![]() |
Gecenin bilmem kaçıncı dilimi.. Dışarıda içine çektiğinde adeta çiğerleri donduracak bir soğuk.. Ve ben uykusu kaçmış kelimelerimi bir arada tutmanın telaşındayım.. Hep böyle olur nedense.. Önce sen düşersin düşüncelerime.. Sonra,ağlamaya başlayan kelimelerimin hıçkırıkları duyulur.. Kelimelerim var benim.. Durmadan.. Usanmadan,beyaz bir kelebeğin anlatıldığı sonsuz kelimlerim.. En kederli anlarımda geceye,parlak yıldızlar gibi düşlerimi.. Yalnızlığımı.. Ve çığlıklara bürünmüş sessizliğimi nakış nakış dokuyan.. Ve her biri sadece senin yokluğunun bana kattığı anlamları dile getiren kelimelerim var.. Kalemimden düşen her kelime titrek bir isyanın gölgesinde çaresizliği işliyor gecenin kalbine.. Sayfalar dolusu çaresizliğim ve yalnızlığım,satırlara keder yüklü gözyaşlarıyla iniyor.. Kelimelerim korkmuş ve üşümüş sanki.. Çaresiz,sessiz ama yinede asla sensiz değil.. Onlarda benim gibi bu gece.. Ve bir hiçliğin gölgesinde var olabilme savaşındayım.. Hep yok olmuş düşler ve kimsesiz üşüyüşler beni anlatır.. Ben biten bütün güzel aşk hikayelerinin lanetlenen rolü.. Yaşanan bütün güzel sevgilerin tek kötü karakteri.. Kimsesiz gecelerin sorumlusu.. Verilip tutulamamış sözlerin.. Geç kalınmışlığın acı bedeli.. Oysa sen... Bembeyaz kanatlı bir melek.. Gökyüzünden döne döne düşen bir kartanesi.. Ve Gökkuşaklarının en güzel renkleri arasında dudadığında bir gülümseme ile uçan bir kelebek.. Yazıyorum.. Kalemimi gözyaşı hokkasına batırıp batırıp durmadan yazıyorum.. Çünkü uykusu kaçmış kelimelerimin ancak böyle kapanır gözleri.. UMUT CANPOLAT |
Bir Ermeni General Usanıp sevişmekten bir ermeni general Atıvermiş kendini senmişel kulesinden Bir çocuk ki öperken uzanır annesinden O çocuğu boynundan asıvermeli derhal Çünkü sığmıyor çocuk koskocaman adama Çünkü tuhaftır biraz, çocuk olmak eskiden Sahi, civcivler vardı-bazen anlatır annem Ne güzel bükermişim boyunlarını ama Ve ben o dar büyücü -upuzun kara şapkam Yeniden doğururken alışkın bir tavşanı Kendime iğretiyim-yani bir kasabalı Yani her direnişi çağda kızla sonlanan En yeni senaryoda en eski esas oğlan Bir ermeni general -yakası madalyalı Ataol Behramoğlu |
CAMDAN KALP camdan bi kalpti elimde tuttuğum kayıpta parmaklarımdan oluverince paramparça soğukluğuydu hissettiğim boşluğun yokluğun yokluğunun ki biliyordum camdan bi kalpti elimde tuttuğum…. HASAN ESAT HEPTUNALI |
Sabahın şafağı sevdiği gibi Mehtabın geceye indiği gibi Yıldız tozlarınca savrulup geldim Ben seni, ben seni ne kadar sevdim Hicran yarasıdır kanar yüreğim Dost meclisinde ağlar gezerim Bir deli, divane, bir serseriyim Anlatamam seni ben nasıl sevdim... Hüküm kestim, yargıladım kendimi Ayrılık mı bu sevdanın bedeli Yakındır, çok yakın ecel şerbeti Sevdim be zalim seni çok sevdim Kırıldı kanadım aşka düşünce Benden uzak durman reva mı sence Başucuma mezar taşı dikince Toprağım haykıracak seni çok sevdim... Eylül GÖKDEMİR... |
Yağmur Suyum Umutsuz bahçemde yeşeren Tomurcuk dolu menekşem oldun Her sabah penceremde öten Nağme dolu kumrum oldun. Karanlık akşamlarıma gelen Bir kutup yıldızım oldun Ağaran günde beliren Sıcak bir güneşim oldun. Günüme heyecan veren Soluduğum nefesim oldun Limanına mağrurca gelen Gemimin kaptanı oldun. Kulakların mı çınladı neden Her an içtiğim ilacım oldun Ansızın bulutlardan inen Bir yudum yağmur suyum oldun. Sabiha Serin |
işin doğrusu önce sarıyı gördüm, sonra hepsini birden düşe dalmış bebekti gök oyuncağıyla ilerde adamla çocuk yürüyorlardı ikisi de tavşan uykusunda uzaktan yakından ilgileri yoktu gökkuşağıyla yemin ederim içimde bir sıkıntı o günden beri çocuğa yedi rengi bir arada işaret edemediğimden Akgün Akova |
Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor Yarım kalan birşeyler var Aklımdan hiç çıkmıyorlar Hataları bende aradın yıllarca yaaar Hata senin kanında var!!! Saçmalayıp duruyorum Bazen kendimden korkuyorum Birisi varmı kalbinde doğru söyle Arkadaşça soruyorum Farzet seninle hiç tanışmadık Sarılıpta ağlaşmadık Yastıklara baş koymadık Sabreet bak şimdi yüzün gülüyor Bu ayrılık nedenini, herkes benden biliyooorrr! Aynı şehirde nefes almak bile bana yetiyoor! Herşey gönlünce olsun üç gün sonra hayat bitiyoor!... |
Çok derinden hayal etmisim ki, kendimi bir an yaninda saniyorum. Derin bir nefes alip kaliyorum, Ah ne vardi simdi yaninda olsaydim. Ellerim ellerinde. Gözlerinin derinliklerinde, seninle iç içe. Biliyorum imkânsiz, ama düsüncesi bile güzel.. Sensiz yarinlarda ne yaparim acaba? Hayatimin akisi degisiyor, üzüntülerim var. Sensiz yasamak da zormus. Ne yapayim? Bol bol seni düsünürüm.. Hatirlarmisin, agaçlara salincak kurardik. Uçar gibi agaçlarin içine dogru sallanirdik. Ayrilik vakti geldiginde, uçarcasina evlerimize kosardik. Rüyalarimizda da ayrilmazdik, öylece uyuyakalirdik.. Baska ne yapardik? Seninle baliga giderdik. Oradan çay bahçesine gelirdik. O günlerde çok erken kalkardik. Günes dogar dogmaz birbirimize kavusurduk. Seninle kirlara giderdik, kirçiçekleri koparirdik. O temiz havalarda dertlesirdik, azigimizı paylasirdik. Mutlu yarinlardan bahseder, gelecegimizi kurardik.. Olmadi, yapamadik... Bekle beni yanina geliyorum, diye avaz avaz bagirmak geliyorsa da içimden, susuyorum.. Çünkü çaylarimizi yudumladigimiz o çay bahçesinde degiliz.. Hatta su an nerede oldugunu bile bilmiyorum ki.. Adama deli derler.. Ve sana kavustugum gün, iste o gün bir daha aglamayacagim.. Ahmet Arslan |
Git... Hâlâ fırsat varken Ben hâlâ mazide yaşarken git... Beni bana, sancıları yüreğime, yalnızlığı yalnızlara bırak ve git... Hâlâ umutların yalanlığına kapılmamışken bu saf yüreğim, Beni bendeki deliye bırak ve git... Git çocuksu hayallerim istila etmeden beynimi git... Sütten ağzı yanan yüreğim seni de üflemeden git... Geceme hayalin ayak basmadan, bendeki seni uyandırmadan Yüreğindeki ateşe yağmurlar yağmadan, ne olur git... selim seven |
Ben seni sevmiyorum. Çünkü gözümden süzülen her bir yaşta sevdiklerimin sevgisizliği var. Ben sevmiyorum seni, çünkü hep sevdiklerim yedi bitirdi beni. Sevmiyorum çünkü hep sevdiklerim esirgedi benden sevgiyi... Seni sevmek istemiyorum, çünkü hep sevdiklerim küçümsedi sevgimi... Seni sevmemeliyim, seversem bir kere sen de gidenlerden olursun, Seversem rüyalarımda misafirken kabuslarımın başrolü olursun... selim seven |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık