![]() |
İçim Dışa Vursa Denizde dalgalarla boğuştum bugün. İçimdeki volkanı söndürürler mi diye sordum, Yüreğimin acısını paylaşırlar mı? Kafamdaki sorulara cevap verebilirler mi? Rüzgarla dans etti saçlarım, Gözlerim kamaştı Güneş'in pırıltısından, Dalgalardan sıçrayan su damlaları paçalarımı ıslattı, Yeşil,mavi,sarı alamadı içimdeki yarin yerini. Şarkılarla anlatmaya çalıştı duygularım kendini, Fliskenin saçtığı su yardımcı oldu göz yşlarım için, Ordan oraya koşuşturan insanlar uyandırdı uykumdan. El ele gezen sevgililer... Birbirlerine olan bakışları aldı beni benden. Cebimdeki paranın varlığı mutlu edemedi, Yıldızım bana yine gülmedi, Ben merkezcilik beni seçti, Adımlarım beyaz bir hat üzerindeydi. Gözümden akacak iki damla göz yaşını gururum durdurdu, Şans ördüğü duvara bir tuğla daha koydu. Aşk sanki ahretten selam vurdu, Firar etmek istiyor yüreğimdeki duygu. Birgün gelecek yalnızlık ben olacağım. Ortağı olduğum yalnızlığı kovacağım. Cesreti içime doldurup, Yaşananları,yaşanmak istenenleri dile getirip, Onu sevdiğimi ona haykıracağım, Dağa,taşa, toprağa... İlanım sonunda bir sevda çıkmazsa karşıma , Aşkı yüreğime gömüp hayaliyle yaşayacğım. Şimdi tek dileğim;gelecek olan o bir günde, Doğru yari,sevdamı,hayatın anlamını bulmak |
Eski Bir Hüzünle Günlerdir eski bir hüzünle çıkıyorum voltaya (kötüye işaret bu, üstelik yalnızlığa sığınıyorum) Unutup gitmişim ezberimdeki bütün şiirleri bulutlara bakıyorum uzun uzun, yalnız bulutlara O uzak kasaba akşamları düşerken aklıma tecrit’teki yine bir türkü tutturuyor Ey kalbim sana denk düşüyor bütün bu acılar acılar tek ve mutlak olan bir şeyi anlatıyor Yağmur kuşları geçiyor avludan sürü sürü dalların hışırtısını duyuyorum, üşütüyor beni Ötede, kentin üstünde bir şimşek çakıyor birden suretin yansıyor göğe ve her yağmur damlasına Uzak bir anı oluyor her şey, silikleşiyor ve alnım ateşler içinde, bir tutabilsen unutup gitmişim bütün türküleri artık (kötüye işaret bu, üstelik yalnız sana sığınıyorum) Kısa süren hastalıklar vardır ya, işte öyle geçip gidiyor akşama doğru hüzün bulutu resmini asıyorum ranzamın başucuna yine ve bir türkü tutturuyorum günün son çayında -Teslim olmayalım halilim kurşun atalım! |
Çağırma Beni Sessizce de olsa çağırma beni Kulağım keskindir duyabilirim Şakadan da olsa gel deme emi Deliyim, şeytana uyabilirim. Benim gönlümü hapsetme kafese Kulak kabarttım en küçük bir sese Yaralı bir kuşum dinlemem ökse Elimle, canıma kıyabilirim. Selam olsun dağda gezen efeye Hastayım Şiire şarkıya neye Mecnunla kendimi aynı kefeye Koymadım amma koyabilirim. |
Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm |
Çaba Unutma! Gecenin bu ıssız karanlığında Senin için atan bir kalp Ve Sana doğru koşmaya çalışan Sönük bir ışık var O ışıkta Sadece senin olmak için koşan; Ama Bir türlü yakalayamayan Ben varım.. |
Eski Sevgili yıllar geçti görmemiştim seni sacların bile ağarmış sende telaşlandın belli ki unutmamışsın beni saclarına karlar yağmış ne oluyor bana böyle kalbim yine adımlarını hızlandırdı seni görünce ilk önce gözlerine baktım biraz ferini kaybetmiş yine de merakimi gizledim hatırını sormak benim neyimeymiş bir şeyin değişmemiş intizamla giyinmişsin yine bayılırdım her zaman tipine giyimine merak ettim kaç yavrusu oldu acaba dedim sonra aklıma o şanslı erkek geldi ne kadar mutlu etmiştir diye içimi çektim mazi akmaya başladı gözümün önünden film gibi kalbime nakşettiğin aşk solmuş ama silinmemiş kilim gibi ben hiçbir şey soramadım hadi sen bari sor sanki o küllenen aşk oluverecek bir kor yaklaştık gözler berelendi yine odaklarında adim titredi dudaklarında sonra vazgeçti herhalde kafayla hafif bir selam ne hatır sordu ne de bir çift kelam geçti gitti yanımdan kafamı çevirip bakamadım bile ardından |
Umut UMUT Umut, tüm çareler tükendiğinde içimizden yansıyan ışık Durma, devam et diyen bir ses kulağımıza fısıldayan Umursamazlığın, boşvermişliğin üzerine atılan toprak Mutluluğu çoğaltan yaşam enerjisidir bizi ayakta tutacak Umut, usanmadan, yorulmadan bekleyebilmektir sabırla Maziyi bir kenara bırakıp doğan yeni günü sevinçle karşılayabilmek Uzakları yakın, olmazları olur kılabilme arzusudur yüreğimizin derinliklerinde Taa ki takvimin yaprakları tükenip yeni bir sayfa kalmayana dek… |
Çağla Çağ... Örümcekler öldü öksüz kaldı ağ yürümekten yılmayana engel olamaz ne tepe ne de dağ. Akınımız var uygarlaşmaya çalsın hücum borusu kurulsun otağ sevgimize bal dökülsün ilgimize yağ... Düşmanlar kahrolsun dostlar sağ... Çözül bulut çözül Yağ yağmur yağ! |
Beklenen yarınlar kaybolmuş dünden Ümitler selamı kesmişler benden Nasılsa hayır yok gelecek günden Kadere rest çektim isyanlardayım Bu benim talihim sözüm yok sana Payımı aldım ben sevdadan yana Hasretinden başka ne verdin bana |
Çağrışımlar Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi.. Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi.. Gecikmiş bir gizlemi, Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı.. Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi.. Bir gerçegi erken, Bir açlığı tokken Anladınız mı.. Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi Yaşadınız mı.. Yalanı sürmeye sürmeye, Yanlışı görmeye görmeye Saklandınız mı.. Doğruluğun yönünde, Doğruların önünde Aklandınız mı.. Ortamsız bir yaşamda, Yaşamsız bir ortamda Harcandınız mı.. |
| Saat: 08:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık