![]() |
Aşk iki kişiliktir Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. |
Başka İş Hep merak ederim Nasıl sevişir kardelen çiçeğiyle kar Ve kar damara nasıl akar, Uzatıp başını ak yorgandan Nasıl sessizce ortaya çıkar? Oysa geldi de denemez Şenlikleriyle bahar. Benim bildiğim bahar Çiğdemle başlar, Bu işte belli ki Başka bir iş var. A.Kadir Bilgin |
Bilmemki Hangi Yol Sana Ulaşır Hangi Rüzgarlar Kokun Dolaşır Her Gece Gözümde Gözlerin Işır Aymisin Güneşmisin Bende Bilemedim ALLAH'a Dilenen Dilekler Gibi Cennette Dolanan Melekler Gibi Sevda Dağındaki Çiçekler Gibi Bir Ömür Kalayım Yamaçlarında Yüce Dag Başına Yağan Karlarca Seyrine Dolayım Senin Yıllarca Gönül Irmağında Coşan Sularca Bin Huzur Bulayım Akışlarında Kalbimin İçidir En Güzel Yerin Tutmasın Bir Başka Eli Ellerin Gözlerin Gözümde Bak Derin Derin Kaybolup Gideyim Bakışlarında!... GÜRBÜZ KOÇAK |
KALBİM DİNAMİT KUYUSU http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Beni, gözlerin götürür Gözlerin Aşkla, acıyla... Kuşatmışlar Sesimi, soluğumu Kesilmiş Tuz-ekmek payım Vurgunum Ve darda, Gözaltındayım. Dal, kor keser Penceremde açarsa Kuş, vurulur Üzerimden uçarsa. Ve hal böyle böyle, Yol bu yöndeyken Gelir, Ki her gelişinde Daha da içten Gelir, Soluk soluğa Benim olursun. Amansız sarmasında Kollarımın Esrik, Çığlık çığlığa Erir, kar gibi vücudun... Nicedir, ***** ağzında Bir salgın, Bir deprem gibi künyemiz. Nicedir, Başımıza zindan dünyamız. Biz ki Yarınıyız halkın, Umudu, yüzakıyız, Hıncı, namusu... Şafakları, Taa şafakları Hey canım, Kalbim Dinamit kuyusu... ahmed arif |
Parmak uçlarında yürüyerek gözlerine karışıyordu gece.. Yutkunuyordu ay Yel tenimizde gezdikçe ayazdık Sen bana baktıkça ateş… Ellerin belimde, ay, kırmızı; gece, cesur, parmak uçlarında yürüyerek gözlerine karışıyordu… burcu erten |
soğuktu nefsinle ısındım ellerim titiriyordu teninle ısındım ben sana bağlanmışken sen gittin sebep sadece askerlikmiydi bana sadece gidiyorum dedin acaba gerçekten sewdiğin içinmi şimdi arıyorsun nedenler çok ki bilemiyorum çözemiyorum artık bizi dört yıl geçti kötü kocaman dört yıl biz şimdi sadece 1 saatimi konuşa biliyoruz o dört yıllın şimdi benden ne istiyorsun ben seni göremem yapamam birdaha ya kaybedersem yine sana güwenmiyorum hem de hiç artık gitmek için bir günün war yolun açık olsun yalancı yarim zeynep |
Sensizlik Türküsü Sensizlikle yorgun düştüm beklerken, Ağlıyorum şarkıları dinlerken, Her şarkıda anılarla inlerken, Anılar ağlar, yüreğim söylerken. Gözümdeki yaşlar artık kuruyor, Hasretim yoruldu, seni soruyor, Her nefeste anılarım kokuyor, Koklarken bedenim sarhoş oluyor. Trenlerden beklerken seni seninle, Öksüz kaldık içimdeki gelinle, Kalbim tutuştu, yanıyor sevginle, Sensizlik türküsü söylerim, dinle isimsiz kral |
Hıncım bana kalsın gayrı sen yalnızlığımı götür. Bana çay demlemeyi öğret elimi yüzümü yıkamayı, ağzıma rakı koydurma. Hıncım bana kalsın diyorum çünkü ben bu kenti kendimde büyüttüm bir barbarın vahşi ateşiyle, çünkü yapılarının taşında onulmazlığım çünkü şarkılar kanımın bedeli. En sevdiğim kelimeler gibisin örneğin öfke gibi hani bir zamanlar dağda ve sokakta açan. Örneğin umut gibi günde, gecede yitip durduğumuz zeytin dalını dal eden. Örneğin aşk gibi denizlerin üzerinde yürüten. Örneğin kavga gibi yüreğimi sıkı, saçlarımı kara tutan kayaları yumuşatan kavga gibi. Denizler benim kadar kıpırdayamaz bak şimdi parklardayım bir çocuğun menevişli gözlerinde. Hüzünleri bırakmanın günü günü çığlığı olmak dünyanın, hüznümü iki kat ediyor ama gecede alnıma dayalı alnın YASİN GÖÇMEZ |
Çevir Sayfayı-2 Çevir sayfayı... yürekler sevgiyle dolsun küçük bir çiçek seni sarhoş etsin. çevir sayfayı... insanlar özünü,iyiliğini, güzelliğini görsün. gönüller şen olsun... çevir sayfayı... gökyüzü,yıldızlar, canlılar bir başka olsun. çevir sayfayı... seven gönül,sevilen gönül, senin olsun,yarın senin olsun. çevir sayfayı... dünü unut,bu günün , yarının adı umut... gözler ,eller,diller, hepsi mutlu ,senin olsun isimsiz kral |
Kalbim de hep yangın olur seni yanımda görmeyince Dayanmak çok zor olur seniz bu viran şehirde ister su gibi ister rüzgar gibi gel artık; sensizliğe dayanacak gücüm kalmadı bekleyemiyorum gözlerim hep seni arıyor, nereye baksam sen varsın senin yokluğun kor gibi çöktü yüreğime hiçbir yağmur yetmedi içimdeki hasret ateşini söndürmeye; hiçbir sey yetmedi senin yokluğunu gidermeye ben her gece beni sana getirecek yollarda yürüdüm doğduğunu hiç anlayamadığım güneşle beraber, bende batıyorum sensiz bir kez daha… sensiz hep kanalıktayım gel dayanamıyorum UMUT KARACA |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık