![]() |
Ümidimin son yaprakları da savrulmadan... Yaşamak için bir neden ararken hayattan... O hüzünlü elveda döküldü dudaklarından... Vazgeçtim senden ve yaşamaktan..! Oysaki son damlasıyla yaşıyordum umudumun... Bilsem de dönmeyeceksin hayallerle avunuyordum... Ama bir gün ansızın çekip gideceğini bilmiyordum... Vazgeçtim ardından koşmaktan bittim, yoruldum..! Niye ümit verdin ve niçin evet dedin... Mademki bir gün bırakıp gidecektin... Gerek kalmadı değerini anlatmamın sevgimin... Vazgeçtim zaten anlatsam da bilemezsin.... SEHER GÜNAYDIN |
Porsuk nehirlerin geçtiği kadınlar Hepsine yüzer kere rasladım en azdan Umutsuz sevdalara tutulmak onlarda Bozkıra doğru seyrele seyrele yaşamak onlarda Verdi mi adama her şeylerini verirler Ben gördüm ne gördümse kadınlarda Porsuk nehrinin geçtiği Kızılırmak parça parça olasın Bir parça ekmek siyah on kuruşluk kına kırmızı Taş toprak arasında türküler arasında Karanlıkta bir yanları örtük bir yanları üryan Kocaman gözleriyle oy anam bu kadar dokunaklı Kimler ürkütmüş acaba bu kadar kadını Dicle kıyılarına tiren varınca Büyük bir gökyüzü git allahım git Genel olarak önce kaşları görünür Sonra bütünsüz uykuları kaşla göz arasında Yanaklarında çıban izi taşıyan kadınlar Gül kurusu Bir gün sizin de yolunuz düer memlekete Siz de görürsünüz bunları kadınlarda Ödevleri yenilmek olan hep Bıçakla kemik arasında Yenilmek Kadınlar Cemal Süreya |
Özlem Adini özlem koydun bu sonsuz sevginin, Özlemin tek siginagi oldu bu aci dolu yüregin, Bu bitmeyen özlem kaçinilmazligiydi sensizligin, Bitmez bu özlem sevgili, bitmeyecek bensizligin... Ayrildik ve her geçen gün büyüdü bu özlem, Her iç çekiste bir göz yasi, her göz yasinda bir sitem, Bitmedi bu hasret, ne yapsam nereye gitsem, Özlemin gösterdi, kime baksam hep sen... Yillarim seni beklemekle geçti umutla, Gelisin seni vazgeçilmez kildi bir anda, Sensizligin içimi, yüregimi yaktigi anlarda, Özlemin hep vardi, birakip gittigin zamanlarda... Adi hep özlem kalacak bu karsiliksiz sevginin, Özlemek tek çaresi olacak sensizligin, Bitmez bu tutku, bitmeyecek bensizligin, Yasadikça vazgeçilmez olacak ismin, Kaçinilmaz olacak özlemin, Özlemim... MINE BAHADIR |
Hayatınız başlıyor ağlayarak Yüremeyi öğreniyorsunuz Düşerek ve kalkarak Gün geçip büyüyorsunuz Ve gün geliyor aşık oluyorsunuz Fakat bu aşkın, Karşılıksız olduğunu anlıyorsunuz Ağlıyorsunuz hayatta Hiç olmadığı kadar çok Bir kez olur bu diyorsunuz Ve.... Bir kez daha seviyorsunuz Bir kez daha birkez daha Anlıyorsunuz hayat acımasız Hayatın cilveleri sizi yaşlandırmış Saçlarınız beyazlamış Yavaş yavaş ölümü düşünüyorsunuz O kara gün geliyor Sizi sizden alıyor Son dakikalarınızda öğreniyorsunuz Hayatta çekilen acıların kederlerin Dökülen gözyaşlarının boşuna olduğuna Boşuna boşuna boşuna....... SEVCAN DEMİR |
Aydınlığı Yüzünün Sen ey sevdalı güzel Gülüver n'olur bir kez olsun Yüzünün aydınlığı denktir gün kavuşumuna Gelecek seninle kırlara koşuyor Geçmiş türküye dönüşürken ansızın damarlarında Nasıl da korkusuz zaman Oluşturuyor acıyı hüzünle el ele Gülüver n'olur bir kez olsun Ki yaşam sensiz olmaz Sürekli avuçlarımdasın Yeni filizlenmiş göğüslerini ellerin sağadursun Dolunayın hizasında bekliyorum Kıvılcımlı öpüşlerini Gel n'olursun. Kaynak: KAN, İzlek Yayınları, Mart 1997 Kaan İnce | |
Can Yücel-Herşey Sende Gizli kelebek3220 Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... |
Siyaha Dokunuş.... Siyah... Seni ne çok sevdim ben Anlatılan değilsin benim için Ne hüzün,ne de matem Görmek istediğimde beyazımsın Doğru baktığım yerde ışığımsın.... Siyah... Seni ne çok sevdim ben. Dinginliğimsin.. Dik duruşum,meydan okuyuşum Ne bitmişlik,ne de yok oluş Dayandığım koca çınarımsın Doğru baktığım yerde ışığımsın.... Siyah... Ölüm dediler sana. Siyah... Matem dediler sana.... Siyah karanlık oldun yıllarca Ölümde,matemde,karanlıkta sende değil İnsanlığın bahtında.... Bilmezlermiki ölüm yüce allah tan O verdi canı,O alıyor oysa... Suç sende değil kara oluşunda... Siyah oluşun bunlara karşılık değil ki Yıllardır insanlığın sana yanlışında.... Hep maviye yazdılar Umutları Hep maviye anlattılar uzunn uzun sevdaları... Beyaz da aradılar yıllar yılı Mutlu buluşmaları,mutlu yarınları Aşkın rengi al dediler kırmızı... ya sen. Seni beklettiler son dediler Umutta yoksun Aşkta yoksun,hayalde yoksun. Yaşamın güzelliğinde yoksun siyah Sıranı bekle çünkü sen hep sonsun... oysa... Seni ne çok sevdim ben Siyah oluşun tüm renkler içinde Ayrı bıraktı seni yıllar yılı yalnız ama dik ve mağrur rengin değil aslında sana sevdam kıyamadım anla yalnızdın ondan çok sevdim seni ben.... SELİN ATACAN |
Kalpsİzsİn Kalpsİz Ya KÜl Olursam Yana Ya YaĞmur Olursam AĞlaya AĞlaya Çok Mu Sevİnİrsİn Ben ÖlÜnce Bu AŞk UĞrunda Kalpsİzsİn Kalpsİz Anlamiyorsun Sana DeĞmİyor Bu Sevda Eksİk Kaldin Bana Az Gelİyor AŞk Şİmdİ Sensİz Kaldim Çok Mu Seversİn Yalanlari, Olmaz Olsaydin Kalpsİzsİn Kalpsİz Anlamiyorsun TÖvbelİyİm AŞka Bozmam Yemİnİmİ Senle Kapattim AŞk Defterİmİ Yanarsan Yan Ben Zaten Bİttİm Kalpsİzsİn Kalpsİz Yanmazsin Bİlİrİm |
Bir hevesin peşinde koşarken uyandım. Duraladım, ruhuma işleyeni aradım. Ne yöne baktıysam orada buldum, anladım. Ben aranırken, O benim kalbime kök salmiş. Mutluluğa koşmak istedim adım adım. Yolumu kestin, benliğime karıştın. Benle ben oldun, değistirmeye başladın. Kısa zamanda sen oldum, amacını taşıdım. Ahmet Arslan |
Ne Hissediyorsun? Ne hissediyosun? Senden vazgeçebilirmiyim... Seni unutabilirmiyim... Yaparsın diyorsun dilinle, Gönlün buna razı mı? Kolayca söyleyebiliyor musun? Hadi git ! Diyebiliyor musun? BY SEMPATİK_25 |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık