![]() |
Aşk; Koskocaman bir yalan Bazen, çöllere düşüren, bazen de dağları deldiren Kavuşmasız kuruyan ırmaklarda yüzdüren Aynada yaşlanan yüzünü seyreden Koskocaman bir yalan dünyada gülümseten Aşk; Koskocaman bir yalan Boran kuşunun gözündeki üç damla yaşı akıtan Dümeni olmayan bir geminin kaptanlığını yaptıran Elimdeki kadehin içine bir parça kan damlatan Ve o kadehte yüzmesini bilmeyeni yüzdüren Aşk; Koskocaman bir yalan Neden diye her sorulan soruya yanış cevap veren Resimdeki görüntünle hayallere daldıran Bir parça umut isteyen Aşk; ne sensiz olur ne de senle dedirten |
Yalnızım Antalya' da -Erdinç Mutlu Ağabeye... Sahiller bomboş bugün, Yalnızım Antalya’ da. Başım da sarhoş bugün, Yalnızım Antalya’ da. Akdeniz sensiz bugün, Düdenler şevksiz bugün, Caddeler sensiz bugün, Yalnızım Antalya’ da. Yeşili görmüyorum, Denize girmiyorum, Nedendir bilmiyorum? ! Yalnızım Antalya’ da. Ne gökte, ne yerdeyim? Buluttan bir perdeyim, Çılgın caddelerdeyim, Yalnızım Antalya’ da. Kuşlarda kanat kırık, Boğazımda hıçkırık, Yeter, bunca ayrılık! Yalnızım Antalya’ da. Parklar, bahçeler bomboş Yollar, caddeler sarhoş, Gel artık, gel, durma koş! Yalnızım Antalya’ da. Mustafa Ceylan |
Durma Öyle...- Değiştir yıldızların yerini ayın yerini Korkma güneşten aç gözlerini Bir su damlası ol saçıl maviye gökkuşağına boya renklerini Uç bir kuş kanadında rüzgara karşı takıl bulutların peşine Fırtına ol, meltem ol danset başaklarla nedensiz aşık ol delicesine Yağmur ol, düş sevdiklerinin üstüne Azgın bir nehir ol ak akabildiğin yere Durma öyle karış toprağa çoğal sevda ol,aşk ol aç çiçeklerini aşk dolu yüreklere Seni sevdiğini düşün herkesin Çekinme kandır kendini sevginin olduğu yerdesin Sil at hayatından mutsuzluk veren herşeyi Birgün anlıyacaksın nasıl olsa vakit dolduğunda Sevmek yanlışsa doğruyu yapmak kimin umurunda.. |
Piraye İçin Yazılmış Saat 21 Şiirleri 13 Kasım 1945 Tarif kabul etmez, - diyorlar, - İstanbulun sefaleti, milleti, - diyorlar, - kırıp geçirdi açlık, verem illeti, - diyorlar, - diz boyu. Şu kadarcık kız çocuklarını, - diyorlar, - yangın yerlerinde, sinema localarında... . . . . . . . . . . . . . . Kara haberler geliyor uzaktaki şehrimden : namuslu, çalışkan, fakir insanların şehri - sahici İstanbulum, sevgilim, senin mekânın olan ve nereye sürülsem, hangi hapiste yatsam sırtımda, torbamın içinde götürdüğüm ve evlât acısı gibi yüreğimde, senin hayalin gibi gözlerimde taşıdığım şehir... Nazım Hikmet Ran |
Okul Benim Her şeyim, Çünkü İçinde Sen Varsın Sabah uyandığımda sen gelirsin aklıma Bir bardak çayımı içer, defterimi kalemimi almadan Seni görmek için binbir zevkle koşarım okulla Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda Bugün merdivenlerden çıkarken sen geldin karsıma Ellerim titredi birden merhaba diyemedim sana Sende zaten dönüp bakmadın bana Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda Üzülmedim bana bakmayınca Çünkü seni görmek yetiyordu bana Anlaşılan bu da karşılıksız sevda Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda O karanlık koridorları ışıtan sensin Bu sevdaya karşılık yine sensin Okula gelmemin tek nedeni sensin Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda Belki sende sezdin seni sevdiğimi Günlerdir etrafında dönüyorum değirmen taşı gibi Gel yeter artık söyle sende sevdiğini Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda İstemiyorsan gel söyle bana Karşına çıkmam görünmem bir daha Ama sen zor bulursun benim gibi dünyada Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda O gece karanlığı gözleri yetiyor gülmeme Sanki şu yalan dünyada ömür katıyor ömrüme Anladım ki bir tek sen layıksın sevgime Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda Kelimeler yetmiyor seni anlatmaya Gelmiş mi senin kadar güzel dünyaya Gelmiş diyen varsa ellerimle gömerim toprağa Okul benim her şeyim, çünkü sen varsın koridorda Bu nasıl sevda anlayamadım Günlerdir bir tek sen aklımdasın Notlarım kötü bırak hep kötü kalsın Okul benim her şeyim, çünkü içinde sen varsın Murat CEYLAN |
Hüzn-ü Hicran Yazdır yağmurlar yağmaz olmuştur bulutlardan Kuru kırışık yüzünde bir elemdir okunan Avucundaki son çiçekler de ölü yüzü solgun Soluğu kısık dua, hüznü hicran Hüznü hal edinmişim,suskunluğum bundan Limansız okyanuslara açılır gemilerim Çok gerilerde elinde mendil,ağlamaklı salınışlarda yar kaldı Aynalar üşüdü yüzümün donukluğundan Hıçkırıklarda hayal,hüznü hicran. Tanklar geçer beynimin damarlarından Bir çift serçe titreyen ellerim. Yabansı sesler böğrümde,cinnetler yalnızlık ertesinde Saksıdaki son akşam sefası da soldu softalığımdan İniltilerde gece,hüznü hicran. Yazdan kalma bir gülümseme dudağının kıyısından Gri pardesülü kadın ile gelir eylül Dağınıktır saçlarım karışmış uçarı uykulardan Islık ıslığa yapışır tenime sararmış yapraklar Eylül hazan,hüznü hicran. Acılar okunur alın çizgilerimden Her mevsim yutkunuşlar rüzgarıdır Her gün doğumu ruhumda sancılanan Ey ömür törpüsü avucumdan uçan zaman Hayat zaman, hüzn-ü hicran. 18.01.2007/İstanbul Osman Balkıs |
http://www.siircafe.com/siir/imajlar/yyyy.gif Asklarin Yetim Rengi http://www.siircafe.com/siir/imajlar/yyyy.gif Yalnızlığımda seni büyüttükçe kalabalıklaşacağım; Sen kendi kalabalığında hep yalnız olacaksın… I Kapattım ucu kıvrılı yerinden bir defteri Bir defter adınla hükümlü şimdi... Sen kendinin pası, kilidi. Gençliğin kendine savurur seni, Esmersin, cehennemin dibinde doğmuşsun, baban iki karılı; evlerde, erkenlerde bekler seni. Sen feodalizmin kara dilberi, gündüzlerin gölgesindeydi sevgi. Gölgesinden gündüzlerin iklimler geçti… Sesin şimdi kanayan bir gül gibi: Kangren... II Sen orda kendi manastırının huysuz müridi. Sen orda bir korkuda, bir şarkıda, ölüm susan uğultuda… Sen orda düşlerine leş kargası tüneyen! Elleri ayazlarda sen orda, esmerliğine rehin feodal şatolarda.. Uyurken sen hasretin avlusunda, gündüzlerin gölgesinde oturuyordum. Sonra boşuna çizdim karanlığa resmini. Boşuna... Ezberleyip hasreti… Oysa nasıl istersen öyle gebertebilirdin beni. Nasıl istersen! Artık sulara k(atalım) aşkların yetim rengini... |
http://img490.imageshack.us/img490/9127/6a2fef23b860afe3pq3.jpg Hatırlar mısın sana hep kanatsız meleğim derdim. Hiç kanatlanma, uçup beni yalnız bırakma diye tatlı tebessümle yakınırdım sana.. Şimdi yoksun. Yalnız bıraktın!.. Nerdesin meleğim... http://img490.imageshack.us/img490/2262/missyoutx5fq7.jpg Özledim desem farkeder mi bilmem ama Çok özledim kanatsız meleğim. Hiç mi hatırı kalmadı anıların, hiç mi sevda yaşanmadı bu aşkta, yokluğuna mı terk edeceksin bendeki seni? Herşey bir rüya mıydı? Giderken bu son demiştin Dönmeyeceksin biliyorum... Ama seni hala çok seviyorum... http://img441.imageshack.us/img441/2827/82b6b7a83dfea46fkb5.jpg Ah bir bilsen ne kadar özledim dizlerimde yatmanı, saçlarını okşamayı, onları doya doya koklamayı... Ellerinde kaybolmayı. Şimdi heryer boş herşey anlamasız. Yokluğunla yenme ne olur beni. Ayrılığınla ölçüp sabrımı, gösterme bana sensiz yaşamayı. Tekrar gözlerime gül, gözlerinde göreyim kendimi. Hiç kolay değil kanatsız meleğim. Hala içimde özlemin hala kocaman yangının var.. Biliyorum çok zor ama!.. Sesimi duyarsan cevap ver Seni çok seviyorum.. http://img441.imageshack.us/img441/8850/yalnzkz4zdoy4.gif Sen gideli hala bir yanım çekingen, hala utangacım Özlemin hiç çekilmiyor meleğim sanırım bu en büyük zaafım.. Giderken Sezen söylüyordu ya geri dön Ben hala aynı şarkı aynı nakarattayım.. Kapım ardına kadar açık, masada yine mor menekşeler, üstümde hala aynı gömlek seversin diye hep böyleyim. http://img490.imageshack.us/img490/9235/7d37e471945364c4qu6.jpg Hatırlar mısın bütün ladesleri hep sen kazanırdın. Seni seviyorum deyip boynuma sarılır, aşkını aldım diye kaybettirirdin bana!! Mutluluğumuz için hep kaybettim. Yine de aklımda Ve sen kazandın kanatsız meleğim Asıl şimdi kaybettim bu ladesi Hala aklımda ama yine yenildim. Sana kalbimi veriyorum Ben yine seni düşünüp Her yıldızla seni anıyorum.. Geri dön desem farkeder mi bilmem ama Ne olur geri dön meleğim... Ben hala bıraktığın yerde bir başımayım. Eskisinden daha yarım daha dağınığım Biliyorum bu son demiştin Gelmeyeceksin biliyorum Ama seni hala çok seviyor Gözlerim yollarda gelmeni bekliyorum... http://img490.imageshack.us/img490/5085/yillarsonrabylavinia3spto3.png Yüreğinde hala bensizliğin sesi varsa Haykırarak söylüyorum Seni çok seviyorum... |
Bir sen kaldın Bİr Sen Kaldin GÖzlerİne HapsolmuŞ GÖzlerİm Yİne Bİr Sana Vurgun Bİr Sana AĞliyor Bİlİyormusun YanaĞimdan Sen SÜzÜlÜyorsun YÜreĞİme Akan Yİne Sen. Firtinalar Kopuyor YÜreĞİmde UÇsuz Bucaksiz Sahİllerde Ariyorum Senİ Bİr Sana Yaniyorum Ben Bİr Sana.... AŞkin.. Dalga Dalga Vuruyor YÜreĞİme Koskoca Bİr Okyanusta Firtinaya TutlumuŞ Gİbİyİm Her Yanim Kirik DÖkÜk Ben Çaresİzİm Her Şey Bİttİ Kahve GÖzlÜm Bİr Sen HarİÇ Bİr Sen Kaldin Bİr Sen YaŞiyorsun YÜreĞİmde BenlİĞİmde Bİr Sen Sen Delİ Bİr Firtina Ben Sana Tutsak Ben Sana Mahkum Sana YakalanmiŞ Rotasini KaybetmİŞ Kaptansiz Tayfasiz Bİr Gemİyİm by sempatik_25 |
Üşüyorum bugün yine akşam oldu, gözlerim her an yolda, geleceksin diye bekliyorum, yine yoksun, üşüyorum. gecenin ürperten soğunda, sıcaklığını hissediyorum, bir anda irkiliyorum, sen,yanımda yoksun üşüyorum. buz gibi yatağımda, o güzel günler geliyor aklıma, bir anda titriyorum, sen, yanımda yoksun üşüyorum. Erkan Barçın |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık