarsaydın beni. Bilmem ki bu acı, bu ızdırap neden? Ancak senin yokluğun buna cevap. Sen Ne Anlarsın Ağlar mıyım sandın Yıkılır mıyım hareketlerinden Utanç mı duyarım Terkedilmekten Sen ne anlarsın ki Benim içimde taşıdığım yürekten Çok sevmiştim seni Hala da sevmekteyim İşte bu sevda Beni ayakta tutan Sen ne anlarsın ki Sadakattan Ben arkamı dönüp gitmeyi Bilmem Kaçmam senin gibi Her zulmünün ardından Dönüp gelsen, Affet desen Gurur yapmam Yüzüne vurmam Sen ne anlarsın ki İnsanlıktan Alaycı bakıp durma yüzüme Sevmek suç da değil, ayıp da Küçümseme Benim yüreğim sana da yeter Dünyaya da Aşkını dilenmiyorum senden Yalvarmıyorum Sebep sormuyorum Sen ne anlarsın ki Sevmekten. |
Çocuksun Sen-I Dünyanın dışına atılmış bir adımdın sen Ömrümüzse karşılıksız sorulardı hepsi bu Şu samanyolu hani avuçlarından dökülen Kum taneleri var ya onlardan birindeyim Yeni bir yolculuğa çıkıyorum kar yağıyor Bir aşk tipiye tutuluyor daha ilk dönemeçte Çocuksun sen sesindeki tipiye tutulduğum Dönüşen ve suya dönüşen sorular soruyorsun Sesin bir çağlayan olup dolduruyor uçurumlarımı Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Birisi adres sorsa önce silaha davranıyorum Kekemeyim en az kasabalı aşklar kadar mahçup Ve üzgün kentler arıyorum ayrılıklar için Bir yanlışlığım bu dünyada en az senin kadar Ve sen kendi küllerini savuruyorsun dağa taşa Bir daha doğmamak için doğmak diyorsun Ölümlülerin işi bir de mutlu olanların Onların hep bir öyküsü olur ve yaşarlar Bırakıp gidemezler alıştıkları ne varsa Çocuksun sen her ayrılıkta imlası bozulan Susan bir çocuktan daha büyük bir tehdit Ne olabilir, sorumun karşılığını bilmiyor kimse Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Bir kaza olsa adı aşk oluyor artık Aşksa dünyanın çoktan unuttuğu bir tansık Seni bekliyorum orda, o kirlenen ütopyada Kirpiklerime düşüyorsun bir çiy damlası olarak Yumuyorum gözlerimi gözkapaklarımın içindesin Sonsuz bir uykuya dalıyorum sonra ve sen Hiç büyümüyorsun artık iyi ki büyümüyorsun Adınla başlıyorum her şiire ve her mısrada Esirgeyensin bağışlayansın, biad ediyorum. Çocuksun sen ve bu dünya sana göre değil |
Meçhule hep geceye dönmüşün artık güneş uğramaz olmuş semtine ay da karanlık nurlanmaz olmuş göstermiyor cemalini yıldızlar oldum olası yıldız kadar uzak zaten ışıtmaz artık yaktığın sigara da geceyi ve bozamıyor yalnızlığın sessizliğini manalı ezgiler dertler ummanında rotası hasret olmuş geminin hayaller ve umutlar pusulası değil artık ölümün soğuk nefesi tenine değmeye başlamış titremeni engelleyemiyor içindeki harlanmış acılar tutunacak dalın takatın kalmamış ani zemheri vurmuş ömrünün daha yaş yaprağına ve son başlamıştır artık son umudun diyerek son nefes son bir kez son yarin kokusunu çekerek verilsin. |
DİYEBİLSEYDİM Anladım diyemem ki ! Suçluyum. Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi. Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim. En kötüsü beni koyup gitmendi O, öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz. Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın ve hiç gitmezdin, değil mi? Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
sEVgİLim DinLe inan şiir yüzlüm inan güzel gözlüm yaşıyamam yaşıyamıyorum ellerin ellerimde gözlerim gözlerinde bilki kalbimde sıcacık bir sevgin var sende hatıralar var sende kalbim var sana sitem etsem sitem senden doğar ben sende yaşadım ilk defa sende tattım böyle bir aşkı al hatıram olsun,alarmağan olsun sana bu şarkı.... |
Tualdeki Kurdela Siyah Kurdelalı Küçük Kız'a... ay doğuyor yalnız izmir gecesine "zaman değil, uzaklıklar canımı yakan" diyor siyah kurdelalı küçük kız "özelsin, belki de türünün tek örneğisin" demişti beni özel yapanın kendisi olduğunun henüz ayırdında değil tualinde bir rengim, anlayacak ileride onunsa bende buruk bir gülümsemeyi imgeleyen güzel bir dizeye dönüşeceğini kim bilir, belki dillere dolanır şiiri ama bu ülkede şair ancak ölünce meşhur olur! ne demiştim ben? "güneşin battığına çok üzülürsen, yıldızların mağrur doğuşunu göremezsin..." ne mutlu bana ki bir yerim var müzesinde kalbinin hangi duvarını ayırır bana acaba? çok güneş almasın, kuytu olsun ziyaretçim olmasa da mühim değil, darılmam hatta daha iyi bile olabilir gözden uzak kalamayan sevda çabuk kirlenir çünkü vakit daraldığında cesaret bulur ya yüreği insanın bence bundandır yıldırım aşklarının tadı... |
3.şahsın şiiri Gözlerin gözlerime değince Felaketim olurdu,ağlardım Beni sevmiyordun,bilirdim Bie sevdiğin vardı,duyardım Çöp gibi bi oğlan,ipince Hayırsızın biriydi fikrimce Ne vakit karşımda görsem Öldüreceğimden korkardım Felaketim olurdu,ağlardım Ne vakit Maçka'dan geçsem Limanda hep gemiler olurdu Ağaçlar kuş gibi gülerdi Sessizce bir cigara yakardın Parmaklarımın ucunu yakardın Kirpiklerini eğerdin,bakardın Üşürrdüm,içim ürperirdi Felaketim olurdu,ağlardım Akşamlar bir roman gibi biterdi Jezabel kan içinde yatardı Limandan bir gemi giderdi Sen kalkıp ona giderdin Benzin,mum giderdin Sabaha kadar kalırdın Hayırsızın biriydi fikrimce Güldü mü cenazeye benzerdi yüzü Hele seni kollarına aldı mı Felaketim olurdu ağlardım... |
bembeyaz dunyada sensiz.., bembeyaz dunyada seninle yasamak varken uzakta durmak gucume gidiyor senin sevgini seninle paylasmak varken seni sensiz yasamak zoruma gidiyor.... hani insan aglamak ister gozlerinden yas gelmez hani gulmek ister yurekten gulmez.. hani birini bekler ve o hic gelmez ozaman olmek ister ama.. eceli gelmezz....! |
SENSİZLİK düşünüyorum seninle geçen o günleri güzeldi be en azından şu an dan daha iyi hala uykularımda,rüylarımda, gözyaşımın her damlasında sen varsın ama atamıyorum seni içimden yalvarıyorum gecelerce sana ya geri dön ya da artık kalbimi dolduran o güzelliğin sıcaklığın,sernliğin,seni özledim deyişin,o gözlerin... gitsin aklımdan ne olur yoksa içinde yaşadığım dünya değil cehennem olucak sevgilim bak hala sevgilim diyorum sana hayalinle yaşıyorum hayalinle konuşuyorum bazen sen bana her zaman ki o sıcak gülüşünşe glümsüyorsun bende sana gülüyorum oturup şiirler yazıyorum sana bazen sen benden şarkı söylememi istiyorsun gitarımla bazen diyorsun ki seni ölene kadar seveceğim işte o an içimde kıvılcımlar oluşuyor kendimi kaybediyorum anlıyorum gittiğini yanımda olmadığını senin hayalinle geçiyor her günüm her güzel günün sonunda o sözü söylüyorsun bana işte o an evimdeki sessizliğin beni boğduğunu hissedebiliyorum ...BİTANEM... |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık