![]() |
adam gibi ben seni hiç sevmedim ki durgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim, bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim bir de yıldızları sevdim eylül akşamlarında gelip, gözlerinde tutulan. ben seni hiç sevmedim ki beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim, kurşunları sevdim beni vurduğunda, ağlamayı sevdim unuttuğunda, yalnız olduğumu anladığımda ayakta kalmamı sevdim yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda ekmeği sever gibi sevdim sensizliği su gibi özledim temmuz güneşinde sesini ikindide yağmur gibi geceleyin yağan yağmur gibi sevdim seni sevdiğimi ben seni hiç sevmedim ki... kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim menekşeyle konuşmanı nisan'a hatırlatmanı baharın bir adının da yalnızlık olmalığını düştüğün zaman kanayan yaralarını ve tuhaflığını üşüdüğüm zaman sakız satan çocukları yeni çıkan şarkıları her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte ben seni hiç sevmedim ki... bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde alemin ortasında, kimsesizliğin sesinde buğusunda sabahın, acımasızlığında ahın, ağlayan yüzünde isa'nın ferahlatan gücüyle duanın korkutan yanıyla nar'ın incenin, zeytinin ve kalbin üstüne gülün üstüne tutunduğum umudun üstüne korkunun üstüne hep senin üstüne, hep senin üstüne ben seni hiç sevmedim ki... gittiğin zaman gitmeni sevdim evreni sevdim geldiğin zaman kalmanı sevdim korkuyordum sana alışmaktan yine de sevdim gülümsemeyi mendilimi sallarken, seni götüren trenin arkasından kırlara ilk kar düştüğü zaman ölümünün ne güzel olduğunu sevdim seni içimde öldürdüğüm zaman ben seni hiç sevmedim ki... durgun akşamlarda söylenen şarkı neyse bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim bir de yıldızların sevdim eylül akşamlarında gelip gözlerinde tutulan ben seni hiç sevmedim ki... düştüğün zaman kanayan yaralarını ve tuhaflığını üşüdüğüm zaman sakız satan çocukları yeni çıkan şarkıları her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte ben sevdim mi adam gibi severim ben sevdim mi adam gibi severim |
Umursuz Aşk bırak açmasın çiçekler gelmesin bahar sen türkülerini söyle ne çıkar doğmasın güneş bırak gitsin gidecekse böyle hüzünleri yak sevmene bak... |
CENNETİN GÖZYAŞLARI Ne düşteyim ne gerçekte gündüzler yok işte geçiyor gecelerim sensiz ölüyor gözyaşlarım kefensiz hayallerimin hayallerini ellerimin ellerini gözlerimin gözlerini bilmediğide yetmedi ne olursa olsun bitecekti geçecekti bu tanımsızlığın bedeli yalnızlıklar hep olduğu gibi yalan şimdi ikimizde bir başına ve yorgun solan habersiz mi geldi beklemediğim sessizlik sensiz bir cümlenin sonu olduğu gibi bitti sevgiler veda ederken aşkın ateşi gibi suskun kalır sözler kelimeler sen bilmezsin tükenir gözler biliyorum sonu var bunun sadece senden uzakta sensizim o an biliyordum aslında senin bana geç benim sana erken kaldığımı gecelermi uzadı sanki sence karanlığın geçmemesinin sebebi başka ne olabilirki... erken geldi galiba siyahın mevsimi aradığımı bulamıyorum ki bu belirsizlik mi sanırım yenilmem bu bitmez geceler yüzünden ben henüz aradığıma erişememişken gözlerim rüya gemisini çoktan geride bırakmış etrafımı izliyorum şaşkın ve korkakça anlıyorum ki o kadar çabama ragmen yine erişmek istediğim his beni farketmemiş bile çünkü onun için ben bir türlü kendisine görünemeyen bedenini terk etmiş bir ruhum bunu gören yapraklar başlıyor gözyaşları dökmeye nehir akıntısının hızını artırıyor korkutup ürkütürcesine... kopan fırtınalardan haykırışlar duyuyorum acı çığlıklar geliyor kulağıma korkuyorum derken bir günü daha geçiriyorum zamansız acımasız ve yalnız yine ben sensiz ve tek sense ölümlülerin arasında zamanını doldurmayı bekleyen bir yürek.. BU NEDENLE CENNET BİR TÜRLÜ AĞLAMAYA SON VERMEYECEK .... UMUT TOPAL.. |
BEN AYRILIKLARDA ÖLÜRÜM !! Ölüm hayata son bakıştır Canom! Ölüm bir ömrü sondan başa yakıştır, Yüreğimin götürdüğü yer senin değilmiş! Kapından kovulmak isyana haykırıştır Canom! .. Gurubun kızıllığında kayboluşuma ağlıyorum; Kaderimin kördüğümünü uç uca bağlıyorum, Sensizliğin senfonisinde hayat pınarım! Ölümüme değil; Sen yoksun ona ağlıyorum.. Nedensiz terk edilişler yakmıyor bağrımı, Tek söz etmeyişin azdırıyor gönül ağrımı, Vuslat dipsiz bir kuyu nihayetinde, Dağlar, taşlar bile kabul etmiyor kahrımı.. Bu satırlarda bulamam seni artık! Biliyorum; koptuğunda bir şey; düğümlense de, Birleştirmeye çalışsan da olmayacak.. Sensiz sabahlara güneş doğmayacak.. Sensizliği içimde; doğmamış çocuğumuz gibi Büyütüp besleyeceğim; koruyup sakınacağım, En nihayetinde Canom! Sensizlikte ben de kaybolacağım.. Unutma sakın! Gerçekten seven varsa, Gerçekten o aşk yaşanmışsa Hiçbir engel tanımazdı.. Seven! Gerçekten varsa; Aşkından utanmazdı.. Ancak yalan aşklar kılıf bulur saklanır; Gerçekten aşk olsaydı; İnan ki ayrılıklar yaşanmazdı.. Ben ölümüm Cano! Her ayrılıkta aşk ölür.. Ben aşkım Cano! Ben ayrılıklarda ölürüm! Ben, yaşanmamış sevdayım; Yüreğinde ölürüm! Ayrılık yüreğin; bense ölüm.. Ben yüreğinde ölürüm; Ben ayrılıklarda ölürüm Canom! Ben ayrılıklarda ölürüm! ! .. Cumhur Karaca Beni Öldü Bil Bir gün gözlerinde bir iz görürsem Sana bakan gözlerden, Yanağında bir busenin noktasını görürsem, Beni öldü bil.. Ellerini başka bir el tuttuğunda, Umutların yıkılıp, kırıldığında, Gönlün, başka bir aşka kanat çırptığında, Öldür yüreğinde beni; ya da öldü bil.. Dudakların başka bir isim anarsa; Gözlerinde bensizliğin ışıltısı yanarsa, Kahrolup, yüreğin derinden kanarsa; Beni öldü bil sevda yelim... Mahşerden bir ses çınlarsa kulağına, Beni öldü bil! Gece uykunda bir buse konarsa dudağına, Sessizce hıçkır; ve busenin izini sil.. Baharda yapraklar dökülürse, Yaz ortasında karlar önünü örterse, Bir gün ıssız bir yolda omuzuna birşey sürterse; Beni öldü bil! Ya da içinde beni öldür... Oooffff! Sevgili yar; Ölürsem; beni sensizliğin kefeni ile, Sensizlik çukuruna gömsünler! Çünkü ölüm; Sensizliğin, göğe kanatlı tırmanışıdır... CUMHUR KARACA |
Bu nasıl bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudakların git Ayrılık dönüşü olmayan nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Göz yaşın kal diyor dudakların git Gidersem bir daha dönmeyeceğim Kalırsam kalbime yenileceğim Çözemedim seni delireceğim Gözlerin kal diyor dudakların git Duvardan insin mi resimlerimiz Yabancı olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu günlerimiz Anılar kal diyor dudakların git Bu romanda biter belki birazdan Ne aşklar yıkıldı gururdan nazardan Ağlıyor besteler yine hicazdan Şarkılar kal diyor dudakların git.... Gül Aydın |
Uyumadım dün gece hep seni düşünmekten Bakışların gibiydi gökteki o yıldızlar Seni her anışımda bilsen içim ne sızlar Uyumadım dün gece hep seni düşünmekten Uyumadım dün gece hep seni düşünmekten Kavuran bir rüzgardın taa içime girmiştin. Benim olsan her şeye öylesine sinmiştin. Uyumadım dün gece hep seni düşünmekten beria sezer |
yanakların al al dudaklar al beni diyor yüzün kırmızı olmuş ne yaptılar sana hangi ... sana yaptı öle |
Kristal güzel bardak! İçi su dolu,saf ve berrak. İçene olurdu, âb-ı hayat! Sakar elini uzattı kendisine, Uzatır,uzatmaz, Düşdü zeminin üzerine. Tuz buz oldu… Çıtırtıyla bölündü. Öyle bir ah çekti ki, Dağlar taşlar inledi… Kırılan bardak olsun dediler. Yenisi gelir yerine. Ya! o bir kalp olsaydı… Tuz buz olup kırılsaydı, Yenisi gelirmiydi yerine? şükran beşışık |
Hala aynı olsada sabahlar, Gün bütün heyecanıyla karşımızda; Bizi alıp bütün umutlara bıraksada. Hep bir güzel an içindir bütün herşey. Sevdadandır. Kaldırıp atsanda bir köşeye Yanında hazır bulunur hep o görünümler Korku gibi içinde yaşattığın beklenenler Kurulur karşımıza işte nasılda Sevdadandır. Sevdadandır. İçinde taşıdığın ne var ne yoksa; Bir ondandır. güven sabuncuoğlu |
Kara sevda Nasıl anlatıyım tarif edeyim Aşığın gözünde yaş kara sevda Bundan kurtulup ta nasıl gideyim Aşığa ekmekle aş kara sevda Söz dinlemez elden ele gezdirir Dertli eder üzüm üzüm üzdürür Usandırır seni candan bezdirir Eyibin derdine eş kara sevda Hem ağlatır he mi güldürür seni Sırrını faş eder bildirir seni Kuru hayal ile öldürür beni Sanmayın aşığa hoş kara sevda İstesem de ondan ayrı kalamam Sevda bensiz ben sevdasız olamam Yorulunca ardı sıra gelemem Uçunca tutulmaz kuş kara sevda Aşık Borani’de sevda duruyor Kara sevda nice aşık yoruyor Hangi aşık muradını alıyor Ahiri arkası boş kara sevda Halil Çimen |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık