![]() |
olmuyor sensiz Baharı bekleyen çiçekler gibi Umutla bekliyorum seni Sevgimden hiç bir şey eksilmedi Ebediyen seveceğim seni rüzgarlara savurdum dertleri terk ettim kederleri düşünme yaban ellerde beni bilki hala seviyorum seni |
Ölümün nefesi ensende Heryerde ince bir çizgi Yaşamla. Aşk ölümün sevgilisi Kanatırsa kalbi İnceden inceye Sızlatır da Son nefesde Bitecek sanılan Daha artar Zaman cenderisi Yüreklerimizi çekiyor öğütüyor yuvarlanıp duruyoruz, habire başlıyoruz sonsuz devinimlere Ne var üzülecek Aşk zehirsede yüreklere Panzehiri kendi içinde Değil mi ki? Her şey geçer Zamanın getirecekleri bilinebilir mi ki? Var ve yok olacağız yalın gerçek Yaşamak rağmenlere rağmen Yaşamak Savaşmak Kimsesizliklerle ve yenilgilerle, yaratmak Kendini her gece Yaraları saracak Dostlar bulmak Hiç olmazsa Güneşe bırakmak kendini Isıtır bak güz günesi bile İzin ver Sarsın Ay yaralarını Gece öpsün dudaklarından 1 sevgili bul öpsün o geniş alnından… Tüm acılar 1 gün diner Sabredersin E n olmazsa Dost toprak Arıtır yaralarını Her şey bitecek Ne de olsa Çiçekler açar küllerinden Sonsuz devinim içinde Kozmos ol… Son durak Yıldız tozu olmak değil mi? Barış kendinle Seviş acılarınla Sarıl yarınlarına Sen de savaşırsan kendinle Kim tutacak seni ayakta…. Mutluluk içindeyken Fark etmediğimiz 1 oyun Sen oyna kendince Bulunur deva da Çarede Yeterki olmasın ölüm… TÜLAY ÇALIŞKAN.. |
İlk Sone Bir zamanlar SEN ve BEN'e bölününce Senin ORDA, benim BURDA yataklarımız Tek bir sözcüktü kararlaştırdığımız "Sana Dokunuyorum" anlamına gelen. Sevinç vermez insana bu konuşmalar Çünkü dokunmanın yeri doldurulmaz Hiç değil "o" elimizden alınamaz Ve bir cennet gibi öylece korunur. Gerekli olduğunda burda değildi burda olduğunda gerekli değildi burda değildi ya, gitmiş de değildi. Yabancılar olduğunda çevremizde sık sık kullandık bu sözcüğü. Hemence Anlardık kı, uygunduk birbirimize. (Çev. Turgay Fişekçi) Bertolt Brecht |
Soğuk Bekleyiş ... Durun ve dinleyin; O zor günün haberlerini, Yakın gönüllerinizi Yüce Elçi(S.A.V)'nin uyardıklarıyla, Ve tefekküre dalın, düşünün bir an. Ansızın gelir va'd edilen Gürültüler kopararak, Kulakları sağır eden, Gözleri dehşete düşüren, Dilleri lal eden. Kopacak kıyamet, Paramparça ederek şah damarlarını, O dehşetli gün; Koparır tüm bağları; Kaçışır dört bir yana insanlar. Tanımaz kimse kimseyi, Yaşayanlar ölür, Ölenler, toprak olanlar dirilir. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Çoraklaşır coğrafya, Korku iliklerine işler yeryüzünün, Uykular bölünür, Gündüzler kararır, Sıcaklar soğur; Dehşetiyle o anın. çözülür dizlerin bağı, Günler yıl olur, yıllar asır. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Akın akın Rabbe sevkedilir, Yakınlaşır, O'nun huzurunda buluşma anı. Tüm şeffaflığıyla serilir ortaya; Doğru-yanlış, gizli-açık. Herkes kendi amelinin dostudur. Fısıldaşır günahlar, Planlar kurarlar yine sermayesi kötülük olanlar; Yeryüzünün sahte cennetlerinin talipleri, Cehennemin yakıtları kahrolasıcalar; Derler; "kaçacak bir yer yok mu?" "Yok" ey günahkâr asiler, "Yok" ey yokolasıcalar, Yıkılır o aldatıcı saltanatlar, İşte o gün; Tüm hüküm Allah'ındır, Kalkış ve yöneliş Allah'adır. Ve o gün hesapgünüdür, Gerçek hayata adım atma günüdür, Hesapların çetinleştiği gündür. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Kıyametler kopar beden dünyamda, Kanım kaynar, dalgalanır, devleşir damarlarımda. Vurur kendini yüreğimin kıyılarına, Vakitler donar bende. Gözyaşlarım çoğalır, Çoğalır hüzünlerim; Sevinçle geçen günlerime kefalet, Hesap vaktidir artık, Boynum bükük Rabbimin huzurundayım Dışarıda bir kopar, Bende binler defa kopar kıyamet. |
Lanet Olsun Lanet olsun doğduğum güne Mutlu olmak hakkım olsa Bir zalim düşürdü beni bu hale Pişmanım anam bırakmıyorlar İstemiyorum soğukta donup kalmayı Anaların yüreğine kurşun sıkmayı Veren utansın bu silahı elime Pişmanım anam bırakmıyorlar Bir zalim başımda unut diyor Ne kadar pişman olsam da anam Bu dağlardan sağ inen olmuyor Pişmanım anam bırakmıyorlar Dost bildiklerim pusuda yatıyor Kaçmaya kalksam sırtımdan vuruyor Her gece bir zalim benimle yatıyor Pişmanım anam bırakmıyorlar Her gün biraz daha azalıyorlar Çoğu zaman pişmanım diyorlar Ölüm soğuktur kaçamıyorlar Pişmanım anam bırakmıyorlar Bir gün duyarsan öldüğümü Etrafa saçılsın kanlar bedenimden İbret olsun benim bedenim genç kızlara Pişmanım anam bırakmıyorlar NOT: BU ŞİİR TOKAT IN REŞADİYE İLÇESİNİN ÜÇ YOL KÖYÜNDE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST GENÇ KIZIN CEBİNDEN ÇIKMIŞTIR |
hayatı istiyorum ufak bir cümleye devri hayata sığdırsam imdatları..görmezlere bir harfte anlatsam ve sen sussan..yabani gönül,hırçınım dinlemekten yoruldum,hayatı istiyorum! hayatı istiyorum,arnavut kaldırımında onda yıkılmakta çüremek yok sağlam adımlarda,vurulsada hayat bu dedim.kaldırımlarda neler sıraların durur.. gözlerimin önüne,susuyorum işte bir dilek benim hayatım aşkmı,insanmı dilemem gerek anlamamış..duygular zaten asmalarda koruk olmuş bu ne büyüklük,azamet dalda çürümekmi!..gerek hayatı istiyorum,sevgide bence |
al sende dursun AŞKIM COK ZOR GELECEK BANA BU AYRILIK BİLMEM YASAYABİLİRMİYİM SENSİZ BİR FİİL BİTMİŞTİR ARAMIZDAKİ AŞK VE KOYMUSSUNDUR NOKTAYI ARAMIZDAKİ AŞKA BU ŞİİR BU ŞİİRİ SANA YAZDIM AYRILIRKEN AL SENDE DURSUN BİR ŞARKIMIZ OLSAYDI SÖYLEDİGİMİZ BARİ BİR ŞİİRİMİZ OLSUN BİR HAYALİM VARDI SENLE AŞKA DAİR BAŞLANGIC HEMEN HEMEN AYNI AMA SONU BU DEYİL BİR HAYALİM VARDI AŞKA DAİR ENİ KONU BİR DELİKANLI SEVDASI NE MASALIDI NE BİR SİHİR .... disaster 2007 |
unutamadım Yıllar geçti üzerinden Çok şeyler götürdü benliğimizden Artık ayrıyız birbirimizden Ne yaptıysam seni hala unutamadım Gözlerim yaşlı yüreğim buruk İçimde kalan maziden bir kopukluk Ne ettiysem seni asla unutamadım Biz ayrı dünyaların insanıyız Sen evlisin bense yine yalnızım dünden Kim geri gelmişki ayrılıpta geri dönen Ne yaptıysam seni hala unutamadım |
Uçurumun kenarındayım Sona hiç bu kadar yaklaşmamıştım Ve hiç bu kadar mutlu olmamıştım Belki Güneş son kez batıyor benim için Ama olsun! Artık herşey bitiyor Belki Bu son görüşüm denizi Ama olsun! Artık herşey bitiyor Geride hiç birşey bırakmadım Senden başka Acılarım da yanımda Hatırlamadığın anılarımızda Hoşçakal!!! Son defa... Mustafa Şişman |
Sen Yoluna Ben Yoluma Seninle ben, Ne kadar güzel günler yaşamıştık birlikte Bilirdik ki bu günlerin yarınları olmayacak Birkaç haftalık tatilde dostça bir arkadaşlık Mehtaplı gecelerde, ağaçların altında Yalnızlığın kollarında sohbet ederdik Zenginlikten, yoksulluktan, mutluluktan, mutsuzluktan Servetten, sefaletten uzun uzun konuşmuştuk Belki de çaresini bulmuştuk Şimdi burada bizim yollarımız ayrılıyor Sen yoluna, ben yoluma Aramızda derya deniz, yüce dağlar olsa n’olur? Unuturum sanma sakın, ismin kalbimde yazılı Güle güle dert ortağım, güle güle arkadaşım Belki bir gün bir yerlerde karşılaşırız seninle Eski günleri anarız, gelecekten bahsederiz Güle güle dert ortağım, güle güle arkadaşım. |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık