![]() |
Gökte rahmet olsan umrum değilsin Senin yağmurunda ıslanmıyor bedenim. Kızgınlığım sana değil kendime benim Senin mevsiminde açmıyor çiçeklerim. Bedirhan Gökçe.. |
Buzdağına çarptın mı bilmiyorum ama Titanik gibi oldu batışın bir sen vardın çünkü şiirin dört bacalı şairi Dalgaların kıyıya vurduğu eşyalarını toplama telaşında imgenin derin sularına nefesleri yetmeyen lodosçular Bir gemi gibi batmak yakışırdı sonuna filikaya biniş sırasına benzeyen yaşantının: -Önce çocuklar ve kadınlar SUNAY AKIN ANTİK ACILAR Çınar yayınları, Ekim 1999.. |
O ilk bakış, o ilk yakış, O ilk sevgin, Duruyor hala içimde… Meğer ne çok sevmişim, Seni özümde… Seviyorum sanırdım seni, Sen yanımdayken… Oysa insan, Asıl o zaman anlarmış sevgiyi, Sevdiği uzaktayken… Ben seni sevmeyi, Senden ayrıldıktan sonra öğrendim! Ne olur darılma, Demezsem, Sen yanındayken… SENİ SEVİYORUM! SENİ SEVİYORUM! Diyemediğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Diyebileceğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Sonsuza kadar… mehmet kıyak |
İlk aşkım ilk dansım seninleydi Erkekleri tanımaya seninle başladım Ne kadar büyük bir sevgin vardı Yürek ister böylesine sevgiye Sırtlanmıştın en ağır yükü Hiç itirazın yoktu her şeye razıydın sen Tek amacın bizi mutlu etmekti İlk sevğimdin sen Gözlerimi açtığımda gördüğüm Sıcaklığını hissettiğim Sorgusuz soalsiz koruyanımdın sen Ellerin ne kadar güzeldi Ne kadar güçlü ne kadar sıcak Ya gözlerin ne kadar şevkatli Mağrurdu başın hep dik ve gururlu Yaşamın ağırlığına karşı hep ayakta Hep yalnız mücadele vermiştin sen Anne sevgisi bilmeden tanımadan Bize en büyük sevgiyi verdin sen Belki o yüzden hep sakladın sevgini Gözlerin ve sıcaklığın olmasa Bilmezdik bizi sevdiğini Hep söylerdin ya... Sizden başka sevenim olmadı diye Kimse kucaklamadı beni sizin gibi Kimse okşamadı başımı Kimbilir belki içinde kaldı bu O yüzden fazla sevdin bizi sen Hep sıcaklığını varlığını hissettirdin Sesin hep güçlüydü yüksekti Mağrur bir aslan gibi hep kükrerdin sen O kükremenin ardında ki sıcaklığı Hep hissederdim ben Gittin diyemiyorum gidemezsin sen Hep yanımda hep bizimlesin Görmesemde biliyorum Hep içimdesin sen Babasın sevgisin sen mehtap karakaşlı |
İki Gözüm Dayan İki Gözüm Acılarımı çöllere bir bıraksam Ölüm kokan yatağımda Rüzgarda yerimden delicesine fırlasam Ateşte açan çiçekleriyle dolduracağım eteğini Ve yıldızlarla parlatacağım gözbebeğini Sensizlikte Gözyaşım Aras gibi bulanık akar Acılarını bir anlatsam Kızılırmak' a Benimle her gece sana ağlar Ve içim hep sana için için sızlar Dayan İki Gözüm Hatırlar mısın? Çıplak ayağımda denize değmemişti ayaklarım demiştin Üç düğmeli kefeni üzerimden bir çıkarsam Umutlarınla kırlarda delicesine bir koşsam Avuçlarımda denizleri bırakacağım kıyına Koynumda sakladığım Meltem kokulu baharları bırakacağım kapına. Sensizlikte Sıva tutmaz duvarlara çarpıyor kanadım Sanki her gece Ölüme kundaklanıyor sensiz yarınım Ve dağ yollarında Siyaha bürünmüş ağıtlar besteliyorum Yavru serçelerimi matemle besliyorum. Dayan İki Gözüm Ovamdaki tüm ceylanları bir emzirsem Yatağımda hastalığımı bir yensem Cennetin kokularıyla sana koşacağım Yüreğimi sonsuza dek sevdana bırakacağım. İsmail Sarıgene |
ADSIZ BİR ÇİÇEK Rengini dunyaya ilk defa sunan Adsiz bir cicek gibi parliyorsa gozlerim Sevgilim Bana "sen bir sairsin" dedigin zaman. Yalniz sana yaziyorum bu siiri Istersen bir siir gibi okuma Cunku her yil yeniden yazacagim onu Sogukllar baslayince havalanip Millerce yol katettikten sonra Guneyi tadan bir kusun sevinciyle. Ve yazmis olacagim bir de Her donemde her cagda Sevdanin kendine ozgu diliyle GÜLPINAR |
Bir ırmak adını taşıyan kız Zonklayan o yıldızla Ufkun ucunda Soruyor bana: - Uyumadın mı daha! Batıyor kirpiklerim Kapandıkça Işıklar bir bir Yüreğimin sesi kulaklarımda - Uyumadın mı daha! Bir dize borçluyum Tek bir dize Temmuz sıcağına Karşı koyanlara Ölümün serinliğiyle: Tek silahıydı hayatı Yaşamak için silahını fırlattı. Bir yıldız zonkluyor hâlâ Adı ırmak bir kızın anısıyla Sennur Sezer... |
Gelsene dedi bana Kalsana dedi bana Gülsene dedi bana Ölsene dedi bana Geldim Kaldım Güldüm Öldüm NAZIM HİKMET Şair İsimleri, Mystical... |
Akdeniz Yaşıyor Sana Akdeniz yaraşıyor sana Yıldızlar terler ya sen de terliyorsun Aynı ıslak pırıltı burun kanatlarında Hiç dinmiyor motorların gürültüsü Köpekler havlıyor uzaktan Demin bir çocuk ağladı Fatmanım cumbadan çarşaf silkiyor yine Ali dumdum anasına sövüyor saatlerdir Denizi tokmaklıyor balıkçılar Bu sesler işte sessizliğini büyüten toprak O sesinin sardunyalar gibi konuşkan sessizliği Hayatta yattık dün gece Üstümüzde meltem Kekik kokuyor ellerim hala Senle yatmadım sanki Dağları dolaştım Ben senden öğrendim deniz yazmayı Elimden düşmüyor mavi kalem Bir tirandil çıkar gibi sefere Okula gidiyor öğretmenim Ben de ardından açılıyorum Bir poyraz çizip deftere Bir ada var sırf ebabil Dönüyor dönüyor başımda Senle yaşadığım günler Gümüş bir çevre oldu ömrüm Değince güneşine Neden sonra buldum o kaçakçı mağarasını Gözlerim kamaşınca senden Ölüm belki sularından kaçırdığım O loş suda yıkanmaktır Durdukça yosundan yeşil Kulaç attıkça mavi Ben düzde sanırdım yıkıntım Örenim alkolik asarım Mutun doruğundaymışım meğer Senle çıkınca anladım Eski Yunan atları var hani Yeleleri bükümlü Gün inerken de öyle Ağaçtan izdüşümleriyle Yürüyor Balan tepeleri Yürüyor bölük bölük can Toplu bir güzelliğe doğru Kadınım Yaraşıyorsun sen Akdenize Can Yücel |
ikimizdik, sen ve ben, bir çiçekle onun tomurcuğu arasında bir yerde; öylece durur muyduk, ikimiz gibi? dâima birlikte olurduk hüzünlerde... anımsar mısın, yaz günü, bir bahçeyle gizledikti kendimizi birbirimizden; sen ve bahçe, ben ve bahçe, sen ve ben: akşamlar derlerdik her ikimizden... üşürüz, çünkü uzağız şimdi o yazdan; ey, birazdan bir yazdan geçer olan, ey! kimbilir ne anlama geliyor artık, şu eskiden “hüzün” dediğimiz şey? Hilmi Yavuz.. |
| Saat: 14:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık