![]() |
YAPRAK Ey yeşile doymadan sararan yaprak! Her şeyin bittiğini mi söylüyorsun solarak? Unutma seni bir ömür boyu yaşatacak Bir yağmur ve saplandığın kara toprak İtiraf edecek aşkını yağmur, üzerine yağarak Dile gelecek bulutlar, üzerine ağlayarak Güneş zalim bir sevgili, seni hep yakacak Ay varken boş ver güneşi, ol ondan ırak Bir çiğ tanesi düşecek önce Sana konup öpmek için Sonra da bir sam yeli üzerine Seni üzüp sarartmak için Ey yeşile doyamadan sararan yaprak! Hala her şeyin bittiğini mi sanıyorsun solarak? Unutma seni bir ömür boyu yaşatacak Bir ben, bir de saklandığın kalbim olacak DİLEK ÇAKMAK |
Kaç içki daha ne ağır bir iş Alkol ırgatlığı bardakta ruj izi Gözlerinin mavisi akında erimiş Tütün sarısına dönüyor benzi Şehvetin dürtüsü Seviş Seviş Seviş İçindeki çöl çok daha geniş Nasıl bir susamak içebilse denizi Ağzını bulamıyor nerede kaybetmiş Oysa yutabilir erkekliğinizi Şehvetin dürtüsü Seviş Seviş Seviş Attila İlhan.. |
İbresiz bir saat… Yapraksız bir takvim… Çok şey mi istiyorum sanki… Güvenmiyorum ki ben bu hayata… Ki hayat,ertelemiyor ki yapacaklarını… Korkuyorum… Korkuyorum bu ahiri zamandan… Ertelenmiş mutluluklardan… Susan dillerden… Uzanamayan ellerden… Gerçek olma ihtimalli rüyaların sadece rüyada kalmasından… Utanılan tüm güzelliklerden… Ertelenmeden… Ertelenmekten… Güvenmiyorum ki ben bu hayata… Dün,bugüne güvenmedim… Bugün,yarına… Korkuyorum ki ben bu ahiri zamandan… Ki içimde hala sevgi varken… Onu da kaybetmeden… Seviyorum’a hala dilim dönerken… Ne diye çekineyim elini tutmaktan… Gözlerine bakıp seviyorum demekten… Ki ben korkuyorum yarından… Hala yaşıyorken… Hala varken… Ne diye erteleyeyim sevgimi… Güvenmiyorum ki ben bu ahiri zamana… Yarını meçhul hayatıma… Hala saklıyken tüm kötülüklere inat içimde bir güzellik… Ne diye erteleyeyim… Bir anda geçip giderken hayat üstelik… sevnur şaylan |
Ellerim Açar varlığının perdelerini Giydirir seni başka bir çıplaklıkla Bedenler soyar senin bedeninden Ellerim Uydurur senin bedenine başka bir beden Octavio Paz Dünya Şiir Mitosları Türkçesi: Adnan Özer |
YAĞMURA DÖNDÜM YÜZÜMÜ Hüznüme dokun göklerden gelen berrak karar Kanatlarındaki haberi gönlüme kondur Rüzgârın rahmindeki nemden bana da haber Rahmetinden doğan toprakta yeşil bir kök ver. Yaşadıkça çoğalır ruhumda yalçın çorak Kaç mevsim geçerde eksilmez içimde kurak Çürüyen nefesimde çağırdığım imdada bak Çölünde buhar oldum sırrını yağmurla ver. Masalların özge diyarından yüreğime eğil Gece ol mutlu hülyalarla koynuma sokul Çağlayanlardan ağ yüreğme mümbit damla ol İçimde yokuş uzar tabanıma kuvvet ver. Yazan : benyaminaras |
Yıldızlı geceler gibiydi gözlerin öyle delici içten ve yumuşak Kalbime saplanan bir ok Yüreğimi parçalasada o delici sızı Senden gelen her şeye sevdalanmıştım ben Karanlığı deler gecer gözlerim Yüreğimde bir sen varsın birde umut Cama vuran herdamla seni hatırlatır bana Bir şafak vakti düştü gönlüme sevdan Seninle hüzne sevdalanmıştım ben Sen ben ve hüzün ayrılamaz bir üçlü Yağmurla gelen sevda Hüzne dönüşmüştü gözlerimde Seninle hüzne sevdalanmıştım ben mehtap karakaşlı |
elim sana değse diniyor gece saçlarından başlıyorum günü çözmeye yüzüm sana değse sürçüyor zaman daracık odalarda ben kâfir, sen müslüman dilim sana değse uyanıyor sözcükler Enver ERCAN |
Rüzgar... Denizlerin üzerinde boranlar olup geleceğim yanına görmem lazım seni duymam lazım bakarsın duygular rüzgarım olur alır götürür beni kirpiklerinin arasına damla olur dokunurum yanaklarına buharlaşır varırım toprağına. Zeki Arlan |
hani diyorum ki gelsen otursan yanıma masada iki kişiyi geçmesek kendimiz doldursak kadehimizi kendimiz yaksak mumu masada başka şeyler olmasa da olur be gülüm türk öğer koç |
Mesafe... Gitme gitme kal, dilediğince bu gün doğmuş bir an bitecek hayat yine yeniden sevdim aşkı. kardelen çiçeğini bilirmisin sade ve gururla, hayata mücadelesini bilirmisin sessizliği olanca kasvetiyle hayata direnmesini sen gül çiçek tohum atsın toprağa aşk. bak; beyaza boyanmış sabah kuşlar övün derdinde akşam ve sonrası karanlık yüzü solgun. bir gece daha bitecek üzüldüm annem hayat akıyor içim eriyor.......... Zeki ARLAN... |
| Saat: 12:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık