![]() |
Zındanlardayım Özgürlüğe hasret Sevilmeye hasret Zindanlardayım Sevdiğime hasret İstanbula hasret Zindanlardayım Gülmeye hasret Sevince hasret Zindanlardayım Oğluma hasret Boğuşmaya hasret Zindanlardayım İsmet Zeren |
Sarı Zeybek Samsun’da meşale yakılıp yürünür İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Anadolu şahlanır düşmanlar sürülür İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Leş kargaları göz diker de yurduma Yürekler susamış öyle kıvılcıma Güneşi görür de durulur mu ama İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Kuruldu meclis düşmanlara inat Türklüğün bekası için bu bir sırat Sarı zeybek önde kesilir mi sürat İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Sarı zeybek durmaz al bir at üstünde Düşmanlar diz çöktü ordumuz önünde Türk zafere koştu taarruz gününde İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Savaşın kartalı ne cepheler yarar Hüzünlü yurdumun sislerini kovar Kara günler gider aydınlıklar sarar İstiklal güneşi doğar Ankara’dan Sarı zeybek barış sevdalısı insan Millete bıraktı büyük bir armağan Dünya çocukları, kardeştir her zaman Hepinize bayram her yirmi üç nisan 22 Nisan 1987 Muallim Ayhan |
ŞEHİRDEN BİR ÇOCUK SEVDİN YİNE http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Yaktın masum hırslarını geliyorsun oysa bir bilsen, seni ona taşıyan şehir saçını bağladığın iple bile alay ediyor Ah! bir bilsen herkes tetikte; sense böyle hesapsız, böyle sevinçle Ah! bir bilsen sadece güzelliğin tutuyor acımasızlığın kapılarını Yaktın masum hırslarını geliyorsun, şehirden bir çocuk sevdin yine... cezmi ersöz |
Yağmurlar Ve Sen Dün sabah yağmur vardı yürüdüğün yollarda Her damlada da ben bastığın her yer ben ben yani yağmurları sevdiren ağlamayı gülmeyi Bir çocuk edasında koşturduğun o yollarda Peşinden sürüklenen bir toz gibi ben Toz gibi yani.. Uçsuz bucaksız çöllerde, suya hasret her bedenden Bir parça alıp götüren özlemleri yüreğinde hissettiren Hırçın bir dalga gibi sonra alıp giden sen Sen yani. Soğuk bir kış sabahında Meltem rüzgârı gibi yüreğime esen Adı konmamış her bebek tazeliğinde kokusu sinmiş her yerden denizlerden göklerden Genzi yosun kokan nehirlerden Daha derinlere akan sen Ellerimden gözlerimden Her dem aldığım nefesten Büyük bir parçasın sen. |
bekler kaldık uzak kaldık bakmayız beklerde,ağlarız şimdilerde yarım kalmış işte aşklarda,sözlerde yalanmış bekler kaldık içimizi anlattık hep,anlaşılamadık aşkı içimizde anlamadık bekledik,anlamadık garip kaldı işte aşkta ... nedense kendini anlatamadı b1954 |
Acem Kızı Sefamı sürersin uzaklarda Eğlenirmisin bensiz Söyle yüzün güler mi Birazda olsa acem kızı Yoksa yalnızlık mı çekersin Kanlı gözyaşları mı dökersin Hasretle yollarımı mı beklersin Söylesene acem kızı Sen sevilmeye layıksın Sen hep gülmeye alışıksın Sen hayatla barışıksın Ne desem yalan olur Senin için acem kızı. Halil İbrahim Sürücü |
Acıya Alışılmaz Hangi çığlık bir çığ gibi yarıyorsa gecenin gerilmiş karnını bu saatte acı tükenip bitmiştir orada artık çırılçıplaktır tarihin bu sayfası Fiziğin armağan ettiği bu teller keçeleştirirken cinsel organımı haykırıyorum insan olduğumu ve çatlatıyor alnımın en gergin teli Ahmet Telli |
Karagözlüm An be an düşünüyorum; .karagözlerinden nasıl kurtulacağım.? Sen ve yalnızlığım, Yalvarışım! Vazgeçsem her şeyden, Ne acı..,bilinmez,tek başına aşk kaç zaman sürer.. Zaman acımaz, Bir de karagözlerin, Gittikçe çoğalan yalnızlığından Kurtulamam…. An be an düşünüyorum; …karagözlerin bana beddua mıydı? Duvara çizdiğim bırakılmışlığımdan, Avuç açtığım umutlarımdan, İçimde unutulmuş karanlıktan, Bir de karagözlerinden, Kurtulamam…… Vazgeçsem her şeyden, Bilinmez,..tekbaşına aşk kaç çizik atar… Öldürür beni bu yalnızlık Anlatamam! ... Bir şarkıda düşünüyorum,karagözlerinin çilesini,.. Yoğunluğuna sarılmış dizelerinde’’zuhal olcay’ın yalnızlığı’’, Yalnızlığım,.. Karagözlüm! Dağınık saçlım! Sabahın altısında, Bitmeyen akşamlarda-yanımda uyumalısın! ! ! Gittikçe çoğalan sevdandan,… Ve sürüklediğin yalnızlıktan Kurtulamam! ! ! An be an düşünüyorum,karagözlerinden kurtulacak mıyım? .. Sorsalar bana Bırakmayacağım! ! ! Bu kasabaya yağan ilk kar tanelerini; Ben seninle saydım! Yağmuru kuruttun dudağımda, Bir de rüzgarlar şahit! .. Yine aynı şarkı söyleniyor..aynı ezgi dudaklar da… ‘’yalnızlığım’’….. an be an ağlayacağım! ! Bir de karagözlerin.. …… KARAGÖZLÜM! ! ! SENDEN NASIL KURTULACAĞIM? ? ? ipek topyan |
Ayrılıksa Amaç... Bir dakika durmam yanında eğer bitti dersen Gözlerinden aldığım o mutluluğu çekersen Ellerimi biran bile çeksen ellerinden Sensiz bir hayata baktığımı görürsen Eğer ayrılınca mutlu olacaksan ayrılalım Beraber kurduğumuz hayallerle vedalaşalım Gökyüzünden seçtiğimiz yıldızımızı bırakalım Ayrılıksa amaç birbirimizle yaşamayalım |
ENGELLENMİŞ KAÇAK http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Kırıldığın zaman, çitin ötesindeki insanları düşün, acıları içini ısıtsın, doğrulansın yüzün, gözlerine çekimser bir mevsim süsü ver korkma, kimsenin gözükmez içi... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke. Üstelik kadının yüzü paramparça kadın kalpten ölecek, o kadına sakın nüfuz etme... Boğ odana deniz menevişleri getiren kızı vehimlerinden yaptığın sevginle, ufacık sahnelerde büyük öfkeler tasarla, antika bir çerçeve uydur büyük insanlık derdine... Nasılsa çitin ötesi insan dolu, sen gövdeni düşün yalnızca göğsünün en ince yerinde... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke üstelik kadının yüzü paramparça, kadın kalpten ölecek, o kadına nüfuz etme... Kış basladı...başlayacak, artık hesaplar açık veriyor, bir isim bulmalısın kendine engellenmiş kaçak... engellenmiş kaçak... cezmi ersöz |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık