![]() |
Aşığım Demekle Aşık Olunmuyor. Aşk aşk diye inliyoruz durmadan, Duygularımız akıp gidiyor satırlara, Kelimeler,dizeler,şiirler,ardı sıra Geçek aşk'ı yaşıyor muyuz acaba? Şimdiki aklım olsaydı eğer, Sorardım kendime,aşık olmadan önce Bu güç,bu hırs,bu azim var mı diye. Sorardım sevdiğime Beni sevmek yürek ister, Sende bu yürek var mı diye. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Sevmek,ölesiye sevmek yetmiyor. Sevgi karşılık ister,özveri ister. Aşk verdiği kadarını almak ister. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Bozulmuşsa terazinin bir kefe'si Gelmiyorsa verdiğin sevgi geriye Kabuslar görürsün tüm gecelerin de. Aşığım demekle aşık olunmuyor Çalışacaksın,üreteceksin,hep vereceksin. Seviyorsa o da seni,senin sevdiğin gibi, Elbet dönecektir sana,verdiğin sevgi. Cemal Şimşek |
Bende Sana Karşı Bende sana karsı.. Yasaman için.. Damarımdan akacak Birdamla kan hasretin için.. Teşi sönmeyecek Bir kalp Bir gülücük için.. Okyanustan esn Bir fırtına Benı sevmen için.. Yenı filizlenmiş Bir çiçek Vee Gözlerine her bakısta eriyen Bir kartanesi Var isimsiz kral </B> |
Gördüğüm Zaman Yanıyor bağrımın içi sızılıyor Beni bu halimle gördüğün zaman Üzülüp dururken can sıkılıyor Beni bu halimle gördüğün zaman Dikkat et hayatın zarar görmesin İş alma başına bela gelmesin Ayağın sarsılıp taşa değmesin Değerse taşlara gördüğüm zaman Sevgin yüreğimde dalgalanıyor Hasret ateşiyle yanıp duruyor Gözlerim yoluna bakıp gözlüyor Biter bu çileler geldiğin zaman Ararım derdime çare bulmaya Gittim hekimlere durum sormaya Güzel bir yaşamda karar kılmaya Arayıp kendimi bulduğum zaman Neleri ettiysem kendime ettim Söktüm içimdeki kusuru attım Kötülük bilmedim bilenle yoktum Kendi öz halimle gezdiğim zaman Dünyada olmanın anlamı büyük Anlamlı yaşamı anlamsız sayıp Değeri bilinsin olmasın kayıp Boşuna tükenir öldüğün zaman Mürsel Adıgüzel |
Sonradan Görme Hep aynı kalır mı sonradan görme, İlk önce serveti, malı değişti, Tek tek saydırıp da gel beni yorma, O bildiğin cümle hali değişti. Yalan ise, Allah versin belamı, Edemezdi iki satır kelamı, Hello diye verir şimdi selamı, Ağzında lisanı, dili değişti. Yormazdı halini kimse hayıra, Benzerdi kafası çıplak bayıra, Ekin eker gibi sanki çayıra, Ektirdi saçı da keli değişti. Sadece kendini sanıyor zeki, Aslına bakarsan aptalın teki, Girse tuvalete kesiyor çeki, Cebinde parası, pulu değişti. Bıraktı göbeği, kızardı ibik, Kaybolup gidiyor etinde kemik, Spora başlamış, adı ayrobik, Kalçası, vücudu, beli değişti. Bu yıl dedesinin ölüm senesi, Sosyeteden flört buldu nenesi, Veledin, kaç avrat gördü sinesi, Evlisi, bekarı, dulu değişti. Sığırtmaç Ahmet'in vardı deneyi, Vurdukça yıkardı beş, on danayı, O koruyor şimdi kızı Mine'yi, Buldu badigardı yolu değişti. Bir yıkık evleri kaldı şurada, Nostalji yapıyor gelip arada, Boşa sorma Rasim O'nu burada, Göçtü İstanbul'a ili değişti isimsiz kral |
Sorarım Sana Deli Gönlüm Sorarım sana deli gönlüm, Neden sevdin bu kızı?.. Gözlerine mi kapıldın, Yoksa sözlerine mi?.. Sorarım sana deli gönlüm, Neden verdin bütün kalbini ona?.. Çok sevdiğinden mi, Yoksa yalnızlıktan bıktığından mı?.. Sorarım Sana deli gönlüm, Neden bu aşk böyle bitti?.. Sen mi sevmeyi bilmedin, Yoksa o mu değerini bilmedi?.. Sana söylüyorum deli gönlüm, Şimdi yalnızlığınla baş başasın... Ya o aşkı yeniden bulacaksın, Yada kara toprakla buluşacaksın!.. mehmet kılıç |
Yağmurcunun Sokağı hangi sokak aşk kokar böyle kaldırımlarında kırık kalpler dolaşır bir gün olsun boş göremezsin orayı yada birgün ayrılıksız geçmez demek koca dünyada bir gün... Ayrılanlar oraya sığınır medet umar adeta Bu sokak yağmurcunun sokağı dileyene ağlama duvarı dileyene teselli kaynağı sevgilisini bekleyen aşıklar orada en güzel hayallerini görür kollarında sevgililerini şart mıdır her aşka bir hasret veya ayrılık denen şey hiç aşık olmamış mıdır hiç mi serseri serseri dolaşmamıştı yağmurcunun sokağında.. Ömer Seydi Ekinci |
Sahi gözlerinin rengi nasıldı? Denizler affetsin unuttum onu. Saçın vardı birde siyah mı neydi? Başaklar affetsin unuttum onu. Akıl mı kalıyor ihtiyar serde? Ola ki rastlarım olmadık yerde Dudakların vardı, yüzünde birde Kirazlar affetsin unuttum onu Aglama boşuna yaşın silemem Yollar dersen ırak aşıp gelemem Yüzünü diyorum, görsem bilemem Gökte ay affetsin unuttum onu Serseri aşıgım çekmem sözümü Çok ettin bagcıya yerken üzümü Şöyle bir yokladım kendi özümü Sevdalar affetsin unuttum onu OSMAN ÖZARSLAN |
Kahraman Asker En derin imanın en derin gücün Sahibi kudreti kahraman asker. Baş kaldırsa düşman bu topraklara Çarpışır onunla kahraman asker. Serden geçmez canından vazgeçer o Namusu göklerde ay yıldızdır o Kanı akar canı çıkar ölmez o Ebedi gönülde kahraman asker. Bir kişisi bin düşmana bedeldir Coskun,coşkun akan bulanık seldir Onun için vatan en güzel yardir Sevgisi gönülde kahraman asker. Sıladan bir haber alırsa eğer Onun için en güzel duyguymuş meğer Ondaki yücelik göklere değer Arşa çıkar güçlü kahraman asker. Sadık yari kara toprak olsa da Dört bir yanı hainlerle dolsa da Hazan vurup çiçekleri solsa da Cennet bahçesinde kahraman asker. Hüseyin Çelik |
Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlam,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum isimsiz kral |
Sen yolun başındasın, ben yolun sonundayım. İkimiz bir araya neyle nasıl geliriz? Deme ki, mucizeler yaşanan zamandayım, Sen ileri ben geri, usul usul geliriz... Sihirli bir define bulduğumuz kesin de, Pazarda tek parayız, şeytanın kesesinde. Halka açık oyunun perdesiz sahnesinde, Sen çılgın pop müziği, ben de fasıl geliriz. Zehirli arı dolu, gönlümün ince yeri, Bıçaktan ayaklarla gezer yıllardan beri. Çevremizi kuşatan bunca uygar serseri, Sahtekâr arasında biz mi asıl geliriz? Mutluluk gömleğini gönlümden çıkararak, Unut sen bu sevdayı, vuslat yıldızdan ırak. Kösele suratlara sevdayı haykırarak, Kirlenmiş sevdalarda, aşka gusül geliriz. Feleğin masasında defterimiz dürülür, Sayfa sayfa çevrilir, hesabımız görülür. Sur'un öttüğü günde belki izin verilir, Dünyaya temiz sevda, yeni nesil geliriz. ÇETİN DEREOĞLU |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık