![]() |
Yan yana adının yanınına koydum adımı anlamları çoğaldı, ben oldu sen oldu biz oldu yaşamının yanına koydu yaşamımı varlık oldu teklik oldu çokluk oldu kalbinin yanına koydum kalbimi nehirlerin birleştiği denizler gibi coştu dalga oldu girdap oldu tufan oldu sevginin yanına koydum sevgimi denizler okyanus oldu geceler gündüz oldu ölüler yaşar oldu senin sesini duydukça parladı gözlerimin içi yeni doğan bebeğin saflığında kış bahar oldu kötü iyi oldu ceza armağan oldu seni sevmekle başladı her şey sensizlik ölüm olurdu Deniz Önderoğlu |
Gitmene az kaldı biliyorum Sensizlik korkusu çoktan sardı yüreğimi Sen olmadan bu yürek bilirmi kendini Susma sevdiğim Birşeyler söyle Ama kırmadan incitmeden Bendeki seni öldürmeden Konuş sevdiğim Henüz seni seviyorum demeye vakit varken Gitmene az kaldı biliyorum Ölüm bile korkutmaz beni diyordum Gerçi hala ölmekten korkmuyorum Sensiz yarınlara açmaktansa gözlerimi Ölü bi bedenle dolaşmaktansa dünyada Görmeden yaşamaktansa o güzel gözlerini Ölüm bile fayda etmez sevdiğim Gitmene az kaldı biliyorum Ama ben SENİ HALA VE HALA ÇOOOOOOOOOK SEVİYORUM... ŞERMİN YAYLALI |
BİR DAMLA AŞK Doyumsuz yüreğim bu gün son bulacak Eşsiz güzelliğin yol açacak Bir damla yaş kan gibi akacak Sana söylemeyemediğim bir kelime yağacak gökyüzünden Bir yol bir ışık açacak Sonsuzluk Gitmeme üç dakika var Her dakikada hasretin yüzüme Aşkınsa yaralı ve kanlı kalbime vuracak Yüreğinde yer bulabilsem keşke O görkemli hayata sürüklüyor senide, benide Nereye bilemem ama şu kesin Senin olduğum her yerde bir parçam sende olacak Ne sevgim nede ben Ne sen ne o güzelliğin Ne de o soğuk para Sadece aşkım kalacak sende... |
h, şu aşk yatağında Bir kez daha yorgun uyuyakalmışım Bir ağaç gördüm yeşil tomurcuk dolu Güneşin altında. Düşünüyordum rüyamda Bu güneş altındaki ağacı: Zamanı gelince beni bu Yeşil ağacın altında gömsünler. Sonra senin yayında uyanınca Bembeyaz çarşaflar içinde: Ah, beni bu çarşafların İçine gömsünler diye düşündüm. Ve perdelerin arasından süzülen Yumuşacık ay Hareketsiz, sessiz düşünüyordu. Benim cenazem ne zaman? Daha sonra bacağına Ve ılık vücuduna sarılmışken Düşündüm: İlerde Beni bu kolların arasında gömün. (Çev. Turgay Fişekçi) Bertolt Brecht |
Duyuru Sefil bir nazara geldim nargile içinde duman Baharsız sevişme edasındayım kimsesiz İzah edemiyor durumumu hiçbir argüman Ya bitir bu gelişmeyi kökünden Ya da kısa dalga birşeyler çalınsın Yine eskisi gibi radyolarda Hani megahertz filan bazı sırlar veriyordu Metalik sesleri ve bordroları olan saygın adamlar. Aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde El tutmak yol açıyor diye hesapsız susmalara Kaldırdık tüm tutuşmaları Yasak kelime oyunu yapmak Yalan söylemek mecburi Ve serbest ayyuka çıkmak Artık yağmur sonraları toprak kokmak yasak Tomurcuklanmak günah Ve bir insan gözü yüzünden yüz gün art arda uyumamak Kimse ölmesin diye kimsenin aklında Her sevdalı verdiği sözü geri alacak Güneşi, ayı hatta hiçbir tabiat olayı Şahit gösterilmeyecek hiçbir sevdaya Ne deniyorsa ona atacak kalp Ve süresi yirmidört saate çıkarılacak Meskûn mahalde ağlamanın... "Ne verdin de ne istiyorsun" yazacak ilkokul fişlerinde Ve her gün Her sevişmede Veresiye değil Peşin satan kazanacak. Yılmaz Erdoğan |
Bir gül düşün Bİr GÜl DÜŞÜn YeŞİlİnden Baharindan Uzakta Kirlarda Yapayalniz Susuz KalmiŞ Boynu BÜkÜk Kurumaya YÜz TutmuŞ Yapraklari Kirik DÖkÜk YaĞmura,bİr Damla YaĞmura Hasret YaŞamasi İÇİn Tek Ümİdİ O.... Bİrde Benİ DÜŞÜn SevdİĞİmden,aŞkimdan Uzakta Koskoca Şehİrde Yapayalniz Duygularim ParamparÇa GÖnlÜm HÜzÜnlerle Dolu Hayallerİmle Dertlerİmle BaŞbaŞa Bİr Tek Busene,bİr GÜlÜŞÜne,bİr Tek SÖzÜne Hasret YaŞamam İÇİn Tek Ümİdİm Sensİn by sempatik_25 |
Akın akın yol alırsa göçmen kuşlar gül kurusu rengi ufukları yararcasına Gökyüzünü mekân bellerse küme küme zifiri karanlık bulutlar Süzülürse salına salına dalından güneş sarısı ölü yapraklar Titretir içimi tâ uzaklardan kopup gelen kış mevsiminin o buz kesen nefesi Uğuldatır bir anda kulaklarımı hırçınca esen o poyrazlarının sesi TİMUR İLİKAN |
Adam Gibi.. Bir gün gideceğini biliyordum. Ama geri döneceğini asla Ben seni seni adam sanmıştım Çok yanılmışım oysa Git gideceksen adam gibi Sakın dönme bir daha geri Maziden sevgimizden eser kalmadı ki Bir daha yaşayacak o aşk kalmadı ki Sakın bana yalvarma böyle olmasını sen istedin Tertemiz bir sevgiyi sen berbat ettin Beni bu hallere koyupta gittin Gittin ve Bittin... Git gideceksen adam gibi Sakın dönmeyesin bir daha geri Mazideki sevgimizden eser kalmadı şimdi Bir daha yaşayacak olsak o aşk kalmadı ki by sempatik_25 |
BENİ KÖR KUYULARDA Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın, Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı; Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın. Ümit Yaşar Oğuzcan |
sevgi dedıgın sana olan sevgimi nasıl anlatsam... neyle anlatsam.. bendeki de laf işte... sevgi aracla mı anlatılır mış... sevgi dediğin zaten kendini belli eder... kalpten kalbe bir yol vardur derler ya... o yolu kapama yeter ... sevgim elbet gelip seni bulur... by sempatik_25 |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık