![]() |
Seni sen olduğun için sevendir Yüreğinin sesini uzaklarda bile dinleyendir İki eli kanda olsa derdine yetişendir Varolduğunu hissetiren,kıymet bilendir Dostdur sözde değil özdedir adı... Sabun köpüğü değil, darlık anında kaybolmaz Sözünün eri güvenirliği tartışılmaz Bilirsin, çıkılan yolda yarenlikden caymaz Hayatına girdi mi kolay kolay çıkamaz Dostdur sözde değil özdedir adı... Yüreğini menfaatsiz sunar İyiliğin için sözleri acıya bular, Vakti zamanı gelir söyledikleri bir bir çıkar Yoktur senle dolan kalbinde ne fitne fucur ne de çıkar Dostdur sözde değil özdedir adı... Yangınlardaki yüreğine, varlığı ile ferahlık Mutluluklarında, üstüne dikilen saf ipekden bayramlık Bilmez ne rol ne sahtekarlık En büyük özelliği yaradılışı doğallık Dostdur sözde değil özdedir adı... Yalnızlıklar rıhtımından alıp götürür, süt beyaz yelkeniyle Uçurum kenarından çeker,adı şefkat elleriyle İyiki varsın dedirttiren, avucunda tuttuğu yüreğiyle 'Sen cansın benim dostumsun ' ağız dolusu kelimeleriyle Dostdur sözde değil özdedir adı.... Tüm Dostlarıma.... Özlem Gökdem |
Rüzgar esiyor, Bulutların arasından, Beni seçiyor, İnsanların arasından, Seni arıyor, Gönül yarasından, Havadan, Ondan, Benden, Senden. kamer taşkın |
Ne tuhaf, siste yürümek! Her çalı, her taş ıssız, Ağaçlar görmüyor birbirini, Hepsi de yalnız. Hayatım aydınlıkken henüz Dostlarımla doluydu dünya. Çöktü işte şimdi sis, Biri yok ortalıkta. Karanlığı bilmeyen Bilge değil, olamaz. İnsanı ayıran her şeyden, Karanlık: hafif, kaçınılmaz. Siste yürümek ne tuhaf! Yalnız olmaktır yaşamak. Kimse kimseyi tanımaz, Herkes yalnız. Hermann HESSE Çeviren : Behçet NECATİGİL |
Öyle kolay olsa çekipte gitmek Yıllar öncesinden çekip giderdim Istemezdim hiçbir şeyi dert etmek Sıyrılıp içinden çıkıp giderdim.. Yalan sevdalara bulaşmasaydım Mutlu günlerimi bölüşmeseydım Tiryakisi olup alışmasaydım Bunca acılardan bıkıp giderdim.. Hiç soran olmadı günün birinde Hatırlayan yoktu bayram gününde Yemin, post olmazdım dostun önünde O can yürekleri yıkıp giderdim.. Hevesim olmadı ne şöhret ne şan Sayan bendim büyük küçük danışan Yüzüme gülüp de ardım konuşan Riyakara kurşun sıkıp giderdim.. Yem oldum yıllarca kurda kuşlara Kaptırdım kendimi hayal düşlere Inansaydım eğer sahte yaşlara Bende seller gibi akıp giderdim.. hilmi yazgı |
Gökyüzü değişecek Bekleyeni bulacaksın, orada, Eşiğin yanında. Gökyüzü değişecek Gece, Bu düşün peşinden gittiğin zaman, Gökyüzü değişecek Dökülen beden tükenecek Adımlarını sende unutacak. Bu bahçede adımlarını unutacak. İskender Habeş Çeviren: Metin Fındıkçı |
KAÇIŞ DENEMESİ {Eda AKTAŞ} .a İçli türkülerden geçerken yollar Hala diriyken tablada kül İçimde bir gül gözlerinden ölür! Gitmek dilerim turna kanı mürekkebimde donduğu vakit! Kırmak isterim hatrını harın!… İşte, Derunumda kuyular sıralarken mütercim Bir Yusuf dilerim, değilken Züleyha! Aklımın bir ucundan geçerken kalbimin müstakil bahçelerine Sen bu meçhulün faili olabilirsin sadece! -bana kal de!- .b Sen bu seslenişin kalbi olabilirsin sadece! Ellerimde bir demet okyanus vardı oysa! Münferit güller getirdim sana pusat gölgelerinden! Ölümü hatmettim kanarken gülbank! Gördüm tuzlanmış yarada kanı Ebabiller bekliyordu sırtım namluyla boğuşurken! Gücenmiş yağmurlar getirdim sana çöl diyarından! Telef olmuş yanlarım ağrıyor şimdi! Kaç kalmak bana yeter ki?! Beter kalsan da bu viranede Sen bu vedanın şahidi olabilirsin sadece! -bana kal de!- .a leylim kül kaldım .muradım yangınlarda! .onikisiekimin |
Gece yarıları Issızlığın Geçtiği Kasabaların yarı açık camlarında olurdu silüyetin. Ben hep kentleri taşırdım içime. Hiçbir gitme kavuşturmaz dı Ardımda kalanla önümle duran arasında büyüdü yüreğim kemal kıcır |
HER DAMLADA BİNBİR BELA Yağan yağmur değil, damla damla gözyaşım. Yağmurlarda bereket... Her damlada bin bir bela, dertte başım. Ey keder beni terket! Beni söyler masallardaki her kör kuyu. Kah kendimi bulurum devlerde. Bir fırtına eser kuyuda, kurumuş acı suyu. Kah yatarım kapısız bacasız evlerde. Necmi Ünsal |
Bir gün yazacagım bende Gözümden akan damların Canımı nasıl yaktıgını Anlatacagım bir bir Kusacagım içimden ne geliyorsa Adı isyan Adı Nefret Adı hüzün olsun Ne fark eder Nasıl olsa bir gün yazacagım Adı ne olursa olsun Sensizligin Ama bir gün yasadılarımı.. Sana mutlaka okutacagım Sensizligin nası bir duygu oldugunu Anlatacagım Resmini eline alıp Dökülen her damlayı Kalbimden gecenleri Canımın nasıl yandıgını Birgün mutlaka yazacagım Sensizliği Bir gün yazacagım bende Gözümden akan damların Canımı nasıl yaktıgını Anlatacagım bir bir Kusacagım içimden ne geliyorsa Adı isyan Adı Nefret Adı hüzün olsun Ne fark eder Nasıl olsa bir gün yazacagım Adı ne olursa olsun Sensizligin Ama bir gün yasadılarımı.. Sana mutlaka okutacagım Sensizligin nası bir duygu oldugunu Anlatacagım Resmini eline alıp Dökülen her damlayı Kalbimden gecenleri Canımın nasıl yandıgını Birgün mutlaka yazacagım Sensizliği ChAtLaC |
Hüzzam Sözcükler Seni hangi tona ekleyip ……….bir tabloya konu etsem Hangi tonu sana uyarlasam Ya da hangi yanağına ……… masum bir öpücük kondursam Dilimdeki hüzzam sözcükler Bizans’a kafa tutar ……….bu hisar üstü gecelerde …………… ve bir yel eser senin olduğun diyardan Öyle bir eser ki ……….bir yanım Halepçe katliamı …………..diğer yanım senin elinde Hadi vur beni ………vur ki vurmanın ne demek olduğunu …………… kanıtlama ihtiyacı olmasın kimsenin Vur ki aşkın temiz yüzüne ………..yüz geçirecek yüzü kalmasın kimsenin… Yazan : roj yiğit |
| Saat: 11:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık