![]() |
Türkiye türkiye türkiye dağlarını duman almış üzümler memleketi, tütünler memleketi türkiye türkiye çok gülmüş çok ağlamış sabırlı bağrı yanık insanlar memleketi bulut gibi köpürmüş topraktan bereketi pehlivan dağlarında şafaklar büyümüş ve o nehirler delirip gür gür gelirler bir şarkı gibi dağdan denize yürümüş sen türkiye'sin sağdıcım kirvem türkiye insanların insanların ah senin insanların morca gözlerinden öpsem namuslu gözlerinden asiye'm işveli hatice fistanı dal işlemeli sen kırk köyün içinde şanlı zeyneb'im şabanı vurdular yirmi yaşında, köprü başında gel yılmaz mahmud'um gel bilaloğlan arabamın atları, deh deh deh aman da ha burası karadeniz gemiler yatar limanda deryalar aslanı şems-i bahrî kamil reis bu insanlar senden gelir sana gider tarlaya savrulmuş buğday gibi türkiye sen türkiye'sin ekmeğim tuzum türkiye omzumda mavzer koynumda çevresin ve kıl heybemde taze lor peyniri gök rengi süt karanfil rengi şarap batan güneş gibi bakır taşkömürü ve rüzgara vermiş saçlarım nefti ormanlar ve köylere karşı sarışın harmanlar ferik elması kavun karpuz dut ve kayısı fındık da sende ceviz de sende badem de sende alnımın teri gözlerimin nuru türkiye sen türkiye'sin evim barkım köyüm obam türkiye o senin çifte çarşılı harp görmüş şehirlerin sahilde mersin yayla türküsü konya. adana'nın yolları taştan yola çıkıp maraş'tan ezanla birlikte vardık bir akşam urfa'ya bursa'nın ya bursa'nın ufak tefek taşları uçan yıldızı dondurur ardahan'ın kışları erzincan'da bir kuş var kanadı gümüş pul pul ve göğe kılıç gibi çekmiş minarelerini şehirler padişahı canım istanbul türkiye türkiye ay'lı yıldız'lı türkiye sen mehmed'sin omuzların anadolu yaylası aladağlar toros'lar dev gibi gövden sen şehid oğlu şehid babası sana selam olsun dünya'dan hürriyet'ten |
? Neden liman deyince Hatırıma direkler gelir Ve acık deniz deyince yelken? Mart deyince kedi, Hak deyince işçi Ve neden ihtiyar değirmenci Allahıma inanır düşünmeden? Ve rüzgarlı havalarda Yağmur eğri yağar? Orhan Veli Kanık |
Eğer Birgün sevilip seversem eğer, Gerçek mutluluğu tadarsam eğer, Ağlamayıpta hep gülersem eğer, Hepsi hayal diye şaşarım herhalde Gökyüzünü bırakıp yeryüzünde uçarsam eğer, Güneşi yakalayıp sıcaklığını hissedersem eğer, Yıldızlara ulaşıp ayı da görürsem eğer, Hepsi hayal diye şaşarım herhalde Tüm rüyalar gerçek olursa eğer, Benim sevdiğim gibi seveni bulursam eğer, Bir de bu kişiyle evlenirsem eğer, Hepsi hayal diye şaşarım herhalde.... |
Deniz Bir denize benzer hayatımız , Bazen tek düze, bazen kızgın Ama hep umut dolu değil midir deniz? Balıkçıların ve balıkların umudu, Özgürlüğün simgesi Deniz sırlarla doludur Gizemli ve çekici Ve bir o kadar da ölümcül Neden hep denizin ardını çekici buluruz Ve neden hep orada güzel bir hayat olduğunu düşünüp avunuruz, Deniz ölümcülde olsa Kimi zaman atlayıvermek isteriz içine. Ölmek istemesek bile... Deniz sonsuz Deniz umut Deniz neşe Deniz güç Deniz barış Ve kimi zaman ölümdür bizim için deniz Ölmek istemesek bile... |
Lacivert Lacivert farkli bir ton mavisinde göklerin Geceye avuç açan karartilar üstünde En hazin şiiridir yildizsiz gecelerin ... Güneşlerin ardinda bazan kara pelerin Semalardan bir damla su gibi düştügünde Zaman ötesi bir renk altinda gölgelerin Bazan şen ve şakraktir bazan derin hüzünde Zaman zaman lacivert bütün fezadan derin Ve bir bulut sevdayla bulutu öptügünde Lacivert daha sicak lacivert daha serin Lacivert farkli bir ton mavisinde denizin Sonsuz ufuklar gibi sonu hedefler gider Ulaşilmayan ufka yönelen sesinizin Ulaştigi bir anda ütopyaya bir seher Sahilde birakirken izini gölgenizin Ruhunuzu başka bir düş alemine çeker Sesidir sessizlikte soluklanan yelkenin Lacivertte tükenir büsbütün zaman mekan Kanadinda şevk olur gerilen bir martinin Uçar iken bir gece sevdasina durmadan Kayiklarindan yoksun metruk kayikhanenin Üzerinden geçerken kuvvet verir sulardan En hazin aşiklari doguran meyhanenin Yanindan süzülürken hoş eder sevdalardan ... Lacivert kaybederken feryadini martinin Apayri bir haz sunar apayri duygulardan Izleri kulak burkan çigligin teranenin Izine iz sürene rihtimda kuytulardan ... Lacivert efsunuyla kendini gösterirken Haz duyan her gönülde binlerce dünya erir Mavilikler sevdali kalpleri estirirken Her yürekte bir şair yeni bir ruh belirir Mavera kapisini usulca aralarken Sunulur aşiklara maviden bir tas iksir Gecenin bu seyrinde kainat lacivertken Lacivert duygularla daha lacivertleşir |
Denizin Delisi DENİZİN DELİSİ Unutmak mı, delisin, Gitmesem de bekler orada deniz. Gelirsem, bilmelisin Benim beklememdir burada deniz. Gitmek gibi geleceğim Denizin delisine. Delinin denizi gibi O ne kadar giderse. Özdemir Asaf |
JAZZ- BLUES Şimdi nereye gidiyoruz ona bakalım Bilmeliyiz nereye gittiğimizi Kapıları çarparak dışarı çıkıyoruz değil mi Islak taşlarında kayarak bu eski sokağın Hala değişmeyen kaldırımlarında birbirimize tutunarak Ellerimizi arıyorsak Artık bilmeliyiz İçimde yalnız bir göçmen yerini arıyor Yağmur yağıyor, gökyüzü kapalı Nehrin bulanık suları köpürmüş, duyuyorum Beni kendine ayırmışsın, farkındayım Yollara çıkarmışsın, yaşlı atların toynak sesleri Duman içinde ve alacakaranlığın Yüzüne bakıyorum bir pencere açılıyor Bembeyaz bir zambak uzanıyor geceye Yaşadığı toprağa benzemiyor Eğimine bakılırsa dağların yalnızlığı Bu kente hiç yakışmıyor Adresi unutmuşuz kimbilir nerde Bulanık yüreklerimiz Karıştırdıkça eski aşklar ufalanıyor Yalansız, özürsüz hatta özlemsiz Bir kadın bir erkeğe tutunuyor Anılarına tutunuyor, acısız Resimleri tarıyor ıslanmış tümü Hepsi siyah beyaz Kimseyi tanıyamıyor Bu caddeler, bu evler, bu nehrin kıyısı Siniyor her yere dağıtıp durduğun sesin Sütunlara, vitrinlere, ayak seslerine Kafesler darmaduman Tüm kuşlar salıverilmiş Suyun üstünde tüten sis Dokunsan masmavi hüzün |
Büyü Deniz geçiyorum, Büyü bozuluyor. Gözlerimi kamaştırıyor güneş, Gülüyorum. Sevmediğim şehre Sevdiğimi içimde götürüyorum. Şehir deniz oluyor artık Deniz bir başka mavi |
NE SEN SEV Sen şiir ol ben şair Sen sevgi ol ben sevdalı Sen derman ol ben dert Ne sen sev ne ben ağlayayım İçimde alevlenen aşkım Volkan oldu patlayacak Çile oldu kaldı Ne sen sev ne ben ağlayayım |
Ağlama Sakın Sakın ağlatma gözlerini Sanma ki göz yaşın olacak Yanaklarından sızan Düşlerim, umutlarım gizli Deniz gözlerindeki derinlerde Düşün ki; Ağladığında Damlayan her yaşta Gözlerindeki ben Bir de; Deli sevdam akacak... |
| Saat: 14:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık