![]() |
Sen hiç bilmedin ama, ben hep sevdim seni... Sen hiç bilmedin ama, ben hep sevdim seni... Gülümsediğinde, nazlı ceylanlar inerdi yüreğimin umut pınarlarına... Kırkikindiler yağardı ansızın gönlümün vahalarına... Sen hiç bilmedin ama, bir derdin olduğunu anlardım gözlerin daldığında... İçim titrerdi, düşman kesilirdim seni incitenlere, hüzün dalgaları vururdu gönlümün kıyılarına... Sen hiç bilmedin ama, seni her düşündüğümde yıldızlar sevgiyle gülümserdi ruhumun semalarında... Keyifle uyanırdı düşlerim rengarenk şafaklara... Sen hiç bilmedin ama, gözlerin değdiğinde gözlerime, yeşerirdi bozkırlarım... Baharı yaşardım zemherilerde, sevda kuşları konardı yüreğimin ucuna... Sen hiç bilmedin ama, “Ne haber” dediğinde, denizine kavuşan martılar gibi çığlık çığlığa, kanat çırpardı sevinçlerim... Sihirli bir el değmişcesine silinirdi bütün hüzünlerim, günüm aydınlanırdı, güneşim batmazdı dağlarımda... Sen hiç bilmedin ama, kabul etmek istemesem de, kış ortasında düşen şaşkın cemreler gibi, zamansız düşmüştüm sevdana... Sen çoktan geçmiştin o yolları mümkün değildi geri dönüşün... Bilirdim vuslatın imkansızlığını, yollara düşesim gelirdi, ağlardım kuytularda... Sen hiç bilmedin ama, yas tuttum ardından uzaklara gittiğinde... Tutunacak bir daldan mahrum kalan sarmaşıklara döndüm... Köksüz kaldım, öksüz kaldım, sensiz kaldım, şu koskoca dünyada... |
Sen Beni Unutalı Sen beni unutalı, Kabus kozalarında esir uykularım Esmedi seherlerimde saba yelleri. Her şey tersine döndü devranımda Lâkin, sen yine sevdalın bil beni... Sen beni unutalı, İlmek ilmek efkâr dokudu ömrüme hayat gergefi. Sükûtun yamaçlarında kalan hayallerim gecenin karanlık göğsünden sabır emdi. Ayaz sevdalarda kaldım, Dağlara yaslanan yorgun bulutlar gibi... Sen beni unutalı, Hoyrat ellerde inci inci saçıldı en nadide çağım. Muamma vakitlerin Kör kuyularında kurudu umut bekleyişleri. İklimler hiç bıkmadan değişti ama, Gönül mevsimlerim sensizliğe kilitlendi... N’olur, Azat edince baharı kışların sinesi, Toprağın göğsünde ağlarken yağmurlar, O lâhza, değsin kalbine vefanın sıcak nefesi Ve Makamı unutulmuş nağmeler misali Son kez hatırına düşür beni... |
Üç Manilik Düşüncesini suya verdi Su alıp ser’e verdi Bir rüya da yüzer gibi Her aleme eriverdi Çömleği, çanağı elinde çevirdi Yeri, göğü, mevsimi evirdi Bağ-bostan, çayır gibi Gönülleri dost ediverdi Yari yasta geliverdi Kalbi yasa giriverdi Bir kapçığı açık idi Kalp hastası oluverdi. |
YALNIZLIK ŞİİRİ Bilmezler yalnız yaşamayanlar nasıl korku verir sessizlik insana insan nasıl konuşur kendisiyle nasıl koşar aynalara bir cana hasret, bilmezler.... Orhan VELİ |
SEN YOKKEN YANIMDA... Zaman yine gece yarısı Saat 12’yi geçmişti Farkındaydım her şeyin Tekrar düşüncelerim canlanacaktı beynimde Tekrar kağıda kaleme sarılacaktım bunu da biliyordum Bir isyan daha edecektim hayata Tüm nefretimi kusacaktım Ama biliyordum ki Bu isyan ve nefretim başka bir gece tekrar bende olacaktı Kaçışı yoktu Her gece aynı olayları yaşayacaktım ben Hayat çözülmez bir hal alacaktı farkındaydım Düşüncelerim düşünce olmaktan çıkacaktı Duygularım daha bir baskın gelecekti bana Sensizliklerim daha bir acımasız olacaktı Ve ben ağlayacaktım Gözyaşlarım bana hakim olacaktı Resmini her gördüğüm zaman hakim olduğu gibi Sen bilmeyecektin Her gece her gece bu gözyaşlarımın sebebini Bu ağlayan insan neden ağlıyor bilmeyecektin Ne yapıyor,nasıl şimdi gibi cümleler kurmayacaktın Ve hatta düşüncelerinde bile olmayacaktım ben Nerden bilecektin ki her gece her gece seni düşündüğümü Seni düşünürken ağladığımı Ve seni düşünürken hayata isyan ettiğimi Bunu bir ben bilecektim Birde gözyaşlarımı damlattığım satırlarım Satırlarım bile ağlayacaktı benimle Sen yokken yanımda |
Kabahat Kimde Çaresizlik adına yaşanmış tüm gerçeksizliklerden Yoluma çıkmış her türlü berbat çirkinliklerden Adını bile söylemeye cesaret edemediğim düşlerimden Hatırı sayılır üzüntülerimden geriye ne kaldı Yalnızlığımın kanatları altında ebedi yolculuğuma Bir yol arkadaşı bile edinemedim neyleyim Üstü kapalı yalan sevdaların derdinden Yalıçapkını bakışlarından kaçmaya meyilliyim Ağlamaklı geçen her gecenin mahsun nefesinde Gizlenmeye çalışır ama saklanamam her seferinde Artık yıldızları saymayı bırakmak istiyorum Bir martı özgürlüğüyle kendimi bu hayattan Sevgisizliğin tüketilmişliğinden ruhumu silmek istiyorum Sanmayın sakın bunu da kaderdendir Canına yandığımın ilâcı yok üzüntüm kederdendir Hapsolur giderim ben de yokluğunun sonbaharında Anlatamam kimseye çünkü bütün kabahat bendedir. |
Canimsin Benim Seni düsLerimin en güzeL kösesinde koyup öyLe seviyorum seni ELLerini acip karakisLarin ayazinda sevginLe sar beni RüyaLarimda seninLe mutLuLukLari yasayip güLümserken hayata Atesinde yanip mutLuLukLarinda nefes aLdigim bir sevgiyi verdin bu canima Yazdigim tüm siirLerin sevda kokan satir araLarindaki en güzeL mutLuLuksun Sevda yeLi eserse yazin kavurucu sicaginda sacLarina Emin ol ki sevgimi kaLbimden aLip karismisim sevda rüzgarina Nerdesin biLmiyorum ama ben senin yüreginde yasiyorum ILmik iLmik kaLbime sevginin motifLerini nasirLu eLLerimLe dokuyorum Canim diye basLayan tüm keLimeLlerin en güzeLi senin kaLbine doLsun Acan baharin mutLuLuk kokan cicekLerinde sana sevgiLer armagan oLsun NasiL seni unutabiLirim ki seni böyLe canimdan öte sevmisken ILik rüzgara karisip yüregine doLacagim yaz sicaginda bunaLmisken MutLuLukLarin en güzeLini yazacagim bu gece senin hayaLLerinde yasarken Dünümdeki aciLarimi seninLe yasadigim bugünümdeki sevginLe unutup ALdigim her nefesin sevda coskusunu yarinLarima birakiyorum Nerdesin diye düsünmüyorum sen benim en güzeL mutLuLukLarimdasin ÇocukLar gibi sen bu gönLüm seninLe bu sevdayi yasarken OmuzLardaki aciLarimi birakip mutLuLukLari yasiyorum seni sen diye severken KaranLik cökünce merak etme senin gözbebekLerindeki isiga siginiyor bu beden Senin iLkbaharLarinda acan bir tomurcuk oLsaydim keske diye düsünüyorum Esen rüzgara karisip senden aldigim mutLuLukLari mutsuz diyarLara tasisam Verir misin sevgiLerinden bir tutam mutLuLugu ILk ve son sevdigimsin bu canimda yeserip yarinLarimda cicek acan sevdamda YaLnizLikLari coktan gömdüm mutLuLuk mezarina Okudugum tüm satirLarda sana dair birseyLer buLuyorum Raziyim seninLe bir ömür boyu yasayip senin yaninda yasLanmayi Umudum sen diye biLip sevgiLerin en güzeLini sende yasamayi MutLuLukLarda yasayip Cennete seninLe yeniden mutLu oLmayi diLiyorum |
Kabrine Selam Getirdim sen gittin, dünyada huzur görmedim, sevdanın üstüne, bir gül dermedim, şu yorgun yüreği, ele vermedim, kalbimden, kabrine selam getirdim. çok kaldım birtanem, çok kaldım darda, el bile açmadım, kalsam da zorda, sevdanı sakladım, ıssız dağlarda, dağlardan, kabrine selam getirdim. sen gittin, anam da gitti peşinden, çiçekler saksıda, koptu eşinden, uzak diyarlardan, kan kardeşinden, gurbetten, kabrine selam getirdim. sen gittiğin zaman, ben de ölmüştüm, ben garip sevgimi, senle gömmüştüm, yetişirim diye, peşine düştüm, kabrimden, kabrine selam getirdim.. |
Yemyeşil Bir Deniz Yemyeşil bir deniz Senin gözlerin Ne bir sandal Ne bir ada Ne bir sahil var Boğuluyorum............ Gözlerinde menevişler Denizde martılar gibi Bakışların köpük köpük Sonsuzluğu anlatır gibi Bu bakışlar bir gün beni Öldürecek sevgilim Bu bakışlar ne zaman beni Güldürecek sevgilim Yemyeşil gökyüzü Senin gözlerin Ne bir rüzgar Ne bir bulut ne bir yağmur var Boğuluyorum............ İlhan İrem |
Kabul Ederim Toprağın sinesinden almışım huyumu, Seni her halinle kabul ederim. Ne olur artık çizme sonumu Seni her halinle kabul ederim. Geçmişte mazin hatayla dolu olsada, Kapkaranlık sayfayı ömrün doldursada, Benden önce yaşamından pişman olsanda, Seni her halinle kabul ederim. RAFET günahınla alıyor seni, Dediğim şey belli aynı toprak gibi, Seviyorum seni artık anla beni, Seni her halinle kabul ederim. |
| Saat: 13:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık