![]() |
Haydi Abbas, vakit tamam; Akşam diyordun işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı; Dinsin artık bu kalp ağrısı. Şu ağacın gölgesinde olsun; Tam kenarında havuzun. Aya haber sal çıksın bu gece; Görünsün şöyle gönlümce. Bas kırbacı sihirli seccadeye, Göster hükmettiğini mesafeye Ve zamana. Katıp tozu dumana, Var git, Böyle ferman etti Cahit, Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş'tan; Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan. Cahit Sıtkı TARANCI |
pencereden baktım hayata, uçsuz bucaksız gökyüzü karşımda. yıldızlar pırıl pırıldı yansıyordu aşkıma. seni düşündüm bir anda. hiç çıkmıyordun ki aklımdan. bu aşkı sen verdin sen yaşattın gönlümde. yasaklar, günahlar bir kenarda, sense benimdin bu hayatta. aşk kör etti gözlerimi, görmüyor ki hiçbirşeyi. yanar dururum deli aşıklar gibi. yürürüm yollarda mecnun benim sanki. nefesin her an bedenimde, dudakların iz bıraktı öpüşünle. ahh bu aşk hapsoldu yüreğime. çıkmayacak bitmeyen sevginle. menekşe gülay |
Masum dizelerim Masumdu benim dizelerim öylesine yazılmıştı içimden geldiği gibi sevinçlerim hüzünlerim hepsi bütün bütün benim savrulmuşlar dört bir yana başkaları da sevmiş sahiplenmiş dizelerimi kendilerini bulmuşlar dertlerini unutmuşlar sevinmişler dizelerimle üzerlerini örtmüş dizelerim battaniye gibi soğuklarda bir yudum su olmuş sıcak çöllerde gün olmuş beni de sevmişler dizelerim gibi sessizce ben masum dizelerim masum beni sevmişler, beni bilmişler oysa ben hiç bilemedim onları ama sevdim uzaktan beni sevenleri yaşam zor günler uzun ve yorucu ben yine içimi dökerim masum dizelerimle nedendir bilinmez alınır olmuş beni sevenler korkak diyorlar bana, git, bırak diyorlar neden, neyi, bırakacağım kimseye bir sözüm yok ki ben sizleri hiç bilmedim ki sizlerin beni bildiği kadar yine yazarım dizelerimi benden, taa yüreğimden bu benim yolum ben kendime giderim yol olur dizelerimle belki başka sevenler de bulunur bir yerlerde ve dizelerimin savrulduğu her yeni yerde yüreğiniz rahat olsun siz istediniz, gitttim, bıraktım (!) ama korkak değilim iyi bilin dizelerim yine dimdik ayakta tıpkı ben gibi her zorlukta yeni sevenlerim belki daha hakikatli olurlar gerçek dost olurlar belki bilirim ben de onları bir gün masum dizelerim sayesinde. Enfal Törün . İzmir.27.06.2007 |
Umut Bizi Terkettiğinde Umut bizi terkettiğinde Kavlanır kanımız Örter patikayı su birikintileri Eşeler gecelerimizi bir çift açık göz Umut bizi terkettiğinde İyilik kaçtığında bizden Körleşir ağaç kabuğu gibi Yüzlerimiz. Andree Chedid |
Hadi yatır beni sol yanına Ben balığa sevdalı Arsız yüzsüz bir kuş Ben özürlü ısırgan otu Hep merak ettim suyun arzularını Dipsiz duyguları özledim. Aynı denizkızının yosun kokan tenini aradım Hatırladım ki uzak duygularıma ayrılığın. Bir o kadar hasret Senin korkmadığın bana ölüm Tarif eder misin Ruhuma teslimiyeti Alır mı beni de içine İç huzurun… Oysa intihar dediğin Boğazımdan asıldığım Yosma kokulu bahar dalları değil miydi Öfkeme engel değilim Ağlıyor Ölümsüzlüğüm Ben önce öldürdüm seni Görmediğin mezarıma attığım Anılardı... Hadi sende öl şimdi Bak; Asılmışta duruyor ufka aşk Bir biz birde tınısı var kulaklarımızda Mavinin O ses sessizliğimiz Yatır beni sol yanına Kadın… zeki arlan |
Ben seni masum yanınla sevdim, Hani kalabalık parkların salıncak sırasında, Umutsuz, garip, hüzünlü... Seni bana getirecek zamanı beklerken Artçı özlemler uğradı rıhtımıma, Titredim, kanadım, sızdım. Düşlerimi cebimde sakladım, Canım pamuk şekeri çekerdi bazen, Düşlerim para etmediği zamanda. Hani sen gözlerimde ki bilyelerden düştüğün zaman; Çığlık attım, kanadım, sızdım. Senin hayalini görmek için uyuştururdum beynimi, Uçan balonlarımı kaçırırdım elimden, Kaybetmeyi göze almazdım, Kabuslarım her şafakta tenimi böyle öperken. Ben seni masum yanınla sevdim, Hani kalabalık parkların yalnız salıncaklarında, Bir rüzgar gibi öperdin gözlerimi, Üşüyen gözlerimin soğuk hayallerime borcuydu, Ağlamalarım, çığlıklarım, hıçkırıklarım. İçtiğim bir yudum votkanın Ateşler basması sallanan hayatıma Özlem ilmiğiydi boynumda, Attığım bir tekme can çekişmeyi de sende unuttum. Ben seni masum yanınla sevdim. Masumluğu unuttuğum bu hayatta... reşit turan |
Her yağmur sen olursun yüreğimde Her ıslandığımda içimdeki sokaklarını hüzün kaplar, sel basar Ve ben … Ağlamalarım gözükmesin diye yağmurda buğulanır gözlerim Zihnim boş bakışlarım öteleri soluklar Ayrılığın boğazımda bin düğüm. Gönlümde hazan iklimleri Bir eylül sabahı gibi yalnızlığım. Şimdi neden yaşıyorum bilemiyorum. Sensizlik boğazıma geçmiş ip gibi İçimde sızı.. Gözlerimde ayrılığın acıları Yüzümde çizgileri Titreyen ellerime sözüm geçmiyor artık Titreyen kalbime teskin olamıyor hiçbir ümit şarkısı Oysa hiçbir acıda kalbim bu kadar ağırlaşmamıştı Hiç bu kadar koymamıştı Sessizliğim çığlık olur okyanus ötesi sevdama Yaslandığım yüreğin yok yüreğimde Senden bana bir ızdırap kaldı ki tarifsiz Zemheri bir fırtınaya gebe gelecek günlerim Yaktığım resimlerin değil,kalbim Yüreğim üşüyor,canım yanıyor Ne yalan söyleyeyim sensizlik bana çok koyuyor. Senden sonra… İçimdeki ağaçlar yıkıldı Yapraklar düştü Anlıma acı diye ayrılık yazıldı. Kapattı tüm baharlar kapılarını Gönlüme kalın kalın kilitler düştü Zaman sustu Yaşananlar bir düştü Kalemim ayırılıklara küstü Senden sonra… ŞEBNEM HAZAR |
Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını Ahmet Telli |
Yıldızlar Seni karanlıkta yatırıyorlar. Korkuyorsun geceden: Bakıp bakıp pencereden, Yatağına sokuluyorsun. Ben hep eski yerimdeyim, biliyorsun. Hava açık olduğu zamanlar Beni seyrediyor, seviniyorsun. Ne olurdu, ben de, Sana göründüğüm şekilde Odana gelseydim. Ateşböcekleri gibi, Küçücük avucunda Yanıp yanıp sönseydim. Seneler geçip gider, büyürsün. Bir gün olur, hepsi biter: Endişeler, o çocuk üzüntün Hepsi biter. Aydınlanır senin İçin geceler, güneş gibi görünürsün. Biraz sabır, küçük çocuk, biraz sabır. Ama Allah'ın koyduğu yerde, Yıldızlar daima yalnızdır. Behçet Necatigil |
Yüreğimdeki sızının bir kaçı sizin Gitmeye niyeti yok ki yalvarım Rahatmış yeri artık kovamam Girmiş çıkmaznöbet bana tutuyor Kim gördü girerken çıkarken görmez Yerini çok sevdi acıtmaz beni Sızlatıyor beni nedeni nedir Hem beni seviyor hem ağlatıyor Nefes kadar yakın mezar kadar uzağım Sevmedi ki beni nasıl af edem Yolum yokuş enişe hiç geçmedim Kestiler önümü çok yalvardım ben Sanki yiyecekler yam yamı bunlar Bakınca tanıdı ben kimim burda Derimi soydular sanki kasaplar Durmam ki ben burda yol verin bana navruz kaplan |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık