![]() |
Sevgili Ben şu şeyda bülbülün şakıyan sesi olsam Buram buram aşk kokan avuçlarına dolsam Parmakların ucunda sevgi olup kök salsam Sonsuza kadar kalsam bıkar mısın sevgili? İzin verirsen bana düşlerine gireyim Sevdamın hakkı olan hayalleri dereyim Yeşilleri süsleyip illerine varayım Dönüp bir kez yüzüme bakar mısın sevgili? İpekten kanatlarım incinecek korkarım Yol ırak, dağlar sapak kaybolursam ürkerim Yüzün gülmezse bana yüreğimi burkarım Sevgi ile karşıma çıkar mısın sevgili? Ruhsatsız bir sevdayı dize dize sözlerim Sığmıyor yüreğime yarınlara gizlerim Söyle revaysa bana daha da çok özlerim Sevgi er meydanıdır yıkar mısın sevgili? Şahı oldun ömrümün, herkes kalbimin yadı Gam yemem yaşadım ya sevginle ben miladı Varsın gülsün el alem geçmesem de sıratı Mahşerine beni de çeker misin sevgili? Arının peteğinde bal olamadım ama Dünyana girdim diye acı veririm sanma Delik deşik yüreğim tutmuyor artık yama Son kurşunu da bana sıkar mısın sevgili? Hercai çiçeklerin kokusu ellerinde Hicazkar şarkıların nağmesi dillerinde Bir avuç buse olsam özlemin çöllerinde Vuslatın ateşini yakar mısın sevgili? Sevil Nizamoğulları |
slm |
Muntazam Seni kamçılardan çıkardım Tevbelerle başladı rahmet vuruşları İnsan ağlar oldun yürekli göğüsler kurdun Sesimi işkencelerden alırdın Elimin altına dökerdin etlerini Hızlı varışlara bile hazırım daha Dayanırdı yelken bezleri saf saf insan enginlikleri Bir geçmiş zaman kalkanı indi Çınar ağaçlarından sahil sularına Kalbim kalkıp indi gemilerden Çok tarandım başka saçlar tarandım sokaklarda Kabris kamburu çıkardı yıllar Ve bir tek çıban çıkaran yoktu sancılarla Habire vuran rüzgar Kabirlerde su yollarında Dehlizlerde İç çekmeler Sızlanmalar fısıltılar Ne zora çekiyor zaman ki bildiler farkettim Götürüp Kelimeleri başka bir semte attılar beni Üzgün melal içre ve aşık Yürüdüğüm deniz sahillerindeyim Yakın sabahlarda öğlelerde ve daha Üç parıltısında günün Devlerimi güreştirmek işim üstüm başım heykel kırıkları Cahit Zarifoğlu |
Gün Acıya Sığıyor Her çiçeğin başında birkaç yılan nöbetçi Kaşların araları kısalmış aynalarda Sevgi aşkın yedeği kavranmamış dediği Halk için özel koltuk tek ayak yapılıyor Yüreğe takılacak kelepçe de bulunmuş Yürekte yurtlanmıyor nasırı büyüyenler Bülbülü anırtmaya çalışıyor yöneten Çalan çanlar çok bilip az anlıyor Düş körleri ve şarkı sağırları Emekle yetinmeyip duygu çalıveriyor Jop ve postalın gölgesi büyüyüp Bombalar çok çabuk evrimleşiyor Çiçeğin ağlayışı insanın şarkısına Heykel ölü doğuyor Sevinç coşku kovulmuş kiracılar Gün acıya sığıyor Numan Ekşioğlu |
Seni Bırakıyorum seni bırakıyorum semender ellerimle seni bırakıyorum seni bırakıyorum duvarlarda kurutulan anemon ellerimle içimdeki sulara içimdeki sazlıklara içimdeki bataklıklara seni bırakıyorum seni bırakıyorum kendine kapanmış kollarımın anarşik güzelliğiyle içimdeki yosun yeşili sulara içimdeki tehlikeli kıyılara içimdeki siyah ışığa seni bırakıyorum seni yatıracağım ellerimde bir ıhlamur yaprağı gibi seni yatıracağım göğüslerimde menekşeler gibi seni yatıracağım gözlerimde bir yağmur suyu gibi... Lale Müldür |
Sevmekten Gidince Sen beni sevmekten gidince ben bana borçlu kaldım Ya sen bana fazla geldin ya ben sana az kaldım Gitme bir adım öteye gülüm bir adımda gurbet olur Gitme bir nefes öteye gülüm her nefes hasret olur Aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde El tutmak yol açıyor diye hesapsız Susmalara kaldırdık tüm tutuşmaları Yasak kelime oyunu yapmak Yalan söylemek mecburi ve serbest ayyuka çıkmak Artık yağmur sonraları toprak kokmak yok Tomurcuklanmak günah Ve bir insan gözü yüzünden 100 gün ardarda uyumamak Kimse ölmesin diye Kimsenin aklında her sevdalı verdiği sözü geri alacak Güneşi ayı ve hatta hiç bir tabiat olayı Şahit gösterilmeyecek hiç bir sevdaya Ne deniyorsa onu atacak kalp Ve süresi24 saate çıkarılacak meskun mahallerde ağlamanın Sen sesini alıp gidince ben burda dilsiz kaldım Ya sen bana fazla geldin Ya ben sana az kaldım Gitme bir adım öteye gülüm bir adımda gurbet olur Gitme bir nefes öteye gülüm her nefes hasret olur Yılmaz Erdoğan |
Yalnızım Antalya' da -Erdinç Mutlu Ağabeye... Sahiller bomboş bugün, Yalnızım Antalya’ da. Başım da sarhoş bugün, Yalnızım Antalya’ da. Akdeniz sensiz bugün, Düdenler şevksiz bugün, Caddeler sensiz bugün, Yalnızım Antalya’ da. Yeşili görmüyorum, Denize girmiyorum, Nedendir bilmiyorum? ! Yalnızım Antalya’ da. Ne gökte, ne yerdeyim? Buluttan bir perdeyim, Çılgın caddelerdeyim, Yalnızım Antalya’ da. Kuşlarda kanat kırık, Boğazımda hıçkırık, Yeter, bunca ayrılık! Yalnızım Antalya’ da. Parklar, bahçeler bomboş Yollar, caddeler sarhoş, Gel artık, gel, durma koş! Yalnızım Antalya’ da. Mustafa Ceylan |
Duvar - bu şiir ikinci dünya savaşı içinde kahredilen bütün dünya duvarları için yazılmıştır.- ben bir duvarım hiç güneş görmedim sen hiç güneş görmemiş bir başka duvar yüzümüz benek benek tahta kurusundan ve sinemiz baştan başa ak üstünde karalar - kelepçeden kahroldu kahroldu bileklerim - sıyrılıp çıktım artık ölüm korkusundan - dilim dilim sırtımdaki yaralar ben demirbaşım sığır siniriyle dayak yedim biz de duvarız dinliyen duyan düşünen duvarlar bizim kucağımız terkedilmiş bir yatak gibi kirli soğuk ve bizim kucağımızda kasırgalı insanlar yüzündeki deniz parlaklığıyla durur hatıramızda o çocuk yumruklu dev o dev yumruklu çocuk o zaman mayıs'tı yağmurlar başımızda Attila İlhan |
sevdamı kaybettiğimde buldum seni. nazar boncuğuydu gözlerin, hep gözlerimdeydi sanki. yürek yarılır mı yarıldı işte. kalbimin yarısı, aşkına amâde. sevdim seni tüm bedenim ve ruhumla. seni öyle sevdim ki İstanbul şaştı bu aşka. mavi sularda yıkadım gözlerimi, ben hiç ağlamadım ki. kelepçeler ellerimde değil, yüreğimde artık. sevdan bedenimi yakmıyor. damarlarımda kırmızı kanda, hiç durmak bilmiyor. karabataklar sandallarda. bir tiyatro sahnesi karşımda. bense kollarında, çılgın aşık misali yanında. her öpüşün yüreğimde bir ok. seninle gülmek ise ne hoş. aşk dile geldi bizle. güneş yaktı sen kavurdun yine. ellerimiz kenetlendi birbirine. sevdayla karışık aşk bu işte. menekşe gülay |
sensizliğe bir düğüm daha attım bu gece neden böyle, neden yoksun yanımda öyle özledim ki seni anlatamam, özlemimi dizelere sığdıramam hayata kadere herkese meydan okurum ama seni kalbimden atamam verdiğimiz sözleri, geçirdiğimiz saatleri unutamam seni düşünür seni yaşarım günlerim, saatlerim ve dakikalarım senle dolu sen bilmesen de özlemsen de beni sen gibi ben sevdim seni bırakamam... gülce Şeren |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık