![]() |
Çekip gitmek varmış bu şehirden Mil çekip yüreğime Dağlamak varmış sevdamı Sensizde yaşamayı öğrenip Kaçıp gitmek varmış bu şehirden Satmak varmış, satmak Bir pula koca sevdamı Herşeyi yüzüstü bırakıp gitmek Aşka sevdaya bir çizgi çekmek Sökmek sevginin nasırlarını yerinden İçmek sensizliği,bir solukta elinden Duymak varmış ayrılık şarkılarını dilinden Atmak varmış köhnemiş sevdamı yüreğimden Ve zamanın en gizli yerinde Bölmek varmış yüreğimi tam orta yerinden Yarısı sen yarısı ben ertaç uzunyol |
İlk bu sabah İlk bu sabah göğü görmedim İlk bu sabah kaysı çiceklerini Hüzünn ilk kez konuk gibi gelmedi Efendim, ev sahabim Karacamı suya indiremedim Sahanım uçurdum döndüremedim Dağlar Enikli kapılar kitlendi Taş avlular sustu, ben sustum İlk kez bekledim ölümü Dostu bekler gibi bekledim Dağlar Benim acım acıların beyidir Canıma bir doru kısrakla gelir Öfkeyi sabırda eritir Umut yer Suyunu gözümden içer bir zaman Dağlar of dağlar Gülten Akın |
Sevenlerin Siiri Sen hic asik oldunmu... Ask yagmuruyla islandinmi hic... Ardindan sevgi gunesiyle, kurudunmu... Ve yine mutluluk ruzgariyla, kavustunmu... Iste ben boyle sevdim, boyle asik oldum... Sonunda kazanan ask oldu, sevdigim biz olduk..... Gulsen Kaya |
Her şeyi sana yazdım... Seni de her şeye... Kalemler tükettim, tükenmeyen hasretle... Ucundan dökülen aşkla, umutla, çığlıkla... Belki de nefretle... Her umuda avuc açtım... Sen dilendim... Aşktan harap bir dilenci şimdi yüreğim... Her şeyi sana yazdım... Seni de her şeye... Hayallerimin paragraf başlarına... Umutlarımın parantez içlerine... Kalemler tükettim tükenmeyen hasretle... Her şeyi sana yazdım,seni de herşeye... Binlerce kez okudum her gün bir ilkokul defterinden... Binlerce kez okudum Seçebilmek için seni soru işaretlerinden... Seni ezberledim hergün karmakarış yazılar içinden... Sana da kendimi yazdım... Bana ait harflerle... Farklı alfabelerle... Herşeyi sana yazdım... Herşeye seni yazdım... |
Gözlerin kader aynası gibi, Işığı mahkum ediyor beni. Artık tüm geleceğimsin benim, Varlığın düşlerimde yaşıyorken Seni hayallerimde besliyordum. Aşkım gösterdi seni bana Somut oldun benim içimde, Benim sevgimle. Yaşamak senle yaşamak Sevgimi zamana yaymak Hayatı senle bulmak Mahkum olmak sana Seni senle paylaşmak istiyorum Sevgilim... ali yılmaz |
Alıcı Kuş Vurur düşlerine ozanın Güneş kızgınlığından birkaç ağustos Birkaç ağaç Yüksek ormanlar kuytusundan Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Köylü Biçer ayrık otlarını ayırır başaklardan Kalkar konar Kardeşliğin alıcı kuşu İşçi Tutar ucundan en acar biçimlerin Sürer Bin başıboş atı bin cehennemi birden Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Duran el Gitmeyen ayak Bir göz ki Arkasında bir ölü gözü Bir ses ki Arkasında bir ölü sesi Döner durur Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Bir açık yürekten bir ötekine Bir bugüne bir yarına Alıcı kuşu kardeşliğin Arif Damar |
sevmek; bakmak değil görmekse eğer, sevmek; yanındayken başını omuzuna koyabilmekse eğer, sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer, SENİ SEVİYORUM.... * * * * * sevmek; senle iken yere daha sağlam basabilmekse eğer, sevmek; yokluğunda seninleymiş gibi hissetmekse eğer, sevmek; hayallerine senide sokabilmekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; yatağa uzandığında, seni düşlemekse eğer sevmek;sen üşüdüğünde gölgemle seni ısıtmaksa eğer, sevmek; sevdiğini çıklık çığlığa söylemekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; el ele tutuştuğunda kalbinde bişeylerin kopmasıysa eğer, sevmek; gözgöze geldiğin de hiç kıpırdamadan bakabilmekse eğer, sevmek; kalbini kalbinde hissetmekse eğer, SENİ SEVİYORUM SUDE ÖZDEMİROĞLU |
Gidişini Anlatıyorum Sen gidiyorsun ya işine yetişmek için Saçlarını, gözlerini, ellerini Neyin varsa toplayıp gidiyorsun ya Her seferinde bir şey unutuyorsun sıcak Termometrede yükselen çizgi çizgi Kim bilir nerelerde soğuyorsun Senin gözbebeklerin var ya kadın kadın gülen İnsan insan bakan gözbebeklerin Beni tutsa tutsa gözlerin tutar ayakta Beni yıksa yıksa gözlerin yerle bir eder Ne gelirse onlardan gelir bana Çalışma gücü yaşama direnci Mutluluk gibi kazanılması zor Mutluluk gibi yitirilmesi kolay Bir açarsın ki mutluyum Bir kaparsın her şey elimden gitmiş. Rıfat Ilgaz |
Özledim seni. gelmeyeceğini bile bile özledim. en hafif dokunuşlarından, tokat gibi çarpan sözlerine kadar özledim. seninle birlikte seni yaşamayı özledim bitanem. eskiden geçmiş zaman diye özledim diyemezken, şimdi geçmişim oldun sen. en sevdiğim anılarım oldun. umutsuz geleceğim oldun. ben oldun, sen oldum, biz olduk, olmuştuk.. SERAP AKÇA.. |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... |
| Saat: 08:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık