![]() |
Umut Bizi Terkettiğinde Umut bizi terkettiğinde Kavlanır kanımız Örter patikayı su birikintileri Eşeler gecelerimizi bir çift açık göz Umut bizi terkettiğinde İyilik kaçtığında bizden Körleşir ağaç kabuğu gibi Yüzlerimiz. Andree Chedid |
Söylemem bir daha Mırıldanmam asla, Her notada geleceksen aklıma Ve her nakarattaysan hala Susar söylemem bir daha... Her şarkı yeniden bestelenir gidince sen Sıyrılır manadan, bürünür yenilere; neden? Ezgiler ıslık olur dudaklarımda inceden Dudaktan kalbe iner ismin yine, yeniden... Şarkıların en güzeli yokluğunda, İçinde veda, içinde sevda İçinde rüya, içinde kavga İçinde yalan, içinde riya Geçmeyenleri içinde ve sonra Bitmeyenleri yaşla... Artık küstüm şarkılara Onlarsız bakmalıymış yarınlara, Önce susturmalı Ve susmalıymış sonra... hüsem korkmaz |
-SEN BİR ÇİÇEKSİN- Sen bir çiçeksin Buz tutmuş dağlar Zirvesinde kardelensin Kurumuş bataklıklar Ortasında açmış birtek gül Sen bir çiçeksin Hiç solmayan. -------------- Boynu bükük bir sarı gül misali hüzünlü Hüzünlü ve de o sımsıcak bakışın yokmu,yakar beni Ta derinlerde, çok derinlerde Bir kibrit çakarlar sanki içimde Alev alev yanar yüreğim. --------------- Her bakışımda sana Yüzünde hiç eskimeyen o tatlı tebessüm Ve gözlerin deryalar kadar güzel Deryalardanda güzel Sen, kışın ortasında ilkbahar mevsimi Mevsimlerin en güzelisin Sen bir çiçeksin Hiç solmayan. alıntı... |
Arz-ı Hâl Gecenin bir saatinde Eşiğine varan bendim Kuşlar yuvada, kurt inde Karanlığı yaran bendim Sabahları erken erken Yürek hasretle yanarken Firkatin bahçelerinden Vuslat gülü deren bendim Bendim semada dolanan Bendim oraya ney çalan Parmakların uçlarından Nuru alıp veren bendim Hayır! Hiçbiri değildim Hepsi benim hayallerim... Dolaşarak iklim iklim Doğru yolu soran bendim Seni buldum şahım seni Tut elinden üftâdeni Koma karanlıkta beni Mevlana! Aman efendim |
Siagara elimde,gözyasim benzedi sellere Dertler benim,sebebim yok sevinmeye Gözyasim akip gidiyor ama nereye Gözyaslarim sigmazki denizlere göle dereye Cigerim dumandan çok kötü bir halde Benim askim sigamzdi daglara,yollara Gerçegim dedigim karisti yalanlarin arasina Kanimi akitti bembeyaz karlara Sözlerinle atti beni allahimin kollarina Mezarimi kazdi o yalan askinla Gözleri yalan söyledi askimi kirletti Bosunaymis ask SIMDI basladii SIMDI bitti Sevmekle baslar sevilmemekle biter hayat Sevilen acili dertli huzursuz sevilen rahat Seven acilara artik dayanamaz Sevilen mutlu yüzünde gülücükler eksik olmaz Sevdigim sende takip etmissin yeni modayi Tabii seninkisi sevmek demoda olayii Sevmek moda olursa takip etmek zorunda kalirsin Sevilmeyip bana çektirdiklerinin cezasini alirsin Belkide çaresiz aglarken beni hatirlarsin Geceleri uzun ve sessiz gündüzleri yanliz odanda Yanliz birsi kalirsin dostlarin arasinda Benim sevdigim var dersin biri sevgilin var sordugunda SeVmEk TeHlIkElI DuYgUdUr AnLaSaNa!! |
Viran gönüller, ıssız sevgiler, Isınmıştı yine de yüreğim. Yorgun ayaklar daha kaç adım atacaktı? Titriyordum. Tüm vücudumda hissettim benliğimle, Mevsimler birbirinden kopuyordu, Toprakla yaprak ne güzel sevişiyordu, Öyle ya hep toprağın kollarına. İlk kışım değil seninle geçen, Üşüyen ayaklar tüm şehrin ayazını yiyordu. İstanbul’a değil sana takıldı gözlerim. Ne tuhaftı!.. İçlerinde sen yoktun İstanbul. Ellerimle sımsıkı tuttuğum balonlar artık uçmayacaktı. Bulanık denizleri çırpındıran nedir? Nedir bu çalkantı, nedir bu yöneliş? Doğan güne değil, sana daldı gözlerim, O ulvî güzellikteki muhteşemlik, Yoktu gözlerinde İstanbul. Biçareydim, yalnızdım. Belki de kimsesizdim ama sen vardın. Su olup akmak geldi gözlerinden, Ama yine de ağlama Yavuz Bayram Çalışkan |
Sabrı anlat bana... Mağlubiyetlere dayanmayı öğret ruhuma Bir ışık yak aydınlansın ufuklarım Söyle ne vâkit sona erer bu amansız sınanma? Özlemi anlat bana... Göğünde kanat çırpan vuslat kuşları Nereye konarlar yorulduklarında? Ayaz yemiş sevdaların bakışlarındaki Ümitsiz ümitleri anlat. Yalnızlığın dili olsaydı sormazdım sana... Sevgilerin nihayetini anlat... Nasıl biter bir sevda? Yakıp, yıkılan umutların külleri Nereye savrulur sonunda? Ben sustukça sen anlat... Hüzünlerine geldim, Bir damladan derya yaptığım hasret Ve Dinmek bilmeyen bir sancıyla. Al kat acılarımı acılarına... Hep vuslatı düşünürken savruldum Yüreğimin esir rüzgârlarıyla. Hayat körebe oyunuydu Sobelendim yaşanmamışlıklara. Anlat, merak ediyorum Her zaman ışık var mıdır, tünellerin ucunda? SEYNUR İNAL |
Arzulayıp Seni Görmeğe Geldim Arzulayıp seni görmeğe geldim Yüzünde evvelki nurun kalmamış Evvel uğrun uğrun işmar ederdin Şimdi söylemeğe dilin kalmamış Böyle olduğunu bilsem gelmezdim Öğüt versen ol öğütten almazdım Bahçen mâmur deyi gelip girmezdim Senin yol olmadık yerin kalmamış Boran'ım der geldim ise giderim Bağıban değilim bağı n'iderim Varır bir fidana hizmet ederim Dökülmüş yaprağın, gülün kalmamış |
GİDEREK DAHA AZ UNUTUR GİBİ Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Azala azala Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum seni Kendini iyileştiren bir yara gibi Daha az Ve zamanla Sen geceyi tutuyorsun,ben nöbetini Uzak dağ kışlalarında Görmüyoruz birbirimizi Usul usul sis iniyor Kopmuş yollara Işığı hafif,uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda Sevgilim, sevgilim Yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da Artık daha az seviyorum seni Unutur gibi,ölür gibi daha az Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini Kolay değil Yalnızca sevgilimi değil,evladımı da kaybettim ben Kaç acı birden imtihan etti beni Tek bir gece vardır insanın hayatında Ömür boyu sürer nöbeti Bu da öyleydi,İyi ol,sağ ol,uzak ol AMA BİR DAHA GÖRME BENİ! LATİF BOZDOĞAN |
Ölüm kadar zordu gözlerin Ne benim oldular, ne aklımdan çıktılar. Son kadehlerim oldun bazen Bazen yeni bir sigarayı yakış sebebim Şimdi ellerinden uzak olduğum kadar uzağım kendimden, Hiç bitmemiş siyah beyaz bir puzzle gibi hayat Parçaları birleştirmeye korkuyorum Bitince sen çıkarsın diye titriyor ellerim. Ölüm kadar zordu ellerin Ne benim oldular, ne aklımdan çıktılar. Ayrılık şarkıları oldun bazen Bazen buralardan kaçış sebebim Şimdi beyazlar dans ediyor saçlarımda Seyretmediğim siyah beyaz bir film gibi hayat Seyretmeye korkuyorum Bitince sen çıkarsın diye dinmiyor gözlerim Ölüm kadar zordu gidişin Ne benim oldun ne aklımdan çıktın. BAHATTİN ÖZTUNÇ |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık