![]() |
Sen yaşamıyorsun Sen yaşamıyorsun Kimi sevdin Kimi mutlu ettin Kimi sevindirdin Ben ışık beklemiştim sende Yaşamışsında boşuna Garip işte her şey ,boşsa sen yaşamıyorsun |
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana ataol behramoglu |
Saçlarima beyaz çiçekler birakarak geçip gitti mevsimler yorgun kanatlarinda göçmen kuslarin agaçlar yapraksiz kaldi çoçuklar uçurtmasiz, kuslar sarkisiz kapatti tüm kapilarini kalbime bahar simdi ben hangi dala konayim siirimin kanadi kirik diyorumki bir gün, hüzünlü yüzüm aykiri sakalimla çekip gitmeliyim bu sehirden her evin kapisina bir avuç siir birakarak ve yikarak egreti duvarlarini vefasizligin hosça kal soguk odam kalbimin dilsiz yani artik hiç bir metropole sigmiyor adim asklar yalanci, sokaklar ince bir hüzün bu sehirde kimse kimseyi sevmiyor artik kimse kimseyi özlemiyor ölüm soluklu günlere güz oldu acim yanlizim, üstelik parasizim dalimda gurbet türküleri ve kirik sazim denizler dalgasiz kaldi agrilar sargisiz bir sevda kaldi yüregimde savunmasiz bir de dalip dalip giden gözlerim gecelerin sayfalarinda savunmasiz aciyan yüregimi alip yanima ve düs kirigi bakislarimi cebimde eski bir kimlik içimde yarali irmaklar ve gecelere saklayip yasli gözlerimi arkami dönüp gidiyorum bu sehirden ey hayat kirginim sana hosça kal güz çiçegim kalbimin sarsik yani artik hiç bir sevince yakismiyor yüzüm kimim kimsemde yok üstelik, öksüzüm bu duyarli, bu aykiri, bu yarali yanimla hangi kiyiya siginsam ölürüm ZEYNEP GİRGİN |
KALP AĞRISI http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif İşte yine başbaşayız içimin acısı yine birlikteyiz ver elini sus ve ne olur incitme beni Ey kalbimin ağrisi ver elini çıkalım seninle soluksuz kalmadan sessizce bu karanlık ve uğultulu ormandan İçimin acısı, kalbimin ağrısı aşkım işte yine başbaşayız ver elini sus ve ne olur incitme beni cezmi ersöz |
éLWéDa SENCE HAYAT NEDEN PUSLU BENCE ONUN KALBİ SUSTU BELKİDE ANLATACAKTI SEWDİĞİNİ TABİ BİLEBİLİRMİYDİ SEWİLDİĞİNİ.. SÖYLEMEDİ YADA SÖYLEYEMEDİ GÜNLERCE KENDİNE GELEMEDİ SEWMEDİ, BAŞKA BİRİNİ SEWEMEDİ TEK DERDİ, SEWDİĞİYDİ... AŞKINA YANIT ALAMADAN CAN WERDİ BİR PAZAR GÜNÜYDÜ, SONUNDA MURADINA ERDİ DUA EDERDİ, HER ZAMAN ÖLMEK İSTİYORUM DİYE BAK İŞTE ÖLDÜN, DÖNÜŞ WARMI ARTIK GERİYE? AŞKLAR ACIMASIZ WE İNSANI BİTİRİR ERİTİR RUHU, KÖZ HALİNE GETİRİR ACI ÇEKERSİN KİMİ ZAMAN ZEWKİ SEFA BU SON SATIRDI "ELWEDA" ibrahim akarsu |
Sakin göllerin kugusuyduk, Salinarak suyun yanaginda. Ve oksayarak nilüfer saçlarini gecenin. Sonumuzun adim-adim Yaklastigini görürdük... Yarilan ekmegin bugusuyduk; Paylasilan zeytin tanesinin, Yüzümüze saldiran yagmur avanesinin. Biz hep üsüyen burnumuzu Avucumuzda hohlayarak yürürdük. Hiçbir hesabimiz yoktu kimseyle. Hiçbir aykiri yanimiz, Hiçbir yalanimiz... Gözüm yasariyor, Yüregim kaniyor... Olmasaydi sonumuz böyle!.. Biri, saksimizi çigneyip gitti. Biri, duvarlari yikti, Camlari kirdi, Firtina gelip aramiza serildi. Biri, milyon kere çogaltip hüzünleri Herseyi kötüledi, Bizi yaraladi... Biri sarabimizi döktü, Soganimizi çaldi. Biri, hiç yoktan vurdu, Kafeste kusumuzu! Cigerim yaniyor, Yüregim kaniyor... Solmasaydi gülümüz böyle!. Daglarda çoban atesiydik, Sarmalayarak aci bir sevda masalini Ve hiçkirarak Hirçin rüzgarlarin kavalini... Namlunun, bagrimiza Sinsice sokuldugunu bilirdik... Ceylanin pinara inisiydik, Vedalasan birkaç damla gözyasinin; Tenine kan bulasan O masum çakil tasinin... Oysa biz dualarimizda hep Birbirimizden daha önce Ölmeyi dilerdik... Bazi sorumluluklarimiz vardi, Hayata iliskin. Bazi basit sorularimiz, Anlasilir bazi sorunlarimiz... Gögsüm daraliyor, Yüregim kaniyor... Incinmeseydi gençligimiz böyle... Birer yolcuyduk, Ayni ormanda kaybolmus. Ayni çitirtiyla ürperen birer serçe. Hep ayni kaderde bulusurduk Sevmeye tutuklu gibi... Birer tomurcuktuk hayatin kollarinda. Birer çig damlasiydik, Bahar sabahinda, Gül yapraginda... Dedim ya, Hiç yoktan susturuldu sarkimiz! Yüregim kaniyor, Yüregim kaniyor... Bitmeseydi öykümüz böyle!. MİTHAT TANRIYAR |
Bilirmisin Yanan dağları bilirmisin. Sevgileri sel olur. Yakar kavurur, Sende sevgi dolusun. Korkmana gerek yok. Yak gitsin. Bırak külleri benim olsun. Sevmenin günahı yok. Sevgili. 2002 Zeki Arlan |
Sevgilim yalan söylersem sana Kopsun ve mahrum kalsın dilim Seni seviyorum demek bahtiyarlığından Sevgilim yalan yazarsam sana Kurusun ve mahrum kalsın elim Okşayabilmek saadetinden seni Sevgilim yalan söylerse sana gözlerim İki nadim gözyaşı gibi avuçlarıma aksınlar Ve göremesinler seni bir daha Bir gün uzaklara gitme hevesi gelirse içine Uzaklarda arama, aradığın yanı başında… Belki gerçekten kilometreler var aramızda Belki de ülkeler, kıtalar, dağlar… Ama bir gün mesafeler olsa da Kader bağlayınca, Hayat adlı yolculuğun bir kıyısında, Bir limanında Ya da bir durakta Kaderde varsan, bir gün yollarımız çakışır mutlaka Uzaklara gitmek hevesi gelince yüreğine Tutma kendini Çünkü o gün, sevgili yolcu Yollarımız kesişir. gülçin yar |
Kara gözlerin,dipsiz kuyusu, İnadına bir sevdanın... Kara kaşların,elleriyle çizdiği Bir hilalin kavsi Kudret ressamının... Sevdalısıyım güzelim, Kara gözlerinin,kara kaşlarının... Aşk derdiyle Düşüp kızgın çöllere, Turuncu alevlerde yanan O muhteşem çılgın kim? .. Elinde kocaman bir külünkle, Delmek ne ki küçücük dağları? .. Ben senin için güzelim Deler geçerim dünyaları... Ben mahkumuyum ilelebet, ''Mumdan gemilerle'' geçilen Ve Aşık teniyle beslenen ''Ateş denizi''nin... Bir şehri yakıp seyreden, O zalimlerin en çılgını; Bilmem, Bilir miydi acaba Aşk u sevda için Kül olup yanmayı? .. Kara kaşın, kara gözün için Bir Roma nedir ki güzelim; Senin uğruna ben, Yakarım bütün dünyayı! .. Selami Ateş |
Sen yaşamıyorsunSen yaşamıyorsun Kimi sevdin Kimi mutlu ettin Kimi sevindirdin Ben ışık beklemiştim sende Yaşamışsında boşuna Garip işte her şey ,boşsa sen yaşamıyorsun by sempatik_25 |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık