![]() |
Tabiat Odam Severim kırlarda ben yaşamayı, On iki ayı. Severim kırların yeşil göğsünü, Bütün süsünü. İstemem başımın üzerinde dam, Tabiat odam. İstemem topraktan başka bir yatak, Kehkeşanlar tak. Kuşlardan savrulan bir incecik tüy, Ahmet Kutsi Tecer |
Kapıkule zindanlarına girdi hislerim Her yerden su akıyor neminde tenim Aylarca prangalı yalnızlığına esirim Ne ışık vardı ne ümit nede tesellinde! Gittiğin gün Öylesine sıcak kuraklık hakimdi çöllerinde Çatlamış dudaktan hançer saplanır döşüme Sonsuz kum topraklarda hayalin ölümünde Birkaç çalı-yeşillikte anıların inler halime! Gittiğin gün Sanki toprağım ayrıldı bir bir köklerinden Birikti sular arkımda yanardağın sönerken Güneş ve susuzluk aldı aşk yörüngesinden Örttü makberimi sensiz kalan istikbalimde... safet kuramaz |
EVİN HALLERİ Evin yalın hali İster cüce, ister dev Camlarında perde yok Bomboş, ev. Evin -i hali, sabah, Geciktiniz haydi! Uykuların tatlandığı sularda Bıracaksınız evi. Evin -e hali, gün boyu, Ha gayret emektar deve! Sırtınızda yılların yorgunluğu Akşam erkenden eve. Evin -de hali, saadet, Isınmak ocaktaki alevde Sönmüş yıldızlara karşı Işıklar varsa evde. Evin -den hali, uzaksınız, Hattâ içinde yaşarken Aşkların, ölümlerin omzunda Ayrılmak varken evden. Behçet Necatigil |
Bakışların Biliyorum, simdi uzaklardasin. Sesimi duyamaz, elimi tutamazsin, halimi soramaz, gözyasimi anlamazsin. Son bakisin benim zindanim oldu. Gitmiyor, gitmiyor, aklimdan çikmiyor. Affetmez bakislarin, yüregim sizliyor. Ask hatasi çok zor oluyormus, Anladim, ask zindani ne yapiyormus. Bagislarmisin yansam yaninda. Bir ömür boyu dursam basinda. Bak güller soldu, askim hüsran oldu. Son bakisin benim zindanim oldu. Ahmet Arslan |
Aşk gitmeden Gitti çok şeyler Baktım kaldım Güçlü olmam gerekti Olamadım Belki baştan sona yanlıştı Ama yine de Bendeki en doğru yanlıştı burcu erten |
Buzdan heykelini, Yapmak istedim. Erimesin diye, Hayellerimle gölgeledim. Ama ne fayda, Ortamın ısısıyla, O eridikce,bende eridim. Seni ayakta tutmak, Umutlarla avunmak, Boş bir sevda olduğunu, Çok geçde olsa bildim. OSMAN TUNÇALP |
Unutacağım Yaşanmış ne varsa içinde senle olan Yaşanmış ne varsa içinde aşk kokan Hepsini silip unutacağım.. Aşkını unutacağım.. Seni unutacağım.. Yollarımdan İsmini,Kulağımdan sesini Yüreğimden sevgini.Hayallerimden gözlerini Hepsini silip unutacağım.. Aşkını unutacağım.. Seni unutacağım.. PARKERLİFE |
Geride Kalanhttp://www.aruz.com/huya-siir/metin.gif o tren gitti ben kaldım bir güz yaprağıydı hüzün döne döne indi önüme yerde ezik bir karanfil gözlerimde son gülüşün ve belki hâlâ sallanan elin o tren gitti ıpıssız kaldım yaslandığım ağaç gövdesi nasıl anlasın beni? gittikçe daha uzaksın ses yok kulak dayadığım raylarda kim duyacak içimde kopan çığlığı kim görecek beni kör karanlığında gecenin? gökte akan bulut varır mı senin gittiğin topraklara benden sana taşır mı bu yağmuru? rüzgara bıraktım kendimi sürüklenip gidiyorum bir şiir seni fısıldıyor boşluğa düşüyor adımlarım sigaram söndü ateşim yok meyhaneler çoktan kapanmış kendime çekilsem limanım belirsiz pusulam kayıp o tren gitti ben kaldım bir güz yaprağıydı hüzün döne döne indi önüme http://www.aruz.com/grafs/resim/kare.gif Hüseyin Yurttaş |
Son YolculuĞumda... Yine bu gece andım seni Ellerim kalem tutmazken Gözlerim hayalini kurdu Dudaklarım dudaklarına dokunamazken Yüreğim hep seni andı Gelmeyeceğini bilsede hep kendi kendine avundu Yollar seni geri getirmese de bana Beni sana getirecek bir gün O gün dua ettiğin gün olacak Son yolculuğumda Ya sen bana geleceksin bir daha dönmemek üzere Ya da ben sana geleceğim zamana kapılarak unutulmak üzere... by sempatik_25 |
Öyle Yıkma öyle yıkma kendini öyle mahsun, öyle garip... nerede olursan ol içerde, dışarda, derste, sırada, yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın fırsatçının, fesatçının, hayının... dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile, diş ile umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni! Ahmed Arif |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık