![]() |
Ay Işığı Yatmış Deniz-e. ay ışığı yatmış denize, yakamozların her biri çıkmış geçmişe, kaç gemi kaç kaçak geçti ay ışığının bu berraklığından, hep tanık olmuştur, gündüz martılar, ve yunuslar gece ise ay ışığının oluştuğu o güzelim yakamozlar. kaçağa yol olmuşlardır, rehber olmuşlardır, yarına çıkmak ve çıkarmak adına. yarınlar hep güzel olsun diye sunacaklardır hep o güzel rehberliklerini |
Haber Var Mı? Kırıldı kanadım hiç gidemedim, Gidemedim yıllar yılı sılama. Siz uçun da gidin bari turnalar, Selamlar götürün benden o yara. O yar halâ beni hatırlar mı Yüreği çarpar mı her andığında? Bana yolladığı selamı var mı? Alın da getirin hemen turnalar. Var mı arayanım, soranım var mı, Hatırlayan oldu mu hiç turnalar? Söyleyin, söyleyin bir haber var mı? Öğrenin de dönün gelin turnalar. |
Bakma gözlerime Çoktan perde indi üstlerine Bakarsam dayanamam ağlarım Sarılma ne olur Böyle bir şefkat fazla bana Hep isterim sonra, alışırım Sevme be güzelim beni. Gönül sayfamı çoktan kapadım Dokunma sakın bana. Yüreğim yaralı. Seninde canını acıtırım.... |
İnadına Bir Aşk Dizlerimde Uyuyor ilk geldiğim gün aslında mülteciydim düşlerinde ölümle yaşam arasının gelgitlerindeyken ömrüm iyileşmemiş ruhumun metamorfozlarında sancılı anlaşılmaz bir kıyamet başlamıştı sur üfürülmüştü ardın sıra gri şehrin sokaklarında suretin çarpıyordu yüzüme eteklerim de şiirlerle içimdeki zehirleri akıtıp sessizce karışacağım gelip geçen günlere bir daha adını anmayacak aşk yolcusu yüreğim soyundu ruhum üzerime zorla giydirilmiş görevlerden dönerken özüme akarak yolunu bulan su gibiyim gidersen git dokunup duruyor ay özgürce düşlerimde inadına bir aşk dizlerimde uyuyor |
VAR GİT BU AKŞAM Ne olur bu gece uykumu bölme Var git düşlerimden, var git bu akşam Tam unuttum derken, aklıma düşme Var git hayalimden, var git bu akşam Yağmur istiyorsan gözyaşıma bak Yangın istiyorsan yüreğime bak Ne olursun beni benimle bırak Var git gözlerimden var git bu akşam Nasıl unutulur, söyle sevgiler Neler yaşamıştık, bir düşün neler Her köşede durur senden gölgeler Var git gözlerimden, var git bu akşam Aldığım her nefes seni fısıldar Gelir ta kalbimden vurur şarkılar Sana mı sözlenmiş bütün akşamlar Var git anılardan, var git bu akşam |
Adını Koyamadığımsın Ne zaman tanıdım seni diye düşündüm Dün gece Bulamadım Sanki hep vardın bir yerlerde Saklanmış Ve bir anda Ortaya çıkmıştın Sen Zamanda bulamadığımsın Ne kadar sevdim seni Sevgi... aşk Tutku... hayal Sanki hepsinden de öte Kalbimde En derinde Bir Duygusun Sen Adını koyamadığımsın Bitecek ve gideceksin bir gün Biliyorum Sen bende kalacaksın Ama Ben sende olacak mıyım Bir soruyum Sen de Cevabını bulamadığım... |
Sen Anlayana Dek Cezalar adil mi davrandı bize Hangimiz hak ettik ölürcesine Bilmiyorum Yalnızlık mı yakındırır beni Ağlamak mıdır gözümün sebebi Çekmek sorumsuzca kuyudan suyu Dökmeden serinletmek ateşi Soldurdun o parlak güneşi Ara ki bul benim gibi eşi Sorgu yok artık Hakim de suçlu da benim Bir daha yürümek yok Uçmak yok özgürce Yüzmek yok bana sularında Sen anlayana dek İçimdeki kelebek Seni bekleyecek... |
Gizledikçe aşk Kışın soğuk balıktan günlerini sayıyorum ağımda. O yaza hiç dönülmeyecek! O başlatılmamış, o varsayılan ortasında yaşanmış sevda yakılmamış bir mum gibi aklımda. Kesik ağzıyla suları iğrilten boğaza karşı durup da oraların kuşu yalıçapkınını hecelemiştik beyaz bir yelkenli gecisiyle sulara. Kışın vurgusu açık, bağımsız bir ses, esiyor bize değmeden, bizden almadan hiç uğramadığımız biryerlerden doğruca. Uçuyor cinsiyetin kindar ağzıyla. İbret olsun diye savuruyor uzaklara bir meddücezir haritasını. Ne uzanma, ne geri çekiliş; biz varsayılanın ortasında iki içine işleyen zaman, iki uyurgezer nokta. Şimdi sen bile bu şiir için çeperleri kapanmış, kendi başına bir ses, kışın soğuk balıklardan takviminde sadece kendine dökulen bir yapraksın. Yalıçapkını yeni bir sözcüğe uçuyordur şimdi bilmediğimiz bir lugatta. |
YA SENİNLE YA SENSİZ Ya hep ya hiç sevgilim Ya seninle ya sensiz Olamaz başka biri Ya seninle ya sensiz İstersen al at beni İstersen yarat beni Dağ gibi deniz gibi Ya seninle ya sensiz Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz İstersen öldür beni İstersen güldür beni Gün gibi güneş gibi Ya seninle ya sensiz |
Aşk Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlarda gidiyorlar. Gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı, Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun oturmuştu Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullular Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki karaköy köprüsüne yağmur yağarken Bırakasalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatrı kalıyordu İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik. |
| Saat: 12:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık