![]() |
sen bir bakınca can bedenden ayrılır işte o zaman kelimeler yetersiz kalır sevda adı verilen uçurumdan düşerim birden ve ağlarım sonra adın gelir aklıma gülerim... Edip ÇOBAN |
El ele tutusan birini görsem Gözlerim doluyor bir silenim yok Hasretim tenine güzel yüzüne Sensiz yasamayi cekemez oldum Cok yalnizim cok Cok pismanim cok Seni cok ariyorum Pismanim agliyorum Anladim herseyimsin Beni affedermisin? Ister günler haram olsun Yillar iskenceyle dolsun Seni yine bekleyecegim Binbir bela beni bulsun Ister günahlarim dolsun Seni yine özleyecegim Dön bana yarim ne olur affet beni Cok pismanim cok Cok yalnizim cok Seni cok ariyorum Pismanim agliyorum Anladim herseyimsin Beni affedermisin? |
Sen uykusuzluk nedir bilirmisin? Tırnaklarınla yastığını parçaladınmı hiç? Gözlerini tavana dikip Düşündüğün oldumu,bütün gece. Ve bütün birgün <Belki gelir> ümidiyle bekledinmi hiç. Gelmeyince seni armayınca Ölesiye ağladınmı?... Sonra çekilp en koyusuna yanlızlıkların O'na ait ne varsa, Bir bir hatırladın mı? Sen günden güne erimeyi bilirmisin? Dev bir ağacın vekarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda,ten sokaklarda Ve bütün bir şehir uyurken,uzaklarda Deli divane yollara düşüp Yaşlanmış bir köpek gibi, Eskimiş bir gömlek gibi Atılmışlığını hissettiğini oldu mu? Sevmekten, Günler,geceler boyunca yürümekten Elin,ayağın,kalbin yoruldu mu? Sen yanlızlığın acısını bilirmisin? Unutulmak bir hançer bir hançer gibi saplandımı sırtına İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı? Sen bütün gururunu çiğneyip, Onun bastığı toprakları eğilip öptün mü? Sen çaresizlik nedir bilirmisin? Sen yokluk nedir, gördünmü? Yanan başını duvarlara vurup parçalamak geldimi içinden? Sen hergün bin defa öldün mü? Böyleyim diye ayıplama beni Birgün kendimi sonsuzluğun koynuna bırakırsam Yaralı ve yenik bir asker gibi, Darılma... UNUTMA Kİ, Her seven adsız bir kahramandır. UNUTMAK Kİ, İnsan sevebildiği kadar İNSANDIR.... SİNEM GÜLYÜZ |
Seni sevmezsem.. Ruhum bedenimden kopsun, Bir sonbahar gelsin üzerime, Bütün çiçeklerim solsun. Gözlerim sana bakmazsa kör olsun Dilim senin adını söylemezse, Kökünden kopsun, Kalbim seni sevmezse, En hain kurşunla vurulsun |
Ben senden cesurdum. Sen ise benden ürkek. Ben,sadece seni yasadim. Sen ise benim eksiklerimi Kirilan umutlarimda Bana yasattiklarinda. Yalnizligim hep büyüyordu Uyandigimda... Bir gün biter diyordum Sen ise geçer dedin. Belki bir yaristi bu aramizda Kazanan ve kaybeden Olmadi aslinda Bize kalan bir avuç Hatiralardi.. Körpecik mutluluklara hazirdim Neydi yalnis olan Hiç bilemedik ikimizde... Sen ve ben Ben ve sen Anlasilmazligin bir parçasi Gibi... Bu kadari yeter dedim Düslerime kal Düslerimde ol istedim Kalbimdeki pismanlik olma Istedim... ILGIN ŞEKER |
* Çınar Gibi Olmalı Sevgilin olmalı... ...yanında huzur bulduğun... ayrı geçen anlarında onu düşündüğün yada bir dostun olmalı... sen gizlice sevmelisin.. o bilmemeli nasıl sevdiğini... aşık olmalısın delice... özgürce.. korkmadan söylemelisin sevdiğini.. ve hiç kimse umurunda olmamalı öyle bir sevmelisin ki... bıkmalı ayrılıktan... onsuzluktan... mutluluk olmalı birde... senin gözlerinde başlamalı... onun yüreğinde bitmeli cümleler... düşünmemeli yarını... hep bugünde olmalı... kaçırmamalı güzellikleri... mutlulukları... öyle sevmelisin ki... kelimeler yetmemeli onu anlatmaya.. neden sorularının cevabı hep ismi olmalı... aşk olmalı... sevgi olmalı.. aşık olmalı... sevgili olmalı... birde kaçmamalı... korkmamalı.. benim gibi olmalı... senin gibi olmalı... aşk sen... sen, ben olmalı.. aşk’ ın da... aşk’ ımda... çınar gibi olmalı... Çınar Alişan Yılmaz Alişan Yılmaz |
Elveda. Haydi Gel..!! Yoksa Kaybolacagim Karanliklarda Belki Sisli Bir Gunun Gecesi Belki Huzunlu Bir Sonbahar Aksami Cesedimi Bulacaklar Camurlarin Arasinda Gelip Sana Haber Verecekler SASIRACAKSIN..!! Bir Elinde Resmin Bir Elinde Silahi Vardi Diyecekler INANMAYACAKSIN..!!! Kalkip Geleceksin Sonra Bana Cesedimi Gorunce Tas Kesileceksin Senin Icin Neler Cektigimi Bir Bir ANLAYACAKSIN...!!! Tutup Ellerimden Affet Beni Diyeceksin Affet Beni..!! Seni Coktan Affetigimi Bilmeyeceksin..!! Eğilip Sarilacaksin Soğuk Bedenime Iste O an Bir Fisilti Duyacaksin Dudaklarimdan..!!! ELVEDAAA |
Güvenme sahte, yüzlere Ardından gelen gülücüklere kanma sakın o yamalı, sözlere İnsanım diye ,gezenlere Bak şu felegin ,işine öyle kolaymı, git işine Seviyorum diyipte Yine düştünmü ,peşime Hani terkeden sendin Alışırsın demiştin Biri gelir biri, gider demiştin Ağlama gülersin, demiştin Hani ne oldu Yine pes eden, sen oldun Yıllarca avuuttun Kendini böylece Hakettigin ,yere geldin işte Düşün artık kendince Sonunu bulamazsın ,bence Pişmanım desende Acımam zalim ,kaderine Dünyaları versende Bittin sen bende Sanma her, istediğin olacak Bir gün zalim kurşun, senide vuracak,,,,,,,,,,,, TALİH PINAR |
Her gece hayalinle, Yıldızları seyretmekteyim. Gözlerin yakamoz misali, Serilmekte geceye. Ellerin çok uzaklarda. Ve acıtmakta kalbimizi yalnızlık. Rüzgar esmekte yavaşça. Çok uzaktan, Yıldızları okşamakta. Bir özlem yağmuru gibi, Yüreğime dokunmakta. Sense bir eski zaman gibi, Benden çok uzaktasın. Ve bilirim sevdiğim, Sende, Sende ağlarsın. Vuslatlar dayanmaz göz yaşlarına. Ve ruhun, çivilenmişken bir sandala, Dalgalar savurur seni uzaklara. Her savruluş biraz daha keder, Biraz daha ölüm korkusu. Ve bir o kadar da özlem kokusu. Çıldırtan bir karanlık sensizlik. Geceye dokunamazsın. Soramazsın adını ay ışığına. Karanlığı avuçlayıp, Yıldızları indirmezsin gökyüzünden. Susar, kendine boğulursun. Hiç birşey gelmez elinden. Seni düşünüyorum sevdiğim. Yalnızca seni, ellerini. Ne yakamozlar anlar beni, Ne gökyüzü. Ne de göz yaşlarım teselli. Sevmekteyim sevgilim. Sevmekteyim seni. okan kuzu |
Sular Üstünde Ruhların Şarkısı İnsan oğlunun ruhu Bir damla suya benzer; Düşer göklerden yere, Yine yükselir göğe, Tekrar toprağa iner, Değişerek durmadan, Mahkum yere inmeye. Bir ışık, pırıl pırıl Çağıldar yamaçlardan, Sarp kayalar üstüne. Tül tül uçar, dağılır, Bulutla dalgalanır Doruklar üzerinde. Dalgalar köpürerek Dağılır tüllenerek, Yavaşça seslenerek, akar derinliklere. Yalın, yalçın kayalar, Bu inişi karşılar; O köpürür korkarark Ve basamak basamak Varır sonsuz derine. Çayırlı vadileri Dolaşır ovalarda; Gezdirir, eğlendirir Yıldız kümelerini Suyun aynalarında. Rüzgardır dalgaların En sevdiği aşığı; rüzgardır karıştıran köpüklü dalgaları. Ey ruh, ey insan ruhu! Akan sele benzersin. Ey baht, insanın bahtı! Esen yele benzersin. Johann Wolfgang von Goethe |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık