![]() |
SEN BENİ BENİM GİBİ HİÇ SEVMEDİNKİ Bir gülüşün,bir bakışın,gönlümü çeldi, Nereye gitsem,hayalin hep benimleydi. Bu gönül seni hayalde olsan çok sevdi, Sen beni,benim gibi hiç sevmedin ki...! Sen uzaklarda,gonca gülleri ararken, Çiğneyipde geçtin beni hiç görmeden. Bu gönül senin için,alev alev yanarken, Sen beni benim gibi hiç sevmedin ki...! Ne aradığını buldun,nede mutlu oldun, Zalim yıllara oyuncak,oyuncak oldun. Zavallı gönlüme,çok darbeler vurdun, Sen beni benim gibi hiç sevmedin ki...! . Sen gönülüme yağmur olup,yağmadın ki Sevda bahçemde ki gülleri dermedin ki, Seni canımdan da çok sevmişdim ama, Sen beni benim gibi hiç sevmedin ki.....! Benim için gülüşün,bin ömre bedeldi, Bir damla göz yaşın,gönlümü delerdi, Sensiz hayat,cehennemden beterdi, Sen beni,benim gibi,hiç sevmedin ki.....! GÖNÜL DOSTLARINDAN......................! Gülen gamzelerindi, beni benden alan, Gülüşün bir umutdu, aşkınsa hep yalan. Nede çok hatıran var, yüreğimde kalan, Sen beni, benim gibi, hiç sevmedin ki..........Yunus Karaçöp Söz Yazarı:Erol Sagun. |
Aşkına Aşık Aşkına aşık oldum Bir dedeyle ninenin Bu ne sevgi bu ne aşk! Gönlü kalır görenin Camiye gider dede Yollara düşer nine Bu ne sevgi,bu ne aşk! Nasip olsun bizede Ninenin heyranıyım Dedenin seyranıyım Bu ne sevgi,bu ne aşk! Bu aşkın fermanıyım Nine düşer yatağa Dede düşer batağa Bu ne sevgi,bu ne aşk! Kurulmuştu otağa Hak nasip etsin size Gidiverin diz dize Devam etsin aşkınız Örnek oldunuz bize Hasibe Cavaç |
Gidiyoruz, Tozlanmış Yüreklerimizle Gidiyoruz, tozlanmış, onca yitirişten nicedir katılaşmış yüreklerimizle. Yalnız bizi dinlememeleri değil mesele, sağırlaşmışlar da üstelik, tozlanmış inlemeleri duyup yakınamayacak kadar. Şarkı söylüyoruz, ezgi yüreğimizde. Oradan çıkabildiği hiç duyulmamış. Yalnız arada bilenlere rastlanırmış: Tutan olmamıştı bizi, kalalım diye. Duyuyoruz. Paydos artık ağırdan yürümeye. İşin sonu da kalmayacak yoksa. Ve çeviriyoruz gözlerimizi Tanrıya: Alın terimizin karşılığıdır ayrılık! (Çeviren: Ahmet Cemal) Ingeborg Bachmann |
Yazılamayan Şiir her yazılan şiir olmamalı elbet evet, kelimeler güzel olmalı mutlak oturmuş ellerim ağlıyor sarı satırların arasında ve kalemim ıslak. şair midir şiiri yazan şiir midir şairi bozan ama anlaşılmaz... her şair yakışıklı değildir elbet saçlarım dağınık sakalım berbat gözlerim çirkin mavi oysa senin gözlerinin rengi kalbimin ortasında paslı birer çivi. çirkinsem kimene, aşıksam sanane ama söylenmez... her aşk mutlu sonla bitemez elbet evet gecenin bir yarısı evet kurşun evet can dostu azrail. ölüm nedir bilirsin... bilirsin ama ölümüm bildiğin gibi değil. bir kördüğüm gördüğüm, kendi elimle ördüğüm ama çözülmez... Mehmet Selçuk Aldemir |
Çocuklar Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil, Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları. Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller. Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil. Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır. Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil. Çünkü ruhlar yarındadır, Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz. Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları Kendiniz gibi olmaya zorlamayın. Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur. Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar. Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar. Okçunun önünde kıvançla eğilin Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever. Halil Cibran |
Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Öyle bir bak ki bana erisin donmuş kaderim Öyle bir gül ki bana yıkayım bütün engelleri Öyle bir el ver ki bana koşalım seninle Kimsenin görmediği ufuklara Kimsenin düşünmediği umutlara Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Değiştirelim kalıplaşmış cümleleri Nerede o eski sevdalar diyenleri Çevirelim şaşkına Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Bir birini sevenler bile baksın bize Baksınlar da bizim ki de aşk mı desinler Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Aşk bile bakakalsın arkamızdan Aşk bile imrensin sevdamıza Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Sevdanın adını değiştirsinler Seninle benim adımı koysunlar Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle Ta ki herhangi bir tepenin üstünde Yan yana uzanıp da koyup başımızı bir taşa Güneşin doğup, batışını izlemekten bıkana dek Öyle bir sevda yaşayalım ki seninle O an bile ayırmasınlar ellerimizi... GÜLSÜM KALIN |
HOŞÇAKAL YÜREĞİM Bu gün hüzünlü bir gün; yüreğimden bir parça koptu sanki ve gitti bana hiç bir şey söylemeden. Giderken götürmedi yüreğimden kopan parçayıda, beni böye açıyla bıraktı. Biliyorum şimdi çok uzaklarda belkide yapayalnız, güneşin doğuşunu izliyor. Kimbilir belkide, gece yarısı dolunaya bakıyor. Tıpkı birlikte olduğumuz gibi sessizliğin tadını cıkarıyor. Ama unutmamalı ki; Biz hep yürekten güldük yürekten ağladık Yürekten bir birimizin gözlerine baktık Biz hep sevgiyi aşkımızla bağladık... Artık şunu söyleye bilirim ki: HOŞÇAKAL YÜREĞİM SEVGİLİM... SERTAÇ CANLI |
Yüreğinden Öpebilir miyim? Hüzünlerimi yapıştırıverip gözbebeklerine Yüreğinden öpebilir miyim okuduğun her satırımda, Attığın her umutvari adımda, Duyduğun her hüzünvari seste. Görmediğini bildiğim her güzelliğini, Acısını dayanlımaz ağırlığını hayatın Çıkardığımda karşına Gülümsediğini düşleyebilir miyim herşeye rağmen. Denize dokunurken, Serçelere göz kırparken Doğan güne olmuşa, olacağa gülümserken düşünebilir miyim seni? Görmeden hiç tanımadan Saçlarındaki aklara Yarım kalan tebessümler asıverdiğin yüzüne Yitirmekten korktuğun hüzünlerine Mutluluklarına dair Şiirler yazabilir, okuduğun her her mısrada Seni yüreğinden öpebilir miyim. Gamzelerinden taşıveren mutluluklarına Bir şarkıda vurulan umutlarımı karıştırabilir Tekbaşınalığının farkındalıklarından karanlığı yırtarcasına yalnızlığından seni kaçırabilir miyim. Sevdaya sevdalanışımı kaçışlarımı, merhabalarımı, Umutlarımı, arayışlarımı anlatabilir miyim Yabancım değilsin sevgi'lim diyerek. Gönlümün gurbeti sevgililerimi dinletebilir miyim. Hayır dersen eğer Güle güle umut meleğim, Candostum, sevgi'lim diyebilir, Seni Yüreğinden son kez öpebilir miyim? SERPİL AYDOĞDU |
**Aşığım Demekle Aşık Olunmuyor. Aşk aşk diye inliyoruz durmadan, Duygularımız akıp gidiyor satırlara, Kelimeler,dizeler,şiirler,ardı sıra Geçek aşk'ı yaşıyor muyuz acaba? Şimdiki aklım olsaydı eğer, Sorardım kendime,aşık olmadan önce Bu güç,bu hırs,bu azim var mı diye. Sorardım sevdiğime Beni sevmek yürek ister, Sende bu yürek var mı diye. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Sevmek,ölesiye sevmek yetmiyor. Sevgi karşılık ister,özveri ister. Aşk verdiği kadarını almak ister. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Bozulmuşsa terazinin bir kefe'si Gelmiyorsa verdiğin sevgi geriye Kabuslar görürsün tüm gecelerin de. Aşığım demekle aşık olunmuyor Çalışacaksın,üreteceksin,hep vereceksin. Seviyorsa o da seni,senin sevdiğin gibi, Elbet dönecektir sana,verdiğin sevgi. Cemal Şimşek |
http://img151.imageshack.us/img151/6605/adszqj2.jpg Sonbaharda ağaçların yapraklarını döktüğü gibi Döktüm dilimdeki sözcükleri Hepsi bir haykırış hepsi bir yakarıştı Sen anlamadın. Artık Geride bırakıyorum sana ait olanları Kelimeri ve şarkıları başkası için söylenmek üzere Raflara kaldırıyorum Senin içinde geçtiğin bir sözcük bile olmayacak artık. Sana dair olanlar söküyorum tek tek En zorda insanın geçmişini ve anılarını sökmesiymiş Anlıyorum Hep peşinden gelecek bir geçmiş de istemiyorum Artık geçmişimi de bırakıyorum arkamda Geriye bakıp daha çok hatırlamak ve üzülmek istemiyorum Unutuyorum desem yalan Unutmuyorum Şimdilik Sadece alışıyorum Alışmak unutmanın başlangıcıymış Önce alışırsın Sonrada unutursun Unuttuğunda da geri dönmesin Bakmasın bile Şimdi. Söyledim sözleri de geri alıyorum Siliyorum birer birer bütün yazdıklarımı Karalıyorum adımın yanına yazdığım adını Senle yaptığım Doğrularımı ve yanlışlıklarımı ayıklıyorum Yanlışları koyuyorum bir köşeye Doğrular zaten benim doğrularım Bu aşkın bütün hesabını kapatıyorum Bize dair hiç bir şey yok artık Ne sen ne ben artık bir şey söylemeyeceğiz Söylesende ben duymayacağım Sözcükler anlamını yitirdi artık. Sana dair söylenecek bütün sözleri tükettim Kelimeler dilsiz artık Lal ettim dilimi Sana bir şey söylemiyorum.... ....Sana Söyleyeceklerimi Susturdum... SEDA ÜNAL |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık