![]() |
Dilenci - Ceyhun YILMAZ http://www.diyadinnet.com/modules/Siir_Bahcesi/images/siirler.gif En yakın deniz kenarına atıyorum kendimi Her dalga halime üzgün. Her dudakta bana tebessüm. Ne vardı diyorum ne vardı Su kaldırımda resmin olsaydı. Eğilip öperken ben Görenler,varsın dileniyor sansaydı http://www.diyadinnet.com/modules/Siir_Bahcesi/images/siirler.gif |
Ay, derin bir uykudadır şimdi Ellerimi bileklerimden sen kestin Neredeyse sızacaktın damarlarıma Ha buz kesecekti yüreğim Ha sen kesecektin ellerimi aniden İşte yeniden salkım saçak bulutlarımı giyiniyorum Ay, derin bir uykudadır şimdi Balıkçı fenerleri denizi aydınlatmaktadır Balıkçılar hep bir ağızdan aramaktadır aşkı Bakışlarım örtülüdür geceye Gece, bedenime gömülü. Ay, kim bilir hangi kuytudadır şimdi Şimdi ben şuracıkta ağlıyordum, gördü mü ay Ayın on dördü susuyor bakışlarında senin Kim bilir hangi nehrin kıyısında susuzluktan ölüyorsun Kim bilir hangi uzak denize dökülüyorsun Saat ikindi Ne sabahta Ne akşamdayız şimdi İçimizde sinsi düşünceler şarap içmekte Sen gecenin üzerini karalayıp geçmektesin Ben durduğum zamanlara sığamıyorum Sen gecelerce şarap içmektesin Saat ikindi Suskun ay, uykunu kolluyor Yorganı çek, Rüzgarı örtün üzerine Yüreğine uzak bir alkış sesi geliyor olmalı Kara kış geliyor olmalı hayallerine Sanırım sen üşüyorsun Ay bulanık Ay, iki gözümün arasında bir yerde Derin bir uykudan uyanık şimdi Güneşi beledim, kundakladım Dilimin ucunda adın, çıktı çıkacak Adın karalı Adının ucunda kadın Kadın yaralı Ay, derin bir uykudadır şimdi Ayın gölgesine düşüyorsun sen Üşüyorsun sen.... Ay bulanık.... DEMET BAĞRIYANIK |
İçimdesin, yoğun bir sadelikle İşlemişsin her bir hücreme. Şarabımsın, hemen kanıma karışan sarhoşunum, müptelanım, tiryakinim. Yaktıkça içimi, yanasım geliyor hissetmek adına seni. Parçalanasım, yok olasım geliyor sende, sen varken var sanılmaktan ileri seyyid ali özçelik |
Sokaklarda son yağmurlar iç çektiren toprak kokusu sarıp dururken bir kasvet acıyan yanlarımı kaçtı hüznün uykusu suçlusu sen sen yokken de buralarda senle geçiyor zaman boyutsuz bir yalnızlığın orta yerinde tek kişilik bir kalabalığım şimdi yazgısı sen olan çaresi sen kahverengi bir fotoğrafta arkaya düşülmüş bir not yorgunluğuyla yaşarıyorken gözlerim sızlıyorken yüreğim de bir tarafta anlamıyorlar anlatmaya yetişmiyor sözlerim hecesi sen olan cümlesi sen ölmeyi bile beceremediğimden dönmeyi denemedim hiç gümrah bir çağlayanın akışı gibi tükenip durdu ellerimde zaman sebebi sen ölmek şimdi yakışır bana merkez üssü yüreğim olan yüksek şiddette bir depremle artçısı yok sonrası yok yalnız bir nedamet geriye kalan rezilce bir tükenişle enkazı sen her seferinde yüreğimi burksa da vazgeçilmez puslu hayallerim vardı seni şimdi bağışlıyorum yazgımızın adına ama bil ki bu sevda çıkmaz sokaklarda kaldı... adresi sen... Can Gözde |
Yalnızlığım; Ben seni hiç sevmedim. Anamın kucağından alıp Savurdun beni Sonu gelmeyen heveslerin pençesinde Günahkar girdabların Koynunda sürüklendim Kendimden uzağa Ne çok ben yarattım varlığında Ve ne çok kayboldum her selamında Yalan sevdalar sıvadım Sırıtkan nefesine Kırılmadı zincirin Adımlar tüketti yılları Ben çıkamadım Kendimden bir karış öteye. esma özan |
Ağaç ağaca benziyor artık Deniz denize Çiçek çiçeğe Şiirler yazmıyorum artık bak Gözlerinin güzelliğine... İyi seni unutmuşum ! |
Sen bükünce dudaklarını öyle çocuklar gibi.... İçimde dağlar yürüyor, Fırtınalar kopuyor yürek denizimde.... O an Bir destan yazasım geliyor dudaklarının üstüne... sevinç şahin |
Saati Yok Eremi Yok Aşktan yana söz duyunca Ben hep seni düşünürüm Uçsuz hayaller boyunca Ben hep seni düşünürüm Yıldızlar kayar yüceden Renkler sıyrılır geceden Yüreğim sızlar inceden Ben hep seni düşünürüm Aklın ucu değer hiçe Yol ararım içten içe Kainat uyur sessizce Ben hep seni düşünürüm Korkunun bittiği yerde Haz duyarım ince ince Bir mezar görsem bir yerde Ben hep seni düşünürüm Zaman hep sonsuza akar; Meyve dökülür, dal kalkar Çiçeklere bakar bakar Ben hep seni düşünürüm Rüzgar eser ilden İl'e Sağlıkta bitmez bu çile "Var"dan öte, "Yok"ta bile Ben hep seni düşünürüm Abdurrahim Karakoç | |
yüregine saglık kardeş |
Menekşe Karanfil havâlı, gül boynu bükük, Yalnızlık duygusu verdi menekşe. Çiğdem dağda yalnız, dağ kırık dökük, Dağları yerlere serdi menekşe. Meraktır içimde türlü çiçekler, Her biri hüznüme bir hüzün ekler, Her hüznümü başka bir çiçek bekler... Yine de gönlümün derdi menekşe. Benim gönlüm kaç zamandır kır oldu, Çiçeği menekşe, rengi mor oldu, Menekşe hasreti sönmez kor oldu, Ne diye gönüle girdi menekşe? İsmail Adil Şahin |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık