![]() |
sen ağlayınca hatırlamıyorum saat kactı ama yine seni beklediğim bir günün baslangıcında oturmuş bu güzel şehre bakıyordum. içinde seninle el ele dolaşırken, hani saati unutuptan eve koşarak yetişmeye çalıştığımız, gözlerinin içinde kaybolup saatlerce öylece donup kaldığımız, bir bankın üzerinde başın omzumda, 'dün çok kötü bi rüya gördüm; sen yanımda yoktun, ben sensiz olmam!!' diye ağladığın, sen ağlayınca 'ağlayınca gözlerin çok güzel oluyor' dediğim, seninle güzel olan bu şehre. Hani hatırlıyormusun yine şehri seyrettimiz o banka gidiyorduk ama sen bi gariptin ben sana sorduğumda gidelim anlatacağım demiştin, hani gidip oturmustuk sen saatlerce omzumda ağlamıştın, ben tam sana 'gözlerin ağlayınca çok güzel oluyor' derken, hani elinle ağzımı kapatıp elimi tutup avucuma yüzüğü bırakıp gittiğin günü, İste o gün nefret ettim bu şehirden, o banktan, kendimden bi senden nefret edemedim çünkü giderken gözlerin aşkımızı hatırlatmıstı bana senin unuttuğun hiç birşey soylemeden gittiğin oylece ortada kalan aşkımla şimdi ben bu guzel sehirde seni bekliyorum belki bir dönersin diye... ibrahımkara |
MELEK ÇIKMAZI http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Akşamları boynundaki merhamete sığınan aşkın ölü kuşlar, daha sabah olmadan seni tükettiklerini anlar anlamaz, kirli ve acımasız bir dalgınlğga uçarlardı. Kıstırdıgın sokağa adını vermişlerdi: Melek çıkmazı... Gidecek evi olmayan bulutsu bir misafirdin, ezilen kanatlarından sunulmuştu sana tek okşayış... Öyle sert ve öyle belrsizdi ki her şey, ona uymayınca çoğalırdı dünyada hazır bulduğun boşluk... Tutunduğunda boşluk sana, yüzünün ışığını öperdi yüzün. Yalnızlık küçümsediğinde seni göğün içindeki aslını görürdün. Göğün içindeki, senden çıkan her şeyin konakladığı o sonsuz evi... cezmi ersöz |
Sana Yüreğimi Bırakıyorum Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Anamın sütü kadar helal ve ak, Sevgiyle, şefkatle al onu yanına, Bir ömür boyu, göz bebeğin gibi bak… … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, En idealist ülkülerle beslediğim, Sevgi ve sevdalarla nefeslediğim, Dostluk ve mertliklerle kafeslediğim. … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Bir yanı Allah korkusuyla titreyen Bir yanı Allah sevgisiyle kükreyen Her olur olamaza boyun bükmeyen … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Sevdiğini, sevdiklerini boş yere terletmeyen Yürek ülkesini ve ülküsünü kirletmeyen Ölse bile dava ve cephesini terk etmeyen … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Sözlüğünde küfür ve hakaret olmayan En katı acılarla ve sancılarla solmayan Ummanlar gibi geniş, sevgiyle dolmayan … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, İffet ve haysiyetini asla hiçe saymayan İftira, tahrik ve tazyikle sarsılmayan Para ve pulla sağa sola kaymayan … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, İzzet ve ikramdan uzak durmayan Fazilet ve erdemlerle yorulmayan Sevdiği yanında olmayınca durulmayan … Km–030506 Hasan Kocamanoğlu |
Mevsimsiz. Mevsimsiz düştü toprağa; Kara kış gibi "Kara sevda" Nedendi mevsimi ayrılığın Kaçınılmaz sondu Veda Ve geride dertler, Yığın yığın… Sümbül ver(e)medi başak Çürüdü… Çürüdü… Yürekte aşk! Meyvesiz büyüdü… Ne kara yenikti tohum Ne de yağan yağmura, Sebep; yokluğun… Halil Kartal |
Aşk ki gerçek değilse, tutkusu olmaz. Ateşi köze döner, kokusu olmaz. Aşık olan gün, gece, ay ve yıl yanar; Güneş, ışık, rahat ve uykusu olmaz. Ömer Hayyam |
Bir gün Bana aşktan bahset her bakışında bir damla olsun akan gözyaşın son sözün olsun değer bilmeyen kalbin bir gün sararıp solsun bir tek benim gözyaşımla hayat bulsun ama sen bunu da anlamazsın dünümüzü bugüne anlatamadığın gibi seni sevdiğimi anlamadığın gibi. |
Elveda! Korkumun baş müsebbibi Gurbet yüklü gözlerin, elveda söyler gibi Izdıraplar denizimde, dalgaların efendisi Yenilgimin kavgasında aşkımın gür ifadesi Sevgili! Elveda! Meçhulden gelen sevgili Yorgunum duy sesimi Yüreğimin şehri suskun Telaşında yürüyoruz öykümüzün Sokaklarım sanki bana el gibi Yakalandık ikimiz ayrılığın sevdasına Ölüm kokan havasına, yarasına Sevgili! Elveda! Issız zamanlarımın bekçisi Cesaretimin çözüldüğü fırtınanın habercisi Sevgili! Elveda’nın adımları, yüreğimi çiğniyorken Kim ağlar geceleri kandilimin ışığında? Kim tutar yalnızlığımı, alevine aldırmadan? Gözlerinden su taşırdım yangınıma Bir damla aşk vuslatına ermek için Sevgili! İçi boş bir hikayeyken seni dolduran kimdi? Gidişinle şiir’lerim öksüz şimdi Gözlerinden getirdiğin sanki Lokman hekimdi Seni senle yazıyorken, sayfalarım tükendi Dallarına tutunduğum güz’den kalan dikendi. Mehmet Yaşar Genç |
Adimi Unut Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut mehmet kara |
Gözlerimde aşk bitti Bana keyif vermiyor artık bahar dalları, Bitti yürek yanginim gözlerimde aşk bitti. Şimdi neşe vermiyor has bahçenin gülleri, Geçti benim zamanım gözlerimde aşk bitti. Sevgi adına her şey benim içimde vardı, Zamaan şimdi önüme karlı duvarlar ördü. Uçtu gitti gençliğim kuru dallara kondu, Bitti benim harmanım gözlerimde aşk bitti. Her adımda bin neşe saçardım bir zamanlar, Mutlu aşk nağmeleri çalardı hep kemanlar. Olmazdı üzerimde kara tozlar dumanlar, Ve yazıldı fermanım gözlerimde aşk bitti. En güzel senelerim sevgi yoluna gitti, Kalbimdeki hislerim mantıktan önde gitti. Yürek şerbet sanarken bilmeden zehir içti, Derken doldu zamanım gözlerimde aşk bitti. Kaybolunca içinde sevginin heyecanı, Tarifsiz umutsuzluk dolduruyor dünyanı. Anlıyorsun o zaman aşkının hesabını, Bitti şimdi zamanlar gözlerimde aşk bitti. Orhan Özçelik |
bir başka bakıyorum hayata bir başka bakıyorum hayata bu gece yıkılmış senden kalma virane hayallerimle gülümsemeden bakıyorum hayata sensiz umudumu kaybetmiş ama sanki istanbul küs gibi bana yanıp söndürmüyor ışıklarını dünyaya konuşuyorum ama cevap alamıyorum bazen martıların çıkları yükseliyor ben degil onlar sitem ediyor hayata sensiz aglıyorum gözlerimde yaş istanbul küs bana bir başka bakıyorum hayata mehmet eyup |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık