![]() |
Açılmış sarmaşık gülleri kokularıyla baygın en görkemli saatinde yıldız alacasının gizli bir yılan gibi yuvalanmış içimde keder uzak bir telefonda ağlayan yağmurlu genç kadın rüzgâr uzak karanlıklara sürmüş yıldızları mor kıvılcımlar geçiyor dağınık yalnızlığımdan onu çok arıyorum onu çok arıyorum her yerinde vücudumun ağır yanık sızıları bir yerlere yıldırım düşüyorum ayrılığımızı hissettiğim an demirler eriyor hırsımdan ay ışığına batmış karabiber ağaçları gümüş tozu gecenin ırmağında yüzüyor zambaklar yaseminler unutulmuş tedirgin gülümser çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var çünkü ayrılık da sevdâya dahil çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili hiç bir anı tek başına yaşayamazlar her an ötekisiyle birlikte her şey onunla ilgili telaşlı karanlıkta yumuşak yarasalar gittikçe genişleyen yakılmış ot kokusu yıldızlar inanılmayacak bir irilikte yansımalar tutmuş bütün sâhili çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var öyle vahşi bir tad ki dayanılır gibi değil çünkü ayrılık da sevdâya dahil çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili yalnızlık hızla alçalan bulutlar karanlık bir ağırlık hava ağır toprak ağır yaprak ağır su tozları yağıyor üstümüze özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır eflatuna çalar puslu lacivert bir sis kuşattı ormanı karanlık çöktü denize yalnızlık çakmak taşı gibi sert elmas gibi keskin ne yanına dönsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin kapını bir çalan olmadı mı hele elini bir tutan bilekleri bembeyaz kuğu boynu parmakları uzun ve ince sımsıcak bakışları suç ortağı kaçamak gülüşleri gizlice yalnızların en büyük sorunu tek başına özgürlük ne işe yarayacak bir türlü çözemedikleri bu ölü bir gezegenin soğuk tenhalığına benzemesin diye özgürlük mutlaka paylaşılacak suç ortağı bir sevgiliyle sanmıştık ki ikimiz yeryüzünde ancak birbirimiz için varız ikimiz sanmıştık ki tek kişilik bir yalnızlığa bile rahatça sığarız hiç yanılmamışız her an düşüp düşüp kristal bir bardak gibi tuz parça kırılsak da hâlâ içimizde o yanardağ ağzı hâlâ kıpkızıl gülümseyen sanki ateşten bir tebessüm zehir zemberek aşkımız. Atilla İLHAN |
BAKIŞLARIN Teyakkuzlu bakışın, şu gönlümü süzüyor, Derin bir düşünceyle, sanki beni çözüyor, Sitemli nazarların, inan beni üzüyor, Kalbimi delip geçen, o mahzun bakışların. Neden suskunsun bana, uzaktan elem verip, İntizarla bakarak, duygularımı gerip, Böyle duruşun yok mu? Kalbimi yere serip, Paramparça ediyor, o mahzun bakışların. Ben çok uzaktım sana, yalan yok biliyorsun, Sevdamızın sonu yok, sen hala seviyorsun, Suskun haykırışınla, bağrımı deliyorsun, Beni benden alıyor, o mahzun bakışların. Mahrem gibi süzdüğün, bakışların ar sanki Yaralı bir ceylanın, ürkekliği var sanki Gözlerinle ördüğün, geniş bir duvar sanki Ağlamaklı yüzünde, o mahzun bakışların. Unutmak mümkün değil, kahverengiden koyu, Bakarak sitem eder, gözlerinin bu huyu, Oysa ne çok isterdim, bu sevda ömür boyu, Sarsın tüm benliğimi, o mahzun bakışların. EMİN ZEYBEK |
Kavuşturan Sevgidir Bülbülün bağrında aşk filizlense Güle kavuşturan sevgidir sevgi. Tohum toprağa düşüp filizlense Dala kavuşturan sevgidir sevgi. Kudret kaleminin boyası sevgi Gelinlik kızların oyası sevgi Hasretin, umudun mayası sevgi Yola kavuşturan sevgidir sevgi. Kamilin sözleri,hikmeti başka Sevgidir o dili getiren aşka “Savaşlar yok artık! ” denseydi keşke Dile kavuşturan sevgidir sevgi. Sevgi mutluluktur aşk durağında Ekmeğe katıktır can kurağında Ustanın elidir her çırağında Bele kavuşturan sevgidir sevgi. Sevgi insanlığa sunar barışı Kaldırır zulmeti, çirkin yarışı Kutsaldır bayrağın her bir karışı Ala kavuşturan sevgidir sevgi. Münevver DÜVER |
Sevilen bir şarkının birden bitişinde Hala mırıldanırsın ya hani Öyle dudağımda adın Zamansızdı gidişin Ölümün çat kapı gelmesi gibi Güneşli bir öğlen sıcağında Yıldızların tektek görünmesi gibi Usul usuldu kaçak adımların Siyah beyaz bir fotoğrafa Kesilen parmaktan damlayan kan gibi Kırmızı bir noktaydın Öylesine canlı ve sıcak Zamansız gidişlere inat Aniden çal kapımı..FATİH GÜNCE |
Her gidişin bir dönüşü olmasa da Yalnızlığı vardır Biz bize çoğul bir sessizlik yaşanırken İsmi koyulmamış bir efkar ayaklanır Her gidişin bir dönüşü olmasa da Soğukluğu vardır Sadece gideni ürperten Hüznü vardır Burukluğumuzu büyüten… burak tarık |
Ben üşümeyeyim diye yıldızlar örterdin ya her gece üzerime... Ruhumu sende bırakıp kendimi terkettiğim bir gün.. Tanrım duvarlar örttü üzerine, Rüzgarları bekledim... Düşlerdeki evimizin penceresinde, Belki kokunu getirirler. Yalan tebessümlere sakladığım sensizlik biter diye... Sen dostlarla ol...Ağlamam artık... Ben uzağına koyup kendimi, Rüzgarları beklerim penceremde Gelmeyeceğini bile bile Gelse de, deva olmaz kokunu getiren rüzgarlar Gözlerimdeki yaşı silmeye... ERGİN ÖZENEK |
kaç kadın çözülüp giderdi saçlarından uzamış kederleriyle kaç kadın çekip giderdi yaşamından gizlice ve kaç gündüz gecenin yarısıdır insan sevince saçları örülmeye muhtaç kız nereye nereye yaşamın ortasına tutturulmuş bu genç gülümseme nereye bozkır yaşamları kaç adam çekip giderdi yaşamından gizlice ve kaç gece gündüzün yarısıdır insan terkedilince Yasin Erol |
bir kıpırtıydın önce içimde gelir geçer dedim. öyle ya daha önce de kıpırtılar olmuş sönmüştü bu zavallı gönlümde. ne zaman kasırgaya döndün anlamadım bile.aslında fırtınaya yeni döndün içimde. eskiden yani mutlu zamanlarımızda samyeli gibiydin. yüzümü okşar geçerdin. sana seni anlatamam isyan edersin aşkı tekrar istemem ziyan edersin seninle hep yandım seninle söndüm bir varlığım yok ki muradım olsun asla zarar vermezdin yüreğime. şimdi ise hoyrat bir fırtınasın. geçtiğin yerlerde yangınlar çıkıyor. eskiden kıyamadığın bütün dallarımı, bütün filizlerimi söküp götürüyorsun yanında. bense arkandan sessiz bakıyorum. sana kırık yaşıyor her bir bakışım yıktığın hayeller tek can yoldaşım seninle hep vardım seninle kaldım hıçkırık bağrımda son aldanışım |
Agladigini istemem ben ölürsem Beni en sevdigim halimle hatirla Uzak bir yerde çalistigimi düsün Hayatta olduguma inan Bir gün gelir kendiliginden Geçer bütün üzüntün Her yeni gelen günü Yeni ümitlerle beklemeli Her yeni gün Yeni havalarla gelir Gece, yagan yagmurla uyursun Sabah birde bakarsin odan Günesli. Her yeni gelen vapuru, treni Yeni ümitlerle beklemeli Her gelen vapur, tren Yeni insanlarla gelir Ben esmerdim güzelim Bu sefer bir sarisin seversin. Ask yasayan içindir güzelim .. Necati Cumalı |
SENİ MASUMCA SEVMİŞTİM Seni masumca sevmiştim Ve masum olarak tanımıştım seni Ne kusurun varsa meğer hiç görmemişim Yalan söylemişim kendime Kapatıp gözlerimi.. Olsun be yeni hayatıma alıştım sayende Bi bilinmezlik olsanda yer etmiştin kalbimde Aşk bu önemli değil unuturum bende UNUTSAMDA İZLERİN KALACAK GÖNLÜMDE.... D.Ç |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık