![]() |
Bulutlarım seni korusun Herzaman yoldaşın olsun. Yağmurlarım gözlerine düşsün Sana bereket versin. Karlarım saclarına dokunsun Dünyana huzur getirsin. Dolularım kini, nefretini götürsün Tüm kötülükleri yok etsin. Güneşim dünyanı ışıtsın Seni karanlıktan aydınlığa kavuştursun. Yıldızlarım gözlerinde parlasın Seni doğru yoldan şaşırtmasın. Dolunayım…? Dolunayıma söz bulamıyorum Varlığına sadece seviniyorum Çünkü dolunayda bir tek sen varsın…! Sen yeterki mutlu ol Ayyüzlüm, GöKYüZü daima senle olsun…! CENK ALIÇ |
Elini Yüreğine KoyKaldır kafanı bak, beni göreceksin Sağında ya da solunda. Sakın göremedim diye üzülme. Elini yüreğine koy, Bir daha bak etrafına, Yanında olduğumu hissedecek, Göreceksin, duyacaksın beni, Çünkü;Bende elimi yüreğime koyduğumda, Seni görüyorum nereye baksam, Sesini duyuyorum her an. Beni özlersen, dayanamıyorsan, Koy elini yüreğine, bak etrafına... Halil Beşli |
Eğer birgün; bir boşluk hissedersen, belki de, hayat sana gençliğini hatırlatırsa.. Farkında olursan hayatta savrulup gittiğinin.. Bilinmez düşünceler sırla dolu bir yaşam, ama bir çare bir amaçla hayata inat, yağmura çamura inat.. Sessizlikte dinlediğin son ses son bir şarkı.. Son hissetiklerin,son insanlar.. siyah beyaz film anıları gibi düşünceler, hatırladığın insanlar, yaşadığın olaylar.. Kısa zamanda çok hatıralar.. belki de, hayat sana gençliğini hatırlatırsa.. nedensiz ve niçinsiz insanlar ve kıpırtısız sesler.. sonunu bulmak.. kimliğini aramak.. ve dinlediğin son şarkı.. son ilham..ilk kıpırtı.. son sessizlik.. son dinlediğin sözler.. "biter elbet bu yağmur sabret.. dönmüyor epeydir başım.. yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz.." nihat durak |
Ben resimlerde gördüm seni Bir de rüyalarda, Az sonra kapatacağım, Gözlerimi uykuya Rüyalarda gözler seçilmiyor Sevdiğim. Elimde yine aynı fotoğrafın Kapatmadım henüz gözlerimi Dalmadım hayallere, Gözlerini ezberlemekteyim Resimlerde Kanmayayım diye, Yalancı rüyalara tarık tan |
ANNEN Sen bir avuç bebektin Kimdi süt veren sana, Hastalandın ölecektin Kim kanat gerdi sana? Senin minik başını Avuçlarına alıp Gece uykusuz kalıp Kucağında kim salladı Ağladın, seninle kim ağladı Annen! Sana ilk adımını attıran kimdir Konuşmayı öğretti sana bir bir Annen! Sen şimdi giderken okula Sefertasını kim hazırlar? Kim bakar arkandan yola? Sende en çok kimin hakkı var Kimdir seni en çok seven Annen! Dünyayı hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler Nâzım HİKMET |
Acemi Aşıkikimiz de acemi birer aşıktık o zamanlar sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun bense kendimi usta zannediyordum bu işlerde yağmur gibi akıp giden yıllardan geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana dek ama farkındaydım yinede ne zaman seninle olsam tanıdık bir kus cıvıltısıyla uyanıyordum her sabah şimdi ise kırılgan mektuplar yazıyorum hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden namımın olsun ben sende ülkemi sevdim hüzün dolu yağmurlarla tasan boynu bükük nehirleri ben sende yolları sevdim dallarına hiç bir kusun kopmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla kaplı yolları ikimizde acemi birer asıktık o zamanlar ve çoğu zaman ne yapacağımızı bile bilmeden serseri dolaşırdık sokaklarda!!!... Serkan Salkım |
İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE KAR YAĞIYOR ERİK AĞACINA KAR YAĞIYOR KUMRULARIN ÜSTÜNE DAĞ ZORBASI GİBİ HAİN VE UMARSIZCA ERİK AĞACI ÖKSÜZ KUMRULAR EVSİZ KALIYOR BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM KUMRULARIN HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE ANSIZIN BİR KEDİ GEÇİYOR PENCEREMİN ÖNÜNDEN SÖYLENE SÖYLENE SİNİRLİ VE ISLAK BİR KEDİ BELLİKİ ANSIZIN YAKALANDI BİR ÇATININ TEPESİNDE VE MUHTEMELEN UYKUNUN EN TATLI YERİNDE BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE SEN MUHTEMELEN ENDERİN UYKULARDA BEN PENCEREMİN ÖNÜNDE İSTANBULA KAR YAĞIYOR KAR YAĞIYOR PENCEREME O SEBEPSİZ GİDİŞİN GELİYOR GÖZLERİMİN ÖNÜNE KAR CAMDAN GEÇİYOR TEN'DEN GEÇİYOR USULCA DOLUYOR YÜREĞİME VE BİR ÇİÇEK YEŞERİYOR KENDİLİĞİNDEN DONMUŞ KALBİMİN ORTA YERİNDE UZUN KIŞ GECELERİNDE YİTİRDİM SENİ ÖLDÜNMÜ KALDINMI HABERİN GELMEZ BİLMEMKİ BİR TANEM NERDESİN ŞİMDİ HER YAĞAN KAR'DA KAYBEDENLER OLUR HEP KİMİLERİ YUVALARINI KİMİLERİ RÜYALARINI KİMİLERİDE SEVDALARINI İSTANBULA KARYAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE Naki Kızıldağ Sensiz yaşayamayacağımı anla artık! Sensiz yaşayamayacağımı anla artık Gözlerimden bu düşünceleri al artık ne olur… Kaybolan zamanların ardından bakıyoruz sadece…Hadi artık, geçip giden zamana ayak uyduralım… Tut ellerimden de beraber yol alalım… Bir daha geçen zaman dönebilme şansımız yok, bilmiyorsun sanırım… Bilmiyorsun ki bu kadar uzaksın zamandan… Hayallerim sönük, yaşamaya çalışırken ben… Sen nerelerdesin… Uzun zaman oldu dokunmayalı sana… Senden bekliyorum artık, sen uzat bu seferde özlem dolu olmasını umduğum ellerini… Çıldırmak üzereyim… Dursun zaman, konuşmasın kimse, görmesin yalan gözler, sussun bütün insanlar, sadece….. Sadece sen konuş… Seni seviyorum de… Yeniden yeşersin, yeniden can bulsun dünya(m)… Hadi… Yüreğimden can koparıyorlar sanki… Lütfen tut ellerimden artık…Yoruldum çok…. Sensiz yaşayamayacağımı anla artık… Sev beni… Ömrümü serdim ayaklarının altına sadece sev beni… |
Hayalimin Ötesinde Zaten bir şey yoktu ki aramızda Benim kendi kendime kuruntumdu bu Hayal edilen ne kadar güzellik varsa Hayallerin ötesinde hayalimdi bu. Kızmıyorum hiçbir şeye kırgın değilim Kırgınlığım kendime kendi gönlüme Biliyorum böyle olsun istemezdin sende. Hiçbir şey söyleme git Bırak beni benimle Ben kendi hayallerimi yaşayayım Kahverengi gözlerinin derinliğinde. isimsiz kıral |
UYKUSUZLUK Uykusuzluk ve pencerede bir kedi Gece boyu hiç konuşmadan durdu. Yağmurlar yağdı, dindi, Pencerede hep kedi, Ne geceye girdi, ne de uyudu, Baktı, baktı, baktı, Belli değildi doğmadığı, doğduğu. Sanki ona bir zaman Hadi minderden in dendi, O da şimdi, yola çıkıp bir duygudan Pencerenin dışında duran Bir geceden indi, odaya girdi Dedi: Hadi şimdi sen de in uykundan. Sevdi mi, sevmedi mi, belli etmedi. Sürdürüp suskunluğunu Bekledi. Şimdi eski uykusuzluğunu Yeni huysuzluğu besledi. Aaaa.. Kedi bu uykunun içindeydi. Ankara yolundaydı bir gece, Bir gün Marmaris yolundaydı kedi. Bütün uyku kapılarının önündeydi. Mırmırları, tırmalamalarıyla Bir kadının düşlerindeydi Ve bütün hırçınlığıyla Anılarının önündeydi. Özdemir Asaf |
Seviyorum Ben her sabah sana uyanıyorum doğan güneşle. Sen varsın diye soluyorum havayı sonra usulca dalıyorum, seni düşlediğim düşlerime.. Bir el uzanıyor, okşuyor saçlarımı sonra iki kelime süzülüp dudaklarından, yerleşiyor yüreğime ve saklıyorum sevgini kalbimin en güzel yerine... Seviyorum seviyorum diyen dillerini, gözlerini,yüreğini, seni sen yapan her şeyi.. Seviyorum, seni bana bağışlayan rabbimi. Seviyorum kendimi seni böylesine seven kalbimi. Deli Kız |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık