![]() |
Bir eylül yangınıydı yüreğimizdeki Bir dokunsalar yaremize benzimiz sararacak Bitmeyen hasret damlalarıydı gözlerimizdeki Sarı yapraklı nehirlere karışacak. Ani bir rüzgar eseniydi ayrılık Bakışlarımızda güz çiçeği sevinçleri saklarken Vuslat kokulu nefeslerimizle ılık Soğuk karanlıklarda ellerimizi yoklarken. Ya şimdi gitmeliydin buralardan Ya da sonsuza dek yanımda kalmalıydın Kaçırmadan saçlarını ayrılık rüzgarlarından Ezelden ecele hep yanımda olmalıydın. akşam geçkini düşer buralara yağmur Ve yanlızlık daha bir çelilmez olur Umutlarım ıslak yapraklar arasında kaybolur Sabahları buğulu guneş yüzüme gülmez olur. Gitme yağmurlar seni bekler Islak saçlarında aşkı tatmak için Gitme yanlız ellerim soğuk akşamlara titrer Sıcacık ellerini yüreğime katmak için. GÜLAY ÇALIŞKAN |
Aldatır Gece Çiçekleri aldatır gece çiçekleri karaduldur yürekleri sevda baksa da gözleri yalandır gülüşleri ağlatır gece çiçekleri.... rüzgarın tılsımlı nefesini yağmurun ığıl çisiltisini ayın gizemli sesini sunar gibi görünür aldatır gece çiçekleri... aldanma sakın sahtedir afilli renkleri sevdaya yanık yürekleri ezer kahreder ağlatır gece çiçekleri... taç yaprağın göz süzüşleri cezbetsede sevenleri aslında sahtedir bir anda yok olur aldatır gece çiçekleri... ne yaparsan yap sığmaz avuca ele güne kapanır hüzünle açılır sinsice geceye istediğin şarkıyı söyle istediğin nağmeyle inle incitir gece çiçekleri nafile sen de kanarsın bile bile... kanar yüreğin gece çiçekleriyle! ... 29.09.2004 Hürrem Yalçın |
kanasın yaralarım yüzüne akmasın göz yaşlarım. namlunun soğukluğunda ellerim yansın gökleri yırtarak avazım uyansın. göğsümde hıçkırık inceden yasım içimde tek bir can hırsımla tutuşan. her savaş sesinde zehirdir yüzüm boyun eğemez hezeyana gündüzüm. köşe bucak, her durak kalacaksa tedirgin dengelerde istisnalar bir o kadar çirkin ! konuştukça cihanda silahlar ---------kaybolur gecelerin mehtabı ne yaşamın sırrı kalır ne vicdanın sorulur hesabı ! dağları gözümde büyütmeden siler can çekişir savaş sesinde harabeler. çırpınır yüzüm ta...uzaklarda, çaresizlik mi yazılı alnımızda ? kapandıkça can evimde kanayan yaralarım, su olur, erir biter...buz tutan acılarım. cihanda savaşın kırılsın dümeni bir ömür tırmanırken ecelin merdivenlerini.Yahya Akbulut |
Siyah Gece.. Bizimdir bu şehir ve bu büyük ülke konuşmaz dışarda sessiz bir kalabalık yürür durmadan.. gözleri uzaklarda..taa uzaklardadır karanlık şafaklara bakarak adımlarlar dünyayı bilirler ki hüzüne kimlik sorulmaz! CAN.. |
Şimdi sen gideceksin, git* Güzelliğini, ulaşılmazlığını al ve git. Bırak beni eski kışımda Yarınımı götür. Gençliğin o yara almaz bencilliğine git. İçinde gitgide büyüyen o yalnızlık kurdunu Güzelliğine dadanan o hastalıklı hüznünü Bırak ve git... Kibirli arzularına, altın gölgedeki kusursuz yüzüne... Yıllar sonra yaşayacağın Unutuluşları, o acımasız kışları bırak ve git... --------- Cezmi Ersöz |
Seni Seviyorum deme bana, Sadece bak gözlerime, Gözler yalan söylemezler asla Yavaşça başını göğsüme yasla. Birlikte yanalım Bu aşkın sıcaklığınla. Dur...sakın söyleme.. Bozulmasın sihir... Sadece bak gözlerime... Birlikte eriyelim Bu alevle..... mefgüre çakırlar |
Aşk ve Sevgi AŞK bir yıl sürer SEVGİ bir ömür AŞK gözünde büyütür SEVGİ razı olur AŞK aldatır SEVGİ ikna eder AŞK (aşık) kıskanır SEVGİ (sevgili) güvenir AŞK seni de onu da ikiye böler SEVGİ ikinizi bir eder AŞK zehir gibidir SEVGİ ilaç AŞK ay gibidir hep bir karanlık yüzü var senden gizlenen SEVGİ güneş gibidir hep sana bakar içini ısıtır AŞK gider (isteyince) SEVGİ kalır (isteyerek) AŞK çeker, ezer, cesaret kırar SEVGİ iter, teşvik eder, yüreklendirir. AŞK ise; o senin için hedeftir SEVGİ ise; ikiniz de aynı hedefe koşan oklarsınız. Gül Ozan |
Geçen Dakikalarım Kimbilir nerdesiniz, Geçen dakikalarım Kimbilir nerdesiniz? Yıldızların,korkarım, Düştüğü yerdesiniz; Geçen dakikalarım? Acaba tütsü yaksam Görünür mü yüzünüz? Acaba tütsü yaksam? Siz benim yüzümsünüz Eğilip suya baksam, Görünür mü yüzünüz? Gitti bütün güzeller; Sararmış biri kaldı, Gitti bütün güzeller. Gün geldi,saat çaldı, Aranızda verin yer; Sararmış biri kaldı! Necip Fazıl Kısakürek |
Kapımın önünde üç selvi vardı. Üç selvi. Selviler rüzgarda sallanırlardı. Üç selvi. Kökleri yerde, başları yıldızlarda Üç selvi. Selviler sallanırlardı rüzgarda. Üç selvi. Bir gece düman bastı evi. Üç selvi. Yatağımda öldürüldüm ben. Üç selvi. Kesildi selviler köklerinden. Üç selvi. Artık ne kökleri yerde, başları yıldızlarda Üç selvi. Selviler sallanmıyorlar rüzgarda. Üç selvi. Mermer bir ocakta parçalanmış yatıyor Üç selvi. Kanlı bir baltayı aydınlatıy Üç selvi. Nazım Hikmet |
Yağmur Bizi İzliyor Sevgilim, Yalnızca Biz Anılarını Yerlerden Toplayanlar Derneği'nden dönüyorum bir yanıp bir sönüyorum yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz yalnızca biz geçmişi yaktık, yalnızca biz bir şemsiyeye çarpıp batan bir teknedeydik, eğildik eğildik ve iplerimizi çözdük sonsuz ipli uçurtma senliğine dönüştü birlikteliğimiz yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz ağzımız sürükleyip götürüyor çalar saatleri en tehlikeli odalarındayız otellerin Anılarını Yerlerden Toplayanlar Derneği'nden dönüyorum bir yanıp bir sönüyorum yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz yalnızca biz bayrakları yaktık, yalnızca biz gözyaşı şişelerine çarpıp kırılan bir ülkedeydik, sevdik sevildik ve kire pasa direndik yeniden sevdalanıyorum sana bunca kaçak günlerden sonra yağmur bizi izliyor sevgilim bir bardak yeryüzünde yeniden fırtına Akgün Akova |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık