![]() |
Sevmekten Gidince Sen beni sevmekten gidince ben bana borçlu kaldım Ya sen bana fazla geldin ya ben sana az kaldım Gitme bir adım öteye gülüm bir adımda gurbet olur Gitme bir nefes öteye gülüm her nefes hasret olur Aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde El tutmak yol açıyor diye hesapsız Susmalara kaldırdık tüm tutuşmaları Yasak kelime oyunu yapmak Yalan söylemek mecburi ve serbest ayyuka çıkmak Artık yağmur sonraları toprak kokmak yok Tomurcuklanmak günah Ve bir insan gözü yüzünden 100 gün ardarda uyumamak Kimse ölmesin diye Kimsenin aklında her sevdalı verdiği sözü geri alacak Güneşi ayı ve hatta hiç bir tabiat olayı Şahit gösterilmeyecek hiç bir sevdaya Ne deniyorsa onu atacak kalp Ve süresi24 saate çıkarılacak meskun mahallerde ağlamanın Sen sesini alıp gidince ben burda dilsiz kaldım Ya sen bana fazla geldin Ya ben sana az kaldım Gitme bir adım öteye gülüm bir adımda gurbet olur Gitme bir nefes öteye gülüm her nefes hasret olur Yılmaz Erdoğan |
Okyanus Gibi Kurduğum cümleler hayallerimi küçültüyor oysa hayallerimde ucsuz bucaksız okyanus gibi şimdi aklımdan neler geçiyor neler Umut Engin Deniz |
AŞK..! Andolsun bütün örtülere, andolsun bütün örtünenlere ki, Kar altinda terleyerek uyanmaktir aşk. Yanmiş iki cesedin kina gibi külleri arasindan Fişkin sürerce dirilip yeniden yanmaktir aşk. Cümle agaç kapilari, cümle demir kapilari aşip, Bir gönül kapisina dayanmaktir aşk. Sevgilinin otagini gökkuşagina boyayip gece-gündüz, Hüznün safran sarisiyla boyanmaktir aşk. Yaratmaktir ya da sevgilinin topragindan yaratilmak, Her nefes alip verişte yanmaktir aşk. Ismaili bir gönülle teslim olmaktir biçaga, Birini kandirmak degil, bilerek kanmaktir aşk. Diline arilar konar, koynunda karincalar gezer, Sevgilinin ölçegiyle her zaman sinanmaktir aşk. Israfil'in Sur'unu ruhunda duymaktir aşk, Suyu suyla yumak gibi aşka inanmaktir aşk. |
Özledim sesini ne olur konuş Bir gül açtır zamanların ötesinden Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel Gök mavisinden, deniz mavisinden Bana bir şarkı söyle İçimde bir şey kımıldıyor Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum Bir baksana ne haldeyim deli divane Yaralıyım, çaresizim umutsuzum Bana bir şarkı söyle Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt Dökül karanlığıma ışıklar gibi Al beni, en uzaklara götür Sesin aksın içimde bir pınar gibi Bana bir şarkı söyle Bütün renkleri kat birbirine Buram buram bir turuncu getir geçen yazdan Bir tüy gibi, bir bahar dalı gibi Hafiften, inceden, güzelden, en beyazdan Bana bir şarkı söyle Bazan kar nasıl hazin yağar bilirsin Kurşuni bir gökyüzünden ağlamaklı İşte öyleyim, kapkarayım bu gün gel En hüzünlü sesinle, en dokunaklı Bana bir şarkı söyle |
Deniz Dediğin Deniz Gibi Olmalı Martı kanadı gibi süzülürken Gümüş renkli, menevişsiz deniz İnsansız, teknesiz ve sessizdi Güneş bekleniyordu kıpırtısız Ilık bir yel esti inceden Yosun kokuyordu yükü Balıklar karnını yarıp denizin, Şaşkın bakıyordu sessiz dünyaya. Kumsal üşüyordu güneşsiz Deniz de deniz değildi zaten sensiz. Gün açmalı, Mavileşmeli deniz Dalgalar okşamalı sahili usulca El sallanmalı uzaklaşan teknelere Ağlar atılmalı, Balık bereketli olmalı. Ter kokusu karışmalı, Yosun kokusuna. Yorgun balıkçılar, Bir türkü tutturup dönerken Denizin kızılından anlamalı akşamı Gün batmalı, Yine gümüşlemeli deniz Bir de, Ellerin eklenmeli ellerime Yani deniz dediğin, Deniz gibi olmalı... Yunus Güzel |
Kabus Dün gece rüyamdaydın, Düşmanımla Kol kolaydın, Yanında bir çocuk, Öyle mutluydun ki; Keşke benimle mutlu olsaydın. Ter içinde uyandım, Rüya olduğunu anladım, Taktım kafama bunu, Düştüm yollara bulmak için seni, Gelene sordum,sevene sordum Sevdiğim nerede diye? Dediler ki;onu hala atamamışsın; GÖNLÜNDE. |
Kadın Deyince Düşün Hoş bir hayal yüzünden, düşmüşsün bu yollara. Hapı yuttun oğlum sen, akıl ermez onlara. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiçbiri, esmer,sarışın,kumral. Gider isen huyuna, işler girer yoluna. Aksileşirsen eğer, getirirler oyuna. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiç biri, esmer sarışın kumral. Dizginleri elinden, kaptırmışsın şimdiden. Allah yardımcın olsun. Ne söyleyim sana,ben. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiçbiri, esmer,sarışın,kumral. |
Kader Utansın Sevdanı unutmak kolay mı? Yaşananlarıbir anda silmek kolay mı? Gerçekleri görmek zorundayız Birbirimizi unutmalıyız Gördüm o güzel gözlerini Bağlandım sana tüm sevdamı Ama kader utansın Bizi birleştirmeyen. |
Kader Zinciri Sök at gözümdeki sperliklerini, Tamir et bedenimin özengilerini, Al kan ver dudaklarıma ol gecelerimin, Sar sıcağını donmuş ruhumun stepsi dolunayına, azıcık güç ver kaderin cilvesine, Tutsak beynimin koparsın zincirlerini, Duru karanlıkta titrek bir mum umut, Olgun bir yürek karda doğan bir güneş gibi, İlk oksijeni tokatla veren kader zinciri, Görülür hep ızdırabın izleri göz pınarlarında, Hep karanlığın güneşinde kavruldu kırılmış kaderim, Sıcak arayışıma her uzanışımda, neden donuk mehtap Kara gönlüme estir sıcak nefesini cennet melekleri, Solgun tenini yaklaştır,meltem sonsuzluğunun ezimetine, Vursun gönlüm zincirini, kader şarabının buruk lezzeti, Kaderim manasını yitirmişse sustursun zirvedeki çığlığı, Kurtul boynumdan kadersizlik, Kır halkalarını kötü kaderin sevgi ipliğini bağla, çiçek çiçek baharlaştır yüreğimi, Varsın acıların en kötüsünde ikamet edeyim, Aşk tomurcuklar versin bilmezlik karanlığında, Zaman çağırsın onu yalnış öğretilendeyse yüreğim, Acı ezerse mehtabı yıpranmış Gönlümde olsun bozkır mehtabı, Aynadaki müsvetler gölgem bile kaderimin peşinde, Sil kaderimi dünyadan, Buruk bir anı olarak kalayım, Bir oluk dolusu kan ver dudaklarıma, Unutulmuş bir kahkahamla kan kusayım Kaderin zinciri hep böyleyse, Günün ilk ışıklarıyla kaybolayım. |
Kaderimsin Kaderimsin,gözbebeğimsin Ruhumu ısıtan güneşimsin Birtanemsin,özlediğimsin Kalbimin bir tek sahibisin. Aşk dolu günler hep aklımda Olmalıydın şimdi yanımda Sen varsın canımda,kanımda Başkasına yer yok dünyamda. Sen bahardın sevgilim Bense bir kelebektim Durmadan raks ederdim Seninle ben sevdiğim. Hayalimsin,güzel yarimsin İçime çektiğim nefesimsin Nasibimsin,can yoldaşımsın Her zaman sen düşlerimdesin. Hayatın tadı yok ki sensiz Beni bıraktın sen çaresiz Kaldım tek başıma kimsesiz Nasıl yaşarım ben sevgisiz. |
| Saat: 08:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık