![]() |
BEN AŞK ADAMIYIM Dolaştığım denizlerce düşünüyorum, Bineceğim son gemi değil midir Hayır sahibi omuzlarda giden tabut. Herkes gibi teselliye muhtaç olsaydım eğer, Derdim ki: "Elbet bir ağlayanım olur benim de; Ramazan geceleri Yasin okuyanım, Baharda kabrime menekşe getirenim de." Fakat bütün bunlar da olur, Yine tasa etmem, Yine kırılmam kimseye. Ben aşk adamıyım, Sevmeye geldim insanları, Gönlümle, elimle, kafamla sevmeye; Hesapsız, karşılıksız, Ayrılık gayrılık gözetmeden. Gün gelip gidersem şayet, Öyle severekten gideceğim ki, Karanlık kıyılardan bile olsa, Candan selamlarım, Civarımdan geçecek gemileri; Güneşli gemileri; Şarkılı gemileri; İçlerinde kendim varmışım gibi! |
Duvarda asılı bir kartpostal, Çalmamış bir saat, Bozulmuş bir zemberek, Unutulmuş bir sandık, Kitletilmeye hazır bir yatak, Askıdaki pantolon, İhanetin rengi şimdi pencereden sızan ışık. nilgün yalçınkaya |
Resti bastım sensizliğe Kalbimdeki cam kırıklarını topladım bir bir Tezgahlarda satılan üç kuruşluk Ve ciğeri kokuşmuş aşklara inat Sana geldim dün gece Kan kırmızı dudaklarda Kğıt yakan ayrılığın feryadı Çatal kaş kısık gözlerle bakan Beyhudeler tarafından mırıldanmakta Tüm imkansızlıklara inat İmkanları katledip Anamdan miras merhametle Sana geldim dün gece İstanbul ihtişamlı korkuların otağı Narin bir nazlı gelin edasıyla Gördün mü bilmem Göz kırptı Hayallerle süslediğim sevgine Ve bende gölgesini çektim üstüme Sana geldim dün gece hüseyin cihan |
Bu ne biçim bir sevda ki Uğruna adanmış baş yok Daldığı gözlerden gör ki Kan ile boşalmış yaş yok Ne fedakarlık var canda Ne de ıstırap bu handa Aşkı uzaklaştığında Bağrına basılmış taş yok sefer kutlu |
IzDIRap Gün sonu; ışıklar, araba kornaları, renkler, insan sesleri… silinir yavaş yavaş kapımın arkasında. yalnızlığım koyulaşır böyle ağır ağır, aheste. Gün kararmış, gün aydınlanmış… bana ne! gün sonu, canım sesli tekilliğim gider, kahrolası bu sessiz yalnızlık oturur ayakuçlarıma. Ne konuşayım şimdi, ne anlatayım? ne anlatsam deli, ne söylesem bunağım! oysa, gün ışısa şimdi ezan okunsa, ışıklar yansa tek tek sonra onlar geri sönüp, araba farları her biri tan yeri gibi geçseler penceremden. ama gün sonu, ışıklar, araba kornaları, renkler, insan sesleri… siliniyor yavaş yavaş kapımın arkasında. ah güzelim, hey gidi eski dostum, ah derdimi dinleyen sesli yalnızlığım. ~ by iedebiyat |
Umut işte, gündönümü, Hoyrat rüzgârın ölümü... Güle verip ben gönlümü, Düşünürüm geceleyin... Geceleyin sevdalanır, Geceleyin umutlanır, Geceleyin ben uyanır, Düşünürüm hep ölümü... Ölüm tende güz iklimi Ki bir esrik şarkı gibi Alır gider beni kimi Güne boyarım ölümü... Bülent ÖZCAN |
Döngü Bir keman, Bir de ney ağlar ... ben gibi Bir demlik, bir de gözyaşı sızar İçimdeki sen misali... Birikir de birikir. Kuru gürültüdür yağmur ve gereksiz bir kurşun olur şimşek Düşlerim kaç renk taşısa da Kaybolur gecenin nankörlüğünde Dökülür de dökülür. Takılır türkü peşine savaş Acıya yakılır da, aşka yakılmaz ağıt Lâl yer kalem, kör olur güneş Suskun ve karanlık bir dünya kalır Döner de döner. Bir bayrak Bir de bebek yanar...ben gibi Bir şehit düşer, bir ocak söner Ha evlat acısı, ha vatan sancısı İkisi de aynı yangın Tüter de tüter. Kuru küfürdür şiirler Ve gereksiz bestelenmiştir onca marş Dua gibi tekrarlasak da Kaybolur bunca teneke sesi içinde Vurdum duymazlar içinde Özgürlük de bir gün biter. - Bir keman - Birikir de birikir. - Kuru gürültüdür yağmur - Dökülür de dökülür. - Takılır türkü peşine savaş - Döner de döner. - Bir bayrak - Tüter de tüter. - Kuru küfürdür şiirler - Özgürlük de bir gün biter. A.Altincicek |
eylül sabahının serinliğini Yaprakların serinliğini Ciğerlerime dolduruyorum Sessizlik ve serinlik Birleşiyor Yıkanmış güvercinler Ve çok uzakta bir tren sesi Her zaman yeniden başlamak duygusu Doğuyor içimde Her uyanışımda Düşmanlarımı bağışlıyorum Daha çok seviyorum dostlarımı Her uyanışımda Eylül sabahının serinliğini Yaprakların serinliğini Yüreğime dolduruyorum http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifAtaol BEHRAMOĞLU |
Yüregimdeki çocuk Yüregimde bir çocuk Sevinçle hüznü Bir arada yaşıyor Bir elinde umut çiçekleri Digerinde mutsuzluk dikenleri... Yüregimdeki bu çocuk aglıyor, Batmış eline Mutsuzluk dikenleri... Umut çiçekleri Gönlünü okşuyor... Kendisini Bekleyen geleceği Umut çiçeklerinde Biliyor... Yüregimdeki çocuk Ellerin de Umut çiçekleri, Gözlerinde Bir ümit ışıgı yanıp sönerken Kendisine sevgiyle uzanacak Bir dost eli bekliyor... Yüregimdeki çocuk Bir elinde umutsuz dikenleri Digerinde umut çiçekleri Gözlerinin içi gülüyor... Yüregimdeki bu çocuk Gelecekten umutlu Hayatla barışık yaşıyor... 06.04.2005 saat: 12:00 Halide Selcan Karagül |
Sabaha Karşı Gece Ben sabahları seviyorum Sabah koksun istiyorum gözyaşlarım Soframda ekmek, çay ve sabah Sabahları açsın çiçek Kuşlar sabahlara sarılsın güneş gibi Bu yüzden geceleri uyuyup Sabahları açıyorum gözlerimi Ben sabahları seviyorum Şafaktan önce uyanıp Terkedişini seyrediyorum gecenin Terkedişin geliyor aklıma Susuyorum.. Gün vuruyor mührünü yavaş yavaş Rüzgar ürpertiyor bakışlarımı Ve sabahları hatırlayıp gülümsüyorum Ben sabahları seviyorum. Hatırlıyor musun gidişini? Bir geceydi ve sen, Sen alıp götürdün beni benden Zamanın sonsuz hapishanesinde Müebbete mahkûm ettin kalbimi Bir geceydi hatırlıyorum Artık geceleri seni sevmiyorum Bu yüzden ben Sabahları bekliyorum, Sabahları seviyorum... Erdinç Gürer |
| Saat: 07:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık