![]() |
Bir Tatli Hayat bir nazli bebe hayat dokunsan kirilir dagilir ele dökülür yere bir nazli bebe hayat dile deger incinir bir nazli bebe bir tatli hayat gülüm düste yasamak mutluluklari güne dogarsin emegim olur asim olursun nefesim olur umut olursun bir tatli hayat bir tatli hayat gülüm seninle olmak bir barisik bir küs aninda kirilip aninda gülmek oyuncagim gözyasi çocuk yüregimde bir tatli hayat bir tatli hayal canim senle yasamak beklemek özlemek hasretlik çekmek umuda gülmek bir tatli hayal canim seni yasamak bir tatli hayat Cemal Karsavran |
Sevgi(siz)lerde Mutsuzluk Beklenmedik bir mutluluğun esiri olur dizeler... Dizelere, gözlerimdeki ifadeden yansıyan her neyse... Şimdi sigara içiyorum yine Yanında çay Tam istediğim gibi derken... Beni bozan dizelerdeki mutluluk değil Sadece sevgililer! 11.03.2003 19:18 Pelin Aydın |
Bir Düş Gördüm Dost Bir Düş Yolumu yitirmiştim yolumu Hatalarım karabulut olmuştu Hatalarım tufan olmuştu Gözlerim ise yaş dolmuştu Bir düş gördüm dost bir düş Kumlar dökülüyordu başımdan Tozlar savruluyordu ayaklarımdan Töhmet miydi yoksa günah mıydı Yoksa kem gözlerin nazarı mıydı Bilemedim dost bilemedim Dedem bir görünüp bir kayboluyordu Ninemin feryad-ı figanı cihanı sarıyordu Asa ile yolumu aydınlatma çalışıyordu Nasıl kurtulacaktım nasıl bütün sokaklar Çıkmaz bütün sokaklar kirlenmişken Önce tanımalısın dostunu düşmanını Tut dost tut ellerimi kurtar kurtar beni Dost ne yapsın tufanlar da kendisini Kim nasıl kurtaracak neye tutunacak Kime neye sarılacak dost ne yapsın O da şaşkın o da perişan o da pişman Dedem bağırıyor bütün gücüyle bağırıyor Dost ararsan Allah yeter Allah yeter Allah Dostuna bütün alemler dost Yârân ararsan Kur'an yeter Düşman istersen nefsin yeter Nefsin yeter nefsin yeter Binlerce şükür kızım yenemez Nefsin, imanın sapasağlamken Mal istersen kanaat yeter Nasihat istersen ölüm yeter Ölüm yeter ölüm yeter kızım Uyandım dost kan ter içinde Bir düş gördüm dost bir düş Yor dost hayra yor hayra yor Necmiye Sarpkaya |
Kıymet Mi Biçilir Cevher Taşına Kıymet mi biçilir cevher taşına Kâmilce bir sarraf karışmayınca Kimse üstad olmaz kendi başına Bulup erbabına danışmayınca Sevda dedikleri çakır dikeni Mahveder bedeni çürütür teni Her nereye varsam söyletir beni Bu aşkın âsârı savuşmayınca Affeyle Nuri'nin şu isyanını Ağlatıp dîdeden dökme kanını Kimsenin gurbette alma canını Varıp hasretine kavuşmayınca Tokatlı Aşık Nuri |
ANLAMADIN YAAR Mutlu olacaktik ama sen yaraladin, aglattin.... Yanliz kaldim terkettin, mahvettin, özlettin.... En sonunda sende sevdigime binpisman ettin.... Sen beni hic anlamadin yar.... Sana yüregimin kapilarini actim.... Saklim gizlim kalmadi herseyimi anlattim.... Yakinina gelemedim hep uzaklarinda kaldim.... Sen beni yinede hic anlamadin yar.... Sevilmedim severek mutlu olmayi bildim.... Benim sevdigim kadar sevmenide beklemedim.... Kirma incitme yüregimi sadece güven dedim.... Ama sen beni hic anlamadin yar.... Gitmek istesemde gidemem artik.... Senden geri kalanlari silemem kiyamam yazik... Gec kaldim sana, sen zamansiz bu yürekden´de kacik.... Sen bende hic kalamadinki yar..... |
Kamer Hanımın Bir Üzüntüsü Ola ki bir gün size KAMER HANIM derki ihtiyarladım ben Çocuklarım oldu Bir başka erkekten Kaynar aynı gün patates Mutfaktaki tencerede fıkır fıkır Yumurcaklar basar yaygarayı İç odadan O gün üzmeyin KAMER HANIM'ı siz Yok canım daha neler deyin İnanmazsa bakarsa yüzünüze Hacıvat da ihtiyarlamıştır ya diye ekleyin Salah Birsel |
Kadın Kimine göre kadın erkeğin eşi evin güneşidir Bazıları der kadın kalbi merhamet kaynağıdır Kadın var kardan soğuk kadın var kordan sıcak Güzel huylu olanın can verilir feda olsun yoluna... Kadın var ev yapar kadın var tehlikeli ev yıkar Kadının kırk çırası vardır biri sönse biri yanar Kadını erkek bekleyemez ki ar namus bekler Güzelin başından dert çile eksik olmazmış... Derlerki kadın kısmının saçı uzun aklı kısa olur Kadın şerrinden korkmalı Allah ' a sığınmalıdır Kadına dişini saydırma biri ala fazlası beladır Güzel gönlün sevdiği olsada huya bakmalıdır.... Kadın bulunur ama kardeş bulunmaz dikkat edin Kadın kardeşten yakın sayalımmı çoktur sebebin Kadınsız ev bulmak zordur bunu herkesler bilsin Güzelliğine güvendiği için kiraz kurtlanır siz de öğrenin... Mehmet Karlı |
Adını Hasret Koy Eğer senden bir an ayrı kalırsam, Adını hasret koy, hasret kalayım, Özlemlerle yansın içim her gece, Adını hasret koy hasret kalayım. Uzansan yanıma dokunsam sana, Bir yatakta olsak yatsak yan yana, Sen şiir okusan ben ninni sana, Adını hasret koy hasret kalayım. Aşkımız büyüsün yıldızlar kadar, Gecemiz görünsün, gündüzler kadar, El ele tutuşup olsak kafadar, Adını hasret koy, hasret kalayım. Göz kırpmamda dahi göremez isem, Sesini bir anda duyamaz isem, Alnına bir buse koyamaz isem, Adını hasret koy, hasret kalayım. Gözle kapak kadar ayrı kal sakta, Birlikte sahilde ufka dalsakta, Binlerce yıl hep beraber olsakta, Adını hasret koy hasret kalayım. Kuş olup uçalım, kanatla vücut, Gidelim sevdaya, gel elimi tut, Hepsi gerçekleşse kalmasa umut, Adını hasret koy, hasret kalayım. Selahattin Bakır |
İçimden tanırım ben o elleri Onlar ki zahirde viran olurlar Ardıçlı dağları çamlı belleri Aşanlar Şirin'e hayran olurlar Bizim memleket, bizim memleket Ah canım cananım bizim memleket Dökülür köpüklü sular yarından Baharlar yaratır kışın karından İçenler sihirli pınarlarından Şöyle bir silkinir ceylan olurlar Bizim memleket, bizim memleket Ah canım cananım bizim memleket Başı boş kırlara salar tayını Elinden düşürmez okla yayını Aklına getirmez zafer payını Memleket yolunda kurban olurlar Bizim memleket, bizim memleket Ah canım cananım bizim memleket http://img450.imageshack.us/img450/103/logoqk4sv4.gif |
| Saat: 08:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık