![]() |
Güllerde Ağlar İçimdeki güllerin boynu bükük Bir zaman kalakalıyorum öylece Saatlerce bakıyorum Boş duvarların belli belirsiz yerlerine Bir şeyler düşünüyor gibiyim Buğulu gözlerle Oysa beynim boş, fikirsiz düşüncelerle Herkes bir şeye üzüldüğümü biliyor gibi Oysa bir isim koyamıyorum acıma Ne beni biranda, apansız yıkan Nelerden sonra anlıyorum gittiğini İçimdeki güller ağlar ben ağlarım Şimdi anlıyor gibiyim Biranda iradesiz oluşumu Yıkılışımı dertlerimi Meğer ne çok sevmiş Bu deli gönül seni Oysa ardına bakmadan, gidenlerden değil miydik Ölenleri gözümüzden, yaş akmadan gömenlerden değil miydik Biranda iki duygu taşıyamaz yürekler derdim Bir yanda ölümüne sevgi, bir türlü kopmayış Şimdi sende yaşıyorum ve galiba seni şimdi anlıyorum. ahmet yılmaz |
kapalı çarşı dudakların, kalabalık ve renkli susma. Dilimde kurur kelimeler biliyorum, olmayacak bir şey sana dirilmem çocuk aklıma uyup da yürüdüm meydanlarında kapını çalıp kaçmaktı niyetim bir satır başında birden karşına çıkmak, ve düşürmek kolunun altındaki cümleleri olmadı. Ezberimde kaldın karıştırırken gülüşlerini yoldan çıktım, sana düşüyorum kurtarma beni Pelin Onay |
Ruhumu Özgür Bıraktım ruhumu özgür bıraktım ----dilediğini yapsın diye İster içsin körkütük sarhoş olsun en yüksek kaleye çıkıp ----avaz avaz bağırsın İsterse gözyaşları sel olup aksın ----gömülsün yalnızlığa ruhumu özgür bıraktım ister bir ressamın tuvalinde gözlere İsterse bir şairin dizelerinde ----gönüllere hitap etsin diye ruhumu özgür bıraktım İster baharı karşılasın ----yeşeren dalları kucaklasın kır çiçeklerini koklasın demet demet İsterse kuşların cıvıltısıyla şenlensin kelebekleri kovalasın ruhumu özgür bıraktım İster yaz sıcağında bunalsın ----serinlemek için dalsın derya ya bir yunusun yüzgecinde sevgiye kulaç atsın İsterse martıların kanadın da barışa ruhumu özgür bıraktım İster bir sonbahar tablosunda kaybolsun nasılsa Eylül çabuk geçer ----çıkar bu hüzünden kendini hiç sıkmasın ruhumu özgür bıraktım İster kışa davetkar olsun tipi kar fırtına savrulsun dursun titresin titresin de kendine gelsin diye 16 Nisan 2006 Zekiye Koç |
Bata çıka çamurlara,aldırmadan yalınayaklığıma,atıldım yittiğin denizlere... Gözlerim mi görmez olmuştu seni,yoksa gerçekten gitmiş miydin denizaşırı başka başka şehirlere? Ayırt edemedim ilk düştüğümde... Dalgalara kafa tuttum,attım kulaçları bedenim boyu...Ufuktaki sen miydin? Sana sarhoşluğumla yuttum suları,boğazımı yaktığını hiç önemsemeden.Asıl yanan sol yanımken,asıl yutkunduğum yalnız gecelerden kalma iç çekişlerimken...tek önemsediğimdin Göz alabildiğine mavilikler içinde,tepemde uçuşan martılar,gün ışığı alnıma vururken, Sular ardında bıraktığın köpüklere tam da yetişmişken ben... Vurgun yedim en zayıf yerimden!!! Kaç deniz ötedeydin,kaç mil uzaklıkta...Kim bilir bakarken kaybolduğum gözlerin şimdi hangi maviye dalmakta... Sularını aşmaya mecalim kalmamış,tıkanıp kalmışım orta yerinde maviliklerin Kimse kurtarmaya bile gelmemiş... Aylar önce götürmüş seni bu derinlikler, Bense kulaçlar önce yitirmişim nefesimi... Gözlerin deniz,yüreğin derinmiş meğer Nicedir renkten saymıyorum maviyi,anlamsız sen yoksan eğer... ERGİN SABANCI |
Unutmadım sanma ki seni unuttum beni mecbur etiler kimseye söyleyemedim ben seni unutmadım dağları denizleri bende özledim yalçın kayaları bende sevdim seni daha çok sevdim ben seni bırakmak istemedim sende bunu istedin sana anlatamadım sevgimi ben seni unutmadım yasmak zordur bizim alemde bilirsin kursunlar gördüm yeri geldi öldüm ama ben seni yine unutmadım isimsiz kral |
ağlamak ve savaşmak anlamsıza nedendir? Ağlamak!.... bitimler varsa insanda yorgunum artık gönlümde,savaşamıyorum Büyük setler önümde…kalbimde Damlalar ısrarcıda olsa Ağlamayacağım…. Ben!.. buraları anlayamıyorum Ne anlamı,ne yüreği, nede insanı!... O kutsal şey,sevgi!... anlamında kaldı Bütün bunlar ,anlamsızdır belki Gözyaşlarım sizin,hepsi içime akıyor Sessizce ağlıyorum,anlamak için Neden? içimde ağlıyorum ibrahım kara |
Vurulmadık Ayrılığa kaç kez ucuz atlattık hüznü, kaç kez sıyırdı geçti özlem vurulmadık ayrılığa.. isimsiz kral |
Canim Melegim Tahammülüm Yok sensizliğe... Kapım ardına kadar açık gel diye.. Sana aşığım ölesiye.... Seni Seviyorum Canım Meleğim.... Okulda işte Heryerde.... Sen varsın düşlerimde... Sen beni Sevmesende... Seni Seviyorum Canım Meleğim.... Gece Gündüz Aklımdasın... Her Saatime Dakikasın... Yansın Yüreğim bırak yansın... Seni Seviyorum iyiki varsın... Canım Meleğim.. Gözlerimde tütüyorsun... Namazıma dua oluyorsun... Petek pete bal yapıyorsun... Seni Seviyorum İyiki varsın Canım Meleğim.... Ömer Güloğlu |
Ansızın gelirsen Herşey bitti derken Son Umut ışığı sönmüşken Ansızın çıkıp gelirsen Başlar herşey yeniden Yanarım şimdi için için Kendimi zor tutarım ağlamamak için Yetmedimi benim çektiklerim ALLAHIM neydi benim suçum Bu acıya dayanırmı bu yürek Birden gelip gidersen bilerek Yaktın beni belkide istemiyerek Kalsın artık selamına yok gerek Şimdi ne haldeyim bilemezsin Kara gözlerinle beni göremezsin Hiç bir haber benden istemezsin Seni sevdiğim kadar asla sevemezsin Taş duvardan farksız bedenim Şimdi dolmuş sanki ecelim Nereye gitsem toprak altın isterim Yeterki bu acıdan kurtulsun yüreğim Artık ayakta duramaz oldum Son çareyi bu şiirde buldum Kağıdımın hepsini doldurdum Sonunda sadece kendimi avuttum Sonunda sadece kendimi Unuttum Unuttum ..... UNUTULDUM ŞAFAK KARAMANOĞLU |
sensiz ağlamak Hep eksiğim birtanem Bedenim tam ama Ruhum eksik Geçmişim tam ama Geleceğim yok Etrafımda ki maddiyat tam ama Maneviyat eksik Arkadaşlarım tam Dostlarım yok İlişkiler tam ama Aşk eksik Ben buradayım ama Sen yoksun Ve bu yüzden Sensiz ağlamaya mahkumum ibrahim kara |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık