![]() |
Gülüşünden Bir Yudum Ver Ömrümden Yedi Yıl Al Şiirlerinin ilk hecesi yap, Yeniden doğuş sebebimi. Cümlelerinle ısıt, İhanetlerin soğuttuğu yüreğimi. Bittiğimde yeni başlangıcım, Çıkmaz sokaklarımda yeni bir yol, Terini akıt ellerime damla damla, Yalnızlığımın ilacı ol. Üşüdüğümde gamzelerini ser, Sahipsiz gamzelerimin üzerine. Gülüşünden bir yudum ver, Ömrümden yedi yıl al... |
HASRETİMLE KAVRULACAKSIN Bir şiir yazacağım sana Bu defa anlayacaksın sana yazılmış olduğunu Tüm şiirlerin, yazıların, söylenmemiş şarkıların Öyle bir şiir yazacağım ki sana Bu defa susamayacaksın! Konuşmak için her adım atıp Geri dönüşlerinden sonra Öyle bir şiir yazacağım ki sana Adımın üstüne basmaktan kaçamayacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Adını içinde, adımı yüreğinde bulacaksın O şiiri her okuyuşunda Kendinden uzaklaşıp bana yaklaşacaksın Öyle bir şiir olacak ki yüreğini hedef alan En ağır bombardımanlardan kaçacak Benden kaçacaksın Kendinden kaçıp yüreğine baktığında Orada yine beni bulacaksın! Sessiz konuşmalarını duymuyorum sanıyorsun Attığın bebek adımlarında buluyorum seni Duyuyorum içinden geçenleri "Anlamıyorum nasıl bilebilir ki" dediğin anda Öyle bir şiir yazacağım ki sana Hiç düşünmeden kendini yanımda bulacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Aşkı hiç yaşamamışım ki diye haykıracaksın! Hislerinin, eski bir aşkı Bir başkasında aramak değil de Aşkı benden önce hiç tatmadığını Yüreğini yüreğimde bulunca anlayacaksın! Gözlerim düşecek önce yıldızlarına Sonra sözlerin eklenecek bir bir adımlarına Özlemim sararacak tüm tenini Öyle bir şiir yazacağım ki sana Yanımdayken bile özlemimle yanacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Kalbini orada bulacaksın "Yüreğime dokunmayalı çok olmuş" diyip Uzun uzun ağlayacaksın! Yüreğin yüreğimle buluştuğunda Hasretlerinin son bulduğunu sanacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Yanımdayken bile hasretimle kavrulacaksın! |
HASRETİMLE KAVRULACAKSIN Bir şiir yazacağım sana Bu defa anlayacaksın sana yazılmış olduğunu Tüm şiirlerin, yazıların, söylenmemiş şarkıların Öyle bir şiir yazacağım ki sana Bu defa susamayacaksın! Konuşmak için her adım atıp Geri dönüşlerinden sonra Öyle bir şiir yazacağım ki sana Adımın üstüne basmaktan kaçamayacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Adını içinde, adımı yüreğinde bulacaksın O şiiri her okuyuşunda Kendinden uzaklaşıp bana yaklaşacaksın Öyle bir şiir olacak ki yüreğini hedef alan En ağır bombardımanlardan kaçacak Benden kaçacaksın Kendinden kaçıp yüreğine baktığında Orada yine beni bulacaksın! Sessiz konuşmalarını duymuyorum sanıyorsun Attığın bebek adımlarında buluyorum seni Duyuyorum içinden geçenleri "Anlamıyorum nasıl bilebilir ki" dediğin anda Öyle bir şiir yazacağım ki sana Hiç düşünmeden kendini yanımda bulacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Aşkı hiç yaşamamışım ki diye haykıracaksın! Hislerinin, eski bir aşkı Bir başkasında aramak değil de Aşkı benden önce hiç tatmadığını Yüreğini yüreğimde bulunca anlayacaksın! Gözlerim düşecek önce yıldızlarına Sonra sözlerin eklenecek bir bir adımlarına Özlemim sararacak tüm tenini Öyle bir şiir yazacağım ki sana Yanımdayken bile özlemimle yanacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Kalbini orada bulacaksın "Yüreğime dokunmayalı çok olmuş" diyip Uzun uzun ağlayacaksın! Yüreğin yüreğimle buluştuğunda Hasretlerinin son bulduğunu sanacaksın! Öyle bir şiir yazacağım ki sana Yanımdayken bile hasretimle kavrulacaksın! |
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır gökten o çirkin ellerini Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Gitgide uzaklaşır batan güneşle sesin Bir bakarım ki benden en uzak çizgidesin Başlar geceye doğru upuzun bir yolculuk Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Yüzünü hatırlatır gökyüzüde ne varsa Gözlerin bu saatte kopkoyu elemlidir Dudakların kimbilir şimdi nasıl nemlidir Ellerin öyle yanar ufuk nasıl yanarsa Yüzünü hatırlatır gökyüzünde ne varsa Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Umulmadık bir anda bitiverir şarkılar Kapanır yüzümüze o mermer kapılar Özlemler ateş şimdi anılar duman duman Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Çagırır yaşamaya bizi tek-tük ışıklar Böylece üstümüze çöker de karanlıklar Camlar, bir bir kapanır, odalar, evler uyur Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Cıvıl cıvıl bahçelerden el-ayak çekilir Yapraklar düşünceli, dallar hüzün kesilir Her akşam uzaklara alır götürür seni Güllerin ağladığı bir saat vardır hani. |
DOST'uma Bir gece yıldızlara baktım, Gözüme bir ışık çarptı, O hepsinden farklıydı Tüm şehvetiyle parlıyordu gökyüzünde Sanki diğer yıldızlara nispet yaparcasına Ben en güzelim diyordu, bunu hakediyordu Diğer yıldızlar sönük kalmıştı onun bu güzelliği karşısında Kıskanıyordu diğer yıldızlar.. Neden O daha güzel diyorlardı neden daha çok parlıyor ? Ama sebebini anlayamıyorlardı Sonra birgün sönük yıldız parlak yıldıza sordu Sen neden bu kadar güzelsin diye Parlak yıldız şöyle dedi : Ben kötülük yapmıyorum, herkese yardımcı oluyorum Kimsenin kalbini kırmıyorum DOSTUM !! Sönmüş yıldız büyük bir şaşkınlığa uğruyor Parlak yıldızın ne anlatmaya çalıştığını anlamıyor Ona DOST ne demek diye soruyor Çünkü bugüne kadar DOST kelimesini duymamıştır sönmüş yıldız. Parlak yıldız açıklamaya başlıyor Dost; kötülük yapmayı sevmeyen , arkadaşları için herşeyi yapabilen Gerektiğinde onunla mutlu olup , onunla acı çekebilen Hayatındaki tüm güzellikleri arkadaşlarıyla paylaşabilen kişidir DOST Sönmüş yıldız o an duruyor, kendini sorgulamaya başlıyor Sonra üzülüyor kahroluyor , neden ben dost değilim diyor DOST'un tavsiyelerine uyuyor Dost gibi olmaya başlıyor , sevinçlerini mutluluklarını Başkalarıyla paylaşmaya başlıyor Diğer sönmüş yıldızlarla tek tek konuşuyor Ve sonunda gökyüzündeki bütün yıldızlar parlamaya başlıyor.. Ama orada bir yıldız var ki; Onun şehvetine güzelliğine hiçbir yıldız ulaşamıyor Çünkü o yıldız TEKTİR ve gerçek bir DOST'tur. DUYGUSAL |
Ayrılık Günü Ben nice ayrılıklar gördüm ömrümce Kuşlar gördüm; kırılmış kolu, kanadı Ayrı düşmüş sevdiğinden kuşlar gördüm Hiç bir ayrılık bana bu kadar komadı Ayrılığın bir ağrıdır vurur şakaklarımda Ve büyür gözlerimde bir okyanus kadar Derinden ses verir içimde bir tel Sonra, birdenbire kırılır, kopar Yeryüzü çekilir altından ayaklarımın Geçer başıma çöken bir tavan gibi gökyüzü Durmadan çalınır kulaklarımda Şarkıların en hüzünlüsü Seni alıp uzaklara giden otobüs Benim üzerimden geçer hışımla Devrilir, bakakalırım ardından Bir sel gibi akan gözyaşımda... Artık ne yapsam boş, teselliler faydasız Karanlık gitgide en derinlere çeker beni Çaresiz, bütün sokaklarında bu şehrin Böyle perişan beklerim dönmeni Dolaşır birbirine yorgun ayaklarım Ellerimi koyacak bir yer bulamam Nereye gitsem, en koyusu acıların Ne yana baksam, çıldırtan bir akşam İstemem ben bu ömrü, bu talihi istemem Böyle durup durup senden ayrılmak varsa Orada bir mezar kazılır benim için Ayrılığın nerede başlarsa. http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/cry.gif |
BEN SANA MECBURUM Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur? Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum bilemezsin Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur İnsan bir akşam üstü anısızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Birlaç hayat çıkarır yaşamından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yanlızlığın hınzır uğultusu Fatihde yoksul bi gramofon çalıyor Eski zamanlarda bir cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun Belki haziranda mavi benekli bir çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki yeşil köyde belki uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin Kötü rüzgar saçlarını götürüyor Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus diyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldayan gizli denizlerin Hayır başka türlü olmıycak Ben sana mecburum bilemezsin (ATİLLA İLHAN) |
Dillenmiş Baharım, Döllenmiş Aşkım Sen sevgi çiçekleriyle Dillenmiş baharım! Sevgi sözcükleriyle Döllenmiş aşkım! Gel! Kanatlarına muhtacım ... Düş ülkemin tanrı misafiri! Hoşgeldin! Güllerim açtı mısralarda Sahralarda küllerim savruldu Haber salındı dört bir yana İçtik yellerden aşkımızı kana kana... Haydi! Hazırım yok olmaya ... |
KATİLİM OL ÖLDÜR BENİ... Seni bıçak sırtı bir yürekle sevdim Ağlayan çocuk yüzüsün şiirlerimde Ve yazılan tüm kelimeler Bu aşkta tüm aşkları kavrar sıkıca Sen şiirimsin Son cümleyi yazamadığım Üç noktaya müebbet Şimdi Palandöken'e dön yüzünü Duymuyorsan da sana ninli söyler rüzgar Bir ağıt kulaklarını sağır eder uzaklardan Boş beşik gibi delersin Marmara'da bir *****n ciğerlerini Saçlarına karda vurmuştur bu mevsimde Deli bir poyraz , biraz hüzündür adın Adın ... Sahipsizliğim Adın ... Kimsesizliğim Adın yakışır hazanın sayfalarına Ve ben En çok adını bilirim senin Gök kırmızıdır Rüyalarım beyaz Gel kuşan silahını gecenin Gel tam on iki yerimden vur beni Gel katilim ol öldür Sevdana dil uzattım Cürmüm aştı sabrının boyunu Gel sırtıma indir hançerini Vuslatı çok gördün bana Bırak da ölümü ellerinden içeyim...... |
Kırgınlığım Seni Bekliyor Sana Nasılsın diye sormayacağım... Ne olur sen de sorma! Bir düşün Nasıl da can yakar bu soru Geçen onca zamandan ve Sensiz uyuduğum yüzlerce geceden sonra... Odamdayım Bu gece canım sıkkın biraz Kursağımda bir şiir takıldı durdu Gemiyor kaleme Bir elim yokluğuna uzanıyor durmadan Diğer elim nikotinde... Güzel bir dizeyi tasarlarken kafamda Gözlerim bir nokataya dalıyor İşte! Orada sen varsın.. Sustuğum Ve tıkandığım her yerde Gülüşün duruyor Bu şehre kış gelmedi henüz Seni yazdan kalma yağmurlarla anıyorum Karlara.. Çığlara gerek yok sevgili Dönmeyeceğini bildiğim için Ben şimdiden üşüyorum Adının anıldığı her dost meclisinde Sana ait sitemler yüzüme yerleşiyor... Durma dön... Dönüşünden umudumu kestiğim caddelerde Kırgınlığım seni bekliyor.. |
| Saat: 23:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık