![]() |
Beni bana sor Yüreğime kor Düşüren sen Anılara sor bir dinle Sor yeni güne sor Yankı'nın hatrına Beceremedim güne sensiz bakmaya Kıyamadı asla resmini yakmaya Sensiz dimdik ayakta kalmaya Alışamadım.. Belki çalışamadım dersimi yeterince Bunu bana sormadan önce Söyle gökyüzü mavi mi hala sence? Her acının bir bedeli var Ama her tarafın bedeliyle dolu Barışık değilim günlere sayende Herbiri başka bir anlam yükledi takvimin üstüne Dolunay yok bu gece Yıldızlar şahit düşlerime Kızaran gözlerime bak.. Alışık yaşlara karışık düşler Kalbimin aynası her bi keder.. Eskiler üstüne yenisi biner Bu sefer farklı Bu beden sancı çekiyor ruhum kaygılı Kanıyor yaramın en sancılısı En sancılısı... Beni bana sor Yüreğime kor Düşüren sen Anılara sor bir dinle Karanlık her yer baksana suskun sokaklara Sorsana halimi adı neydi? (Oflaz) Karbeyaza büründü bak her yer Yine sensiz bir yaz beni bekler Yıldızsız geceler.. Mavi mi olur gökyüzü Haydi kandıralım satalım gökyüzünü Bırak, utansın hayallerim Rest, çektim dünyaya Tuvalime işledim her bir kareni ve kast edilen her bir terimi İnat, vurdum fırçamı üstüne ve sövdüm sensiz geçen her güne Sensiz giden her cümleye bir eylem oldu adım (yeter) Utanmadın mı hala Adım adım adımladım sokaklarında şehrin bak Yaz yağmuru bastırdı yorgun dizlerim Her, ayın 1'ine küskün tüm sözlerim Yine de sana laf söyletmedim mavilim, mavilim..... Sokaklarda yankılandı adın Sensizliğe hiç alışamadım Tüm sözlerim küskün sana Yine yalnızım ay ışığında ... |
Aşk ateşiyle yanalım, kâinat yanmasın Haşre kadar gezelim, tabiat uyanmasın İçelim aşk badesini ruhumuz kanmasın Âlemin kem gözleri bizlere uzanmasın Mırıltılarla şiir söyleyen rüzgârımsın Sen benim bugünüm yarınım hem de yarımsın Aşkımız zirvelerden enginlere inmesin Temposu yükselsin, monotonlaşıp dinmesin Hazlar bize gelsin, elemler bize binmesin Aşkımız aşikâr olsun, korkup da sinmesin Şırıltılarla şiir söyleyen akarsuyumsun Sen benim ruhuma ivmeler veren huyumsun Gülşenimizdeki aşk güllerimiz solmasın Mekânda zaman dursun vakit çabuk dolmasın Benden başka sana yar diyen iflah olmasın Seni benden ayıran neşe, huzur bulmasın Yağmurla şiir söyleyen gökyüzümsün Sen benim içimdesin, görünen de yüzümsün tarık torun |
Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara.... İki elim kanda olsa gelirim,sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursanda ara beni .... Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle birlikte ağlayabilirim.... Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme.... Sni belki durduramam ama senle birlikte koşabilirim..... Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda ara beni..... Senle birlkte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim... Bir gün herhengi bir konuda kararsız kalırsan ara beni..... Seni senden çok düşünür sana fikirler verebilirim..... Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsende ara beni.... Ağzımı açmayacağım ve söyleyemediklerimi bile dinleyeceğim.... Bir gün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme,yine ara.... Göreceksin sana kıyamam,kızamam,üzemem seni..... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan .... Söz ver o zaman sen ulaşacaksın bana .... Çünkü o an bir meleğe gereksinim duyacağımı bilmelisin...... ANONİM |
Cünkü ben seni hiç görmedim... Ellerimi tutmanı değil, Cünkü ben sana hiç dokunmadım... Gözlerine bakmayı değil, Cünkü ben onlara hiç dalmadım... Ben, senin beni sevmeni sevdim... Yüreğinde bana yer vermeni sevdim Benimle konuşurken, sesini nefesini sevdim. Ağladığımda uzaktan tesellilerini sevdim. Düşlerde benim olmanı, senin olmamı sevdim... Gündüz ışığım, gece karanlığım olmanı sevdim. Gözyaşım, kederim, hüznüm olmanı sevdim Tebessümlerimin, gülmelerimin, Mutluluğumun sebebi olmanı sevdim Söylediğin sözleri değil, Onları bana söylemeni sevdim.... Ben başlıbaşına seni SEN olduğun için sevdim... Benliğini, duygularını, hislerini sevdim Ve... BUSE KORUTÜRK |
Saçların çırılçıplak omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi. İçinde engin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi. Saç tel tel, örtüler hep tül tül düşer Gözümün değdiği yerlere gül düşer Sonunda sana da bir gönül düşer Gölümün şimdiki duygusu gibi. Dillerde dökülüp sayılır saçın Sıcak nefeslerle bayılır saçın Bir tütsüdür, kalbe yayılır saçın Kararan gözlerin buğusu gibi. Necip Fazıl Kısakürek |
sen de gittin be Edward bu kadarı fazla dedim kendime çaresiz gömdüm seni elimle bir kere daha değişti hayat gözümde derin bir acı hissettim yüreğimde ağladım çok ağladım derinlerde çok derinlerde bir şeyler sarsıldı içimde sen de gittin diye günlerdir yazıyorum durmadan şimdi küçük bir şiir senden kalan şimdi yine sabretmek bana kalan şimdi sen de gittin bir hiç geriye kalan pınar arslan |
İlk bu sabah İlk bu sabah göğü görmedim İlk bu sabah kaysı çiceklerini Hüzünn ilk kez konuk gibi gelmedi Efendim, ev sahabim Karacamı suya indiremedim Sahanım uçurdum döndüremedim Dağlar Enikli kapılar kitlendi Taş avlular sustu, ben sustum İlk kez bekledim ölümü Dostu bekler gibi bekledim Dağlar Benim acım acıların beyidir Canıma bir doru kısrakla gelir Öfkeyi sabırda eritir Umut yer Suyunu gözümden içer bir zaman Dağlar of dağlar Gülten Akın |
Yine sen düşüyorsun satırlarıma Yazdığım cümleler Hece hece Harf harf Seni anlatıyor Bitip tükenmiyorsun Ne zaman sana Bir şey yazmayacağım desem Sen dökülüyorsun Çok fazla şey var anlatılacak senle ilgili Susturmaya çalışıyorum ama susturamıyorum Susturmaya çalıştıkça o haykırıyor Yazdıklarımı Sustursam ne çare İçimdeki sesi susturamıyorum Sürekli bağırıyor içimden bir yerden O zaman Kaleme ve satırlara sarılıyorum İçimdekileri haykırmaya başlıyorum Bir bir dökülüyorsun satırlarıma Siyah Mavi Beyaz Sarı Rengârenk düşüyorsun Siyahın hüznü Beyazın temizliği Sarının canlılığı Mavinin umudusun Bazen de Yağmur olup Damla damla düşüyorsun Birikiyorsun yavaş yavaş Sonra sel Sonrası tufan Yine de dinmiyor sana dair olanlar Sen içime işlemişsin Bende seni satırlara İşliyorum Nakış nakış Desen desen İlmik ilmik Her kelimede sen varsın işte O kadar büyüdün ki içim de Taşıyorsun artık benden Başa çıkamıyorum içimdekilerle O zaman Satırlarıma yine sen düşüyorsun Ben sana düşüyorum ve Yine seni yazıyorum Sen ..... SEVTAP GÖRKEM.. |
Eğer gelmeseydin aşk ocağına hiç bitmezdi derdim belam sultanım Kalbim kör değil ki kadrin bilmesin Sensiz cinnet olur hayat sultanım Dile benden dünyaları vereyim Dile benden başım koyup öleyim Dile benden bu canımı vereyim Senin arzuların benim üstüme Emrin canım başım gözüm üstüne Şeyda bülbül gibi güzel yüzünü Gördükçe ağlıyor gözler sultanım Gül zarı cennettir kapın eşiğin Yüreğine girmek devlet sultanım Dile benden dünyaları vereyim Dile benden başım koyup öleyim Dile benden bu canımı vereyim Senin arzuların benim üstüme Emrin canım başım gözüm üstüne Muzaffer TEKBIYIK |
Kalbim evet. Aklım hayır demiştin ya bana Hiç unutmadım bu sözlerini Yitip gitmiştin benden Akıl yolunda, çarpmıştı duyguların yüreğime Sitem bile edemeden çekip gitmiştim Bende olmayanlar geldi aklıma Aklın aykırı düştüğü halime sıralandı kızgınlığım Yorgun bakışlarımla, Kalp yolunu tıkayan gerçeğimi aradım durdum Bir baypas gerektiren gerçeklere döndü aklım Sebepler sordum sana Suskunluğunda saklı cevapları biliyordum aslında İnadına soruyordum gene Senden nefret etmemin adı olacaktı sözlerin Tutarsızca bir sevdanın nefreti olacaktı gözlerin ORHAN ATEŞ.. |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık